📸 اسکان زائرین و مسافرین همراه با اقامه نماز جماعت صبح در حسینیه اعظم حضرت ابوالفضل علیه السلام #دامغان
📝 پ.ن دامغان انقلابی:
⛺️ کاش از ظرفیت حداکثری تمامی حسینیه ها، مساجد، مدارس، سالن های ورزشی و... جهت اسکان زوّار و مسافران استفاده می شد.
🏕 در حالیکه پیشتر براورد نمودیم؛ رقمی حدود ۸ میلیون نفر که با محاسبه رفت و برگشت میشود حدود ۱۵ میلیون نفر، در ایام نوروز از جاده های شهرستان #دامغان تردد انجام میپذیرد.
🏰 حال میزان توقف، اسکان، اقامت و بازدید از اماکن تاریخی و تفریحی شهرستان بسیار حائز اهمیت است.
📊 طبق آمار اعلام شده رییس ستاد اسکان شهرستان (فرماندار) در سال ۹۷، تعداد ۱۵۶۵۲ نفر اسکان در مدارس و تعداد ۱۰۴۲۳۰ نفر اسکان در سایر اماکن داشتیم که مجموعاً میشود حدود ۱۲۰۰۰۰ نفر و این در مقابل ۸ میلیون نفر، برابر است با ۱/۶۶ (یک شصت و ششم)و در مقیاس ۱۵ میلیون نفر گذر و تردد میشود ۱/۱۲۵ (یعنی از هر ۱۲۵ نفر که از دامغان میگذرد، فقط یک نفر اسکان یافته، اقامت و بازدیدش پیشکش)☺️☺️
🌹 امیدواریم این گزارش توسط مسؤولین، بررسی و پیگیری شود.
👇🏻لینک عضویت کانال👇🏻
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
💠در پی حادثه ویرانگر سیل شیراز، رهبر انقلاب در پیامی به امامجمعه شیراز، ضمن تسلیت به مردم داغدار، سرعت و جدیت در امر امدادرسانی به حادثهدیدگان را خواستار شدند.
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب «حجتالاسلام» دژکام امامجمعهی محترم شیراز دامتتوفیقاته
با سلام و تحیت،
حادثهی تأثرانگیز سیل ویرانگر در شیراز که به درگذشت تعدادی از مردم عزیز و داغدار شدن خانوادهها در ایام عید و نیز به مجروحیت جمعی دیگر و ویرانی و خسارت در شهر انجامید، مایهی اندوه اینجانب است.
مقتضی است جنابعالی ضمن ابلاغ سلام و تسلیت اینجانب به خانوادههای مصیبتدیده و نیز به مجروحان این حادثه، در تلاش برای غمگساری و جبران مصیبتها و خسارت و کمک به مردم، با مسئولین دولتی همکاری و همگان را توصیه به سرعت و جدیّت در انجام وظیفه نمائید.
والسلام علیکم و رحمةالله
سید علی خامنهای
۶ فروردینماه ۱۳۹۸
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
مدینه فاضله دامغان
📸 اسکان زائرین و مسافرین همراه با اقامه نماز جماعت صبح در حسینیه اعظم حضرت ابوالفضل علیه السلام #دام
✍🏻 پیرامون مطلب قبلی که درباره اسکان زائران و مسافران نوروزی در شهرستان نوشتیم، لازم به ذکر است که از طریق رییس دفتر #نماینده مردم شهرستان طی دو سال گذشته پیگیر این #مطالبه بوده ایم. چرا که از منظر قانون، #نماینده به منزله #وکیل و #مردم #موکلین او هستند. ما باید از ایشان بخواهیم و ایشان از مدیران دستگاههای اجرایی
🏟 واقعاً حیف است که این حجم مسافر، از اماکن بیشمار گردشگری شهرستان #دامغان بازدید ننمایند و یا حداقل اسکان نیابند؛ در حالیکه از چند قدمی آن عبور می کنند. ولی شاهرود و سمنان بیشترین بهره وری را از این ظرفیت میبرند که این بر اثر زرنگی، مدیریت و درایتشان هست...
📑 امیدواریم نماینده محترم و ریاست دفترشان و در پس ایشان مدیران اجرایی، به این مطالبه مردمی که دارای محدودیت زمانی هم است، توجه ویژه نمایند.
👇🏻لینک عضویت کانال👇🏻
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
#معرفی_جاذبه_های_گردشگری
#ویژه_نوروز_۹۸
🏰قلعه سنگی #گنبدان_دژ_دامغان؛
تجلی گاه تاریخ اسطوره ای ایران باستان تا حماسه های دژ نشینان دوران پس از اسلام _ ۱
🎠گنبدان دژ، در غرب #دامغان و در نزدیکی روستاهای قدرت آباد، حاجی آباد رضوه و رضی آباد واقع شده است. فاصله این قلعه تا روستاها ۸ کیلومتر و تا #دامغان حدود ۱۵ کیلومتر می باشد.
🌁دیواره های این قلعه از جنس سنگ و گچ می باشد که آنرا احاطه کرده اند. این قلعه دارای سه آب انبار مسقف می باشد که در قسمت جنوبی دژ واقع شده و هر سه به هم راه دارند.
🏗ذخیره سازی آب در این قلعه که پناهگاه عده ای فراری از حکومتها بوده، رازی بسیار عجیب است، چرا که چشمه فیخار که نزدیک ترین منبع آب به این دژ میباشد، ۴۰۰ متر پایین تر از کوه قرار گرفته است. به گفته برخی دانشمندان فیزیک و زمین شناسی این امر به وسیله لوله های سفالی کهدر زیر زمین قرار گرفته شده انجام می پذیرفته و آب چشمه با پمپاژ از چشمه فیخار تأمین می شده است. بقایای سفالی این لوله های پنهان، هم اکنون موجود میباشد.
⛲️گردکوه به شکل گنبد بوده و احتمالاً به همین خاطر، آن را بدین نام خوانده اند.
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
مدینه فاضله دامغان
گردکوه
#معرفی_جاذبه_های_گردشگری
#ویژه_نوروز_۹۸
🏰 قلعه سنگی #گنبدان_دژ_دامغان؛
تجلی گاه تاریخ اسطوره های ایران باستان تا حماسه های دژ نشینان دوران پس از اسلام_۲
🏛 تاریخ ساخت قلعه گنبدان دژ به وضوح مشخص نیست اما طبق شواهد موجود مانند استناد های #شاهنامه، حداقل در زمان قبل از پادشاهی #کیانیان، دومین سلسله ی اساطیر ایران زمین، این قلعه وجود داشته است، لذا می شود قدمت آن را قریب #۳۰۰۰_سال تخمین زد. همچنین در دوران اوج شکوفایی تمدن #صددروازه و #هکاتوم_پلیس در دوران پایتختی پادشاهی پارتی *اشکانیان*، یقیناً این قلعه مورد استفاده بوده است.
🀄️ نام قلعه گردکوه "۷ مرتبه" در #شاهنامه_فردوسی با نام "دژ گنبدان" و یا "گنبدان دژ" آمده و شاعر در چندین مورد بدان اشاره کرده است. برای نمونه در #شاهنامه آمده که #اسفندیار فرزند #گشتاسپ مدتی به فرمان پدرش در این قلعه زندانی بوده است:
...ببردندش از پیش فرخ پدر
سوی گنبدان دژ پر از خاک و سر...
🗻 شهرت گردکوه بیشتر به دوران "اسماعیلیه" بر می گردد. در آن دوره فردی به نام رئیس مظفر حاکم #دامغان بود وی دعوت حسن صباح را پذیرفت و نامه ای به "برکیارق پادشاه سلجوقی" نوشته و از او خواست که قلعه گردکوه را به او ببخشد، شاه سلجوقی نیز موافقت کرد و قلعه را به وی داد. رئیس مظفر در راه آبادی این قلعه تلاش زیادی کرد و آن را کانون تبلیغ فرقه اسماعیلیه نمود.
🏯 این قلعه مدت بیست سال در محاصره مغولان بوده تا اینکه در زمان "آباقاآن" این دژ سقوط کرد و تمامی ساکنان آن کشته شدند و دژ کاملاً ویران گردید. این قلعه حدود دویست سال در تصرف اسماعیلیه بود و *آخرین قلعه ای* بود که سقوط کرد.
⛩ پس از سقوط اسماعیلیه گردکوه به دست حکام مغول افتاد در سال ۷۸۶ ه.ق فردی به نام امیر ولی در یک درگیری با سپاه تیمور لنگ، گردکوه را از تیموریان گرفت و جزء قلمرو خود قرار داد. ولی اندکی بعد در استرآباد از لشکر تیمور شکست خورده و زن و فرزندانش را به گردکوه آورد و خود فرار کرد.
🏚 از سال ۸۰۰ ه.ق، قلعه رو به ویرانی نهاده و اهمیت خود را از دست داده است.
🚎 مسیر دسترسی: کیلومتر ۷ جاده دامغان_سمنان، روستاهای حاجی آباد و قدرت آباد، ۸ کیلومتر از خروجی روستا به سمت شمال و چشمه فیخار رفته تا به پایین کوهِ قلعه برسیم، تنها از مسیر شرقی، میتوان کوه را پیمود و به قلعه رسید.
👇🏻 لینکعضویت کانال ما 👇🏻
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
🀄️قلعه گنبدان دژ (گردکوه) #دامغان در شاهنامه فردوسی و در تاریخ اسطوره ای ایران باستان
🛡باب: «پادشاهی گُشتاسپ (فرزند لُهراسپ) ۱۲۰ سال بود» - بخش ۲۴ - در داستان بدگمان شدن کی گشتاسپ به پسرش اسفندیار و فرستادن وی به دژ گنبدان (شاهان مذکور اولین خسروان امپراطوری کیانی بوده اند که مربوط به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش میباشند)
🗡گزیده ابیات:
چو آگاه شد شاه کامد پسر
کلاه کیان بر نهاده بسر
مهان و کهان را همه خواند پیش
همه زند و استا به نزدیک خویش
همه موبدان را به کرسی نشاند
پس آن خسرو تیغزن را بخواند
ز بهر یکی تاج و افسر پسر
تن باب را دور خواهد ز سر
چه گویید پیران که با این پسر
چه نیکو بود کار کردن پدر
گزینانش گفتند کای شهریار
نیاید خود این هرگز اندر شمار
ولیکن من او را به چوبی زنم
که گیرند عبرت همه برزنم
پسر گفت کای شاه آزادهخوی
مرا مرگ تو کی کند آرزوی
ندانم گناهی من ای شهریار
که کردستم اندر همه روزگار
ولیکن تو شاهی و فرمان تراست
تراام من و بند و زندان تراست
به پیش آوریدند آهنگران
غل و بند و زنجیرهای گران
بیارید گفتا یکی پیل نر
دونده پرنده چو مرغی به پر
فرستاده سوی #دژ_گنبدان
گرفته پس و پیش اسپهبدان
🎴قلعه گنبدان دژ #دامغان در شاهنامه و تاریخ اسطوره ای ایران
🛡باب: «داستان هفت خوان اسفندیار» - بخش ۱۱
⚔هفتخان اسفندیار سفری پر ماجراست که اسفندیار قصد رهاندن خواهرانش هما و بهآفرید را از کشور بیگانه دارد. اسفندیار باید از هفت خطر عمده (کشتن ۲ گرگ، ۲ شیر ژیان، اژدها، جادوگر و سیمرغ و نیز گذر از طوفان و بیابان) عبور نموده تا به مقصد نهایی یعنی روییندژ برسد.
🀄️گزیده ابیات:
شب آمد یکی آتشی برفروخت
که تفش همی آسمان را بسوخت
ز هامون سوی دژ بیامد سپاه
شد از گرد خورشید تابان سیاه
به دژ چون خبر شد که آمد سپاه
جهان نیست پیدا ز گرد سیاه
بپوشید ارجاسپ خفتان جنگ
بمالید بر چنگ بسیار چنگ
به طرخان چنین گفت کای سرفراز
برو تیز با لشکری رزمساز
سرافراز طرخان بیامد دوان
بدین روی دژ با یکی ترجمان
سپه دید با جوشن و ساز جنگ
درفشی سیه پیکر او پلنگ
به چنگ اندرون گرز اسفندیار
به زیر اندرون بارهٔ نامدار
سرافراز کهرم سوی دژ برفت
گریزان و لشکر همی راند تفت
چنین گفت کهرم به پیش پدر
که ای نامور شاه خورشیدفر
سرافراز اسفندیارست و بس
بدین دژ نیاید جزو هیچکس
همان نیزهٔ جنگ دارد به چنگ
که در #گنبدان_دژ تو دیدی به جنگ
🏰قلعه گنبدان دژ #دامغان در شاهنامه فردوسی و تاریخ اسطوره ای ایران باستان
⚔باب: «داستان نبرد رستم و اسفندیار» - بخش ۶
🃏گزیده ابیات:
به شبگیر هنگام بانگ خروس
ز درگاه برخاست آوای کوس
چو پیلی به اسپ اندر آورد پای
بیاورد چون باد لشکر ز جای
همی رفت تا پیشش آمد دو راه
فرو ماند بر جای پیل و سپاه
#دژ_گنبدان بود راهش یکی
دگر سوی ز اول کشید اندکی
👇🏻لینک عضویت کانال👇🏻
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
🔹جلسه طلاب و فضلای خورزانی با حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد ترابی
🔸این استاد برجسته حوزه علمیه #دامغان در این محفل دوستانه صمیمی، به بیان تاریخ حوزه #دامغان پرداختند و فرمودند:
➖نظم و انضباط حوزه علمیه قم به برکت تلاش و طراحی مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی (ره) بود و گسترش حوزه علمیه دامغان نیز به برکت اثر گذاری زحمات علماء گذشته مثل آیت الله العظمی میرزا آقا بزرگ ترابی(ره) می باشد که باید قدردان زحمات آن بزرگواران باشیم.
☑️در این جلسه حجت الاسلام شمسی پور رییس دفاتر آیت الله ترابی و امام جمعه و دبیر مجمع علما #دامغان، حجت الاسلام شیخ رضا خراسانی نژاد نماینده مجمع طلاب #دامغانی مقیم قم، شیخ باقر خراسانی مدیر مجمع عالی حکمت اسلامی، حجت الاسلام دکتر لطف الله خراسانی رییس دانشکده علوم قرآنی #دامغان، دکتر شیخ علی پریمی رییس دانشگاه پیام نور سمنان به اتفاق جمعی دیگر از طلاب و روحانیون حضور داشتند.
🔘حاج شیخ محمد ترابی، استاد فقه و اصول و تفسیر بوده و در سن ۸۰ سالگی قرار دارد.
🆔 @kabarname.m.t.f.d
👇🏻لینک عضویت کانال👇🏻
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
📷تصویری از دیدار روحانیون و طلاب خورزانی، با عالم فرزانه شهرمان حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد ترابی در پنجمین روز نوروز
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
📝گزارشی جالب از سخنان شنیدنی حاج شیخ محمد ترابی درباره سابقه حوزه علمیه #دامغان و خاطرات ایام طلبگی خویش:
📢استاد ۸۰ ساله حوزه علمیه #دامغان:
🔷از جمله امتیازات شهر #دامغان که متأسفانه بسیار مورد غفلت واقع میشود، داشتن پیشینه تاریخی در ارتباط با حوزه علمیه در این شهر و پرورش عالمان دینی است که تاثیر بسزایی در فرهنگ و دیانت اهالی این منطقه داشته است.
🔷اهمیت این نعمت ارزنده آنگاه بهتر روشن میگردد که سابقه شهر #دامغان با سایر شهرها مقایسه گردد. از جمله شهر سمنان که تا پیش از مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد تقی نصیری سمنانی -از فراگیران علوم دینی در حوزه علمیه دامغان- روحانی سمنانی دیگری را نمیشناسیم. مرحوم علامه سمنانی که اصالتا اهل مازندران و خطیب توانا مرحوم آقای نجات که اصالتا اهل دامغان بودند و هر دو بزرگوار در ایام حکومت پهلوی اول در شهر سمنان در تبعید به سر میبردند.
🔷همچنین روحانیون #دامغانی از گذشته به تلاش و پشتکار فراوان در حوزه علمیه قم شهره بودهاند. به خاطر دارم که در دهه چهل - حدود شصت سال پیش- تنها چهار نفر #دامغانی در حوزه قم به تحصیل اشتغال داشتند که جوان ترین آنها بنده بودم. به یاد دارم که جناب آقای شاهچراغی-امام جمعه عزیز سمنان- و بنده برای تهیه کتاب شرح لمعه و نیز کتاب رسائل با زحمت بسیار زیادی مواجه بودیم، ایشان مجبور بود از دست فروشانی که در مدرسه علمیه حجتیه به فروش کتاب میپرداختند، کتب درسی را با قیمت بسیار پایین خریداری کرده و بنده نیز در سال بعد از همان کتابها استفاده میکردم.
🔷اما می توانم سوگند جلاله یاد کنم که با وجود مشکلات فراوان، در درس و مطالعه نهایت تلاش خود را مبذول میداشتیم. از جمله جلد اول کتاب شرح لمعه را به اتفاق دو نفر دیگر از طلاب به مدت دو سال در محضر آیت الله صلواتی خواندم اما به جرات میگویم که حتی یک جلسه غیبت ننمودم و یا در ساعت سه بعد از ظهر هر روز به درس مرحوم آیت الله ستوده میرفتم و گرما و سرما و دیگر ناملایمات، مانع از تلاش و پشتکار ما نبود.
🔷البته همه این برکات، نشات گرفته از حضور گرانقدر مرحوم آیت الله میرزا آقا ترابی بزرگ در #دامغان بود که در حدود هفتاد و چند سال پیش، حوزه علمیه را در این شهر احیا کرده که بحمدالله همچنان نیز پا برجاست و لازم است در برابر این موهبت با ارزش، قدردان و شکر گزار باشیم.
۶ فروردین ۱۳۹۸
پایگاه فرهنگی دیار تدین و تمدن
@damqhan220
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻