💠تازه های نشر با موضوع حوزه و روحانیت
#معرفی_کتاب
📚کتاب روحانیت و دین مداری در ایران به قلم حجت الاسلام و المسلمین حسین بستان که چهره شناخته شده برای اهل علم به ویژه مباحث علوم اجتماعی است، به تازگی منتشر شده است.
🔻محتوای کتاب:
حاکمیت دین و گسترش دینمداری در جامعه، نیازمند یک حرکت جهادی عظیم و همهجانبه با استفاده از همة ظرفیتهای نهادی و مردمی است که در این میان، مسلّماً سازمان روحانیت با توجه به وظایف ذاتیاش داعیهدار و متولی اصلی در این زمینه به شمار میآید.
این کتاب، با تمرکز بر مسئولیت روحانیت در این زمینه به بررسی این مسئله پرداخته است که برای گسترش و تقویت دینمداری در جامعه ایران، چه راهکارهایی را در حیطه عملکردی سازمان روحانیت میتوان پیشنهاد داد؟
برای پاسخ به این پرسش، کوشش شده پس از شناسایی وظایف گوناگون روحانیت بر اساس قرآن، احادیث و دیدگاههای زعمای حوزه و در چارچوب این وظایف، از طریق تحلیل ظرفیتها و فرصتهای روحانیت در این عرصه از یک سو و آسیبها و موانع پیش رو از سوی دیگر، راهکارهایی اجرایی معرفی و در قالب مدلی راهبردی ارائه شود.
➖➖➖➖➖➖➖
@daghdagheha
💠چگونه غرب مشروعیت اخلاقی خود را به پای اسرائیل ذبح میکند!؟
✍️دکتر حسین رجائی
🔹تمدن غربی بخشی از قدرت نرماش در جهان را مدیون مشروعیت اخلاقی است که به مدد تبلیغات امپراتوری رسانهای خود در بین بخشی از مردم جهان به دست آورده است. این مشروعیت اخلاقی که از آموزههای لیبرالیسم نشات میگیرد دارای سه پایه اصلی: آزادی، دموکراسی و حقوق بشر است.
🔸در بین این سه، کارنامه حقوق بشری غرب بیش از دو پایه دیگر محل تردید و مورد سوال بوده است. جنگهای عراق، افغانستان و ویتنام، احتمالا سیاه ترین بخش این کارنامه بودهاند. با این حال دولتهای غربی کوشیدهاند از طریق دو پایه دیگر، مداخلات ضدبشری خود را توجیه کرده و به بهانه صدور آزادی و دموکراسی، برای جنگهای ویرانگر خود مشروعیت بین المللی بخرند.
🔹موضوع اسرائیل اما به پاشنه آشیل تمدن غربی تبدیل شده و پردهها را از روی حقیقت لیبرالیسم مورد ادعای آنها کنار زده است. غرب هرگاه به موضوع اسرائیل میرسد نمیتواند به هیچ یک از شعارهای آزادی، دموکراسی و حقوق بشر خود وفادار بماند.
🔸برای حفظ اسرائیل مجبور است با چشم بستن بر روی تمام جنایات ضدبشری آن، آبروی خود را در بین غرب باوران لکه دار کند. همچنین مجبور است در منطقه غرب آسیا از دیکتاتورهای وابسته حمایت کند چون میداند که هیچ دموکراسی در این منطقه، اسرائیل را تحمل نخواهد کرد و در نهایت مجبور است علیرغم ژستهای ظاهری آزادی بیان، اسرائیل را به عنوان خط قرمز آزادی بیان غربی به ملتهای خود معرفی کند.
🔹طبیعتا هرقدر حجم خونریزی و توحش صهیونیستها بیشتر میشود، کار بر دولتهای غربی سختتر میگردد و توجیه تداوم حمایت آنها از اسرائیل برای کسانی که مشروعیت اخلاقی غرب را باور کردهاند مشکلتر میگردد.
🔸تحولات اخیر از آنجا که اوج درنده خویی اسرائیل را به نمایش گذاشته، لیبرالیسم غربی را به مرحلهی بیآبرویی کامل رسانده است. در این میان، گسترش فناوریهای ارتباطی، بهویژه شبکههای اجتماعی که تا پیش از این برگ برنده غرب در مقابل دولتهایی چون ایران محسوب میشد به ضد خود بدل شده و انتشار لحظه به لحظه جنایات اسرائیل و واکنش چهرههای مطرح، سختی کار را برای غربیها دوچندان کرده است.
🔹جرم انگاری حمایت از فلسطینیها و انتقاد از اسرائیل در کشورهای اروپایی، ممنوع کردن تجمعات حمایت از مردم غزه در این کشورها و برخورد با سلبریتیها و فوتبالیستهایی که از جنایات اسرائیل انتقاد کردهاند بخشی از رسوایی این روزهای غرب در موضوع آزادی بیان است. اظهارات نخست وزیر دانمارک که غیرنظامیان فلسطینی را برخلاف غیرنظامیان اسرائیلی مستحق همدردی ندانسته است، شائبه نژادپرستی را هم به رسواییهای یاد شده افزوده است.
🔸اسرائیل این روزها یکتنه در حال لگدمال کردن مشروعیت اخلاقی غرب و آگاه کردن جهان از حقیقت لیبرالیسم غربی است. حقیقتی که نظام سرمایهداری توانسته بود برای دههها آن را پشت شعارهای قشنگ پنهان نماید.
🔹جنایات جنگی بیسابقه ارتش اسرائیل، بیداری و آگاهی بیسابقهای را در جهان بهوجود آورده است. شبکههای اجتماعی که تا پیش از این مُبّلغ ارزشها و سبک زندگی غربی بودند، این روزها به افشاگر پشت پرده تمدن غربی تبدیل شدهاند. اکنون غرب بخاطر حفظ موجودیت اسرائیل، ریاکاری و تظاهر همیشگیشان به بشردوستی و ارزشهای اخلاقی را کنار گذاشتهاند. این پردهدری عریان، می تواند آینده تمدن غربی را بشدت به مخاطره بیاندازد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@daghdagheha
💠غزه در محاصره است یا ما؟
🖊سیدیاسر تقوی
🔻شهر بمباران میشود. مرد که گویا وضعیت امنی در ساختمان خودش ندارد، دوربین را روشن کرده و با زبان انگلیسی سر همه مردم دنیا فریاد میکشد: «برخیزید!». فردا خبر میرسد مرد به شهادت رسیده است و من در تمامی این روزها و لحظات کاری جز تماشا از دستم ساخته نبوده و نیست. حس این روزهایم این است؛ گویا در اتاق شیشهای امنی نشستهام که بیرون از آن عدهای در راه گفتمان مشترکمان پرپر میشوند و من که صدایم به بیرون نمیرسد، چارهای جز لبخند زدن و یا اشک ریختن ندارم.
🔻به این فکر میکردم مرد جوان فلسطینی چه داشت که زیر بمباران و در محاصره کامل، توانست صدایش را به آن سوی مرزها برساند و ما نمیتوانیم؟ قصه این روزهای غزه تنبّه مهمی برای من داشت. از آن جهت که خود را نسبت به جوان فلسطینی در جهانی پرتتر و محصورتر از او یافتم. این حادثه باعث شد برای اولین بار نسبت به فهممان از ایده «استقلال» به دیده تردید نگاه کنم.
🔻ما از وقتی چشم باز کردیم خودمان را در معرض استعمار و استبداد دیدهایم. از این رو استقلال و آزادی در متن شعار و مطالبات انقلابمان قرار گرفت. پس از استقرار نظام، آن سوی مرز پایگاههای فرهنگی و نظامی دشمن مستقر شد. به ما گفتند- که درست هم گفتند- عدهای به دنبال آمریکاییکردن عالَم هستند. میخواهند با تهاجم سیاسی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی شما را در نظم جهانی و تمدن آمریکایی هضم کنند. ما نیازمند تبیین مفهوم استقلال بودیم. تبیین نشد. قرار شد هر چه برچسب «غربی» خورد، مسیر نفوذ دشمن شناخته شود.
🔻از میان تمام «کالاهای غربی»، زبان و پلتفرمهای ارتباطی را هم مذمت کردیم و آنها را ابزار تهاجم فرهنگی خواندیم. البته حرف درستی بود. بعد گفتیم که پلتفرمهای ارتباطی غربی، بستر سلطه اطلاعاتی دشمن هستند. فیلترشان کردیم. استدلالمان در اینجا هم درست بود. اما این حرفها همه واقعیت نبود.
🔻استقلالطلبی در عرصه زبان و ارتباطات یعنی انقطاع تاریخی و اجتماعی با جهان بیرون که از قضا جهان آمریکاست، جهان شیطان است. یعنی نه صدایت به بیرون میرسد (چون شهر شیطان را به خاطر شیطانی بودنش ترک کردی که البته اسمش را گذاشتهای فیلتر!) و نه میتوانی در حمایت از مستضعفان اسیر شهر شیطان روایتی جهانی داشته باشی (چون زبان شهر شیطان برایت ضروری نبود)
🔻حالا قضاوت کن! محاصره غزه تلختر است یا حصاری که ما به دور خومان کشیدهایم؟ ما در محاصرهایم یا آن جوان فلسطینی که تک و تنها میان بمباران خودش را روایت میکند؟ غزه در محاصره است یا فرزندان انقلاب اسلامی در حصار خود گیر افتادهاند؟
#طوفان_الاقصی
#غزه
#فلسطین
@sedyaser
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@daghdagheha
🔺رویترز: بیش از ۴ میلیارد از جمعیت جهان منتظر سخنرانی سید حسن نصرالله هستند.
جهان اینگونه منتظر تعیین مسیر بحران فلسطین توسط یک روحانی شیعه و فرزند انقلاب است؛ اما باز هم عده ای منکرانه از نقش و جایگاه و فایده انقلاب اسلامی و روحانیت شیعه در جهان امروز می پرسند!!!
#طوفان_الاقصی
#فلسطین
➖➖➖➖➖➖
@daghdagheha
💢 مراحل سکولاریسم و معانی آن از منظر چارلز تیلور
۱. تهیشدگی فضاهای عمومی از دین و مفهوم خداوند؛ یعنی در عرصههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی هیچ ارجاعی به باور مذهبی و خداوند صورت نمیگیرد. مبنای عمل در هر عرصه، عقلانیتِ موجود در همان عرصه است. در این مرحله، سکولاریسم لزوما منجر به حذف دین نمیشود.
۲. کاهش هر نوعی از سلوک مذهبی و باور مذهبی؛ در این معنا مردم با دین و سلوک مذهبی قهر میکنند و شاهد سکولاریسمی از نوع الحاد هستیم.
۳. تبدیل شدن باور به خداوند به گزینهای در میان هزاران گزینه دیگر؛ گاهی در شرایطی، گزینههای در دسترس برای دین داری یا بیدینی محدود است و رقبای زیادی وجود ندارد اما طبق این معنا شاهد شرایطی هستیم که رقبای بسیار زیادی برای دین پدید آمدهاند. نفسِ شلوغی و ازدحام برآمده از تکثرِ گزینهها، شما را به لحاظ روانی در وضعیت عدم استقرار قرار میدهد. یعنی شما به لحاظ ایمانی نمیتوانید استقرار پیدا کنید زیرا پیرامون شما شلوغ شده است و دائما استدلال هایی لَه و علیهِ باورهای دینی مطرح میشود که شما اولا فرصت و توان پردازش تمام آنها را ندارید و ثانیا به لحاظ روانی هر گزینه جدیدی برای شما، مقداری در ایمانتان سوال ایجاد میکند، آشکار باشد یا ذهنی. حال هرچه این گزینهها متنوع شود، به حاشیه رانده شدن دین بیشتر میشود.
▫️تیلور معنای سوم از سکولاریسم را درباره جامعۀ امریکا تحقق یافته میداند اما درباره جوامع اسلامی عقیده دارد که چنین وضعیتی وجود ندارد یا هنوز به وجود نیامده است. یعنی در جوامع اسلامی هنوز رقبای معنوی و فکری و فلسفیای به وجود نیامده است که بتوانند شرایطی متنوع و متکثر ایجاد کنند تا سبب تاخت و تاز علیه دین شده و آنرا به حاشیه برانند.
🔻برشی از جلسه دوم درسگفتار
#علیه_وضع_سکولار
@sch_negah
➖➖➖➖➖
@daghdagheha