.
#امام_خامنه_ای رهبرانقلاب
امروز مسائل تازهای در زمینهی پول و بانکداری وجود دارد؛ کی باید اینها را انجام بدهد؟ فقه متکفل این چیزهاست. البته من عرض بکنم که نیاز ما به کرسیهای بحث آزاد فقهی در حوزه قم که مهمترین حوزههاست، هنوز برآورده نشده است. در قم باید درسهای خارجِ استدلالىِ قوی مخصوص فقه حکومتی وجود داشته باشد تا مسائل جدید حکومتی و چالشهائی را که بر سر راه حکومت قرار میگیرد و مسائل نو به نو را که هی برای ما دارد پیش میآید، از لحاظ فقهی مشخص کنند، روشن کنند، بحث کنند، بحثهای متین فقهی انجام بگیرد؛ بعد این بحثها میآید دست روشنفکران و نخبگان گوناگون دانشگاهی و غیر دانشگاهی، اینها را به فرآوردههائی تبدیل میکنند که برای افکار عموم، برای افکار دانشجویان، برای افکار ملتهای دیگر قابل استفاده است. این کار بایستی انجام بگیرد، ما این را لازم داریم. محصول این کاوشهای عالمانه میتواند در معرض استفادهی ملتها و نخبگان دیگر کشورها هم قرار بگیرد! ۹۰/۶/۱۷
جهاد تببینی
#سال_رونق_تولید
___
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید! 👇
@daneshvadanestan
✳️ رویکرد شاه و وزیر دربار شاهنشاهی نسبت به مذهب و باورهای دینی مردم!
سهشنبه 22 دی 1349
«شرفیابی... گزارش دادم که #سپهبد_هاشمی_نژاد ، رئیس گارد سلطنتی، درخواست کرده اجازه داده شود به اتفاق همسرش برای زیارت خانه خدا به مکه برود. جوابم را به او به شاه گفتم، اینکه تیمسار همسرش را به مکه بفرستد و خودش بماند، که همانا آسانترین راه بهدست آوردن بهشت است. شاه خندید، و گفت: "همینها نیستند که ما را به بیاخلاقی متهم میکنند؟" گفتم: "خیر، کسانی که در این طبقه هستند بهخوبی آگاهند که شاه قلباً مرد خداست... اما این سربازهای عادی هستند که به آسانی تحت تأثیر متعصبین مذهبی قرار میگیرند و باید مراقبشان بود. به همین دلیل است که شبهای سوگواری مذهبی، افراد باید دقیقاً مراقب رفتارشان باشند. در یکی از این ایام، من و معشوقم در شیراز بودیم. ما در نهایت پنهانکاری عمل میکردیم؛ معهذا خدمه من از پذیرایی ما خودداری کردند..."1
#شرح_عکس : سپهبد محسن هاشمینژاد در لباس رسمی نظامی
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار 1371، ص 297.
#سال_رونق_تولید
___
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید! 👇
@daneshvadanestan
اختیاری که طبق نظر تئوریسین اصلاحات باید به رهبری داده شود
#حجاریان در پروسه مشروطه خواهی میگوید باید "ولایت فقیه" مثل #ملکه_انگلیس تشریفاتی شود.
امروز ملکهی انگلیس، #پارلمان این کشور که مهمترین نماد دمکراسی در انگلستان است را تعلیق کرد؛ در قانون اساسی ما چنین اختیاری برای رهبری پیش بینی نشده است!
عبدالله گنجی
#سال_رونق_تولید
___
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید! 👇
@daneshvadanestan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الله اکبر!
سبحان الله!
شاید زورت نرسه مشکلات رو از سر راهت برداری
اما قطعا میتونی با تیز هوشی و صرف زمان ،
از وسطشون راهی برای عبور و رسیدن به موفقیت باز کنی
#سال_رونق_تولید
___
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید! 👇
@daneshvadanestan
بپرسیم چگونه
چند سال پیش یک مطلب از هوسرل بنیانگذار پدیدارشناسی دیدم که گفته بود "بسیاری از مشکلات بشر از نوع سوال پرسیدن او شروع میشود". این مطلب خیلی ذهنم را درگیر کرد و اصلا نمیفهمیدم منظور هوسرل چیه تا اینکه یک ویدئو از استیو جابز دیدم و یاد جمله هوسرل افتادم.
سوالاتی که استیو جابز در اون ویدئو پرسید هیچکدام با "چرا" شروع نشد(؟!) خیلی برام جالب شد و چند کلیپ و مطلب دیگه از استیو جابز دیدم و جالب بود که هیچکدام از سوالهای جابز با "چرا" شروع نمیشد همه با "چگونه و چطور" شروع میشد که منو مجبور کرد قدری بیشتر به این موضوع بپردازم.
شروع به مطالعه کردم و آثار دیوید برنز و کیوساکی و رابینز و دارن هاردی و چند نفر دیگه که در زمینه رفتار درمانی فعال هستند را مطالعه کردم و نتیجه برام شگفتانگیز بود که در ادامه توضیح میدهم.
بشر موجودی تجربهگراست و هنگامی که پدیدهای جدید را تجربه میکند در مغز او نتایج ثبت میشوند و از اون نتایج در برخورد با پدیدههای جدید استفاده میکند.
در واقع وقتی ما یک سوال را با "چرا" شروع میکنیم مغز دنبال جواب در تجربیات گذشته میگردد.به عنوان نمونه:
"چرا فلان اتفاق افتاد؟
چرا فلان حکومت سقوط کرد؟
چرا در فلان آزمون قبول نشدم؟
چرا من آدم موفقی نیستم؟
چرا اینقدر فقیرم؟
چرا مردم اینقدر بیتفاوت و ظلمپذیر هستند؟ و..." جواب تمام این سوالات در گذشته است.
واقعا حرف هوسرل خیلی درست و جالبه. نکتهای که متوجه شدم اینه که آدمهای تاثیرگذار و موفق تاریخ مثل "ولتر، نلسون ماندلا، گاندی، لوترکینگ، جابز، ایلان ماسک و ..." سوالهایشان را با "چرا" نپرسیدن که توانستند دنیای ما را تغییر بدهند. آنها سوالهایشان را با "چگونه یا چطور" پرسیدند.
چگونه میتوانم کمپین حقوق بشری موفقی تشکیل بدهیم؟
چگونه میتوانیم امپراطوری استعماری انگلیس را شکست دهیم؟
چگونه سیاهپوستان به حق و حقوق برابر خواهند رسید؟
چگونه دنیای بهتری خواهیم داشت؟ و....
حالا سوالی که مطرح میشود این است که "تفاوت سوالهایی که با چرا شروع میشوند با سوالهایی که با چگونه شروع میشوند در چیست؟" در ادامه به این سوال پاسخ میدهم.
همانگونه که در بالا اشاره کردم جواب سوالهایی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته هستند و دلیل و چرایی یک اتفاق و پدیده را بیان میکنند و بستگی به نوع تجربیات ما دارد.
به عنوان مثال جواب سوال
"چرا من اینقدر آدم فقیر و بدبختی هستم؟"
از این دست دلایل است:
چون "پدر و مادر من فقیر بودند، خانواده ما پر جمعیت بود، هیچوقت سرمایه کافی برای شروع کار خوبی نداشتم، از بچگی آدم بدشانسی بودم و ....".
این جوابها در بهترین حالت دلایل درستی برای این فقر ارائه میکنند و در نتیجه من میپذیرم که تا ابد فقیر باشم و به این سرنوشت گردن نهم.
ولی جواب سوالهایی که با "چگونه یا چطور" شروع میشوند علاوه بر پاسخ چرایی مساله، راهکار عملی برای برونرفت یا حقیقتبخشی به چیزی را بیان میکنند و تمام جواب هم در گذشته نیست و نیاز به تفحص و تحقیق و تفکر بیشتر دارد و بر عکسِ سوالهایی که با "چرا" شروع میشوند، جوابها آماده نیستند.
مثلا:
"چگونه میتوانم فقر نباشم؟
چگونه میتوانم فلان کار را با موفقیت انجام دهم؟ و ..."
پاسخ دادن به این سوالها راحت نیست و نیاز به تحقیق و تفکر دارند و هر نتیجه هرچی باشد یک راهکار عملی است که ممکن است درست یا غلط باشد ولی به هر حال یک راهکار است.
متاسفانه ما هرگز یاد نگرفتیم که درست سوال بپرسیم و تقریبا تمام سوالات خودمون را با "چرا" شروع میکنیم.
چند روز پیش معلم برادرزاده ام یه سوال ازشون پرسیده بود و گفته بود دربارهش تحقیق کنید:
"چرا محیط پارکهای ما پر از آشغال است؟"
برادرزادهم کلی جواب در مورد بیفرهنگی مردم نوشته بود و از من خواست که جوابها را ببینم درسته یا نه؟
مسلما اون معلم قصدش فرهنگسازی بوده ولی آیا اگر سوال را اینجوری میپرسید بهتر نبود
"چگونه محیط پارکهای ما میتواند همیشه تمیز باشد؟"
تا طرز درست فکر کردن را از همان کودکی به بچهها یاد دهیم.
خوشبختانه اون معلم از پیشنهاد من استقبال کرد و خیلی هم خوشحال شده بود. مسلما پاسخ سوال "چرا نمیتوانیم.....؟" با سوال "چگونه میتوانیم...؟" خیلی متفاوت است.
پاسخ اولی در بهترین حالت دلایل ناتوانی و دومی راههای توانستن است. پاسخ اولی باعث نا امیدی و یاس و دومی پر از انرژی مثبت است.
پدیدارشناسی، ادموند هوسرل
#سال_رونق_تولید
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
برگی از نهج البلاغه
📖 #حکمت۳۸۷ :
آن خوبى و نعمتى كه به دنبالش جهنم باشد خوبى نيست، و آن بدى و مشكلى كه بعد از آن بهشت باشد بدى نيست، هر نعمتى در مقايسه با بهشت، حقير و كوچک است؛ و هر رنج و بلايى در مقايسه با جهنم، تندرستى و عافيت محسوب مىشود.
#سال_رونق_تولید
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
اختیاری که طبق نظر تئوریسین اصلاحات باید به رهبری داده شود
#حجاریان در پروسه مشروطه خواهی میگوید باید "ولایت فقیه" مثل #ملکه_انگلیس تشریفاتی شود.
امروز ملکهی انگلیس، #پارلمان این کشور که مهمترین نماد دمکراسی در انگلستان است را تعلیق کرد؛ در قانون اساسی ما چنین اختیاری برای رهبری پیش بینی نشده است!
عبدالله گنجی
#سال_رونق_تولید
___
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید! 👇
@daneshvadanestan
به مناسبت روز دهم شهریور که در ایران "روز پدافند هوایی" نام گرفته، ارتش جمهوری اسلامی پهپاد جدید خود را به اسم "کیان" نمایش داد. به گفتۀ فرماندهان نظامی، این هواپیمای بدون سرنشین قادر است نقاطی بسیار دورتر از مرز کشور را هدف قرار دهد.
روز یکشنبه ١٠ شهریور/اول سپتامبر، سرتیپ علیرضا صباحی فرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتشدر مراسم نمایش پهپاد "کیان" گفت که این پهپاد "با سرعت بالا برای ماموریتهای رهگیری و برای انجام ماموریتهای نقطه زنی طراحی شده است".
به گفتۀ صباحی فرد هواپیمای بدون سرنشین "کیان" که مجهز به موتور جت است، دارای "مداومت پروازی بسیار بالا" (پرواز طولانی مدت) است و میتواند "اهدافی بسیار دورتر از مرزهای کشور را مورد هدف قرار دهد". او گفت که این پهپاد میتواند بیش از هزار کیلومتر پرواز کند و هدف خود را با دقت شناسایی کند. رسانههای جمهوری اسلامی گفتهاند که این پهپاد تا پنجهزار متر اوج میگیرد.
#سال_رونق_تولید
________
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan