روایت پیشرفت ایران
🔰 پیشرفت هایی که از دل عملیات بیرون میآمد ۱ خاطرات دکتر حمیدرضا طیبی از چندین سال فعالیت در جهاد
🔰 پیشرفت هایی که از دل عملیات بیرون میآمد ۱
خاطرات دکتر حمیدرضا طیبی از چندین سال فعالیت در جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت
💠بخشی از متن:
🔸با تشکیل جهاد سازندگی، دفتر سازندگی صنایع را در سال پنجاه و هشت در دانشگاه علم و صنعت تشکیل دادیم. هدف از تشکیل دفتر این بود که بیاییم برای صنایع کشور کار بکنیم؛ یعنی بحث این بود که حالا که کارشناسان خارجی به دلیل وقوع انقلاب رفتهاند، قاعدتاً صنایع کشور با مشکلاتی مواجه هستند، بنابراین ما برویم به حل مشکلات صنایع کمک بکنیم. پس از اندکی فعالیت در دفتر سازندگی صنایع، تعطیلی دانشگاهها رخ داد و کمی بعد در 16 مرداد سال 1359 ستاد انقلاب فرهنگی –که بعدها به شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر نام داد- تشکیل جهاد دانشگاهی را تصویب کرد. جهاد دانشگاهی که تشکیل شد ما که در دانشگاه علم و صنعت در دفتر سازندگی صنایع بودیم، همان تیم شدیم تیم جهاد دانشگاهی.
نگاه علمی در کار
🔸در آن برهه من در تهران نبودم و بعد از تعطیلی دانشگاهها، همراه عده ای از بچه ها به جهاد سازندگی کرمانشاه رفته بودیم تا گروههای برق را در آنجا راهاندازی بکنیم. یکی از شیرینترین و موفقترین دورههای زندگی من همان سال پنجاه و نه و شصت بود که به جهاد سازندگی کرمانشاه رفتیم. مأموریت اولمان را هم از شهرستان کنگاور شروع کردیم. با توجه به دید مهندسیای که در مجموعه دفتر سازندگی شکل گرفته بود، اولین کاری که من کردم، آمدم از تهران یک مهندس عمران بردم که آن چه را که میسازیم یک کار علمی خوب باشد؛ اگر حمام میسازیم، اگر جاده میسازیم، اگر مسجد میسازیم، باید سالهای سال کار کند. موفق هم شدم که یک مهندس عمران خوب که فارغ التحصیل هند بود را به کرمانشاه بیاورم.
🔸خودم کارم را که رشته برق بود بلد بودم اما در رشته عمران به متخصص نیاز داشتیم. شاید تا یک سال و خردهای که متأسفانه به علت فوت پدرم مجبور شدم به تهران برگردم، ما به اندازه کل دوران قبل از انقلاب روستاها را برقرسانی کردیم؛ روستاهای بزرگ و روستاهایی که بخش محسوب میشدند و نقاط دوردست. کارهای بسیار خوبی در حوزه عمران کردیم؛ حمام و مساجد بسیار عالی ساختیم چون نگاه یک نگاه علمی بود؛ البته نگاه علمی در کنار روحیه جهادی و خسته نشدن از کار. این باور در همه بچهها بود که ما مشکلی در تولید فناوری نداریم. اعتقاد داشتیم که خداوند سرمایه فکر را در همه انسانها به ودیعه گذاشته و اینگونه نیست که بگوییم آن کسی که غربی است، باهوشتر است و آن کسی که آسیایی یا آفریقایی است، کمهوشتر. منتها بستگی به این دارد که ما چگونه از آن استفاده بکنیم و این توانمندیها را چگونه از قوه به فعل در بیاوریم.
قدم اول، مرحله تعمیرات
🔸شروع به کار که کردیم، دیدیم بهتر است با یک سری کارهای تعمیراتی در زمینه تعمیر انواع ماشینهای الکتریکی، ژنراتورها شروع کنیم. برای ما خیلی عجیب بود که چرا برخی موتورهای الکتریکی را می برند در خارج تعمیر میکنند، چرا نمی گذارند متخصصین داخلی تعمیر کنند؟ مثلاً دشت قزوین یک دشت کشاورزی بود که آن موقعها میگفتند توسط اسرائیلیها یا همان خارجیها طراحی و ساخته شده و به لحاظ کشاورزی فوقالعاده قوی بود. ماشینهای الکتریکی و پمپهای بسیار بزرگ در آن جا استفاده می شد ولی ماشینها که خراب میشدند، تعمیراتش را میبردند در خارج انجام میدادند. ما گفتیم این کار به طور طبیعی در داخل قابل انجام است. برای همین آموزشهای تئوری لازم داده شد که اصول عملکرد این ماشینهای الکتریکی چیست و بعد هم روشهای تعمیرشان چگونه است. بعد هم چند نمونه تعمیرات دستگاهها را انجام دادیم که کاملاً هم موفق انجام شد.
#دانشمند۱۴ #روایتخانه
#جهاد_دانشگاهی #روایت_پیشرفت
#خودکفایی #سازندگی #حل_مسئله
#جهاد_سازندگی
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
⭕️ «آمادگی برای یادگیری» ۲ سی سال تلاش رسانهای آمريکا برای بهبود فاصله آموزشی از دوران کودکی
⭕️ «آمادگی برای یادگیری» ۲
سی سال تلاش رسانهای آمريکا برای بهبود فاصله آموزشی از دوران کودکی
🔸از سال 2005، وزارت آموزش آمریکا برنامه «آمادگی برای یادگیری» را به سمت تمرکز بر «قابلیتهای اولیه خواندن» بهجای پوشش محدوده گستردهتری از مهارتهای اجتماعی و سواد، سوق داد. برای یک دوره پنجساله تا 2010، آخرین یافتههای علمی مربوط به قابلیت خواندن، در محتوای برنامههای معروف آن زمان مورداستفاده قرار گرفت. در کنار این برنامهها و بر مبنای آنها، محصولات چاپی، منابع کلاسی و وبسایتهایی برای کودکان تهیه شد. همچنین در 20 منطقه هدف (که بر اساس میزان محرومیت تحصیلی کودکان انتخاب شدند)، طرحهای سوادآموزی حضوری با مشارکت کتابخانهها، مراکز نگهداری روزانه کودکان و مهدکودکهای دولتی اجرا شد تا فرصت مهم بهبود مهارتهای اولیه و اساسی خواندن، برای کودکان محروم بیشتر فراهم شود.
تحقیقات، تزیینی نیست
🔸یکی از مهمترین تصمیماتی که در دوره سوم گرفته شد، اختصاص بیش از یکچهارم بودجه پنجساله برای انجام تحقیقات علمی، بهویژه در مورد اثرات رسانهای این فعالیتها بود؛ مثلا در مورد برنامه «چرای فوقالعاده»، مطالعهای بر روی حرکت چشمهای بینندگان در حین دیدن برنامه انجام شد تا مشخص شود که محتوای آموزشی برنامه چقدر برای کودکان جالب است و تا چه حد، آن را دنبال میکنند. با اختصاص این هزینهها، محققان ورود جدیتری در توسعه محتوای برنامههای تلویزیونی جدید، منابع چندرسانهای و خدمات اجتماعی طرح RTL داشتند و نتایج بیشتری در مورد روشهای آموزش خواندن مبتنی بر وب و کامپیوتر و تلویزیون عمومی بهدست آمد.
🔸در حالیکه پیش از آنزمان، بسیاری از آموزگاران و والدین، این رسانهها را عاملی برای کاهش دقت و توجه کودک نسبت به مطالعه میدانستند، یافتههای تحقیقات این طرح نشان داد که خود این برنامهها و منابع الکترونیک، ذاتا مخرب نیستند؛ بلکه این محتوا و نحوه ارائه آن است که موضوعیت دارد و اتفاقا از آنها میتوان بهعنوان ابزارهای قدرتمند آموزش و تدریس استفاده کرد. حتی تماشای تلویزیون، لزوما موجب عدمعلاقه کودکان به کتابخوانی نمیشود؛ بلکه درصورتیکه علاقهمندی به مطالعه و سودمندی آن در محتوای برنامهها گنجانده شود، بسیاری از کودکان را ترغیب میکند تا بیشتر مطالعه کنند.
🔸همچنین این بررسیها نشان داد که رسانه کودک میتواند پلی به سوی آموزش رسمی باشد چراکه وقتی در پیشدبستانی و مهدهای کودک، از کتابها و پوسترها و منابع مرتبط با شخصیتهای برنامههای آموزشی کودک استفاده بشود، بهدلیل انس و آشنایی کودک با آنها، توجه و علاقه کودک، سریعتر به محتوای آموزشی جلب میشود. همچنین ثابت شد که درصورت استفاده مکمل از محتواهای آموزشی، یعنی ترکیبی از برنامههای تلویزیونی، سایتها و محتواهای چاپی و کلاسهای آموزشی طراحیشده برای آنها، نتیجه بسیار بالا خواهد بود؛ اثری که اکنون بهعنوان «همافزایی رسانهای» شناخته میشود. درواقع، ترکیب این برنامهها با محتوای آموزشی کلاسها و محتواهای چاپی و آنلاین، موجب خواهد شد تا کودکان خانوادههای محروم، با رشد سریعی بتوانند آن شکاف بزرگ اولیه را کم کنند.
#ترجمه_تجربهها
#دانشمند۱۴ #ترویج_علم
#آموزش #عدالت_آموزش
#مریمحنطهزاده
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
📽️ دستهای شفابخش ۱ سینما در خدمت روایت پیشرفتهای پزشکی
📽️ دستهای شفابخش ۱
سینما در خدمت روایت پیشرفتهای پزشکی
💠سینما آیینه حرکت یک ملت است. روایتی تصویری از فرازوفرودها، شکستها و موفقیتهایی که داشتهاند. روایت همین تجربههايی است که انگیزه و قوت ملتها برای حرکت به سمت آرمانها و آرزوهایشان میشود. کار سینما هم روایتگری است و پاسخی به این نیاز انسان.
🔸یکی از حوزههای که ما طی این سالها بیوقفه در آن رشد و پیشرفت داشتهایم حوزه پزشکی و درمان است. در حدی که یکی از مقصدهای جذاب برای توریسم سلامت در منطقه کشور ماست. ما بهواسطه داشتن جراحان و متخصصان زبردست که بعضاً جزو سرآمدان عرصه خود در دنیا هستند سالهاست که دیگر نیازی به هزینه کرد دلاری بالا جهت درمان در خارج از کشور نداریم. یک حوزه مغفول در ژانر سینمای پیشرفت روایت سینمایی از مجموعه تلاشها و دستاوردهای شگرف دانشمندان و متخصصان حوزههای پزشکی و درمانی کشور است.
🎞️ بیداریها (Awakenings)
کارگردان: پنی مارشال Penny Marshall
🔸فیلم «بیداریها» بر اساس کتاب خاطرات الیور ساکس (عصبشناس و نویسنده بریتانیایی) با همین نام ساخته شده است. این فیلم که بر اساس رویدادی واقعی ساخته شده است، درباره تلاش دکتر مالکوم سایر برای مداوای بیماران کاتاتونیایی است؛ بیمارانی که فعالیتهای عادی زندگیشان متوقف شده و بقیه پزشکان آنها را مجسمه میخوانند. دکتر مالکوم بیشتر در بخش تحقیقات فعالیت میکند و تمایل به کار با بخش بیماران بهصورت مستقیم در او دیده نمیشود.مشکل به ضعف او در برقراری ارتباط اجتماعی برمیگردد.
🔸با این حال، بیمارستانی بهدلیل کمبود نیرو مجبور به استخدام او میشود. این استخدام برای هر دو طرف اجبار است و از دید هر طرف، موقت؛ تا زمانی که نیروی مناسبی برای جایگزینی پیدا شود. دکتر مالکوم باوجود تمام استرسها و نگرانیها در این بیمارستان، بسیار عالی ظاهر میشود و بر اساس توان پژوهشیاش، روش درمانی مؤثری برای بیماران صعبالعلاج پیدا میکند. همین موضوع باعث تغییر زندگی این پزشک میشود.
#قاب_پیشرفت
#دانشمند #سینمای_پیشرفت
#پزشکی #علم #فناوری #سینما
مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
⭕️ قصهٔ خودکفایی در پمپهای پیشرفته صنعتی برشی از کتاب «آبی نفتی»
⭕️ قصهٔ خودکفایی در پمپهای پیشرفته صنعتی
برشی از کتاب «آبی نفتی»
🔸اتفاق شیرینی در حال رخ دادن بود. حاصل ۹ ماه زحمت جدی همکاران به نتیجه رسیده و بزرگترین پمپ عمودی ساخت ایران در کارخانه پتکو آماده تست شده بود. قرار اولین تست پمپ EQ۳۰ برای نیمه شب شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ قطعی شد. دقیقاً مصادف با بازی ایران و آرژانتین در جام جهانی ۲۰۱۴! همکاران واحد طراحی و آزمایشگاه که مثل خودم عشق فوتبال بودند، روز قبل از تست آمدند و درخواست تلویزیون کردند. تلویزیون را داخل سالن طراحی به برق زدیم و نشستیم به تماشای مسابقه، برای تماشای بازی باقلا هم پخته بودیم! حیف که با گل لیونل مسی، نتیجه را یک بر صفر واگذار کردیم؛ وگرنه شب بسیار بینظیری میشد!
🔸ساعت از دوازده گذشته بود که سراغ پمپ EQ۳۰ رفتیم. تست این پمپ بزرگ واقعاً پرخطر بود؛ با توجه به حجم بالای سیال و قدرت بسیار زیاد موتور، نگران جریان برگشتی آب بعد از خاموشکردن پمپ بودیم. با «بسم الله» مهندس عمرانی، استارت زدیم. پمپ به لرزه افتاد و شروع به کار کرد. صدای پرهیبتی داشت. کسی جرئت نمیکرد نزدیک برود. فشارسنجها و دماسنجها و دِبیسنج، روی پمپ و لولههای خروجی بودند. باید نزدیک میشدیم و پارامترهای مختلف پمپ را اندازهگیری میکردیم. یواشیواش نزدیک رفتیم و شروع به خواندن اعداد دستگاهها کردیم.
🔸کارهای مقدماتی تست که تمام شد، علامت دادیم که موتور خاموش شود. همین که کلید اصلی تابلو برق زده شد، یکی از شیرهای مسیر خروجیِ پمپ که احتمالاً خوب بسته نشده بود، با فشار جریان آب برگشتی، با سرعت بسیار زیاد از جایش کنده شد و مثل ترکش خمپاره، درست از نیممتری سرِ مهندس سهرابی گذشت و به دیوار روبهرویی اصابت کرد. برای یک لحظه دستوپای همهمان سست شد؛ اما شکر خدا، کسی آسیب ندید و داستان ختم به خیر شد.
🔸با ارسال و نصب سه پمپ عمودی EQ30 با وزن 25 تن ساختۀ پتکو در پالایشگاه ستارۀ خلیج فارس، چرخۀ خنکسازی پالایشگاه در تابستان ۱۳۹۳ تکمیل شد و راهاندازی فاز اول پروژه دیگر معطل تحریمهای ظالمانۀ غرب نماند. برای پتکو و همۀ کارگران و مهندسان پرتلاش آن افتخار بزرگی بود که توانستند در دوران سخت تحریمها، این پمپها را در مدت کمتر از یک سال و با قیمت یک دهم نمونۀ آلمانی طراحی و تولید کنند و با قطع وابستگی کشور از واردات بنزین، گرهی از مشکلات کشور باز کنند. مدتی بعد که خبر تولید ما به آلمانیها رسید، خودشان پا پیش گذاشتند و ادعا کردند شرایط تحریمها عوض شده و مایلاند ۹ عدد پمپ موضوع قرارداد را تولید کنند و تحویل ایران بدهند! آلمانیها دیگر فهمیده بودند تحریمها نمیتواند جلو پیشرفت و خودکفایی ایرانیها را بگیرد.
#دانشمند۲۲
#کتابخانه #روایت_پیشرفت
#تبریز #پتکو #صنعت #کتاب
#دانش_بنیان #فناوری #آبی_نفتی
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
📡️ پروژهای بهکلی سری که معادلات جنگ را تغییر داد ۱
به مناسبت چهل و سومین سالگرد تأسیس نهاد پیشرفت "جهاد دانشگاهی"
💠کشف اطلاعات محرمانه و سری ارتش عراق در دوران دفاع مقدس یکی از بزرگترین الطاف الهی بود که تأثیر زیادی در شکست نظام استکبار جهانی در تهاجم گسترده به جمهوری اسلامی ایران داشت. این توانمندی به علت ضرورت عدم افشاء، تا دو دهه بعد از پایان جنگ تحمیلی مخفی ماند و نهایتاً بعد از 26 سال از طبقهبندی خارج گردید. این پروژه کلان که «رحمت» نامگذاری شده بود، در جهاد دانشگاهی صنعتی شریف طراحی و ساخته شد و سپس بهصورت کاملاً سری به واحد جنگ الکترونیک سپاه منتقل گردید. در آنجا تکثیر و عملیاتی شده و بهطور گسترده تا پایان جنگ مورداستفاده قرار گرفت.
🔸سری بودن این پروژه به گونهای بود که هیچیک از مسئولین کشوری که ارتباط کاملاً مستقیمی با اجرای پروژه رحمت نداشتند، ازجمله مدیران جهاد دانشگاهی، از وجود و ابعاد این پروژه بیاطلاع باشند. کلیه مستندات پروژه جهاد پس از انتقال به سپاه، از بین برده شد تا منشاء دستیابی به این فناوری کاملاً مخفی بماند و به همین دلیل بعضاً تصور میشد که تجهیزات مربوطه از کشوری خارجی دریافت شده است. در ادامه روایت دکتر کوروس حمزه، رئیس اسبق سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف را در این باره میخوانیم.
⭕️ دست برتر خدا
🔻با متوقف شدن پیشرویهای عراق در خاک ایران و پیروزیهای رزمندگان اسلام در عملیات بیتالمقدس در اردیبهشت 1361، سیل تجهیزات مدرن از کشورهای غربی و شرقی بهسوی لشکر صدام سرازیر شد؛ ازجمله دولت انگلیس شبکه مخابراتی لشکر عراق را به یک مدل رمزکننده صوتی مجهز کرد تا بستر امن ارتباطی بین فرماندهی کل و خط مقدم لشکر عراق فراهم شود. بهاینترتیب پیامهای مخابره شده عراقیها که توسط ایران شنود میشد، دیگر قابلفهم و کشف نبود. از همین رو در آن زمان صرفاً نیروهای خبره جانبرکف واحدهای اطلاعاتی بانفوذ به داخل خاک عراق در عملیاتهایی بسیار پرخطر، دادهها و اطلاعاتی از تحرکات مشهود دشمن به دست میآوردند.
🔻رمزکنندهای که دولت انگلیس به ارتش صدام داد، دستگاه رمزکننده صوتی ساخت شرکت معتبر راکال از تولیدکنندگان اصلی تجهیزات الکترونیکی نظامی انگلیس است. در آن زمان کشورهای زیادی ازجمله کشورهای عضو ناتو، به این رمزکننده تجهیز بودند. بهکارگیری سیستم رمزکننده پیشرفته انگلیسی و اطمینان به آن موجب گردید که ارتش عراق سریترین گزارشهای میدان جنگ و برنامههای عملیات نظامی خود را از طریق این رمزکنندهها مخابره کند.
🔻بعد از عملیات رمضان در تابستان 1361 تعدادی از این رمزکنندهها در قرارگاههای عملیاتی دشمن به دست رزمندگان ایرانی افتاد. به دست تقدیر الهی ، بدون برنامهریزی قبلی و در مدت کوتاه، متخصصین جوان ایرانی نقطهضعفی را در این رمز کننده کشف کردند. آنها توانستند با طرحی مبتکرانه، سامانهای را بسازند که بانفوذ و اختلال در همان رمزکنندههای انگلیسی، پیامهای سری رمزشده را در لحظه، نه در یک فرایند طولانی کشف رمز، رمزگشایی کرده و در اختیار فرماندهان ایرانی قرار دهد. نکته بسیار مهم در این طراحی، روش جلوگیری از لورفتن توانمندی رمزگشایی بود که باعث شد عراقیها تا پایان، متوجه نقطه ضعف مسیر ارتباطیِ به ظاهر امن خود نشوند.
#روایتخانه #دانشمند۱۳
#جهاد_دانشگاهی #فناوری
#جنگال #دانش_بنیان
#حل_مسئله #خودکفایی
#جنگ_الکترونیک #دفاع_مقدس
#روایت_پیشرفت #جهاد_دانشگاهی_شریف
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
📡️ پروژهای بهکلی سرّی که معادلات جنگ را تغییر داد ۲ به مناسبت چهل و سومین سالگرد تأسیس نهاد پیشر
📡️ پروژهای بهکلی سرّی که معادلات جنگ را تغییر داد ۲
به مناسبت چهل و سومین سالگرد تأسیس نهاد پیشرفت "جهاد دانشگاهی"
🔻سامانهای که طراحی شد، دو ویژگی مهم داشت. ویژگی اول مربوط به مخفی نگهداشتن این توانمندی در جبهه خودی، یعنی ظاهر فیزیکی دستگاه بود. دستگاه ساختهشده عیناً همان رمزکنندههای انگلیسی بود که به غنیمت گرفتهشده بودند. به همین دلیل میتوان گفت یک رمزکننده غنیمتی تبدیل به دستگاه نفوذکننده و مختلکننده سیستم رمز گردید و در همان دستگاه قابلیت کشف رمز نیز تعبیه شد. بهاینترتیب در بازدید از تجهیزات سایت شنود و کشف رمز بههیچوجه اثر مشهودی از انجام چنین عملیاتی مشاهده نمیشد.
🔻ویژگی دوم که جنبه نرمافزاری داشت، مربوط به مخفی نگهداشتن عملیات نفوذ از دید دشمن بود؛ عملیات نفوذ بهگونهای طراحیشده بود که کسی قادر به کشف آن نشود. نفوذ با ارسال یک سیگنال مخابراتی یکثانیهای در یکلحظه خاص و هماهنگ با امواج رادیویی مشابه در منطقه صورت میگرفت؛ بهنحویکه کشف وجود چنین سیگنالی در میان حجم زیاد امواج رادیویی غیرممکن بود. با دریافت این سیگنال در گیرنده دشمن، رمزکننده آن مختل میشد و اختلال ایجادشده در حافظه رمزکننده باقی میماند. با ارسال پیام از این رمزکننده، اختلال همچون یک ویروس همراه با پیام به تمام رمزکنندههای گیرندهی پیام منتقل میشد. با هر تماس بعدی این پدیده مانند یک بهمن در سرتاسر شبکه مخابراتی مجهز به این رمزکننده منتشر میگشت.
🔻درنهایت این اختلال با خاموش و روشن کردن رمزکننده از بین میرفت و هیچ اثری از آن باقی نمیماند. به همین دلیل هرچند که سرویس شنود طرف عراقی متوجه یک نوع اختلال در رمزکنندهها شده بود، ولی قادر به کشف مسئله نبود و تصور میکرد اپراتورهای دستگاه در استفاده از رمزکننده درست عمل نمیکنند. به لطف الهی این سامانه با این دو ویژگی اساسی، تا پایان جنگ همچنان باقدرت، تماسهای رمزیشده دشمن را کشف میکردند، بدون آنکه ردی از خود برجای بگذارد؛ همچون شبحی وارد شبکه مخابراتی دشمن شده و پس از مدتی محو میشدند.
🔻سرعت شنود و رمزگشایی در این روش بسیار حیاتی بود. برای مثال، فاصله زمانی بین ارسال دستور رمزشده استفاده از ماسک ضد شیمیایی به نیروهای عراقی تا آغاز بمباران شیمیایی یک منطقه توسط ارتش بعث، کمتر از نیم ساعت میشد. کشف بلافاصله پیام کمک میکرد تا در همین فاصله زمانی، مقدمات عملیات ضد شیمیایی در منطقه ایرانی هم انجام شود. حجم مکالمات محرمانه کشف و ضبطشده از طریق این سامانه بسیار زیاد بود و همواره تعداد زیادی مترجم، بهصورت مداوم پیامها را به فارسی برگردانده و از آنها گزارشهای محرمانهای حاوی اطلاعات نظامی دشمن تولید میکردند و در اختیار فرماندهان جنگ میگذاشتند.
#روایتخانه #دانشمند۱۴
#جهاد_دانشگاهی #فناوری
#جنگال #دانش_بنیان
#حل_مسئله #خودکفایی
#جنگ_الکترونیک #دفاع_مقدس
#روایت_پیشرفت #جهاد_دانشگاهی_شریف
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
⭕️ «آمادگی برای یادگیری» ۳ سی سال تلاش رسانهای آمريکا برای بهبود فاصله آموزشی از دوران کودکی
⭕️ «آمادگی برای یادگیری» ۳
سی سال تلاش رسانهای آمريکا برای بهبود فاصله آموزشی از دوران کودکی
🔸نوآوری بخش کلیدی موفقیت RTL است. همانطور که چشم انداز رسانه تکامل مییابد، RTL نیز ابزارهای تحلیلمحور خود را توسعه داده و پشتیبانی از ایجاد محتوای چند پلتفرمی و همه جانبه برای کودکان، خانوادهها و مربیان را در اولویت های اصلی خود گنجانده است. بخش مهمی از بودجه سال 2010-2015 طرح RTL برای ساخت و طراحی برنامه «PBS KIDS Measure Up» هزینه شده است که مهارتهای اندازهگیری کودکان 3-5 ساله را از طریق فیلمها و بازیهای مرتبط با برنامههای کودک محبوب تلویزیون عمومی، به کودکان آموزش میدهد.
🔸در برنامهریزی پنجساله 2015 تا 2020، علاوه بر ساخت محتوای جدید در موضوعات قبلی، پرداختن به موضع تشویق کودکان به علمآموزی و استفاده از روشهای علمی برای این کار، موردتمرکز برنامه RTL قرار گرفته است. در برنامه 2020 تا 2025، بر بهدست آوردن سواد کاربردی، تفکر انتقادی، همکاری و کسب دانش و مهارتهای لازم برای «جهان کار» تمرکز شده است. مثلا مجموعه «تو چهکاره میتوانی بشوی؟»، بر توانمندیهای موردنیاز برای آمادگی مشاغل گوناگون تمرکز دارد و به کودکان توضیح میدهد که علایق و سرگرمیهای آنان، چگونه میتواند در انتخاب شغل آینده به آنها کمک کند.
🔸در این سالها علاوه بر توسعه محتواهای مرتبط با دانش و سواد، درصد بالایی از بودجه برنامه RTL بر توسعه ابزارهای آموزشی تطبیقی و شخصیسازیشده تعلق گرفته است. در برنامکهای جدید موبایلی، تحلیلگرهای یادگیری یکپارچهای توسعه داده شده است که میتواند محتوای مورداستفاده کودکان، خانوادهها و آموزگاران را در بستر سکوهای مختلف رصد کند و با تحلیل اطلاعات استفاده و تعامل کودک با محتوا، میزان پیشرفت او را به والدینش اطلاع داده و از طریق برنامکهای مخصوص والدین، توصیههایی را برای حمایت آنها از نیازهای آموزشی کودکانشان ارائه دهد.
🔸همچنین نتایج مطالعات و تحقیقات این دوره، برای توسعه و تولید منابع کمککننده به معلمین مورداستفاده قرار گرفت تا آنها بتوانند رسانههای صوتی آموزشی را، به آموزشهای متداول ریاضی و سواد خواندن و نوشتن کلاسیشان اضافه کنند. ایستگاههای محلی PBS (با عنوان محلههای یادگیری) نیز همچنان، برنامههای حضوری خود برای خانوادههای کمدرآمد را به پیش میبرند.
#ترجمه_تجربهها
#دانشمند۱۴ #ترویج_علم
#آموزش #عدالت_آموزش
#مریمحنطهزاده
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )
@daneshmand_mag | مجله دانشمند