⚖ چه زمانی نصف دارایی مرد طبق شرط داخل دفترچه ازدواج با زن نصف و تقسیم میشود ؟
۱ - طلاق واقع شود
اجراي اين شرط برخلاف ساير شروط ، صرفاً منوط به انجام طلاق است .
۲ - مرد (زوج ) ،خواهان طلاق باشد
نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد.
۳ - طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد و زن تمکین کرده باشد .
۴ - ملاک تا نصف اموال یا معادل آن می باشد ؛ در اين شرط عبارت « تا نصف دارايي» یا معادل آن ذکر شده که این میزان میتواند از پایینترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعيين آن به نظر دادگاه بستگی دارد.
۵ - دارايي حاصل زندگی زناشويي با زوجه باشد ؛ یكی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج ، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است ، لذا به اموالی كه زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثي سرايت پیدا نميكند ، زيرا به مال ناشي از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشويي اطلاق نميشود .
۶ - دارایی در حين طلاق موجود باشد ؛ موجود بودن اموال حين طلاق شرط لازم براي اجراي این شرط است. بنابراين شامل اموال از بين رفته اعم از تلف يا مفقود شده ، نميشود.
در صورت تحقق شروط مذکور زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را ، بصورت بلاعوض به زوجه منتقل نماید.
موسسه حقوقی عدالت پويای پرتیکان
✴️ آیا می توان ملک استیجاری را به شخص دیگری مجددا اجاره داد؟
☣مطابق با #ماده_۴۷۴_قانون_مدنی، مستأجر میتواند آنچه را که اجاره کرده است، به فرد دیگری اجاره دهد، مگر اینکه در قرارداد این اختیار از او سلب شده باشد و به صراحت بیان شده باشد که انجام این کار غیر ممکن است.
🔸 #ماده_۴۷۴_قانون_مدنی مستاجر می تواند عین مستاجره را اجاره دهد ؛ مگر اینکه در عقد اجاره خلاف آن شرط شده باشد لازم نیست موجر مالک عین مستاجره باشد ولی باید مالک منافع آن باشد ".
🔸به عبارت بهتر، قانون مدنی این حق را به مستأجر داده است که مورد اجاره را به فرد دیگری اجاره دهد، اما موجر و مستاجر میتوانند در قرارداد توافق کنند و به صراحت ذکر کنند مستأجر نمیتواند ملک استیجاری را به فرد دیگری اجاره دهد.پس اگر مالک و مستأجر این مورد را در قرارداد ذکر نکرده باشند، مستأجر حق دارد که ملک را به شخص دیگری اجاره دهد.
🔖اگر در قراردادی که بین دو طرف نوشته شده است این حق از مستاجر سلب شده است ولی او ملک را دوباره به شخص دیگری اجاره دهد تکلیف چیست؟
🔸چنانچه مستأجر برخلاف قول و قراری که با شخص مالک داشته است و در قرارداد نیز ذکر شده است، ملک را به فرد دیگری اجاره دهد. در این حالت به دلیل این که مستأجر برخلاف توافق خود با موجر عمل کرده است، بایستی مطابق با قانون مدنی و قانون روابط مالک و مستأجر عمل شود.که در ابتدا مالک باید به مستأجر فرصت دهد که قرارداد اجاره دوم را فسخ کند. اگر مستأجر این کار را نکرد و به گوشزد های مالک توجهی نکرد در این مرحله شخص مالک میتواند قرارداد با مستاجر فسخ کند و با مراجعه به دادگاه در خواست تخلیه ملک را داشته باشد.اما اگر این کار صورت گیرد مستاجر دوم که احتمالا از موضوع اطلاعی نداشته است دچار ضرر و زیان می شود که برای جبران خسارت و دریافت ضررهای ناشی باید به مستاجر اول مراجعه کند و حقوق خود را از او دریافت کند.
May 11
💢پیشگیری بهتر از درمان است.....!!!
✅امروزه با رشد علم و تجربه بشری ثابت شده که در همه امور پیشگیری،بهترو کم هزینهتر از درمان است.
◀️با توجه به اینکه هر ساله تعداد زیادی پرونده در محاکم دادگستری تشکیل میشود که باعث صرف هزینه های گزاف و اتلاف وقت و انرژی طرفین دعوا خواهد شد. و با عنایت به تحقیقات انجام شده و تجربیات مکرر معلوم شده که بهترین راه پیشگیری از تشکیل پرونده قضایی و افتادن در مسیر دادگاه و دادسرا استفاده از مشاوره حقوقی و افزایش دانش حقوقی طرفین معامله است.
💢 لذا پیشنهاد می گردد به منظور پیشگیری از صرف هزینه و انرژی،از مشاوره و بالابردن دانش حقوقی خود غفلت نکنید.💢
⚖️موسسه حقوقی عدالت پويای پرتیکان ⚖️
🔴پسری قصد ازدواج دارد و مهریه تعیین شده ولی پدر عروس از پدر داماد میخاد که زیر برگه مهریه رو امضا کنه و تعهد بده که در آینده اگر پسر نتوانست مهریه دختر رو پرداخت کنه پدرش مهریه دختر را پرداخت کنه
🖌حالا برای این کار من دو متن تهیه کردم و از شما میخام که با دقت بخونید و بگید کدام صحیح و کدام غلط است ( از لحاظ حقوقی )
◀️1- اگرداماد مهریه را نداد من ضامنم
◀️2 - من ضامنم اگر داماد مهریه را نداد
جواب در ادامه مطلب👇👇
ضمان معلق در حقوق ایران پذیرفته نیست و باطل است به دلیل آنکه با حقوق شخص ثالث مغایرت دارد
پس اگر پدر داماد بنویسه اگر داماد مهریه نداد من ضامنم حتی اگر داماد مهریه نده پدر عروس نمیتونه از پدر داماد مهریه بگیره و به خاطر معلق بودن ضمانت پدر داماد , دادگاه رای به بطان ضمانت پدر داماد میدهد
پس جواب شماره 2 درسته
من ضمانم اگر داماد مهریه نداد ( یعنی اول ضمانت میکنه)
🖌پس اگر خواستید پشت چک یا سند یا سفته یا هر چیز دیگری ضمان بگیرید به طرف بگید بنویسه ضامن و امضا کنه.
هدایت شده از کانال تخصصی دانش حقوقی
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 امام علی (ع): «هر که راز زندگی اش را نزد خود پنهان دارد، اختیار زندگی به دست خودش خواهد بود.»
🔸کمی بیشتر مراقب باشیم! کلیپی آموزنده و تاثیر گذار در خصوص حریم خصوصی، آن را برای دوستان و آشنایان خود نیز ارسال کنیم.
🔸در ماده 17 قانون جرایم رایانه ای آمده است: «هر کس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
♦️کانال تخصصی دانش حقوقی
هدایت شده از پلیس آگاهی اصفهان
12.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴سرقت خودرو با اجرای نمایش ساختگی
همیشه موقع ترک خودرو سوییچ را خارج و درب خودرو را قفل کنید.
🔶اداره فرهنگی و اجتماعی پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان اصفهان
#پلیس #آگاهی #اصفهان🚔
#امین_اصفهان
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
با ما همراه باشید👇👇
@agahiesfahan
✴️حق حبس در قرارداد چیست؟
☣حق حبس در قرارداد؛ به این معناست که "هر یک از طرفین بر اساس این حق، می تواند اجرای تعهد خود را منوط به اجرای تعهد طرف مقابل نماید".حتما حق حبس در مبایعه نامه قید گردد.
🔸بطور مثال کسی که خانه ای را بفروش می رساند، میتواند تحویل خانه را منوط به پرداخت تمامی ثمن معامله نماید.
☣برای ایجاد این حق برای طرفین قرارداد، باید تعهدات آنها همزمان باشند؛ به این ترتیب که یا باید هر دو بهاصطلاح «حال» باشند و هیچیک موجل نباشند؛ یا اگر موجل و مدتدار هستند؛ هر دو تعهد موجل و مدتدار باشند؛ آن هم با اجل یکسان! مثلا اگر برای انجام هر دو تعهد، یک ماه زمان تعیین شده باشد (اجل یا مهلت یکسان)، پس از فرارسیدن اجل و اتمام مهلت، هر یک از طرفین، حق حبس پیدا میکنند. همچنین، اگر اجلِ دو عوض برابر نباشد، شخصی که موعدِ تعهد او دورتر است، حق حبس پیدا میکند.
🔸 #قانون_مدنی در #ماده_٣٧٧ حق حبس را بدین نحو بیان نموده است:
“هر یک از بایع و مشتری حق دارد از تسلیم مبیع یا ثمن خودداری کند تا طرف دیگر حاضر به تسلیم شود مگر این که مبیع یا ثمن موجل باشد در این صورت هر کدام از مبیع یا ثمن که حال باشد باید تسلیم شود.”
🔖نکته قابل ذکر این است که اعمال و اجرای حق حبس نیازمند مراجعه به دادگاه و طرح دعوا نمی باشد و در واقع نوعی دفاع محسوب می گردد. به این معنا که بطور مثال اگر شخص الف آپارتمانی را به شخص ب بفروشد و تا زمانی که شخص ب تمامی ثمن معامله را پرداخت ننماید، ملک را به او تحویل ندهد، در صورتی که شخص ب دعوایی را تحت عنوان الزام به تحویل مبیع در دادگاه مطرح نماید، شخص الف در مقام دفاع می تواند اعلام نماید که از حق حبس مزبور در #ماده_٣٧٧_قانون_مدنی استفاده نموده و تا زمانی که ثمن معامله پرداخت نشود، ملک را تحویل نخواهد داد و یا اینکه شخص الف نیز میتواند دعوای متقابل مبنی بر الزام شخص ب به پرداخت ثمن مطرح نماید، در اینصورت دادگاه، هر دو را محکوم به الزام به ایفای تعهد می نماید.
🔸نکته مهم این است که اگر متعهد، به میل خودش تعهدش را انجام دهد، دیگر حق حبس او از بین میرود. بطور مثال اگر فروشنده قبل از موعد تعهد خود، خودرو را تحویل دهد، حق حبس او از بین میرود.
اگر یکی از طرفین قرارداد نیمی از تعهد خود را انجام دهد، باز هم حق حبس برای طرف مقابل وجود دارد مثلا اگر خریدار اتومبیل، بیست میلیون از سی میلیون ثمن معامله را پرداخت نموده باشد، فروشنده می تواند تا زمانی که الباقی ثمن (ده میلیون) پرداخت نشده از تحویل اتومبیل خودداری نماید.
🔖ساقط نمودن حق حبس در قرارداد
🔸طرفین قرارداد می توانند بطور صریح یا ضمنی حق حبس خود در قرارداد را ساقط نمایند. اسقاط ضمنی حق حبس در قرارداد به این معنی می باشد که اگر یکی از طرفین قرارداد برای انجام تعهد خود، مدتی را مشخص کرده باشد، حق حبس خود را بطور ضمنی ساقط نموده است مگر اینکه هر دو تعهد، موجل و زمان انجام آنان، یکی باشد.
هم چنین در صورتی که عرف یا قانون مقرر نموده باشد، که تعهد یکی از طرفین زودتر انجام شود، حق حبس او ساقط می شود. بطور مثال پرداخت دستمزد یک راننده می بایست بعد از رسیدن مسافر به مقصد انجام گیرد و راننده نمیتواند از رساندن مسافر خودداری کند تا زمانی که دستمزد او پرداخت شود.