eitaa logo
دانستنیهای حقوقی
267 دنبال‌کننده
34 عکس
2 ویدیو
1 فایل
موسسه حقوقی عدالت پويای پرتیکان ارائه مشاوره حقوقی، کیفری و خانواده و تنظیم انواع قراردادها. ارائه مطالب حقوقی به زبان ساده 09103473273 _09380701307
مشاهده در ایتا
دانلود
✍چه اموالی از بدهکار ،  قابل توقیف توسط طلبکار نیست؟(مستثنیات دین) الف ـ منزل مسکونی که عرفاً در شأن محکومٌ علیه در حالت اعسار او باشد. ب ـ اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکومٌ علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است. ج ـ آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم ٌعلیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می شود د ـ کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها هـ ـ وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است. وـ تلفن مورد نیاز مدیون زـ مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره  بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.
هدایت شده از دانستنیهای حقوقی
💢سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی.؛؛ ✅ضمن خوش آمدگویی خدمت عزیزانی که جدیداً وارد گروه شده اند. 🔹به استحضار می رسانداین گروه جهت مساعدت و راهنمایی در خصوص حل مشکلات و ارتقائ اطلاعات و دانش حقوقی شما تشکیل شده است. ⬅️ لذا به منظور دیده شدن بهتر مطالب حقوقی، گروه بسته میباشد. 🔹کسانی که سوال حقوقی دارند به شخصی اینجانب مراجعه فرمایند. 🔹یاباشماره های زیر تماس بگیرند. ☎️( 09103473273 _09380701307 ) موسسه حقوقی و داوری عدالت پویای پرتیکان
🔴📢تفاوتهای جرم اختلاس با کلاهبرداری👇👇👇 ✏️جرم اختلاس با کلاهبرداری تفاوت های با هم دارد با این حال خیلی ها این دو را یکی می دانند. ✅1)در کلاهبرداری مرتکب می تواند کارمند دولت باشد یا فرد عادی باشد اما در اختلاس مرتکب بایدالزاما کارمند دولت باشد. ✅2)در اختلاس باید مال متعلق به دولت یا سپرده شده به دولتا بر حسب وظیفه قانونی تصاحب کند اما در کلاهبرداری مال می تواند متعلق به دولت باشد یا نباشد. ✅3)در اختلاس همانند خیانت در امانت اول مال به مرتکب سپرده می شود بعد تصاحب می کند لذا بعد از أخذ مال جرم واقع می شود اما در کلاهبرداری به محض گرفتن مال جرم واقع می شود. 📢📢تشابهات. ✅1)در هر دو مال با رضایت به مرتکب سپرده می شود. ✅2)در هر دو عنصر توسل به وسایل متقلبانه می تواند باشد هر چند در کلاهبرداری الزامی است. ✅3)در هر دو مرتکب باید مال را تصاحب کند. ✅4)در هر دو مرتکب باید انتفاع مالی ببرد.
✍سوال میزان نفقه زن چه مقدار است؟ ✅پاسخ در قانون میزان مشخصی برای نفقه مشخص نشده است همانطور که اشاره شد ملاک تعیین نفقه نیازهای زوجه و شان اوست که در شرایط زمانی و مکانی مختلف، میزان نفقه متغیر خواهد بود. 🔻اگر زنی برای مطالبه نفقه به دادگاه مراجعه کند در این موارد محاکم خانواده برای تعیین مقدار نفقه زن، از کارشناس استفاده می کنند و کارشناس با تماس با زوجین و تحقیق در خصوص شرایط آن ها میزان نفقه را تعیین می کنند و پس از ابلاغ نظر کارشناس طرفی که اعتراض دارد ظرف مدت 7 روز نسبت به آن با ذکر دلایل اعتراض می کند و دادگاه برای بررسی مجدد میزان نفقه، از هیات سه نفر کارشناسان نفقه استفاده می کند. 🔻نکته:  بر طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر زن بتواند ثابت کند زندگی مشترک او با شوهر ضرر مالی، شرافتی یا بدنی به همراه داردد دادگاه او را محکوم به تمکین نخواهد کرد که در این صورت تمکین نکردن باعث از بین رفتن نفقه نمی گردد. 🔻نکته:  دادخواست تهیه مسکن مستقل از سوی زوجه در سال های اخیر توسط دادگاه های خانواده پذیرفته نمی شود و زن می بایستی صرفا دادخواست مطالبه نفقه بدهد.
میدانید ✴️اگر خانه ای خریدید که سندش تفکیک نشده و فروشنده حاضر به سند زدن نیست 🔸باید ضمن دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، تفکیک ملک را از دادگاه بخواهید، و گرنه دعوای شما رد خواهد شد.
✍جرم سو استفاده از ضعف نفس اشخاص چیست وچه مجازاتی دارد؟ ✅مثال شخصی در بیمارستان بیهوش شده وپسر بزرگ انگشت پدر را در حال بیهوشی روی کاغذ گذاشته و سهم سایر ورثه را مال خود میکند. عنوان اتهامی آن چیست؟ 🔹موضوع مشمول ماده 596 قانون مجازات اسلامی میباشد که عنوان "سو استفاده از ضعف نفس اشخاص" را دارد مجازات وی علاوه بر جبران خسارات مالی از شش ماه تا دو سال ‌حبس خواهد بود و در صورت انطباق با جرم کلاهبرداری از یک تا هفت سال حبس متوجه وی است. 🔹همچنین برگه ای که اثر انگشت پدر را دارد، فاقد اعتبار بوده و کلیه انتقالات اموال ابطال خواهد شد.
⁠ ⁣💠 تصرف عدوانی چیست؟؟ 🔸اگر فردی مدعی غیرقانونی بودن رابطه تصرف باشد، باید با توسل به قانون و با اقامه دعوی، این رابطه را برهم زده و متجاوز را باز دارد در غیر اینصورت خود، متجاوز، محسوب خواهد شد. 🔸در بعد حقوقی باید توجه داشت که مدت زمان تصرف سابق خواهان باید به اندازه‌ای باشد که او عرفاً متصرف شناخته شود و این مدت، بنا بر نظر قاضی و عرف می‌تواند متفاوت باشد. 🔸مطابق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، تصرف عدوانی و مزاحمت یا ممانعت در حق نسبت به املاک متعلق به دولت یا اشخاص حقیقی یا حقوقی صرفاً با شکایت مالک قابل تعقیب کیفری است. 🔸مادهٔ ۱۵۸ قانون آئین دادرسی مدنی دادگاه‌های عمومی و انقلاب، دعوای تصرف عدوانی را چنین تعریف می‌کند: دعوای تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت ا و مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعادهٔ تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می‌نماید. 🔸این تعریف فقط شامل اموال غیرمنقول است؛ پس اگر کسی به صورت عدوانی اتومبیل یا تلفن همراه یا مال منقول دیگری را از تصرف او خارج سازد، تعریف فوق این موارد را شامل نخواهد شد. 🔸اگر مال با رضایت متصرف سابق از تصرف او خارج شده باشد و به تصرف دیگری درآید،  سپس متصرف سابق، از رضایت خویش پشیمان شده و عدول نماید، عنوان تصرف عدوانی بر فعل متصرف لاحق، صادق نخواهد بود.
✍برخی نکات کلیدی مرتبط با دعوی اثبات مالکیت ۱) خواسته اثبات مالکیت نسبت به املاک ثبت شده قابل استماع نیست چرا که طرح دعوای اثبات مالکیت نسبت به ملکی که سند رسمی دارد بر خلاف قانون ثبت بوده است و محاکم در این خصوص قرار عدم استماع دعوی صادر می کنند بنابراین دعوای اثبات مالکیت زمانی طرح می شود که ملک به ثبت نرسیده باشد و مالک بخواهد به مالکیت خود رسمیت ببخشد و از مزایای آن استفاده کند. ۲) برای اثبات مالکیت الزامی به وجود مبایعه نامه و قرارداد نیست بلکه مالکیت ممکن است به اشکال مختلف منتقل شده باشد به عنوان مثال مالکیت ملک ممکن است به صورت قهری و از طریق ارث به مالک منتقل شده باشد. ۳) در مورد ملک ثبت نشده ای که در تصرف شخص دیگری مدعی دعوای اثبات مالکیت می تواند دعوای اثبات مالکیت و خلع ید را به صورت همزمان مطرح کند.
✍سوال شرایط تنصیف دارایی، درطلاق ازطرف چیست؟ ✅پاسخ مطابق بند الف از شرایط ضمن عقد مندرج در سند نکاحیه، زن شرط می نماید هرگاه طلاق بنا بر درخواست زن نباشد  یعنی طلاق از طرف مرد باشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتاری نبوده زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را که در ایام زناشوئی با او بدست آورده یا معادل آنرا طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.
ملک مشاع چیست و چگونه به فروش می‌رود ⁉️ ⚜همه ما با عبارت ملک مشاع آشنا هستیم ملک مشاع یا ملک مشترک به ملکی گفته می‌شود که بیش از یک مالک دارد. ⚜بر اساس تعاریف قانونی مالکیت در این املاک برای هریک از مالکان مشترک است یعنی هرمالک در تمام اجزاء ملک حق دخل و تصرف دارد. ⚜در مورد اینگونه املاک قانون سهم هر یک ازشرکا را مشخص کرده است، اما محدوده جغرافیایی متمایزی در این نوع املاک مشخص نشده و همین موضوع می‌تواند تبعات حقوقی زیادی داشته باشد. ⚜از جمله تبعات حقوقی این است که هر یک از مالکان ملک مشاع درهر نقطه از ملک خود می‌تواند به نسبت سهم ،ادعای مالکیت کند. ⚜برای فروش ملک مشاع باید به نکات مهمی توجه داشت، در مورد ملک، پلاک، زمین، مستغلات تصمیم و حکم قطعی مراجع صلاحیت دار اعم از اداره ثبت و طریق دادگاه صلاحیت دارد و باید گواهی مبنی برغیرقابل افراز بودن ملک صادر شود. ⚜البته هریک از شرکا می‌توانند به تنهایی درخواست فروش ملک مشاع را داشته باشند و این ملک می‌تواند از طریق مزایده به فروش برسد و درمزایده کارشناس ارزش پایه‌ای برای ملک تعیین می‌کند و برنده مزایده کسی است که بالاترین پیشنهاد را بدهد. ⚜در خلال فروش باید توجه داشت که نبود شرکا یا شخص ثالث درجلسه مزایده مانع از انجام مزایده نخواهد بود و شخصی که درخواست فروش دارد خودش هم می‌تواند ملک را خریداری نماید.
✍درخواست اجرت‌المثل بعد از مرگ همسر: ✅در تعریف اجرت‌المثل باید گفت که زن وظایف خاصی در زندگی زناشویی دارد كه توسط قانون و شرع برشمرده شده است. این وظایف شامل تمكین عام و تمكین خاص است. 🔻تمكین عام به معنای حضور زن در زندگی مشترک و عمل به وظایفی است كه شرع و قانون تعیین كرده است. مثلا زن شرعا نمی‌تواند بدون اجازه همسرش از خانه خارج شود. ادامه تحصیل و كار كردن زن در خارج از منزل نیز باید با اجازه شوهر باشد، هر چند در حال حاضر بسیاری از زنان این حقوق را در عقدنامه دریافت می‌كنند. 🔻تمكین خاص نیز به معنای عمل كردن زن به وظایف زناشویی است. حال اگر زن در طول زندگی مشترک و در خانه همسر خود، كاری به جز این موارد را به دستور شوهر انجام دهد، مستحق پاداشی است كه به آن اجرت‌المثل گفته می‌شود.  🔹قانون در صورت فوت شوهر، تکلیف این پرداخت را نیز معلوم کرده است که برابر آن: «زوجه می‌تو اند در صورت مطالبه، اجرت المثل ایام زندگی مشترك خود را از ماترك زوج متوفی با جلب نظر كارشناس مطالبه کند.