7.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟤تفاوت حکومت حضرت علی علیه السلام و معاویه!
💠 افشای کار زشت
🔹 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
هر که کار زشتی را فاش کند، چون کسی است که آن را انجام داده و هر که مومنی را به کار زشتی سرزنش کند، نمیرد تا به آن عمل گرفتار شود.
📚 اصول کافی/ج4/ص59
✍🏼 قرآن کریم: کسانى که دوست دارند، زشتکارى در میان مومنان، شیوع پیدا کند، براى آنان در دنیا و آخرت عذابى پر درد خواهد بود.
📗 سوره نور/19
مراقبت نفس
▫️عِبَادَ اللّهِ، اللّهَ اللّهَ فِي أَعَزِّ الاَْنْفُسِ عَلَيْکُم، وَ أَحَبِّهَا إِلَيْکُمْ
🟤«اى بندگان خدا، خدا را خدا را; مراقب عزيزترين و محبوب ترين نفوس نسبت به خويش باشيد»
🖋به يقين منظور از عزيزترين نفوس در اين عبارت، خود انسان است; چرا که حبّ ذات، طبيعى هر انسانى است و اگر به اشخاص و اشياى ديگر علاقه دارد از پرتو حبّ ذات است; چرا که آن ها را در سرنوشت خود مؤثر مى داند
به هر حال، مقصود اين است که شما اگر به هيچ کس رحم نمى کنيد دست کم به خود رحم کنيد و اگر منافع هيچ کس را در نظر نمى گيريد، حدّاقل منافع خود را در نظر بگيريد که اين علاقه به خويشتن، جزء فطرت شماست
📘#خطبه_157
16.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺هیچ کس علی را نمیشناسد مالک...
«إنَّ الْعَدْلَ مِیزَانُ اللهِ سُبْحَانَهُ الَّذِی وَضَعَهُ فی الْخَلْقِ، وَ نَصَبَهُ لاِِقَامَةِ الْحَقِّ، فَلاَ تُخَالِفْهُ فِی مِیزَانِهِ، وَلاَ تُعَارِضْهُ فِی سُلْطَانِهِ.»
بیگمان عدالت، ترازوی خدای سبحان است که آن را در میان خلق خود نهاده و برای برپا داشتن حق، نصب کرده است. پس برخلاف ترازوی او عمل مکن و با قدرتش مخالفت مورز
#علی_شناسی
#علی_مع_الحق_و_الحق_معی_علی
♻️پیامدهای لجاجت در کلام امیرالمؤمنین
❤️امام علی(عليه السلام) در حکمت 179 نهج البلاغه، در تبیین پیامدهای «لجاجت» چه می فرمایند؟
امام علي(ع) در بیان يكى از مهم ترين آثار سوء «لجاجت» مى فرمايد: «لجاجت، فكر و رأى انسان را از ميان مى برد». زيرا «لجاجت» اجازه درست انديشيدن را به انسان نمى دهد و غالباً لجوجان به راه خطا رفته و منافع و موقعيت هاى خود را از دست مى دهند، چرا كه تصميم گيرى هاى آنها نابجا و ناصواب است.
از سویی افراد لجوج كمتر مشورت کرده و بر روى افكار خود پافشارى مى كنند. در واقع محروم بودنشان از مشورت ضربه ديگرى بر آنان وارد مى سازد. لذا امام(ع) می فرماید: «لجاجت زيان بارترين اشيا در دنيا و آخرت است».
📙#حکمت_179
🌷 رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمودند :
✍ مثَلُ علیٍّ فیکم أو قال : فی هذه الاُمّة کمثل الکعبة المستورة ، النظر إلیها عبادةٌ ، والحجُّ إلیها فریضةٌ.
🖋 مثَل على(علیه السلام) در میان شما یا در این امّت مَثَل کعبه پوشیده شده است که نگاه کردن به آن عبادت و حجّ (قصد و آهنگِ رفتن) به سوى آن واجب است.
📚 گزیده ای جامع از الغدیر
10.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سه اصل اسرائیلیها از زبان خود آنها
🔻 شاید اگر این حرفها را از زبان هر کسی به جز گیدئون لوی روزنامهنگاری که خودش یک اسرائیلی الاصل است میشنیدید، باورش برایتان سخت بود...
▫️أَلاَ وَ إِنِّي أُقَاتِلُ رَجُلَيْنِ: رَجُلا ادَّعَى مَا لَيْسَ لَهُ، وَ آخَرَ مَنَعَ الَّذِي عَلَيْهِ
🟠بدانيد من با دو کس پيکار خواهم کرد: نخست آن کس که چيزى را ادعا کند که حق او نيست و ديگر، کسى که از دادن حقى که بر اوست، امتناع ورزد.
✍به نظر مى رسد که اوّلى اشاره به معاويه است که به بهانه مطالبه خون عثمان از بيعت سرپيچى نمود ; در حالى که خون خواهى عثمان يا به وسيله فرزندان ارباب دم بايد صورت گيرد و يا به وسيله امام المسلمين و کسى که مردم با او بيعت کرده بودند، يعنى على بن ابى طالب(عليه السلام) .و دوّمى اشاره به طلحه و زبير و مانند آن هاست که با امام(عليه السلام) بيعت کردند و بعد از آن هم خودشان از آن سر باز زدند و هم معاويه و ديگران.
📘#خطبه_173
🔸 علت مهم آشوب دلها
✍️ علامه طباطبایی(ره): گردش زبان، دل را به گردش آورد؛ اگر زبان به ذکر خدا مترنم گردد، دل نیز در حرم خدا حرکت میکند و اگر زبان به گناه حرکت کند، دل نیز در این مرتع شیطان جولان میکند. یک علت مهم آشوب دلها همانا تکثیر در کلامهاست.
🔹به روایت علامه حضرت رسول (صلیالله علیه و آله) فرمودند: اگر نبود تشویش و اضطراب در قلوب و زیاده سخن گفتن شما، قطعاً میدیدید آنچه را من میبینم و میشنیدید آنچه را من میشنوم.
📚تفسیر المیزان، ج ۵
✍️ علامه طباطبایی
🔰حضرت علی (ع) می فرمایند :
✅حضرت فرمودند: ای مردم ! این روز ،روزی است که نیکوکاران پاداش می گیرند و گنهکاران مایوس و نا امید می گردند و این روز شباهت زیادی به روز قیامت دارد؛یعنی وقتی از منازلتان برای خواندن نماز عید خارج می شوید ،به یاد آورید زمانی که از قبر ها خارج می شوید وبه سوی پروردگارتان می روید.
با ایستادن در جایگاه نماز ،به یاد آورید زمانی را که در پیشگاه عدل الهی هستید و از شما حسابرسی میشود ؛با بازگشت به سوی منازل خود ؛به یاد آورید زمانی را که به منازل خود در بهشت می روید .کمترین چیزی که به زنان و مردان روزه دار، داده می شود؛این است که گناهان گذشته او بخشیده می شود؛پس به فکر آینده خود باشید که مبادا گناه کنید.
📙نهج البلاغه #خطبه_78
💠 سیروسلوک
🔹 آیت الله طباطبایی در پاسخ نامه جوانی که درخواست عملی برای سیر وسلوک داشت، نوشتند: اول مراقبه و محاسبه و بعد خواندن سوره های مسبحات (حدید و حشر و صف و جمعه و تغابن) و اگر نتوانستید تنها سوره حشر را بخوانید.
📚 لطایف قرآنی
✍🏼 امام باقر(علیه السلام) :هر کس همه مسبحات را قبل از خواب بخواند، نمیرد تا قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را درک کند.
📚 ثواب الأعمال و عقاب الأعمال/ص119
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️فَاتَّعِظُوا بِالْعِبَرِ وَ اعْتَبِرُوا بِالْغِيَرِ وَ انْتَفِعُوا بِالنُّذُر».
🟤پس، از آنچه مایه عبرت است پند گیرید، و از گردش روزگار عبرت پذیرید، و از بیم دهندگان سود برگیرید.
📘#خطبه_157