پيام آیت الله العظمی جوادی آملی در تبيين اهميّت ولايت:
بسم الله الرحمن الرحيم
آن چه شايستهی تحرير در جوار مزار ملكوتی حضرت علی بن موسی الرضا(عليه السلام) است، تبيين اهميّت ولايت است.
۱.ولايت انسان كامل همان خلافت وی از خدای سبحان است.
۲.خليفه، حكم مستخلف عنه را بالتّبع يا بالعرض داراست.
۳.چون خدای جهانِ امكان محيط محض است، خليفهی وی نيز مظهر احاطهی تامّ خواهد بود.
۴.ظهور احاطهی انسان كامل كه صاحب ولايت و خلافت است در موارد فراوانی است كه به برخی از آن ها اشاره میشود:
#يكم.شرط تحصّن در حصن حصين توحيد؛ «كلمة لا اله الّا الله حصنی... و أنا من شروطها».
#دوم.شرط اعتصام به حبل متين الهی: «اِنّى تارك فيكم الثقلين، كتاب الله وعترتی...».
#سوم.شرط تبليغ رسالت رسول اكرم(صلی الله عليه و آله و سلم): «يا أيّها الرّسول بَلّغ ما أنزل اليك من ربّك و ان لم تفعل فما بَلَّغتَ رسالته...»
#چهارم.شرط كمال دين و تمام نعمت و پسنديده شدن اسلام نزد خدا؛ «...اليوم أكملت لكم دينكم و أتممت عليكم نعمتی و رضيت لكم الاسلام ديناً...»
#پنجم. شرط ادای حق رسول گرامی(صلی الله عليه و آله و سلم) و پرداخت اجر معنوی آن حضرت(صلی الله عليه و آله و سلم)؛ «قل لا أسئلكم عليه أجراً الّا المودّة فی القربی ومَن يقترف حسنةً نزد له فيها حسناً...»
مشهد مقدس، شهریور ۱۳۷۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
اشک، علامت اذن ورود
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«برای اين كه روشن شود زيارت مقبول است، توجه به آغاز آن كه اذن دخول حرم مطهّر است، سودمند خواهد بود. اگر هنگام اذن دخول و درخواست اجازه ورود، قطره اشكی فرو ريخت، خواه از سنخ هراس از آينده وخيم گناه، خواه از صنف شوق به آينده محمود اطاعت و خواه برتر از همه اينها و از سنخ عشق به لقای الهی باشد، نشانه دعوت و علامت اذن ورود به مزار مقدّس است. بايد مراقب بود كه اين حالت در تمام مدت زيارت همچنان از آسيب غفلت و گزند سهو و نسيان مصون بماند.»
بخشی از پیام به مناسبت همایش دانشجویی در مشهد مقدس /تابستان ۱۳۷۹
سروش هدایت ج۱ ص۲۰۶،۲۰۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
گردش علم و عرفان بر مدار امامت
آیت الله العظمی جوادی آملی:
عالم اهل بيت، امام علی بن موسی الرضا (عليه آلاف التحية والثناء) نيز با هجرت خويش از هر نقطه ای معارف دين را در سايه خويش به ديگر نقاط، منتقل می فرمودند و میبینیم كه وقتی حضرت از حجاز به ايران آمدند، قرآن و علم و عرفان، همگی به خراسان آمد و در حالی كه مدينه و مكه و كوفه و عراق از روح علم و عرفان، تهی گشته بود، حوزه های فقهی فرهنگی و معارف قرآنی در مرو، گسترش يافت و دانشمندان و برجستگان مكاتب مختلف از سراسر جهان، برای بهره برداری از اين اقيانوس عظيم علمی و فرهنگی و اخلاقی به ايران سفر می كردند؛ زيرا هر جا امام، حضور داشته باشد، دين هم آنجاست و اصولاً امام، محوری است كه حق در همه زمينه ها بر مدار او می گردد و آن حق محوری كه درباره امام علی(عليه السلام) آمده است، وصف مشترك همه انبيا، اوليا، و اهل بيت رسول خدا (صلی الله عليه و آله و سلم) است.
صورت و سیرت انسان در قرآن ص۳۶۸
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
مجلس روضه به مناسب روز شهادت امام رضا علیه السلام
▫️
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:مجلس عزاداری روز شهادت امام رضا (علیه السلام)، عصر امروز 14 شهریور 1403 در محضر آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #مراسم #دهه_آخر_صفر 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله جوادی آملی .mp3
1.75M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«نام شهيد و ياد شهيد را گرامی داشتن، يكی از مهمترين علل و عوامل تداوم انقلاب است...»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
فداكاری بزرگ اميرمؤمنان(عليه السلام) در «ليلة المبيت» كه از هستی خود گذشت و به استقبال ضربه های شمشير مهاجمانِ چهل قبيله حجاز رفت، بهترين نمونه فروختن جان برای رسيدن به رضوان و لقای الهی بود و از اين رو آيه كريمه «ومن الناس من يشری نفسه ابتغاء مرضات الله...» [۱] درباره او نازل شد. در اين داد و ستد، آن حضرت(عليه السلام) جان شريف خود را به بهای لقای مهر و رضوان الهی فروخت و چون اين فداكاری از بهترين عبادات حضرت بود كه خود درباره عباداتش می فرمايد: «ما عبدتك خوفاً من نارك ولا طمعاً في جنتك لكن وجدتك أهلاً للعبادة فعبدتك»[۲] ، خدای سبحان نيز در تبيين آن هرگز سخنی از دستيابی به بهشت يا رهايی از آتش به ميان نياورد، بلكه هدف آن را «ابتغاء مرضات الله» دانست.
[۱]سوره بقره آیه ۲۰۷
[۲]بحارالانوار ج۶۷ ص۱۸۶
تسنیم ج۲ ص۳۰۶،۳۰۷
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
آنكه پيش مطالعه نكند، پيش مباحثه نكند، اهل تقرير نوشتن نباشد،اهل نوشتن نباشد، او ديگر فقيه نخواهد شد.
كسی به عرض حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رساند كه محفل شما بسيار آموزنده و علمی است ولی متأثريم كه بعد از مدتی از ذهن ما رخت بر میبندد. حضرت فرمود: «استَعِن بيمينك» هر چه من میگویم بنويس.
وقتی مطالب مجلس علم نوشته شده، تقرير نوشته شده، بعد مراجعه میکنی.
۷۶/۱/٨
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«هیچ مجالی برای ناامیدی نیست...»
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
پيامبر اکرم (صلی الله عليه و آله و سلم) به قيس فرمود:
«لا بدلك يا قيس من قرين يدفن معك و هو حيّ و تدفن معه و أنت ميّت؛ فإن كان كريما أكرمك، وإن كان لئيما أسلمك. ثم لا يحشر إلّا معك و لا تبعث إلّا معه، و لا تسئل إلّا عنه، فلا تجعله إلّا صالحاً، فإنّه إن صلح آنست به، و إن فسد لا تستوحش إلّا منه و هو فعلك»[۱]
ای قيس به ناچار همراهی خواهی داشت كه با تو دفن می شود. او زنده است و تو در حالی كه مرده ای با او دفن خواهی شد. اگر نيك و گرامی باشد، مايه احترام تو خواهد شد و اگر پست و نفرت آور باشد به تو بدی می كند. سپس محشور نمی شود جز با تو و برانگيخته نخواهی شد جز با او. از تو نمی پرسند جز درباره او. تو #شايسته و #نيك آن را به جا آور؛ زيرا اگر او شايسته شد، تو با او مأنوس خواهی شد و اگر فاسد و تباه باشد از او وحشت خواهی داشت و او جز كردار تو چيزی نيست.
[۱]بحار الانوار ج۷ ص۲۲۷
معاد در قرآن ج۴ ص۲۱۹
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli