مدینه فاضله دامغان
🏰سایت باستانی تپه حصار هفت هزار ساله 🔺بخش اول 🔷مقدمه 🔹تپه حصار در دو کیلومتری شهر دامغان قرار دارد
🗿تپه ۷۰۰۰ ساله حصار #دامغان
🔺بخش دوم
🔷صنعت، اقتصاد و هنر مردم منطقه باستانی دامغان
🔸ساکنان هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح در این منطقه به ساخت اشیا سفالی می پرداختند و با ساخت چرخ سفال گری و قالب گیری در صنایع فلزی دگرگونی را در این صنعت ایجاد کردند. سبک ساخت بعضى اشیاء نیز از تمدن چشمه على به تمدن حصار ادامه یافت. اما روى هم رفته عوامل و عناصر جدیدى نیز در این تمدن نمایان شده که قبلا وجود نداشته است؛ به خصوص در صنعت سفال تغییرات کلى در این دوران مشاهده مى شود. در مسیر تهران به مشهد می توان این منطقه را دید که شاهراه جاده ابریشم نیز از آن عبور می کرده است.
🔸در کاوش های صورت گرفته توسط اِشمِت مشخص شد یکی از معروف ترین بناهای تپه حصار در پشت خط راه آهن امروزی قرار دارد. این ساختمان را می توان مهم ترین بخش حصار دانست که بر اثر به آتش کشیده شدن از میان رفته است و مشخص نیست توسط حمله کدام یک از مهاجمان از میان رفته است. در کاوش های اشمیت در این ساختمان مقادیر فراوانی اشیای طلایی، نقره ای، سربی و انواع زیادی مهرها به همراه ۱۱جسد سوخته مچاله شده و صدها پیکان سنگی به دست آمده که نشان از یک جنگ خونین دارد.
🔸بررسی ها همچنان نشان می دهد که تپه حصار دارای یک منطقه صنعتی بوده است. این منطقه چنان آلودگی ایجاد کرده بود که آثار آن تا ۱۰۰ متر دورتر نیز قابل مشاهده است. در اواسط این دوره صنعت فلزسازى نیز با پیشرفت شگرفی مواجه شد. بشر توانست که مس را ذوب کند و براى کاربردهای مختلف قالب گیرى کند و این قسمت از ایران در این وقت وارد عصر مس شد. موارد استفاده فلز مس در این ناحیه، بسیار زیاد دیده می شود. قبرهاى مسى تقریبا به کلى جایگزین ادوات سنگى دورانهاى قبلى شد و چاقوها و قلم هاى مسى زیادی ساخته شد و انواع مختلف سوزن ها و درفش هاى مسى باعث از بین رفتن سوزنها و درفشهاى استخوانى گردی سابق شد.
🔶فرهنگ و آداب و رسوم حصار
🔹به طور کلی می توان چنین گفت که مردم در آن زمان از زندگی آرامی برخوردار بودند چرا که اسلحه های زیادی در آن به جا نمانده است. از دیگر ویژگی های مردم این منطقه این است که مردگان خود را به نحوی دفن می کردند که پاهایشان رو به سمت غروب خورشید داشته باشد و به نحوی می توان گفت خورشید نماد ارزشمندی برای آن ها بوده است. علاوه بر این هنگام دفن آن ها اشیا زیادی را نیز همراهشان به خاک می سپردند. زنان و مردان دارای گردنبند بودند و کمربندهایی ساخته شده از مهره ها نیز همراهشان بود. زن ها از دستبند و پابند و مردها بیشتر از کمربند استفاده مى کردند. سنجاق نیز از لوازم آرایش زن ها بود. مردان و زنان از لحاظ اشیاء گذارده شده در قبر یکسان بوده و بین زنان و مردان از لحاظ حقوق اجتماعى تفاوتى وجود نداشته است.
🔷سرنوشت فرهنگ و تمدّن حصارِ باستان
🔸تمدّن حصار با هجوم اقوام بیگانه از سمت شرق نابود شده است و فقط در شاه تپه و تورنگ تپه ادامه پیدا می کند. حدود ۱۹۰۰ پیش از میلاد را می توان پایان فرهنگ حصار به شمار آورد. در دوره بعدی سفال نارنجی جایگزین سفال حصار می شود.
#⃣ #زمانبندی_مفید #استفاده_از_اوقات #مطالعه #تعطیلات #کرونا #دانش #تاریخ #سیروا_فی_الارض #در_خانه_بمانیم
🌾 کانال دامغان انقلابی 🌾
نام شیء: کوزه با نقوش هندسی
جنس: سفال
قدمت: ۴۳۰۰ سال پیش از میلاد
محل کشف : تپه حصار دامغان
محل نگهداری: موزه ی هنرهای زیبای شهر بوستون آمریکا
👇🏻لینک کانال👇🏻
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
🚂 #گردشگری_دامغان
🎠 نمونه هایی از اشیاء اکتشاف شده در تپه باستانی #حصار_دامغان
🥉 نام شئ : پیکره های برنزی تپه حصار
🎰 قدمت : هزاره دوم پیش از میلاد
🏛 محل نگهداری: تهران_موزه ایران باستان
⛩ #تاریخ #صد_دروازه #هکاتوم_پیلوس #موزه #آثار_باستانی #فرهنگ_و_تمدن #تپه_حصار
🍃🍂 کانال دامغان انقلابی 🍂🍃
مدینه فاضله دامغان
✍🏻 نقد تاریخی چند روز پیش در کانال «دامغان نما»، مطلبی گذاشته شد که در آن از 'تپه حصار' به عنوان "ت
🌤محل شهر گمشده #صد_دروازه پایتخت "اشکانیان" _ بخش اول
🔘"صددروازه" که به یونانی "هکاتوم پیلوس" ، در زبان اوستا مرکز ایالت "کومس" ، "کومش" یا "قومس" و به زبان پارتی و پهلوی "صددروازه" و "ده مغان" نامیده می شده ، منطقه ای در نزدیکی دامغان کنونی است و دومین پایتخت اشکانیان ، پس از شهر نسا یا پارتانیسا می باشد.
🔘در دهۀ ۱۹۳۰ میلادی (۱۳۱۰) فریدریک وولسین ، اریک اشمیت ، و ارنست هرتسفلد تلاش کردند تا هکاتوم پیلوس را در اطراف شهر دامغان بیابند ، اما موفق نشدند.
🔘اما در دهۀ ۱۹۷۰ میلادی (۱۳۴۵) دیوید استروناخ ، "جان هانسمن" و علیاکبر سرافراز ویرانههایی را در نزدیکی #قوشه از توابع دامغان ، همان صددروازه معرفی کردند.
🔘آنچه را صددروازه نامیدهاند ، چند تل و تپه پراکنده است که همانند شهرهای پارتی "لبانا' ، "فیروزآباد" ، و "دارابگرد" طرح کلی یک شهر انسجامیافته با ابعاد و مساحت مشخص را نشان نمیدهد.
🔘دیوید استروناخ فرسایش شدید سازههای خشتی و گلی صد دروازه را عامل اصلی دشواری شناسایی آن میداند.
🔚ادامه دارد...
☑️ #صددروازه #دامغان #قوشه #قومس #تاریخ #مطالعه #تعطیلات #نوروز #تابستان
✌️🏻 دامغان انقلابی ✌️🏻
🏯 #معرفی_جاذبه_های_گردشگری
🌥 محل شهر گمشدهٔ #صد_دروازه پایتخت "اشکانیان" _ بخش دوم
قدمت و دیرینه وجود تاریخ و تمدن در #دامغان منتهی به حضور آریایی ها در فلات ایران و سکونت قوم پارت در شمالشرق نیست ، بلکه در دوره پیش از تاریخ نیز در خطه #دامغان ، حیات بشری وجود داشته که تمدن ۷۰۰۰ ساله حصار ، گواه این مطلب می باشد.
اما پس از ورود آریایی ها و در زمان هخامنشیان #ده_مغان شهری با عظمت و مرکز فرهنگی_مذهبی ایران باستان بود ، چراکه روحانیون یا همان مغان زردتشتی در آن اقامت داشتند.
اهمیت دیگر #دامغان ، قرار گرفتن در مسیر سوق الجیشی و استراتژیک جاده ابریشم بود.
همچنین #دامغان ، مرکز ایالت باستانی #کومیسنه یا #کومیشان ، چهاردهمین ایالت از تقسیمات ۱۶ گانه اوستایی بوده است.
🔚 ادامه دارد....
👆🏻 تصویری از حصار ۷۰۰۰ ساله و دیوار باستانی و طولانی بارو به همراه دروازه های آن که #دامغان را احاطه کرده است👆🏻
✌️🏻 دامغان انقلابی ✌️🏻
⁉️ محل شهر گمشدهٔ #صددروازه پایتخت "اشکانیان" _ بخش سوم
🔴 در هنگام حمله "اسکندر مقدونی" به ایران ، وی در تابستان سال ۳۳۰ قبل از میلاد در مرکز ایالت #کومیسنه یعنی #ده_مغان توقف کرد و "یونانیان" و "سلوکیان" نام #هکاتوم_پیلوس را بر آن نهادند.(این لقب در نزد یونانیان به شهرهایی داده می شد که بیش از چهار دروازه را دارا بودند.)
🔵 #صددروازه در سال ۲۳۸ قبل از میلاد توسط "پارت ها" و در دوره سلطنت "ارشک" ، نخستین پادشاه اشکانی فتح شد و در زمان اشک دوم تا اشک ششم پایتخت سلسله اشکانیان بود.
🔴 پادشاهانی که #صددروازه مقر حکومت و محل استقرار دربار و "تخت گاهشان" بود به ترتیب عبارتند از:
اشک دوم: تیرداد اول
اشک سوم: اردوان اول
اشک چهارم: فری یاپت
اشک پنجم: فرهاد اول
اشک ششم: مهرداد اول
🔵 در قرن اول پیش از میلاد #دامغان جایگاه پایتختی خود را به تیسفون داد ولی در ادامه دوره اشکانی و نیز در زمان سلطنت ساسانی هم چنان از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
🔴 در دوره اسلامی نیز #دامغان ، مورد توجه حکومت ها ، به ویژه در عهد "غزنوی و سلجوقی" قرار داشت.
🔵 تخت گاه اشکانی واقع در جنوب روستای #قوشه ، در طول زمان و بر اثر حوادث مختلف طبیعی ، رفته رفته ویران شده و در سال های اخیر نیز متأسفانه مورد توجه قرار نگرفته و به تمدنی فراموش شده و ناشناخته تبدیل گشته است.
🔴 این محوطه تاریخی که در دهه های اخیر، مورد کاوش باستان شناسان قرار گرفته به تاریخ ۱۳۵۵/۹/۲۳ و به شناسه ۱۲۸۷ در فهرست آثار تاریخی ملی، ثبت گردیده است.
✌️🏻 کانال دامغان انقلابی ✌️🏻
🚐 مسیر دسترسی به پایتخت اشکانیان :
🚏 کیلومتر ۳۸ جاده دامغان_سمنان ، در سمت چپ جاده وارد روستای تاریخی قوشه شده و پس از عبور از دهکده ، در سمت جنوب ، حدود ۱۰ کیلومتر طی مسیر می کنیم تا به این محوطه تاریخی برسیم.
🗺 تصویر ⬆️ موقعیت شهر باستانی صددروازه در "گوگل مپ" نسبت به دامغان و قوشه🔍👆🏻
✌️🏻 دامغان انقلابی ✌️🏻
محوطه بزرگ شهر باستانی "کومس" "هکاتوم پیلوس" یا همان "صددروازه" ، پایتخت گمشده "اشکانیان" در #قوشه #دامغان
👇🏻 لینک کانال 👇🏻
✌️🏻 @damghan_enghelabi ✌️🏻
✅ همشهری فرهیخته و هم ولایتی گرامی حاج آقای محمد باقر خراسانی مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی حوزه علمیه قم که این مطلب را ارسال نمود تأکیدفرمود:
مناسب است متن پیام آیت الله اعرافی کار شود. این روزها به بهانه ویروس کرونا، هجمه زیادی بر ضد روحانیت، مراجع، رهبری و نظام شروع شده در حالی که رهبری معظم، مراجع عالیقدر و حوزه های علمیه از همه زودتر دستورات پزشکی را رعایت و به نوعی اطاعت کردند
باید در این زمینه بیشتر کار کنیم همه با هم
صف دوستداران نظام باید متحدتر از همیشه باشد.
📌پیوست:
🔹آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه:
خاضعانه از مردم تقاضا دارم در خانه ها بمانید.
🔸آیةالله علیرضا اعرافی امام جمعه قم و مدیر حوزه های علمیه با صدور پیامی ضمن تقدیر و تشکر از مردم و همه کسانی که به نحوی در مبارزه با ویروس منحوس کرونا تلاش می کنند از مردم شریف درخواست کرد برای قطع زنجیره این بیماری هشدارهای مسئولان بهداشتی و توصیه های رهبری معظم و مراجع تقلید و علما را جدی بگیرند و با نیروهای انتظامی همکاری لازم را داشته باشند و همچنان در منزل بمانند تا زنجیره اجتماعی انتقال و سرایت کرونا بطور کامل قطع شود.
✌️🏻 دامغان انقلابی ✌️🏻
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✍️ درخواست آیتالله اعرافی از مردم:
⚠️ خاضعانه تمنا دارم درخانه بمانید
✅ ضرورت جهادهمگانی برای صیانت از سلامت
◽️ خاضعانه تمنا دارم #وظیفهشرعی که مراجع عظام تقلید و رهبر معظم انقلاب و مسئولان ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونا درخصوص رعایت توصیهها بدان توصیه نمودهاند را مورد عمل قرار داده و با #ماندندرخانهها، همه ارتباطات حضوری را قطع نمائید.
◽️ در این ایام معنوی، از زیارت، #توسل، تضرع، دعا و انجام اعمال ماههای مبارک رجب، شعبان و رمضان و همچنین، دستورات بهداشتی و معنوی اسلام غفلت نورزیده و نیایشها را به کنج خلوت خانهها منتقل نموده، از فرصت پیش آمده، حداکثر استفاده معنوی درتهذیب و تزکیه نفس صورت پذیرد.
◽️ لازم است مستمرا از مراکز درمانی حمایت شود . این عزیزان در #خطــمقدماند.
◽️ متمکنان و نیروهای مردمی، خواهران و برادران فداکار حوزوی با تمام توان و هماهنگ با مسئولان در حد توان کمک نمایند.
◽️ فائق آمدن بر این تنگنا نیازمند #عزم_عمومی است.
◽️ با توجه به شرایط دشوار اقشار آسیبپذیر و #نیازمندان، بستههای حمایتی تقدیم شود.
◽️ پیشنهاد میشود هزینههای جشنها و مراسمها به نیازمندان و آسیب دیدگان از این حادثه اختصاص یابد.
◽️ این بلا #آزمونی است برای بیداری بشر و توجه بیشتر به مبدا آفرینش و معاد
◽️و آزمونی است برای تجلی و شکوفایی فضیلتهای اخلاقی و اجتماعی و اسلامی
◽️و فرصتی است برای التجاء به حضرت ربوبی و اولیای الهی و تعمیق بصیرت و تقویت روح #مقاومت.
◽️انتظار میرود کشور ما پیشگام حل این مشکل جهانی و حل مشکلات ناشی از آن و تقویت زیرساختهای #پدافندغیرعامل و ترقیات علمی و جهش اقتصادی شود.
◽️روحانیت وامدار ملت بزرگ ایران هستند و #تاپایجان و در همه مراحل و شرایط ایستادهاند؛ نمونههای آن را دیده اید و انشاءالله استمرار خواهد یافت.
متنکاملپیام:👇
hawzahnews.com/news/892282
•┈┈••✾••┈┈•
📲 آخرین رویدادهای دینی و فرهنگی را در کانال رسمی خبرگزاری حوزه دنبال کنید:
eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
⬛️ حاجیه خانم رئوفه نورالدین مادرِ همسر سید حسن نصرالله درگذشت
✍️متن پیام آیت الله اعرافی:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
جناب مستطاب حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله دامت توفیقاته
دبیر کل معزز حزب الله لبنان
درگذشت ام الزوجه مکرمه تان _ حاجیه خانم رئوفه نورالدین _ موجب تاثر و اندوه فراوان شد؛ این مصیبت را به جنابعالی و دیگر بازماندگان تسلیت عرض نموده و علو درجات آن مرحومه و همنشینی با اخیار و ابرار و سلامت و شکیبایی و پاداش نیک الهی را برای جنابعالی و بستگان محترم از خداوند منان مسالت می نمایم.
علی رضا اعرافی
مدیر حوزه های علمیه
https://hawzahnews.com/news/892409
هدایت شده از صدای مردم دامغان
با سلام و نور؛
نوروز امسال برخی از هم وطنان ما داغدار عزیزانشان هستند که بدلیل کرونا غریبانه دفن شدند و بدون مراسم بدرقه شدند. خانوادههای عزاداری که نه تنها عزیز از دست دادند بلکه نتوانستند برای عزیز سفر کردهشان مراسمی بگیرند و در جمع دوستان خود تسلی یابند. نوروز امسال شاید از معدود نوروزهایی است که در آغازین روزش بتوان گفت همه از دردی مشترک رنج میبریم و آرزویی مشترک در ذهن و بر لب داریم.
به قول شبستری « تجلی گه جمال و گه جلال است...»، سال گذشته در بدایت با سیل و سال جدید با کرونا، که همگی تجلی خدا بر بندگان است.
لازم است در این فرصت کرونایی کمی بیشتر با خود و خدای خود خلوت کنیم و از ماه های عظیم الشان رجب الاصب و شعبان المعظم بیشتر استفاده نماییم. دلیلی ندارد که احساس بدبختی کنیم دلیلی ندارد که از ناشکری هایمان استغفار نکنیم و به درگاه خدای یکتا تضرع و انابه نداشته باشیم دلیلی ندارد که سال آینده را سالی پر برکت ندانیم چرا که خداوند فرموده: ان مع العسر یسرا فان مع العسر یسرا با هر سختی بدون شک دو آسانی همراه خواهد بود.
انشاءالله با رعایت دستورات بهداشتی و ماندن در منزل سال خوبی داشته باشید و بهترین ها را برایتان آرزومندم.
تبریک عید بزرگ مبعث و سال نو را از این خادم خود پذیرا باشید و این حقیر و دوستان مان را از دعای خیر خود فراموش نفرمایید.
امیدوارم بتوانیم خادم خوبی برای شما مردم باشیم.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#ملاکاظمی
🔷 @dr_mollakazemi
🔷 T.me/dr_mollakazemi «تلگرام»
🔷 Instagram.com/dr.mollakazemi
صدای ما، صدای مردم