فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸حقيقت توحيد و عدل:
امام(عليه السلام) در اين كلام كوتاه و بسيار پرمعنا دو اصل مهم دين را به عالى ترين وجهى بيان مى كند: «از آن حضرت درباره توحيد و عدل سؤال شد، فرمود: توحيد آن است كه خدا را در وهم و انديشه نياورى و عدل آن است كه او را متهم نسازى (اشاره به اين كه ذات خداوند در انديشه هيچ كس نمى آيد و در تقسيم نعمت هايش عدالت و حكمت را رعايت مى فرمايد)»; (وَسُئِلَ عَنِ التَّوْحِيدِ وَالْعَدْلِ فَقَالَ التَّوْحِيدُ أَلاَّ تَتَوَهَّمَهُ، وَالْعَدْلُ أَلاَّ تَتَّهِمَهُ).
✴توحيد در این جا به معنى خداشناسى است و خداشناسى در صورتى كامل مى شود كه او را برتر از خيال و قياس و گمان و وهم بدانيم و از هرچه ديده ايم و شنيده ايم و گفته ايم فراتر بشماريم. زيرا آنچه در وهم انسان و خيال و قياس و عقل او مى گنجد محدود است و خداوند وجودى است نامحدود از هر جهت و به همين دليل همواره بزرگان علم عقايد گفته اند كه كنه ذات خدا بر هيچ كس حتى بر انبيا و اوليا روشن نيست.
👈آنچه از خداوند مى دانيم صفات جلال و جمال اوست و افعال و آثارى كه صحنه جهان را پر كرده است. به همين دليل در روايات دستور داده شده كه در ذات خدا انديشه نكنيد كه به جايى نمى رسيد.⚠
✅در حديثى از امام باقر(عليه السلام) مى خوانيم كه فرمود: « درباره آفرينش خداوند سخن بگوييد ولى درباره كنه ذات او نه، زيرا سخن درباره ذات خدا جز بر حيرت صاحبش نمى افزايد»❗
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✅و در حديث ديگرى از امام صادق(عليه السلام مى خوانيم: «كسى كه درباره ذات خدا انديشه كند كه چگونه است؟ گمراه مى شود».
✅و در حديث ديگرى امام باقر(عليه السلام) مى فرمايد: «از تفكر درباره ذات خداوند بپرهيزيد و اگر خواستيد به عظمت او نگاه كنيد به آفرينش عظيم او بنگريد».
🔄حتى در موضوع يگانگى خداوند، در روايات و همچنين در كلمات بزرگان آمده است كه توحيد به معنى يگانگى او، به معنى توحيد عددى نيست كه بگوييم خداوند يكى است و دو تا نيست بلكه به اين معنى است كه هيچ چيز مثل او نمى باشد (ليس كمثله شىء) و در سوره توحيد نيز مى خوانيم: (وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً أَحَد).
✅مرحوم علامه مجلسى در بحارالانوار از امام باقر(عليه السلام) نقل كرده است كه فرمود: «آنچه با وهم و گمان خود در دقيق ترين معانى (درباره خدا) فكر مى كنيد همانند خودتان مخلوق و ساخته شده است و به سوى شما بازمى گردد (و ذات واجب الوجود، برتر از آن است كه مخلوق كسى باشد)».
✅اين نكته نيز قابل توجه است كه در تفسيرآيه «(وَأَنَّ إِلى رَبِّكَ الْمُنْتَهى); همه چيز به سوى پروردگارت پايان مى گيرد». از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است كه فرمود: «خداوند متعال مى فرمايد: ان الى ربك المنتهى يعنى هنگامى كه سخن به خداوند (وكنه ذات او) رسيد توقف كنيد و چيزى نگوييد».
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✴و اما جمله دوم كه امام(عليه السلام) مى فرمايد: «حقيقت عدل (عدالت خداوند) آن است كه او را متهم نسازى»
👈 اشاره به اين است كه كسى عقيده كامل به عدالت خداوند دارد كه همه كارهاى او را بر وفق حكمت و عدالت بداند.
تقسيم نعمت ها در ميان بندگان، وجود حوادث دردناك در زندگى، هجوم آفات و بلاها در مواقع خاص به فرد يا گروهى; آرى، او همه اين ها را از سوى خداوند مى داند و او را متهم به ظلم و بى عدالتى نمى كند و مشكل را در نقصان علم و آگاهى خود از مصالح و مفاسد امروز و آينده مى شمرد. 💯
مى گويد: دليلى ندارد كه اين ها ظالمانه باشد چراكه خداوند نه نياز به كسى دارد و نه كارى برخلاف حكمت انجام مى دهد.👌
اين مطلب در علم كلام و عقايد در بحث عدل الهى تحت عنوان «فلسفه آفات و بلاها» به طور مشروح آمده است و ما آن را در كتاب پيام قرآن در بحث عدل الهى به صورت مشروح آورده ايم.
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
و ما آن را در كتاب پيام قرآن در بحث عدل الهى به صورت مشروح آورده ايم.
🔺و به طور خلاصه امور بسيارى وجود دارد كه ما آن را شرّ و آفت مى ناميم در حالى كه در پشت آن مصلحتى نهفته است و در واقع خير و بركت است و بسيار مى شود كه شرور و آفات نتيجه اعمال خود ماست
و گاه كيفر الهى براى پاك كردن ما،
و گاه هشدارى است براى زدودن آثار غفلت
و گاه سوء تفاهم هايى است كه با دقت زايل مى شود و ... .
📚مرحوم خطيب در كتاب مصادر در ذيل اين گفتار حكيمانه سخنى دارد كه با ذكر آن اين بحث را كه بسيار عميق و گسترده است پايان مى دهيم.
او مى گويد: اين سخن از كلمات جامع و مانع آن حضرت (صلوات الله عليه و سلامه) مى باشد كه در عين اختصار و فشردگى، اساس تمام بحث هايى است كه طرفداران عدل و توحيد از مسلمين، آن را گفته اند و نوشته اند.👌
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
#امروز جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
⬅️ ۱ رجب ۱۴۴۰قمری
#منلسبت_روز
ولادت با سعادت حضرت امام
محمدباقر علیهالسلام_۵۷هجریق
✨حکمتی از #نهجالبلاغه ...
📖موضوع:
#روانشناسی_قبایل_قریش .
➖➖➖➖➖➖➖➖
⭕ و درود خدا بر او، فرمود:
▫(از #قريش پرسيدند:)
🔸امّا #بنى_مخزوم ، گل #خوشبوى قريشند،
➖و كه شنيدن #سخن مردانشان،
➖و #ازدواج با زنانشان را دوست داريم،
🔹امّا بنى #عبد_شمس دورانديش تر،
➖و در #حمايت مال و فرزندان توانمندترند
🔸كه به همين جهت #بد_انديشتر و بخيل تر مى باشند،
⬅و امّا ما (#بنى_هاشم ) آنچه را در دست داريم #بخشنده تر ،
➖و براى جانبازى در راه #دين #سخاوتمندريم.
🔹آنها شمارشان بيشتر امّا #فريب كارتر و #زشت_روى ترند،
🔸و ما گوياتر و #خيرخواه_تر و خوش روى تريم.
📚حکمت ۱۲۰_ (علم، اجتماعی، تاریخی)
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
دانشگاهمدافعانحریمولایت
🔶🔹🔸
{- بِسمِ اللهِ الرَّحمَن الرَّحيم -}
✦•• فرازى از شرح دعاى چهلودوم صحيفه سجّاديه ••✦
♦️هدایت و شفای حقیقی در قرآن است
«وَ شِفَاءً لِمَنْ أَنْصَتَ بِفَهَمِ التَّصْدِيقِ إِلَى اسْتِمَاعِهِ»
💠قرآن کریم شفا است. خود قرآن کریم هم تصریح کرده که موعظه و شفا و هدایت و رحمت است، همانجا که فرمود: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ؛ اى مردم، بهيقين براى شما از جانب پروردگارتان اندرزى و درمانى براى آنچه در سينهها است و رهنمود و رحمتى براى گروندگان [به خدا] آمده است».
💠قرآن موعظه است، یعنی بیدار میکند و امکان ندارد جانت را به قرآن بدهی و تو را بیدار نکند. غفلتزدایی کار اول قرآن کریم است. کار دوم قرآن شفابخشی در پستوی شخصیت شما است.
💠برخی از بیماریها مربوط به منطقهی عمیق شخصیت شما میشود که از آن به صدر تعبیر میشود. این بیماریها در تمام مراتب شخصیت تسری پیدا میکند و کل وجود انسان را آلوده میسازد.
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد