تاکید بر همت مسئولین بر تولید و اشتغال در کشور / قدر این مردم که سرمایه های ما هستند را بدانیم
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، صبح امروز در ادامه برنامههای روز دوم سفر خود به استان قم با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با این ایشان دیدار و گفتگو کرد. 🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار ضمن تقدیر از خدماتی که انجام شده، ابراز داشتند: خداوند در قرآن کریم می فرماید ما انسان را کریم خلق کردیم؛ ﴿وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِی آدَمَ﴾ یعنی ساختار خلقت بشر کریمانه است، لذا مسئولین باید تمام همتشان این باشد که #با_مردم_کریمانه_رفتار_شود. 🔸 کشور ما دارای سرمایه های عظیم خدادادی است و باید از این سرمایه ها استفاده کرد اینکه امیرالمومنین می فرماید « مَن وَجَدَ ماءً و تُرابا ثُمّ افتَقَرَ فَأبعَدَهُ اللّه» یعنی کشوری که آب دارد، خاک دارد، و نتواند خود را اداره کند، نیازمند به دیگران باشد خدا او را از رحمت دور کند! مسئولین باید این کلمات را مد نظر قرار دهند و بر #تولید و #اشتغال همت گمارند تا فقر را از کشور ریشه کن کنند. 🔸 ما در زمان دفاع مقدس جوانانی داشتیم که در شبهای سرد زمستان در بالای کوهها ایستادند و یخ زدند و #شهید شدند تا از این مرز و بوم دفاع کنند، الان نیز چنین جوانانی و مردمانی داریم، اینها #نعمت_های_ما هستند، باید قدر این سرمایه ها را بدانیم و اجازه ندهیم فساد در کشور اتفاق بیافتد. 🔸 این #وعده_صادق، جلال و شکوه و عظمت را به ایران آورد، این اقدام همراه با عقلانیت انجام شد، کسی که سیلی زد، باید سیلی بزنیم. 🔸 در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور گزارشی از عملکرد دولت ارائه نمود. ↙️ مطالعه کامل: https://news.esra.ir/fa/w/2637848 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #دیدار 📚 دیدار رئیس جمهور با حضرت استاد تاریخ: 1403/02/21 🌐 https://esra.ir 👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله العظمی جوادی آملی
«آنها كه اهل راهاند اربعين خود را از اول ذی قعده تا دهم ذی حجه میگیرند؛ نه چهل روز دست از كار و زندگی بكشند بلكه چهل روز دست از هوا و هوس میکشند، درسشان را میخوانند، بحثشان را میکنند، تجارتشان را میکنند، كشاورزی و دامداری شان را دارند...اما سعی میکنند در تمام اين امور طرزی رفتار كنند كه اگر همان لحظه مرگ آمده باشد «علی طاعة الله» باشند،خوشحال هم باشند.اين اربعين گيری آنهاست.»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«لازم نيست يك جوانی افراط كند، تفريط كند، منتها حلال تهيه كردن، حلال گفتن،حلال ديدن مهم است، بد كسی را نخواهد، بدی نگويد،آلوده ای نخورد، آلوده فكر نكند، در متن زندگی بودن، آن درس را محققانه خواندن، متحققانه عمل كردن اربعين گيری است. مبادا جوانی ـ خدای ناكرده ـ افراط و تفريط كند به مزاجش آسيب برساند؛ چله گيری يعنی چهل روز انسان پاک بودن.»
٧٩/١١/٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
راه غلبه بر غضب
آیت الله العظمی جوادی آملی:
قدرت بدنی، سلامت، داشتن اعصاب سالم، قدرت غضب و خشم و انتقام، نعمت الهی است. به ما دستور دادهاند غضب را در صحنه های درون مرزی بر عليه دوستانتان بكار نبريد و اگر در داخل منزل يا محلّ كار، عصبانی شديد، اين غضب را اعمال نكنيد؛ امّا اگر با دشمنان دين در افتاديد، آن را اعمال كنيد اين دو بيان از اميرالمؤمنين (سلام الله علیه) است. آن حضرت، نسبت به بی مهری و ايذايی كه از ناحيه دوستان به انسان می رسد می فرمايد:
«وقتی قدرت انتقام نداريم، صبر و حلم و آنگاه كه قدرت انتقام داريم، گذشت و بخشايش، بهترين نعمت است»[۱]
و بيان آن حضرت نسبت به دشمنان دين و نظام اسلامی اين است كه: «مَن أحدَّ سِنانَ الغضب لله سُبحانه قَوِی عَلی أشدّاء الباطل»[۲]
كسی كه دندان غضب را برای رضای خدا تيز كند، می تواند دشمنان دين را از پا در آورد. امام علی (سلام الله علیه) كه نسبت به صحنه های #درون_مرزی، اين همه دستور صبر، حلم و بردباری و گذشت می دهد، نسبت به جبهه های جنگ با دشمن #برون_مرزی می فرمايد: آن قدر غضبناك شويد كه دندانها را به هم بفشاريد تا خشم و قدرت شما دو چندان شود.[۳]
[۱]نهج البلاغه حکمت ۱۱،۵۲
[۲]نهج البلاغه حکمت ۱٧۴
[۳]نهج البلاغه خطبه ۶۶
مبادی اخلاق در قرآن ص۱۸۲،۱۸۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
معرفی کتاب "فلسفه حقوق بشر"
كتاب «فلسفۀ حقوق بشر» در چهارده فصل مبدأ فاعلی و غایی حقوق بشر، فرق بین طبیعت و فطرت، مرجع تعیین حدود آزادی انسان، فرق طب و حقوق، تفكیک تقنین حقوق بشر از اجرا و قضا، فرق بین تساوی قانون و تساوی در برابر قانون، فرق بین قدرت و فطرت، منشأ پذیرش حقوق مشترک، اثبات استحقاق مشترک، محور اشتراک حقیقی انسانها، راههای استنباط حقوق از منبع مشترک، حسن و قبح عقلی و موضوعات مربوط به حقوق بشر را بررسی و تبیین میكند.
#معرفی_آثار
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 http://nashresra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
ارشاد القلوب از كتابهايی است كه بايد يك كتاب دم دستی طلبهها باشد يعنی كتابی كه ده بار بيست بار بايد اين كتاب را آدم ببيند، هر لحظه ای يك تذكر میدهد ، كتابی نيست كه[تنها] برای سخنرانی ماه مبارك رمضان و محرم باشد [بلكه] انسان میخواهد بخوابد يك حديث میخواند، برخاست يك حديث نگاه میکند ولو يك سطر، «كلامهم نور».
۷۴/٩/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«بحثهای علمی را آدم يكی، دو مرتبه، ميگويد، برای اين كه شنونده بفهمد، بار سوّم و چهارم خستهكننده است؛ امّا موعظه را انسان هر روز تكرار ميكند، نصيحت را هر روز تكرار ميكند؛ سرّ آن اين است كه شيطان هم، هر روز وسوسه ميكند؛ اگر همواره به ما گفتند، با تقوا باشيد، با تقوا باشيد، روز پنجم، ششم نميگوييم که آقا! شما چرا اين قدر ما را به تقوا دعوت ميكنيد؟! برای اين كه روز پنجم و ششم هم، همين وسوسه هست، روز دهم و صدم هم، همين وسوسه هست.»
درس اخلاق ٩٣/٧/١٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
✅ حضور نشر بین المللی اسراء در نمایشگاه بین المللی کتاب
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضور نشر بین المللی اسراء در سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ، این نمایشگاه تا پایان روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
علاقمندان آثار حضرت استاد می توانند جهت تهیه آثار، در بخش های فیزیکی و مجازی این نمایشگاه حضور یابند.
🔹بخش مجازی نیز در سامانه book.icfi.ir قابل دسترس است.
🔹همچنین امکان خرید مجازی از طریق سایت نشر اسراء به آدرس nashresra.ir در ۲۴ ساعت شبانهروز فراهم می باشد.
🟢 سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
🟢 اردیبهشت 1403
🟢 سالن شبستان، راهروی 6 ، غرفه 129.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#نشر_اسراء
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«گرسنگی و كم خوابی همان گونه كه در شيوه اهل نظر ناپسند است، در سلوك اهل عرفان نيز مذموم است.
سالك موظف است تغذيه و استراحت خود را به گونه ای تنظيم كند كه نه بر اثر كم خوری و فشار كار دچار ضعف شود و نه بر اثر پرخوری و پرخوابی، اسير كسالت گردد.»
دانش و روش بندگی ص۵۰۹
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام علی(سلام الله علیه) فرمود:
« اِتَّقُوا مَعَاصِيَ اللّهِ فِي الْخَلَوَاتِ، فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاكِمُ»؛ از گناه پنهانی بترسيد زيرا همان كس كه امروز مي بيند، فردا قاضی و داور خود اوست. مثل محكمه های دنيايی نيست كه غالباً قاضی غير از شاهد است؛ از اين رو در آنجا نياز به شهادت كسی نيست، هر چند كه شاهدان فراوانی شهادت می دهند.آن كسی كه در محضر و مشهد خداوند بودن باورش شده باشد: ( أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ) سعی دارد گناه نكند؛ يا لااقل گناه بزرگ مرتكب نشود تا به خاطر ترك گناهان بزرگ، گناهان كوچكش بخشوده شود: (إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبَائِرَ مَا تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ)
کتاب حماسه و عرفان - صفحه ۷۰
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
قبلاً رسم بود که اين نجّارها اين قلم را که خط می کشيدند میگذاشتند، پشت گوششان، الآن هم گاهی دارند اين کار را میکنند ؛
کسی آمده خدمت پيغمبر(صلّی الله عليه و آله و سلّم) يک چيزی نوشته اين قلم را روی زمين گذاشت، فرمود: «ضَعْ قَلَمَکَ عَلَی أُذُنِکَ»؛بگذار روی گوش خود، چرا روی زمين می گذاری؟ تا ما به مردم بگوييم به گوش همه برسانيم خواندن، خواندن، خواندن، «ضَعْ قَلَمَکَ عَلَی أُذُنِکَ»
درس فقه ۹۵/٨/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
نورانیت دل با حکمت
حضرت امام علی "سلام الله علیه" فرمودند:جان و شبستان روحت را با چراغ حكمت روشن كن؛ «ونَوِّرهُ بالحكمةِ». مراد از حكمت تنها شناخت مبدأ و معرفت پايان عالَم، شناخت رسولان و شناخت وظيفه نيست، بلكه مقصود از حكمت شناخت امور ياد شده و #عمل به آن ها است.
حضرت امام علی "سلام الله علیه" ابتدا انسان را با مسايل آشنا كرده، او را به فراگيری دستورات الهی راهنمايی می كند،سپس می فرمايد:
اكنون كه از احكام الهی آگاه شديد، به آن ها عمل كنيد، بكوشيد #عامل باشيد نه عالِم، چون مهم عقل است نه علم. علم #نردبان و وسيله عقل است كه اگر به عمل برسد، عقل می شود.
اگر در آدمی نوری پيدا شد كه زانوی غرايز سركش را عقال كرد و تمام اميال و غرايز حيوانی او را مهار نمود، آن عقل است.
شمیم ولایت ص۶۰۰،۶۰۱
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
قرائت پیام آیت الله العظمی جوادی آملی در پنجمین کنگره جهانی حضرت امام رضا (علیه السلام)
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم اختتامیه پنجمین کنگره جهانی حضرت امام رضا (علیه السلام) صبح امروز در سالن شیخ طوسی آستان قدس رضوی مشهد برگزار گردید. #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فرق بین عدل در کلام و عدل در فقه و حقوق / ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ ناظر به عدل در کلام است
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:اختتامیه پنجمین کنگره جهانی حضرت امام رضا علیه السلام صبح امروز در سالن شیخ طوسی آستان قدس رضوی مشهد برگزار گردید. 👈 آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام به این همایش که توسط دکتر پارسانیا قرائت شد ابراز داشتند: محور بحث این است که عدالت بر همه لازم است و ظلم نسبت به هیچ کس روا نیست. این یک بحث عادی و فقهی دارد که یک بحث متوسط است و یک بحث عالی دارد که باید از آنجا شروع کرد. 🔹 عدل در کلام یک حساب دارد و در فقه و حقوق حساب دیگری دارد. عدل در کلام عبارت از این است که انسان نه مجبور است نه مفوَّض؛ «لَا جَبْرَ وَ لَا تَفْوِیضَ وَ لَكِنْ أَمْرٌ بَینَ أَمْرَین»، آنکه متوسط بین دو باطل است عدل است، آیه مبارکه ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ ناظر به عدل در کلام است، ناظر به آزادی در کلام است، این عدل کلامی است و ارتباطی با عدل فقهی و حقوقی ندارد. اما از جهت فقهی و حقوقی به انسان می گویند بی راهه نرو، راه کسی را هم نبند، بر تو واجب است که به حق معتقد باشی، معترف باشی و عمل کنی. 🔹 این ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ یعنی اجباری در کار نیست. این یک #حکم_کلامی است نه حکم فقهی. معنایش این نیست که انسان آزاد است هر کاری را بکند، معنایش این است که اگر بخواهد کافر بشود و بد کند و به جهنم برود آزاد است و اگر بخواهد کار خوبی کند مؤمن بشود و به بهشت برود آزاد است. این ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾، هیچ ارتباطی با مسئله فقهی و مسئله حقوقی ندارد، این راجع به مسئله کلامی است و کلاً بحثش جداست؛ اما در مسئله فقه بر همه واجب است #عادل باشند، بر همه واجب است از #ظلم بپرهیزند... . 🔹 عدل نسبت به ذات اقدس الهی، واجب «عن الله» است نه واجب «علی الله» و ظلم نسبت به ذات اقدس الهی، ممتنع «عن الله» است نه ممتنع «علی الله». خدا از آن جهت که حقیقتی است نامتناهی و ماوراء خدا چیزی نیست تا حاکم بر خدا باشد، نمی شود گفت این حکم، حاکم «علی الله» است و بر خدا واجب است که فلان کار را انجام بدهد یا بر خدا حرام است که فلان کار را انجام بدهد، بلکه کار قبیح «یمتنع صدوره عن الله تعالی» و کار لازم «یجب صدوره عن الله تعالی»... . 🔹 ذات اقدس الهی نه تنها عدل را بلکه #فوق_عدل که احسان است و رحمت رحمانیه است را بر خود لازم کرده است که این واجب «عن الله» است نه واجب «علی الله»: ﴿كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلی نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ﴾، رحمت بالاتر از عدل است. رحمن اسم اعظم است و همه این اسماء نازله، زیر مجموعه «الله» و زیر مجموعه «الرحمن» هستند، لذا «الرحمن» صفت برای چیزی قرار نمی گیرد به استثنای «الله»؛ ولی «الرحیم» و امثال ذلک صفت قرار می گیرند.به هر تقدیر ذات اقدس الهی عدل محض است و فوق عدل، رحمت رحمانیه دارد نه رحمت رحیمیه. #رحمت_رحیمیه آن وسعت را ندارد که کار رحمت رحمانیه را بکند. 🔹 ظلم بر همه حرام است! آنچه جنگ جهانی اول و دوم را تشکیل داد، آنچه جنگ های نیابتی را الآن اداره می کند و آنچه جریان #غزه را _ متأسفانه _ به راه انداخته و همه ما را متأثر کرده است و جامعه انسانیت را داغدار کرده است، به سبب ظلم است که امیدواریم به برکت ظهور ولی عصر(ارواحنا فداه) جهان پر از عدل و داد شود! ↙️ لینک خبر و متن کامل پیام: https://news.esra.ir/fa/w/2645760 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام #غزه 📚 پیام پنجمین کنگره امام رضا(سلام الله علیه) تاریخ: 1394/02/24 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«وقتی انسان میشنود كه طلاق در جامعه پیدا شده واقعاً نزد پيغمبر صلی الله علیه و آله و سلم شرمنده است.ما طرزی بايد زندگی كنيم كه در هر يك ميليون نفر #گاهی در اثر يك سلسله حوادث، طلاق پيش بيايد.»
درس اخلاق ٩٢/٢/١٩
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«عِشْ مَا شِئْتَ فَإِنَّكَ مَيِّتٌ وَ أَحْبِبْ مَا شِئْتَ فَإِنَّكَ مُفَارِقُهُ...»
۹۴/١۰/۲۳
#شرح_حدیث
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
اصلاح منزل آخرت
امير مؤمنان(سلام الله علیه) می فرمايد: آن جا را كه بايد پس از مردن بروی و بيارمی، به نحو شايسته ای بيارای؛ «فأصلح مَثواك»
حضرت درباره عمل و تلاش در راه آن می فرمايد: تا زنده ايد و دفتر عمل باز است بكوشيد، تا زمانی كه سفره توبه گشاده است و انسان روگردان به استفاده از آن دعوت می شود، تلاش كنيد، تا آن جا كه افراد بد عمل و تبه كار را مهلت می دهند، به اميد آن كه اساءه او به احسان، و گناه او به ثواب تبديل گردد، قبل از آن كه اجل فرا رسد و باب توبه بسته شود و برنامه فرشته های نويسنده اعمال به پايان رسيده، صعود كنند و انسان از اين جهان به عالم ديگر منتقل شود، بكوشيد؛
فَاعْملوا وأنتم في نَفَس البقاء والصُحُف منشورةٌ والتوبةُ مبسوطةٌ والمُدِْبرُ يُدْعي و المسي ءُ يُرجي قبل أن يَخمُد العَمل وينقطع المَهَل وينَقضي الاَجل ويَسُدّ بابُ التوبة وتصعد الملائكة.
مردانی هستند كه از خود به سود خويش بر گرفته اند و از عمر فانی و زودگذر برای روزگاری پايدار بهره جسته اند و از زمان زندگی برای دوران مرگ استفاده برده، مايه فراهم ديده اند؛ «فَأخذ امرءٌ من نفسه لنفسه وأخذ من حيٍّ لميّتٍ ومِن فانٍ لباقٍ وَمِن ذاهبٍ لدائمٍ».
شمیم ولایت ص۶۲۱،۶۲۲
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مواظب زبانمان و گفتارمان باشيم، كارهايی كه با ديدار خصوصی حل میشود، با تلفن حل میشود، با يك نوشتن نرم حل میشود ـ خدای ناكرده ـ تعبير تندی نكنيم.
ما اصول [مشترك] فراوانی داريم، ما شيعه علی بن ابی طالب هستيم، شيعه اين خاندانيم، توحيد ما، نبوّت ما، معاد ما، قرآن ما، عترت ما، ما هزارها اصول مشترك داريم، میشود كنار هم آمد، میشود از يكديگر گذشت، میشود با يك «ببخشيد» مسأله حل بشود.»
۸۴/۵/٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی روزهای چهارشنبه برگزار می گردد
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:به اطلاع علاقمندان و شاگردان دروس حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی می رساند، #درس_اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی که به #شرح_نهج البلاغه اختصاص دارد، روزهای چهارشنبه ساعت 9 در محل مسجد اعظم قم برگزار می گردد... . #درس_اخلاق 👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام صادق (سلام الله علیه) فرمود:
به مبتلایان [به بیماری و گرفتاری] خیره نشوید، چون موجب اندوهشان می شود.
مشکاة الانوار ص ۲۸
مفاتیح الحیاة ص ۳۶۹
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli