⭕️زیارت اربعین با پای "پیاده" در عصر حمل و نقل مدرن - منتشر شده در هفته نامه کویر امروز
✍سید مهدی حسینی شمسی پور
🔺بخش دوم
🔅 ب.روایات مربوط به فضیلت زیارت پیاده بقیه مشاهد مشرفه
_روایتی از امام صادق(ع) درباره زیارت امیرالمؤمنین(ع) وارد شده است که می فرماید: "هرکس حضرت امیر (علیه السلام) را با پای پیاده زیارت کند ، خداوند برای هرگامی که بردارد ثواب یک حج و یک عمره برای او مینویسد و اگر پیاده بازگردد ، خداوند برای هر قدم دو حج و دو عمره برای او مینویسد."(3)
_حدیث دیگر در این موضوع، سخنی است که مرحوم شیخ صدوق(ره) در کتاب شریف «ثواب الاعمال» و مشهدی آن را در کتاب «المزار» آورده و سند آن در هر دو مورد صحیح است. متن حدیث چنین است:
"از امام رضا(ع) پرسیدم که چه ثوابی دارد کسی که به زیارت قبر یکی از ائمه برود ؟ فرمود: برای او مانند ثواب کسی هست که به زیارت امام حسین(ع) برود. گفتم برای زیارت امیرالمومنین(ع) چه پاداشی هست؟ فرمود:رای او مانند ثواب کسی هست که به زیارت امام حسین(ع) برود."(4)
این دو حدیث، دیگر ائمه را به طور عموم شامل می شود و پاداش های موعود برای زیارت اباعبدالله(ع) را برای زائران دیگر امامان تأیید می کند. ثواب های موعود چه برای سوارگان و چه پیادگان برای زائران معصومین(ع) تضمین شده است.
همچنین در روایات برای موارد دیگری هم پیاده رفتن ثواب دارد مانند:
استحباب پیاده روی به سوی مساجد؛تشییع جنازه؛حج و عمره؛زیارت مؤمن ، پیاده روی امام هنگام رفتن به مصلا در نماز عید و...
🔅 ج.هدف دار بودن تاکید بر پیاده روی
تا اینجا به ذکر فضیلت زیارت پیاده پرداختیم ، اما شاید این شبهه مطرح شود که در عصر ائمه به دلیل محدودیت حمل و نقل و وسایل تاکید بر پیاده روی می شده تا این امور زنده بماند ، در پاسخ به این شبهه حضرت آیت الله شبیری زنجانی میفرماید:
"وسائل عبور و مرور بوده و حضرات هم به آن دسترسی داشته اند؛ با وجود اینکه مرکب داشتند ولی باز پیاده می رفتند . در واقع خود این پیاده رفتن یک اداء احترام است؛ در روایتی معتبر در کتاب کافی ، ابن بکیر از امام صادق علیه السلام درباره بیست سفر پیاده حج امام حسن مجتبی علیه السلام سوال می کند حضرت در پاسخ اشاره می فرمایند که حضرت با پای پیاده به حج می رفتند در حالی که محمل ها و کجاوه ها همراه حضرت حرکت می کردند."(5)
شاید علت بردن مرکب به دو فایده باشد؛ یک فایده اینکه اگر وسط راه ناچار شوند سوار بشوند، دیگر اینکه بگویند از بی مرکبی نیست که ما پیاده می رویم، مرکب هم داریم و پیاده می رویم.
ادامه دارد...
⭕️ پانویس و منابع درون متن:
3.وسائلالشیعه، ج 14، ص 480
4.ثواب الاعمال، ص 98؛ المزار، ص 32
5.گفت گوی سایت شفقنا با آیت الله زنجانی
منابع کمکی:
مقاله "المشی لزیارة الحسین و باقی الأئمة، دراسة فی ضوء الموازین الفقهیه"_ نوشته حبیب الله عبدالواحد الساعدی ،ترجمه: محمود مهدی پور
فصلنامه ارزشمند «الاصلاح الحسینی» ،از منشورات آستان مقدس امام حسین علیه السلام ، شماره 6
👇🏻 تصویر مطلب در شماره ۳۰ کویر 👇🏻
⭕️زیارت اربعین با پای "پیاده" در عصر حمل و نقل مدرن
✍🏻سید مهدی حسینی شمسی پور
کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی
🔺بخش سوم
در مطالب گذشته به ذکر سیره و روایات اهل بیت (علیهم السلام) در این باب پرداختیم. در این قسمت به بخش های دیگر مسئله می پردازیم.
۲.تاریخچه
ابتدا ذکر این نکته لازم است که شیوه پیاده روی اختصاصی به دین ، فرهنگ و مذهب خاص ندارد فلذا؛قیصر روم با خدا پیمان بسته بود که هرگاه در نبرد با امپراتوری ایران پیروز شود، به شکرانه این پیروزی بزرگ، از مقر حکومت خود (قسطنطنیه)، پیاده به زیارت بیتالمقدس برود. او پس از پیروزی، به نذر خود عمل کرد و پای پیاده رهسپار بیتالمقدس شد.(۱) و در نمونه ی دیگر در تاریخ ایران باستان خودمان چنین نقل است؛ابن خردادبه دربارۀ شهر "شیز "(واقع در آذربایجانغربی) میگوید: آتشکدۀ آذر گشنسپ در آنجا بوده است و این آتشکده در نزد مجوسان گرانقدر بود و هرگاه کسی از ایشان به شاهی میرسید، از مداین پیاده به زیارت آن میرفت.(۲)
از این دو داستان صدق ادعای ما مبنی بر رایج بودن پیاده روی به اماکن مقدس در تمدن های مختلف آشکار می شود.
اما در مورد تاریخچه موضوع مورد بحث ما می توان گفت اولین زائرین پیاده اربعین جابر بن عبدالله و عطیه می باشند. اما در مورد دوران بعد از ائمه و در سیره و زندگانی علمای تاریخ شیعه گفته می شود؛ مراسم پیاده روی تا عصر مرجعیت آیات عظام شیخ جعفر کاشف الغطاء (متوفای ۱۲۲۷ق)و شیخ مرتضی انصاری (1214- 1298ق) با شکوه تمام رواج داشته است.(۳)(۴) در حالی که پس از ایشان، این عمل٬ کم ارزش و متعلق به طبقه فقرا و نیازمندان معرفی شد. اما میرزا حسین نوری، این مراسم را در میان مردم رونق بخشید. مرحوم شیخ آقابزرگ تهرانی که از نزدیک شاهد تلاش استادش بوده، می نویسد: « استاد ما چون وضع را بدین منوال دید، به این شیوه خداپسندانه (پیاده روی) همت گماشت ... در سال های بعد، رغبت مردم و صالحان به این موضوع بیشتر شد و دیگر عار محسوب نمی شد؛ به طوری که در برخی سال ها، تعداد چادرها و خیمه های راه پیمایان، به سی عدد می رسید و هر چادر به بیست تا سی نفر تعلق داشت و به این ترتیب، این سنت حسنه، دوباره مرسوم شد و رونق گرفت».(۵)
ولي با وارد شدن اولين نوع از اتومبيلها به منطقه، سفرهاي كارواني تعطيل شده و به دنبال آن، زيارت با پاي پياده نيز كمرنگ شد.
تا اینکه با ظهور آیت الله العظمی حاج سید محمود شاهرودی(متوفی 1353 شمسی) در قرن اخیر ، مجددا این امر احیا شد و با توجه به این که در این سفر، بعضی از ایرانیان نیز گاهی اوقات، ایشان را همراهی میکردند، رفته رفته مردم عراق به این مسئله توجه نموده و اینگونه سفرهای مقدس رواج یافت.(۶)ایشان حدود ۲۶۰ مرتبه، مسیر کربلا را با پای پیاده پیمودند.(۷) در قرون معاصر علاوه بر بزرگان ذکر شده ، علمای بزرگی چون آیات عظام : آخوند خراسانی، میرزای نائینی ،میرزا جواد آقا ملکی تبریزی ،سید محسن امین، شیخ محمد حسن غروی اصفهانی(کمپانی)،آقاسید ابوالقاسم خوئی،علامه امینی ،شهید مدنی،میرزا مسلم ملکوتی،حاج آقا مصطفی خمینی و ده ها تن از دیگر مراجع و بزرگان با پای پیاده عازم آستان خورشید شدند.
💠پانویس و منابع:
۱.فروغ ابدیت_آیت الله سبحانی_ص696
۲.دانشنامه ایران_محمدکاظم موسوی بجنوردی_ ج2 ص39
۳.فضیلت پیاده روی برای زیارت معصومین_سید عادل علوی ، ترجمه:حسین شهرستانی_فصلنامه فرهنگ زیارت_تابستان و پاییز ۱۳۹۳، ص56
۴.نجم الثاقب_میرزا حسین نوری_انتشارات مسجد جمکران
۵.نجم الثاقب_میرزا حسین نوری_اوایل کتاب طبق چاپ های مختلف ، نقباء البشر_آقابزرگ تهرانی_ج1_ص349 ، سیمای فرزانگان_رضا مختاری_ص193.
۶.زندگی و مبارزات آیتاللهالعظمی سید محمود حسینی شاهرودی_مرکز اسناد انقلاب اسلامی_ص 41
۷.سیمای شاهرود_جعفر رعایتی_ص101
⭕️زیارت اربعین با پای "پیاده" در عصر حمل و نقل مدرن - چاپ شده در نشریه کویر
✍🏻سید مهدی حسینی شمسی پور - مدرس
🔺بخش چهارم(قسمت پایانی)
۳.زیارت پیاده اربعین در کلام علما
الف_مقام معظم رهبری:
این روزها روزهای نزدیک به اربعین است. پدیدهی بینظیر و بیسابقهای هم در این سالهای اخیر بهوجود آمده و آن، پیادهروی میان نجف و کربلا یا بعضی از شهرهای دورتر از نجف تا کربلا است؛ بعضی از بصره، بعضی از مرز، بعضی از شهرهای دیگر، پیاده راه میاُفتند و حرکت میکنند. این حرکت حرکت عشق و ایمان است؛ ما هم از دور نگاه میکنیم به این حرکت، و غبطه میخوریم به حال آن کسانی که این توفیق را پیدا کردند و این حرکت را انجام دادند:
گرچه دوریم به یاد تو سخن میگوییم
بُعد منزل نبوَد در سفر روحانی
این کسانی که این راه را طی کردند و این حرکت عاشقانه را و مؤمنانه را دارند انجام میدهند، واقعاً دارند حسنهای را انجام میدهند. این یک شعار بزرگ است، لا تُحِلّوا شَعائِرَ الله، این بلاشک جزو شعائرالله است. جا دارد که امثال بنده که محرومیم از اینجور حرکتها عرض بکنیم که «یا لیتنا کنّا معکم فنفوز فوزاً عظیماً».(۱)
ب_حضرت آیت الله العظمی بهجت(رض):
ایشان با بیان خاطره ای می گویند: در اتومبیلی بودیم بین کربلا و نجف، یک جوانی هم همراه ما بود. دید عدهای دارند پیاده برای کربلا می آیند،کوچک بود، نمیدانست که اصل پیاده روی خودش فضیلت دارد و گفت، اگر این ها ندارند ماشین کرایه کنند، چرا خودشان را اذیت می کنند.
آیت الله العظمی بهجت ادامه می دهند: در صورتی که نمیدانست اصل پیاده رفتن خودش فضیلت دارد، «أفضل الأعمال أحمزها»؛ برترین اعمال سخت ترین آنهاست، اینجاست قضیه امام مجتبی سلام الله علیه در مسیر مدینه به مکه تداعی می کند، که در روایت آمده است «یساق المحامل بین یدیه»؛ درحالیکه محملها به همراهش بود، اما پیاده به سوی حج مشرف می شد.(۲)
ج_حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی:
بعد آنچه که عقل را مبهوت میکند، این است فرمود:...- در روایتی که دو نفر از اصحاب اجماع اند: یکی: ابن محبوب، یکی: محمد بن مسلم- بعد به محمد بن مسلم فرمود: کسانی که پیاده به زیارت قبر او بروند، به هر قدمی که بردارند، ثواب عتق یک بنده از وُلد اسماعیل در نامه ی عمل آنها ثبت میشود. حالا آن قدمها چه اندازه بنده آزاد میکند، آن هم عتق رقبه از ولد اسماعیل؟! این زیارت اوست...
- خوش به حال این زواری که پای پیاده در این بیابان ها، نه راحت می فهمند، نه شب و روز می شناسند، اینها مصداق این کلمه هستند - امام صادق علیه السلام فرمود: آن کسی که آن مظلوم را زیارت کند... اما با دو کلمه: شوقا إلی الحسین؛ شوق و اشتیاق به آن حضرت او را به طرف قبر او بکشاند؛ وحبا . کلمه دوم حب . شوق و حب؛ اما متعلق شوق خود اوست، اما حبا برای کی ؟ حبا لرسول الله ولأمیرالمؤمنین ولفاطمة الزهراء . اگر برود به زیارت آن مظلوم، با این اشتیاق و با این محبت، روز قیامت که می شود، خطاب می رسد : برو با آن سه نفر...(۳)
🌐منابع:
۱.بیانات در ابتداى درس خارج فقه درباره پیادهروی اربعین_۱۳۹۴/۰۹/۰۹
۲.درس خارج فقه، کتاب جهاد، جلسه۲۸_مرکز تنظیم و نشر آثار آیتالله العظمی بهجت قدسسره_با اندکی تلخیص و ویرایش
۳.بیانات آیة الله العظمی وحید خراسانی مد ظله العالی در آستانه اربعین ۱۴۳۶ قمری_۱۷ آذر۱۳۹۳
🚩 کانال دامغان انقلابی 🚩
🎪 #مواکب_اربعین_حسینی / کرمانشاه
♠️ تصویری از علامت بزرگ این هیئت کُرد
🚩 دامغان انقلابی 🚩
هدایت شده از مدینه فاضله دامغان
باز هم جمعه ای گذشت و نیامد...
اللهم عجل لولیک الفرج...
🌍 مخاطبان محترم کانال #دامغان_انقلابی؛
🎪 باتوجه به اینکه اکثر مدیران کانال در ۳ پیام رسان تلگرام، سروش و ایتا؛ اعم از برادران جبهه انقلابی و یا علما و طلاب محترم، در همایش عظیم اربعین حسینی عراق حضور دارند، پیام ها و پست های کانال بعلت محدودیت اینترنت در آن کشور، احتمالا دچار وقفه گردد.
🌹 از تمامی مخاطبان، اعضای ۳ کانال و گروه انقلاب، خصوصا مردم عزیز و مقتدر #دامغان، طلب حلالیت نموده و از کسانی که نتوانستیم مطالب، یا فیلم و تصاویر ارسالی شان در روزهای اخیر و پیش رو را درج کنیم، عذرخواهیم...
🌴 باشد قرار بعدی ما جنت الحسین / دنیا برای عرض ارادت جایمان کم است...
🚩 کانال دامغان انقلابی 🚩
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تبارک و تعالی : وَالمُؤمِنونَ وَالمُؤمِناتُ بَعضُهُم أَولِياءُ بَعضٍ يَأمُرونَ بِالمَعروفِ وَيَنهَونَ عَنِ المُنكَرِ وَيُقيمون الصَّلاةَ وَيُؤتونَ الزَّكاةَ وَيُطيعونَ اللَّهَ وَرَسولَهُ أُولئِك سَيَرحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزيزٌ حَكيمٌ﴿ توبه ۷۱﴾
مردان و زنان باایمان، ولیّ (و یار و یاور) یکدیگرند؛ امر به معروف، و نهی از منکر میکنند؛ نماز را برپا میدارند؛ و زکات را میپردازند؛ و خدا و رسولش را اطاعت میکنند؛ بزودی خدا آنان را مورد رحمت خویش قرارمیدهد؛ خداوند توانا و حکیم است!
جایگاه امر به معروف و نهی از منکر بر هیچ مسلمانی پوشیده نیست و عواقب شوم ترویج مفاسد در جامعه گریبانگیر همه مردم خواهد شد .
متاسفانه در برخی از سالها این واجب الهی به دست فراموشی و یا کم توجهی مردم و مسئولین قرار گرفته است و شاهد حرکتهای خزنده دشمنان جهت نابودی فرهنگ ایرانی اسلامی علی الخصوص در مسئله عفاف و حجاب در کشورمان هستیم .
با توجه به خواست مقام معظم رهبری که بیان فرمودند : " ائمهی جمعه به عنوان علمای شهرها و میراث داران انبیاء، باید با استفاده از فرصت اجتماعِ نماز جمعه، حقایق را تبیین و روشن کنند . "
بدین وسیله حوزه علمیه شهرستان دامغان بر خود می داند حمایت قاطع خود از مواضع انقلابی امام جمعه محترم شهرستان دامغان حجه الاسلام و المسلمین حسینیان (زید عزه)در لزوم عنایت ویژه به مسئله امر به معروف و نهی از منکر ، خصوصا مسئله عفاف و حجاب را ؛ اعلام نماید .
امید است با عزم همگانی و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در شهرستان از گسترش و ترویج ناهنجاریها جلوگیری گردد.
98/7/20
حوزه علمیه برادران شهرستان دامغان
🎧 نطق ميان دستور نماينده مردم #دامغان در صحن علني مجلس شوراي اسلامي
🎤 اهم نکات نطق ابوالفضل حسن بیکی عضو کمیسیون امنیت ملی و عضو هیئت رئیسیه فراکسیون ولایی:
⚫️ رهبرانقلاب فرمان به جوانگرایی دادند ولی متأسفانه هنوز عناصر پیر در دولت و بقیه مراکز هستند، خوشبختانه حوزه های علمیه ۵ هزار طلبه جوان دانشمند و مجتهد فاضل تربیت کرده، که پیرها باید استعفا داده و جای خود را به این جوانان بدهند.
⚫️ تذکر به دولت به خاطر وضعیت بازنشستگان نیروهای مسلح به ویژه سپاه
⚫️ تذکر به وزیر آموزش و پرورش در موضوع پاداش معلمان و وضعیت حق التدریسان
⚫️ تذکر به دولت به خاطر مواضع سخیف مشاورین رئیس دولت همچون حسام الدین آشنا، اکبر ترکان و امثالهم که با سخنانشان به نظام لطمه میزنند.
⚫️ کسانی که در امثال مجلس ششم بوده و تندروی می کردند، امروز لندن نشینند و به نظام حمله میکنند.
⚫️ امیدواریم که مراجع عظام و روحانیت با نصایح و تذکرات خود کما فی السابق به مجلس کمک نمایند.
📅 يكشنبه - ١٣٩٨/٠٧/١٤ - ساعت ١٦:٣٠
♠️ کانال دامغان انقلابی ♠️
هدایت شده از مدینه فاضله دامغان
🗺 کروکی آدرس موکب متوسلین به چهارده معصوم (ع) #دامغان در شهر نجف عراق
🛣 راه های دسترسی به موکب:
📌 مسیرشماره یک:
➖ باب القبله حرم حضرت امیرالمؤمنین، شارع الرسول، خیابان بنات الحسن (سمت چپ) خیابان روبه روی گنبد بنات الحسن
📌 مسیرشماره دو:
➖ میدان امام علی (ع)، شارع الخورنق، خیابان روبه روی گنبد بنات الحسن
📌 مسیرشماره سه:
➖ شارع المدینه، کوچه روبه روی عمود شماره 40
☎️ تلفن ضروری موکب:
📞 47 44 89 32 77 +964
🎪 موکب متوسلین به چهارده معصوم علیهم السلام شهرستان #دامغان - نجف اشرف
🚩 کانال دامغان انقلابی 🚩
هدایت شده از مدینه فاضله دامغان
🗺 کروکی آدرس محل جدید موکب علی بن موسی الرضا علیه السلام شهرستان #دامغان در کربلای معلی
🚏 در جهت باب القبلة حرم اباعبدالله الحسین علیه السلام؛ منطقه حی البلدیه، قرب محلات، رعد الشوک، مجاور مدارس العمید الاهلیه
🚩 کانال دامغان انقلابی 🚩
هدایت شده از مدینه فاضله دامغان
باز هم جمعه ای گذشت و نیامد...
اللهم عجل لولیک الفرج...
اللَّهُمَّ إِنِّي تَعَرَّضْتُ لِزِيَارَةِ أَوْلِيَائِكَ رَغْبَةً فِي ثَوَابِكَ وَ رَجَاءً لِمَغْفِرَتِكَ وَ جَزِيلِ إِحْسَانِكَ فَأَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ وَ أَنْ تَجْعَلَ رِزْقِي بِهِمْ دَارّا وَ عَيْشِي بِهِمْ قَارّا وَ زِيَارَتِي بِهِمْ مَقْبُولَةً وَ حَيَاتِي بِهِمْ طَيِّبَةً وَ أَدْرِجْنِي إِدْرَاجَ الْمُكْرَمِينَ وَ اجْعَلْنِي مِمَّنْ يَنْقَلِبُ مِنْ زِيَارَةِ مَشَاهِدِ أَحِبَّائِكَ مُفْلِحاً مُنْجِحا قَدِ اسْتَوْجَبَ غُفْرَانَ الذُّنُوبِ وَ سَتْرَ الْعُيُوبِ وَ كَشْفَ الْكُرُوبِ إِنَّكَ أَهْلُ التَّقْوَى وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَةِ
♠ القناة دامغان الثوریة ♠
أَسْتَوْدِعُكَ اللَّهَ وَ أَسْتَرْعِيكَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكَ السَّلامَ آمَنَّا بِاللَّهِ وَ بِرَسُولِهِ وَ بِكِتَابِهِ وَ بِمَا جَاءَ بِهِ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ اللَّهُمَّ فَاكْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِينَ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ زِيَارَتِي قَبْرَ ابْنِ أَخِي رَسُولِكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ ارْزُقْنِي زِيَارَتَهُ أَبَدا مَا أَبْقَيْتَنِي وَ احْشُرْنِي مَعَهُ وَ مَعَ آبَائِهِ فِي الْجِنَانِ وَ عَرِّفْ بَيْنِي وَ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ رَسُولِكَ وَ أَوْلِيَائِكَ
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ تَوَفَّنِي عَلَى الْإِيمَانِ بِكَ
وَ التَّصْدِيقِ بِرَسُولِكَ
وَ الْوِلايَةِ لِعَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ عَلَيْهِمُ السَّلامُ
وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ عَدُوِّهِمْ
فَإِنِّي قَدْ رَضِيتُ يَا رَبِّي بِذَلِكَ
وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.
🚩 دامغان انقلابی 🚩
جلسه شورای هماهنگی برگزاری چهارمین اجلاسیه بین المللی مجاهدان در غربت و هماهنگی افتتاح فاز دوم شرکت فولاد کویر شهرستان #دامغان، به ریاست علی اصغر مجد فرماندار شهرستان و با حضور مدیران دستگاه های اجرایی در روز شنبه مورخ ۴ آبان ماه سال جاری در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار گردید.
فرماندار شهرستان #دامغان ضمن تسلیت رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) اجلاسیه بین المللی مجاهدین در غربت را یک اقدام با ارزش و مهم برشمرد که با هدف تجلیل از مقام آیت الله شیخ عیسی قاسم عالم برجسته شیعه و رهبر شیعیان بحرین و همچنین تجلیل از مقام شامخ رزمندگان جبهه مقاومت و خانواده ایشان دانست که در روز دوشنبه و در شب شهادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در شهر #دامغان برگزار خواهد شد. مقام عالی دولت در شهرستان با بیان اینکه در این رویداد بزرگ میهمانانی از ۳۶ کشور جهان حضور خواهند داشت افزود: حضور آیت الله شیخ عیسی قاسم و همچنین جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ایران در این همایش اهمیت آن را دو چندان میکند. علی اصغر مجد با بیان اینکه در مراسم مذکور سفیر یمن نیز حضور خواهد داشت تصریح کرد: همایش بین المللی مجاهدین در غربت که با هماهنگی تولیت آستان قدس و جبهه مقاومت اسلامی و به میزبانی تالار همایش های دانشگاه #دامغان برگزار و با پیام حضرت آیت الله جوادی آملی آغاز خواهد شد از اهمیت و گستردگی بالایی برخوردار است و در آن از ۸ نفر از رزمندگان جبهه مقاومت و خانواده شیخ زکزاکی تجلیل صورت خواهد گرفت و نیز از تمبر یادبود شیخ عیسی قاسم رونمایی خواهد شد. فرماندار #دامغان در ادامه سخنان خود به افتتاح فاز دوم شرکت فولاد کویر این شهرستان اشاره و بیان داشت: عملیات افتتاح و بهرهبرداری از فاز دوم مجتمع عظیم فولاد کویر با حضور آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی و مدیران استانی و شهرستانی در روز دوشنبه مورخ ۶ آبان ماه و پیش از همایش مجاهدین در غربت اجرا خواهد شد. مقام عالی دولت در شهرستان دامغان خاطرنشان کرد: برای فاز دوم این مجموعه مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که در زمینه تولید آهن اسفنجی از سنگ آهن فعالیت خواهد کرد و مجموعاً ۵۰۰ میلیارد تومان برای فاز ۱ و ۲ سرمایه گذاری شده است که هر یک از این فعالیت ها شامل طرح های توسعه در آینده نیز خواهد بود و با افتتاح این فاز شاهد اشتغال مستقیم ۵۰۰ نفر (مجموع فاز ۱ و ۲) در این شرکت خواهیم بود.
💠 ﴿وَ إِذْ قالَ عيسَى ابْنُ مَرْيَمَ يا بَني إِسْرائيلَ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْراةِ وَ مُبَشِّراً بِرَسُولٍ يَأْتي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا جاءَهُمْ بِالْبَيِّناتِ قالُوا هذا سِحْرٌ مُبينٌ.¹﴾
♨️ نکتهی مهم این است که #عیسی_بن_مریم، کلمة الله، روح الله، با آن همه مقام، محیی موتی، مبرء اکمه و ابرص، ولی در عین حال منصبش این است: «إنّی مبّشر...»
❇️ مورد بشارت چیست؟ «بِرَسُولٍ يَأْتِي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ.»
🌀 این سیر بحث نشان میدهد که مقام، مقامی است که نه عقلی قدرت درک دارد، نه احدی از جن و انس و ملک میتواند بفهمد...
📌 ۱. سوره صف، آیه۶.
🎙 آیت الله العظمی وحید خراسانی
📆 ۲۹/ شهريور/ ۱۳۹۱
◼️ #کلام_فقیه #پیامبر_اکرم
♠️ دامغان انقلابی ♠️
🌐 "گوهر ناشناخته "
🔰 ویژه نامه شهادت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله
برگرفته از سخنان آیتاللهالعظمی وحیدخراسانی
◾️برگ اول|
💎 این گوهر نشناخته چه گوهری است؟
❇️ باید کسانی که اهل فکرند، در بحث دقت کنند و مجهز بشوند و او را آنچنان که خدا معرفی کرده، تعریف کنند...
💡معرِّف باید اجلی باشد از معرَّف یا مساوی؛ لذا تعریف او غلط است الّا از دو مقام:
▪️یکی ذات قدوس پروردگار؛
▪️یکی هم آن کسی که در خود قرآن وجود تنزیلی پیامبر است: «أَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ.»
🔆 #امیرالمومنین_علی علیهالسلام به اتفاق عامه و خاصه، #نفس_خاتم_الانبیا است.
🎙 آیت الله العظمی وحید خراسانی
📆 ۲۹/ شهريور/ ۱۳۹۱
◼️ #کلام_فقیه #پیامبر_اکرم
♠️ دامغان انقلابی ♠️
🌐 "گوهر ناشناخته "
🔰 ویژه نامه شهادت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله
◾️برگ دوم|
⁉️ ابوبصير گفت:از #حضرت_صادق عليهالسلام معنى اين آيه را پرسيدم:
«والشَّمْسِ و ضُحاها»
☀️ فرمود:شمس #پيامبر_اكرم است كه به وسيلهی او خدا #دينش را آشكارنموده.
🌙 گفتم: «والْقَمَرِ إِذا تَلاها؟» فرمود: #اميرالمؤمنين عليهالسلام است.¹
🔆 در سورهی شمس، قسم خورده به خورشید و به ضحی و نوری که از او در عالم پخش شده...
✌️🏻 منظومه دو منظومه است: یکی منظومهی مُلک،یکی منظومهی ملکوت؛ #قرآن مجید #ظاهرش ناظر به #ملک است، #باطنش ناظر به #ملکوت است.
🌱اگر در این منظومه،برای پرورش معادن،#خورشید [را] آفریده،در آن منظومه هم برای پرورش معادنِ #انسانیت؛ «الناس معادن کمعادن الذهب والفضة»؛ مستخرج این معادن، #شمس_منظومهی_ملکوت است.
✅ لذا حجت خدا فرمود: تأویل آیه این است: قسم به آفتابی که #احمد_مصطفی صلیاللهعلیهوآله است؛ اوست آفتاب منظومهی #ملکوت، و ضحای او #دینی است که از او در عالم منتشر شده...
📌 ۱.تفسیر القمی، ج۲، ص۴۲۴
🎙 آیتاللهالعظمی وحیدخراسانی
📆 ۲۹/شهريور/۱۳۹۱
◼️ #کلام_فقیه #پیامبر_اکرم
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
🌐 "گوهر ناشناخته "
🔰 ویژه نامه شهادت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله
◾️برگ سوم|
💠 «اجْعَلْ شَرَائِفَ صَلَوَاتِكَ وَ نَوَامِيَ بَرَكَاتِكَ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ... وَ خَازِنُ عِلْمِكَ الْمَخْزُون.¹»
🔆 #پیغمبر را بشناسید؛ پیامبری که در وصفش #امیرالمومنین علیهالسلام میفرماید: «و خازن علمك المخزون.»
❇️ ذات قدوس او دو علم دارد:
یک علمی که #تحمیل کرده به #انبیاء و #اولیاء؛ آن علم به صورت کتب سماوی آمده؛ این علم #مشهود است.
علم دیگر، علم #مخزون است.
💖 غوغا اینجا است؛ آن خدایی که علم مخزون دارد، خزینهی آن علم، #قلب_خاتم_النبیین است.
‼️ ابراهیم اینجا به زمین افتاده؛ از آدم تا عیسی سر به پایش نهاده! خزینهدار علم مخزون، او است.
📌 ۱. نهج البلاغه (للصبحي صالح)، ص۱۰۱.
🎙 آیت الله العظمی وحید خراسانی
📆 ۲۹/ شهريور/ ۱۳۹۱
◼️ #کلام_فقیه #پیامبر_اکرم
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr