✨ امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
ما أحَقَّ الإنْسانَ أنْ تَكونَ لَهُ ساعةٌ لا يَشْغَلُهُ شاغِلٌ، يُحاسِبُ فيها نَفْسَهُ، فيَنْظُرُ فيما اكْتَسَبَ لَها و علَيها في لَيلِها و نَهارِها!
چه سزاوار است كه انسان ساعتى از روز را فقط به حسابرسى نفْس خود اختصاص دهد و ببيند كه در شبانه روز چه كارهايى به سود يا زيان خود انجام داده است.
📚 غرر الحكم، حدیث ٩۶٨۴
#حدیث
نکوهش بیتفاوتی نسبت به منکر
▫️وَ عَنْ أَبِي جُحَيْفَةَ قَالَ: سَمِعْتُ أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ(عليه السلام) يَقُولُ: أَوَّلُ مَا تُغْلَبُونَ عَلَيْهِ مِنَ الْجِهَادِ الْجِهَادُ بِأَيْدِيكُمْ، ثُمَّ بِأَلْسِنَتِكُمْ ثُمَّ بِقُلُوبِكُمْ
💠از ابى جحيفه نقل شد، گفت از امير مؤمنان شنيدم كه فرمود
نخستين مرحله اى از جهاد كه از شما مى گيرند و در آن مغلوب مى شويد جهاد با دست (جهاد عملى) است سپس جهاد با زبان و بعد جهاد با قلب
✍روشن است كه ظالمان و دشمنان اسلام نخست تلاش مى كنند چراغ پرفروغ امر به معروف و نهى از منكر عملى را از مسلمانان بگيرند و اجازه ندهند كسى عملاً امر به معروف يا نهى از منكر كند مبادا موقعيت آن ها به خطر بيفتد.
هنگامى كه جهاد عملى را خاموش كردند به سراغ جهاد زبانى مى روند و اجازه نمى دهند كسى بر فراز منابر يا در مجامع ديگر امر به معروف و نهى از منكر كند و كسانى را كه اقدام به اين كار كنند تحت تعقيب قرار مى دهند و حتى در تاريخ مى خوانيم كه گاه زبان بعضى از آن ها را قطع مى كردند تا نتوانند امر به معروف و نهى از منكر كنند و بساط ظالمان را متزلزل سازند
📘#حکمت_375
🍃 ﷽ 🍃
«هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ السَّكِينَةَ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لِيَزْدَادُوا إِيمَانًا مَعَ إِيمَانِهِمْ»
او کسی است که آرامش را در دلهای مؤمنان نازل کرد تا ایمانی بر ایمانشان بیفزایند.
🌺
📗 سوره فتح، آیه ۴
#قرآن
زندگى ساده قانع كننده است
▫️كُلُّ مُقْتَصَر عَلَيْهِ كَاف
🟤 به هر مقدار (از دنيا) قناعت كنى همان براى تو كافى است.
✍اشاره به اين كه نياز آدمى با نحوه تفكر و روحيات او متفاوت مى شود. انسان قانع مى تواند با زندگى ساده اى بسازد در حالى كه افراد غير قانع فكر مى كنند نياز آن ها با اين گونه زندگى ها تأمين نمى شود و بايد امكانات فراوان در اختيار داشته باشند; منزل وسيع همچون يك قصر، وسايل منزل گسترده و در حد آن، خادمان فراوان، مركب هاى سوارى، سفره هاى رنگين و امثال آن. گاهى تصور مى كنند اين ها همه نيازهاى اصلى زندگى آنهاست و گاه نام آن را زندگى در حد شأن مى گذارند كه همه اين ها فريب نفس اماره است. اگر روح قناعت بر آن ها حاكم باشد مى دانند اين ها فوق نياز بلكه اسراف است.
📘#حکمت_395
🌱 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
لا تُشْعِرْ قَلبَكَ الهَمَّ على ما فاتَ، فيَشْغَلَكَ عَمّا هُو آتٍ.
براى آنچه از دست رفته است اندوه به دلت راه مده، كه تو را از آنچه مىآيد باز مىدارد.
🌹
📚 غرر الحكم، حدیث ١٠۴٣۴
#حدیث
🌹شیرودی در کنار بالگرد جنگی اش ایستاده بود و خبرنگاران هر کدام به نوبت از او سوال میکردند.
♦️خبرنگار ژاپنی پرسید: شما تا چه هنگام حاضرید بجنگید؟ شیرودی خندید. سرش را بالا گرفت و گفت: ما برای خاک نمی جنگیم ما برای اسلام می جنگیم. تا هر زمان که اسلام در خطر باشد. این را گفت و به راه افتاد. خبرنگاران حیران ایستادند. شیرودی آستینهایش را بالا زد. چند نفر به زبانهای مختلف از هم پرسیدند: کجا؟ خلبان شیرودی کجا میرود؟ هنوز مصاحبه تمام نشده! شیرودی همانطور که می رفت برگشت. لبخندی زد و بلند گفت: نماز! صدای اذان می آید وقت #نماز است.
#شهید_علی_اکبر_شیرودی
🌹8 اردیبهشت سالروز شهادت /شادی روحش صلوات
ألّلهُمَّصَلِّعَلىمُحَمَّدٍوآلِمُحَمَّدٍوَعَجِّلْفَرَجَهُم
🌷 امیرالمومنین(عليه السّلام) فرمودند :
✍ يَأْتي عَلَي النّاسِ زَمانٌ لايُقَرَّبُ فيهِ اِلاَّ الْماحِلُ، وَ لايُظَرَّفُ فيهِ اِلاَّ الْفاجِرُ، وَ لايُضَعَّفُ فيهِ اِلاَّ الْمُنْصِفُ. يَعُدُّونَ الصَّدَقَةَ فيهِ غُرْماً، وَصِلَةَ الرَّحِمِ مَنّاً، وَالْعِبادَةَ اسْتِطالَةً عَلَي النّاسِ. فَعِنْدَ ذلِك يَكونُ السُّلْطانُ بِمَشُورَةِ الاِْماءِ، وَ اِمارَةِ الصِّبْيانِ، وَ تَدْبيرِ الْخِصْيانِ.
👌 روزگاري بر مردم آيد كه جز سخن چين، كسي را تحويل نگيرند و جز تبهكار، شوخ طبع و مردم دار نباشد، ولي آدم منصف را ضعيف انگارند، و صدقه را غرامت پندارند، و صله رحم را منّت دانند، و عبادت را وسيله تكبّر و خود برتر بيني قرار دهند. در چنين موقعيّتي كنيزكان مورد مشورت حاكمان قرار گيرند، و كودكان امير شوند، و كار به دست خواجگان افتد.
📖 نهج البلاغه #حکمت_98
🍃 پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَحْيَا مَحْيَايَ وَ يَمُوتَ مَمَاتِي وَ يَدْخُلَ جَنَّةَ عَدْنٍ فَلْيَتَوَلَّ عَلِيّاً وَ الْأَوْصِيَاءَ مِنْ بَعْدِهِ وَ لْيُسَلِّمْ لِفَضْلِهِمْ.
كسى كه دوست دارد حياتش حيات من و مماتش ممات من بوده و به بهشت جاودان داخل گردد، پس بايد امیر المومنین على عليه السّلام و جانشينان بعد از او را دوست داشته و فضيلت ايشان را قبول نموده باشد.
🌸
📚 کامل الزیارات، باب٢٢، ح٣
#حدیث
✨ يونس بن ظبيان گوید: محضر مبارک
امام صـادق عليه السلام عرض کردم:
جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي كَثِيراً مَا أَذْكُرُ الْحُسَيْنَ (عليه السلام) فَأَيَّ شَيْءٍ أَقُولُ قَالَ قُلْ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ تُعِيدُ ذَلِكَ ثَلَاثاً فَإِنَّ السَّلَامَ يَصِلُ إِلَيْهِ مِنْ قَرِيبٍ وَ مِنْ بَعِيدٍ.
فدايت شوم: بسيار مىشود كه من نام حضرت امام حسين عليه السّلام را مىبرم، در ارتباط به آن حضرت چه بگويم؟
حضرت فرمودند: بگو:
(السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ) سلام و درود بر تو اى أبا عبد اللّه (اين درود را سه بار بگو) چه آنكه سلام و درود به آن حضرت خواهد رسيد چه از نزديك بوده و چه از راه دور باشد.
📚 کامل الزیارات، باب٧٩، ح٢
#حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰عظمت نهج البلاغه
🎙آیت الله #جوادی_آملی( حفظه الله)
🍃 ﷽ 🍃
«أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ * تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا»
آیا ندیدی چگونه خداوند «کلمه طیبه» (و گفتار پاکیزه) را به درخت پاکیزهای تشبیه کرده که ریشه آن (در زمین) ثابت، و شاخه آن در آسمان است؟!
هر زمان میوه خود را به اذن پروردگارش میدهد.
🌺
📗 سوره ابراهیم، آیه ٢۴-٢۵
#قرآن
💠حقالناس
🔹امام علی علیه السلام:
هیچ فقیری گرسنه نمی ماند، مگر آن که توانگری از وی بهره برده است.
📚نهج البلاغه #حکمت_328
🌿
امامـ صـادق عليه السلامـ
إنَّ رجُلاً أتى رسولَ اللّهِ صلى الله عليه و آله فقالَ : يا رسولَ اللّهِ، أوْصِني. فقالَ لَهُ: فهَل أنتَ مُسْتَوْصٍ إنْ أوْصَيْتُكَ؟ حتّى قالَ ذلكَ ثَلاثا، في كُلِّها يقولُ الرّجُلُ: نَعَم يا رسولَ اللّهِ. فقالَ لَهُ رسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله: فإنّي اُوصيكَ إذا أنتَ هَمَمْتَ بأمْرٍ فتَدبَّرْ عاقِبَتَهُ، فإنْ يَكُنْ رُشْدا فأمْضِهِ، و إنْ يَكُنْ غَيّا فانْتَهِ عَنهُ.
مردى خدمت پيغمبر خدا صلى الله عليه و آله آمد و عرض كرد: اى رسول خدا! به من سفارشى كن؛ پيامبر فرمود: اگر به تو سفارشى كنم به آن عمل مى كنى؟ پيامبر سه بار اين سخن را فرمود و آن مرد هر سه بار جواب داد: آرى، اى رسول خدا.
پس رسول خدا صلى الله عليه و آله به او فرمود: به تو سفارش مىكنم كه هرگاه خواستى كارى كنى، در عاقبت آن بينديش؛ اگر كار درستى بود، آن را انجام ده و اگر نادرست و گمراه كننده بود از آن خوددارى كن.
📚 الکافي، ج٨، ص١۵٠، ح١٣٠
#حدیث
🌸✨امام علی عليه السّلام ✨ 🌸
گاه آدمى را دست یافتن به چیزى که براى او مقدّر بوده، شادمان مى سازد، و گاه از دست دادن چیزى که دست یافتن به آن برایش مقدر نبوده است، غمگین مى کند. پس باید شادمانى تو به چیزى باشد که براى آخرتت به دست آورده اى، و اندوهت به چیزى باشد که از آخرتت از دست داده اى. به آنچه از دنیا به دست آورده اى فراوان شادى مکن، و بر آنچه از دنیایت از دست مى دهى، تأسف مخور و زارى منماى. و باید همه همّ تو منحصر به کارهاى پس از مرگ باشد.
📘نهج البلاغه#نامه_22
🌱
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
أَنَّهُ قَالَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ: یَا بُنَیَّ إِنَّ اللَّهَ جَلَّ ثَنَاؤُهُ لَمْ یَکُنْ لِیُخْلِیَ أَطْبَاقَ أَرْضِهِ وَأَهْلَ الْجِدِّ فِی طَاعَتِهِ وَعِبَادَتِهِ بِلا حُجَّةٍ یُسْتَعْلی بِهَا وَإِمَامٍ یُؤْتَمُّ بِهِ وَیُقْتَدَی بِسُبُلِ سُنَّتِهِ وَمِنْهَاجِ قَصْدِهِ.
پدرم صلوات اللَّه علیه فرمود:
پسرم! هیچ گاه خداوند متعال زمین و بندگان صالحش را از حجتی که با آن کمال یابند و امامی که به او اقتدا کنند و روش او را الگوی خود قرار دهند و به نور وجودش هدایت شوند، خالی نخواهد گذاشت.
🌹
📚 الغیبة للطوسی، ص۶١
#حدیث
تعجیل در فرج آقا امام زمان عجل الله صلوات
🌀سفارش امیرالمومنین به سپاهیانش در مورد زنان
زنان را ميازاريد و آنان را به خشم مياوريد؛ هرچند آبروى شما بريزند يا اميرانتان را دشنام دهند ...
حتى در زمانى كه(پیش از اسلام) زنان مشرك بودند، ( پیامبر) به ما گفته بودند كه از آنان دست باز داريم. و حتی در زمان جاهليت، رسم بر آن بود كه اگر مردى با سنگ يا چوبدستى به زنى تعرض مى كرد او و فرزندانش را كه پس از او مى آمدند ( به خاطر این کار ) سرزنش مى کردند!
وَلاَ تَهِيجُوا النِّسَاءَ بِأَذًى، وَإِنْ شَتَمْنَ أَعْرَاضَکُمْ، وَسَبَبْنَ أُمَرَاءَکُمْ ... إِنْ کُنَّا لَنُؤْمَرُ بِالْکَفِّ عَنْهُنَّ وَإِنَّهُنَّ لَمُشْرِکَاتٌ وَإِنْ کَانَ الرَّجُلُ لَيَتَنَاوَلُ الْمَرْأَةَ فِي الْجَاهِلِيَّةِ بِالْفَهْرِ أَوِ الْهِرَاوَةِ فَيُعَيَّرُ بِهَا وَعَقِبُهُ مِنْ بَعْدِهِ
📚 نهج البلاغه#نامه_14
🔸 پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
تَخَلَّلوا؛ فَإِنَّهُ يُنَقِّي الفَمَ و مَصلَحَةٌ لِلِّثَةِ.
خلال كنيد؛ چرا كه دهان را تميز مىكند و مايه سلامت لثه است.
🌸
📚 الکافي، ج۶، ص٣٧۶، ح۵
#سلامت
✨وَالشَّهَادَاتِ اسْتِظْهَاراً عَلَى آلُْمجَاحَدَاتِ
💠و شهادت و گواهى را براى اظهار حق در برابر انكارها قرار داد
📘#خطبه_252
🍃 ﷽ 🍃
«فَمَا أُوتِيتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَمَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ لِلَّذِينَ آمَنُوا وَعَلَىٰ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ»
آنچه به شما عطا شده متاع زودگذر زندگی دنیاست، و آنچه نزد خداست برای کسانی که ایمان آورده و بر پروردگارشان توکّل میکنند بهتر و پایدارتر است.
🌺
📗 سوره شوری، آیه ٣۶
#قرآن
✨ الشَّجاعَةُ صَبرُ ساعَةٍ
🔅 شجاعت، ساعتى صبر كردن است
📙نهج البلاغه #حکمت_4
🔴 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
لَو لَم يَنْهَ اللّهُ سُبحانَهُ عَن مَحارِمِهِ لَوجَبَ أنْ يَجْتَنِبَها العاقِلُ.
اگر خداوند سبحان هم از حرامهايش نهى نمىكرد، بر خردمند لازم بود كه از آنها دورى كند.
📚 غرر الحكم، حدیث ٧۵٩۵
#حدیث
«وَ لَا يَكْبُرَنَّ عَلَيْكَ ظُلْمُ مَنْ ظَلَمَك، فَإِنَّهُ إِنَّمَا يَسْعَى فِي مَضَرَّتِهِ وَ نَفْعِكَ»
📍در برابر ستم هايى كه به شما مى شود زياد ناراحت و مأيوس نگردید و اميد به زندگى را از دست ندهید و بايد اين سخن مايه تسلى خاطر باشد كه ظالم تيشه به ريشه خود مى زند و بار گناهان مظلوم را نيز بر دوش مى كشد. در واقع زيان ظلم نخست دامن او را مى گيرد و با دست خود بار مظلوم را سبك مى کند.
📙امام علي(علیه السلام) نامه 31 «نهج البلاغه»
🔸 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
رَدُّ الحِرصِ يَحْسِمُ الشَّرَهَ و المَطامِعَ.
دست ردّ زدن به سينه حرص و آزمندى، ريشه سيرى ناپذيرى و طمعها را قطع مىكند.
🌼
📚 غرر الحكم، حدیث ۵٣٩۶
#حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام عليه السلام یکی از بهترين اسباب تقرّب به خدا را جهاد ذكر مى كند
▫️وَ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِهِ، فَإِنَّهُ ذِرْوَةُ الإِسْلاَمِ
💠«و جهاد در راه او، چرا که جهاد قلّه رفيع اسلام است».
✍«جهاد» در اينجا معناى وسيعى دارد که علاوه بر جهاد نظامى و مقابله مسلّحانه با دشمن، شامل جهاد علمى و تبليغى و امر به معروف و نهى از منکر و هرگونه تلاش و کوشش مفيد و سازنده براى پيشبرد اهداف اسلامى و حتّى جهاد با نفس مى شود و تعبير به «ذِرْوَةُ الإِسْلاَمِ» «قلّه رفيع اسلام» اشاره به اين است که تا جهاد همه جانبه نباشد، کارى از پيش نخواهد رفت. امام عليه السلام در تعبير ديگرى که در اواخر نهج البلاغه آمده است و ناظر به بيان فلسفه احکام است درباره جهاد مى فرمايد: «وَ الْجِهَادُ عِزًّ لِلاِْسْلاَمِ; خداوند جهاد را براى عزّت و سربلندى اسلام و مسلمين قرار داده است به هر حال، اگر در بيان امام عليه السلام، نخستين واجب از واجبات بعد از ايمان به خدا و پيامبر، جهاد شمرده شده، دليلش همين است که بدون جهاد، حيات مکتب تضمين نمى شود.
📘#خطبه_110
🍃 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
قُلوبُ العِبادِ الطّاهِرَةُ مَواضِعُ نَظَرِ اللّهِ سبحانَهُ ، فمَن طَهَّرَ قَلبَهُ نَظَرَ إلَيهِ.
دلهاى پاكِ بندگان، نظرگاه خداى سبحان است؛
پس هر كه دلِ خويش را پاك گرداند، خداوند به آن نظر افكند.
🌷
📚 غرر الحكم، حدیث ۶٧٧٧
#حدیث
📌| اندوه و درد حسین ؛ اندوهی تربیتی است !
🔶 احساس درد و اندوه ما را فراگرفته است، ولی امام حسین'ع' نمی پذیرد که این درد و اندوه ما، از سر احساس باشد، بلکه درد و اندوهی تربیتی از ما می طلبد.
☝️ما در پرتو این احساس درد و اندوه می آموزیم که انسان چگونه باید بمیرد، همچنانکه می آموزیم چگونه باید زندگی کند. می آموزیم که اقلیت به سبب عده اندک خود شکست نمی خورد و اکثریت نیز اگر به آرمان خود باور نداشته باشد، پیروز نمیشود، هر چند برحق باشد.
👈این تابلو و این تصویر و این مکتب، درسها و نظایر فراوانی در زندگی معاصر ما دارد.
📚 سفر شهادت رسالت حضرت زینب'س' در عاشورا، بند ۳۶۵
▫️فَخَفِّضْ فِي الطَّلَبِ وَأَجْمِلْ فِي الْمُکْتَسَبِ
🟤حال که چنين است در به دست آوردن دنيا زياده روى مکن و در کسب و کار ميانه رو باش
✍تعبير به «خَفِّضْ; آرام باش و فرو نه» و «أَجْمِلْ; راه اعتدال پيش گير» هر دو اشاره به يک حقيقت و آن ترک حرص براى جلب روزى بيشتر است. اين تعبير هرگز تلاش و سعى براى به دست آوردن روزى حلال را نفى نمى کند.
📘#نامه_31
🍂 خـدای مـن
از تو درخواست میكنم دوستی خودت را و دوستی آنان كه تو را دوست دارند،
و دوستی هر كاری كه مرا به ميدان قُرب تو میرساند،
و اينكه خودت را نزد من محبوبتر از ديگران قرار دهی...
🍁
📘 مفاتیح الجنان، مناجات خمس عشرة
#نیایش #امام_سجاد
💢ما به دستان خودمان، ملت مان را مسخره کرده ایم!
مگر ما را، ما دنیای سومی ها، ما شرقی ها، ما مسلمان ها را چه کار کردند؟
اول #مذهبمان، زبانمان، #ادبیاتمان، فکرمان، گذشته مان، تاریخمان و اصلاً نژادمان را و همه چیزمان را چنان تحقیر کردند، و ما را به قدری آدم های «دست دوم» #حساب کردند، که ما نشستیم خودمان، خودمان را مسخره کردیم !
و در عوض، خودشان را آنقدر برتر و بالاتر و عزیزتر نشان دادند، به ما باوراندند، که ما تمام تلاش و دعوت و آرزو و مبارزه مان برای «نوکری فرنگ» شد، تا اینکه ادای آنها را در بیاوریم، شبیه به آنها حرکت کنیم، حرف بزنیم، راه برویم...!
📚 کتاب چه باید کرد بخش ص ۲۰۶