🔰چهکار کنیم که حس مناجات در ما تشدید شود؟
🔰اضطرار میتواند باب محبت به خدا را باز کند
🔻 آشنایی با برخی مضامین دلنشین مناجات شعبانیه(۵)
🔸 یکی از جملات بسیار توحیدی و زیبای مناجات شعبانیه در فرازهای ابتدایی این مناجات، این عبارت است: «بِیَدِکَ لا بِیَدِ غَیْرِکَ زِیَادَتِی وَ نَقْصِی وَ نَفْعِی وَ ضَرِّی إِلَهِی» خدایا نقص من و هر منفعت و ضرری که بخواهد به من برسد، همهاش بهدست تو است...
🔸 وقتی از ما بپرسند «کارها دست کیست؟» معمولاً میگوییم «همهچیز دست خداست» اما چرا این معارف توحیدی در قلب ما-آنطور که باید و شاید- جاری نمیشود که موجب اشک و مناجات و محبت شدید نسبت به خدا شود؟ چون ما معمولاً به اسباب و علل، خیلی بها میدهیم و نقش خدا را فراتر از اسباب و علل و فراتر از نقش خودمان، نمیبینیم!
🔸 بلا معمولاً یک وضعیتی را برای انسان پیش میآورد که او را در یک بنبست قرار میدهد و انسان یکدفعهای احساس میکند، کسی را غیر از خدا ندارد، درحالیکه ما در اوج رخاء و گشایش هم کسی را غیرخدا نداریم، ما در اوجِ هموار بودن همۀ وسایل و اسباب در کنارمان و در آستانۀ رسیدن به خواستههای خودمان، باز هم کسی را غیرخدا نداریم.
🔸 یکمقدار باید به میزان دخالت خدا در زندگیمان، در هر لحظه نگاه کنیم و اینکه همۀ صحنهها در اطراف ما طوری طراحی شده که متناسب با امتحانگرفتن خدا از ما باشد. البته ما باید وظیفهمان را نسبت به اسباب و علل انجام بدهیم و اگر ضرری آمد دفع کنیم، یا اگر منفعتی بهسمت ما آمد-از طرق مشروع- آن را جلب کنیم.
🔸 ما نباید نسبت به اسباب و علل، مطلقاً بیتوجه باشیم، اما پشت سرِ این اسباب و علل و قویتر از آنها، باید خدا را ببینیم. اگر این حالت در کسی پدید بیاید که فراتر از همۀ اسباب و علل، نقش خدا را ببیند و اضطرار و نیاز دائمیاش را به خدا باور کند، حس مناجات در او تشدید میشود بهطوری که بدون بلا هم مضطرِ کمکگرفتن از خدا میشود و خیلی ملتمسانه میتواند با خدا مناجات کند.
🔸 این اضطرار هم قطعاً منافاتی با ادب و منافاتی با عشق و محبت نسبت به پروردگار ندارد، بلکه این اضطرار میتواند باب محبت را باز کند و إنشاءالله این اضطرار برای ما با کمی تفکر بهدست میآید؛ البته اگر خود خدا کمک کند.
👤علیرضا پناهیان
🚩شرح مناجات شعبانیه - ۹۹.۱.۱۳
💎 کانال گنجینه عرفان 💎
@ganjeneh_marefat
چرا #برکت از زندگی می رود ؟
#استاد_فاطمی_نیا
✅مشاجره ها و نزاع ها، نور باطن را خاموش میکند.
بسیاری از بی حالی ها و عدم نشاط ها به جهت مشاجرات است.
کم منزلی داریم که درآن پرخاش و تندی نباشد!
روزی چندتا پرخاش باشد، برکات را از منزل میبرد.
حتی اگر حق هم با تو بود ، در امور جزیی وشخصی مشاجره نکن ، چون کدورت می آورد.
مرحوم علامه جعفری از صاحب دلی نقل کرد:
در موضوعی که گمان میکردم حق با من است ،داشتم با همسرم مشاجره میکردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند ! بسیار کریه وزشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت : کثیف! ساکت شو!
همین که متنبه شدم فورا "دست همسرم را بوسیدم و عذرخواهی" کردم.
💎 کانال گنجینه عرفان 💎
@ganjeneh_marefat
🌷 آیتالله بهجت (ره) :
گناهان شخصی که در خلوت انجام میگیرد و ربطی به امور اجتماعی ندارد، استحقاق جهنم را دارد، مگر اینکه بعد از آن توبهای مناسب حال، انجام گیرد. [حال آنکه] عواقب گناهان اجتماعی که موجب تغییرات در جامعه و اختلال نظام و انحلال آن، و یا تحریم حلال و ترک واجب و یا مصادرۀ اموال، هتک حرمت و قتل نفوس زکیه و ریختن خون مسلمانان و حکم به ناحق و... میشود، چگونه خواهد بود؟
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٨٩
#تا_میتونی_از_اینا_بفرس❗️
🍃آیت الله بهاءالدینی : کسی میگفت: مادرم چند سال قبل مرده بود ، یک شب خوابش را دیدم ، گفت: پسرم! هیچ چیزی مثل صلوات روح من راشاد نمی کند . بهترین هدیه که به من میدهی ، این ذکر است.
💟کانال گنجینه عرفان💟
@ganjeneh_marefat
💢آیت الله بهجت «قدسسره» :
📝 خدا کند در ما عشقی پیدا شود به مجموع قرآن و عترت، تا اولاً، بتوانیم یگانگی قرآن و عترت و معجون مرکب از آن دو را بیابیم و ثانیاً، در مقام پیروی و عمل، با توجه به آن دو و بر محور آن دو طواف عاشقانه بنماییم و بدانیم که آنها از هر معشوقی بیشتر شایستهی عشقورزی هستند.
📘 در محضر بهجت، ج1، ص33
👇👇👇
💟کانال گنجینه عرفان 💟
@ganjeneh_marefat
حضرت آیت الله بهجت "ره" :
برای سلامتی چشم،بعد از نمازها،آیت الکرسی (آیات ۲۵۵ تا ۲۵۷ سوره بقره) خوانده شود،و پس از خواندن آن دست ها بر روی چشم ها گذاشته شود و بگوید:
الحفَظ حَدَقَتَیَّ بِحَقِّ حَدَقَتی عَلِیِّ بنِ أَبیطالِبٍ أَمیرِالمُؤمِنینَ (علیه السلام) : خدایا! به حق دو حدقۀ چشم حضرت علی بن ابی طالب امیرمؤمنان (علیه السلام)، دو حدقۀ چشم مرا حفظ کن!)
بهجت الدعا،ص ۹۵
در محضر بهجت ج ۲،ص ۲۵۲
💎 کانال گنجینه عرفان 💎
@ganjeneh_marefat
🌷 حضرت آیت الله بهجت (ره) :
🌸 گاهی به مطالب و دستورات روشن و آسان شرعی، عمل نمیکنیم، اما نزد اساتید معرفت و اخلاق میرویم و تقاضای ذکری سنگین تر و مطالبی بالاتر از آنچه لازم است، میکنیم.
💐 این علامت آن است که نمیخواهیم از راه صحیح، بالا برویم و به کمالات و درجات عالی معنوی برسیم.
🔅 ذکر ، بالاترین کمال برای بشر است.
💟کانال گنجینه عرفان💟
@ganjeneh_marefat
✅راه حل سه گرفتاری در خانه
✍امام صادق(ع)میفرمایند:
💠خانه اى كه در آن قرآن خوانده نمى شود و از خدا ياد نمى گردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود می آید:
۱-بركتش كم شده،(دائم مشکل مالی دارند)
۲-فرشتگان آن را ترك مى كنند(رحمت و فیض خاص خداوند به آن خانه نازل نمی شود.)
۳- شياطين در آن حضور مى يابند.
(نزاع و جدال در آن خانه زیاد است )
خواندن قرآن در خانه این سه گرفتاری را برطرف می کند.
📚كافى،ج 2،ص499،ح 1
💟کانال گنجینه عرفان💟
@ganjeneh_marefat
اگر مےخواهید در زندگی موفق باشیدو از آن لذت ببرید
🍁بہ پدرو مادرتان نیکے کنید
خصوصا مادر دستش را ببوسید، دل او را بدست آوریدو بدانید اگر آنها از شما راضی باشند خدا از شما راضی خواهدبود.
👇👇👇
💟کانال گنجینه عرفان 💟
@ganjeneh_marefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 کلیپ صوتی: « بهترین شیوه ارتباط با امام زمان علیهالسلام!»
سؤال: بهترین شیوه ارتباط با امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف در این عصر چیست؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره: به دفتر امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف عمل کردن. اطاعت او کردن. کانه میبیند، کانه ندارد؛ یقینا میبیند. این صحبتی که بنده میکنم با شما امام زمان جلوتر از شما میشنود، شما با بنده صحبت میکنید، امام زمان جلوتر از بنده [میشنود کلام شمار را. چونکه] «عین الله الناظره و اذنه الواعیه؛ چشم بینای خدا و گوش شنوای او» [است].
سؤال: یعنی همین [که] به دستوراتشان عمل کنیم کافی است برای ارتباط؟ دعایی، یادی برایشان [نیاز نیست]؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره: بالاترین دعا طاعتش است.
از کجا بدانیم امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف از ما راضی است؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره: دفترش را ملاحظه میکنید، تطبیق میکنید، عمل شما را با دفتر امام زمان، [منظور] دفتر شرع است. هر چیزی را شما دفتر شرع میدانید، مجتهد؛ مقلد و محتاط [در انجام تکلیف] اینها با هم فرق دارند.
💟کانال گنجینه عرفان💟
@ganjeneh_marefat
🔓🍀 سوره حمد، حرف فاء ندارد
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: حسین بن علی علیه السلام بیمار شد. حضرت فاطمه علیهاالسلام وی را به نزد رسول خدا صلّی الله علیه و آله برد و عرض کرد: ای رسول خدا! برای فرزندت دعا کن که خداوند او را شفا دهد. حضرت فرمود: ای دخترم! خداوندی که او را به تو بخشید، بر شفای او قادر است. در این هنگام جبرئیل علیه السلام نازل شد و گفت: ای محمّد! در همه سوره های قرآنی که خداوند متعال بر تو نازل فرموده است، حرف فاء وجود دارد به جز سوره حمد. حرف فاء همانا تباهی و آفت است. پس کاسه آبی طلب کن و چهل بار سوره حمد را بر آن بخوان و بر سر حسین بن علی علیه السلام بریز، که خداوند او را شفا خواهد داد. پس رسول خدا صلّی الله علیه و آله چنین کرد و فرزندش به اذن خداوند عافیت یافت.
📚 (الدعوات،ص188-189)
بر اساس روایت فوق، مرحوم شیخ ابراهیم کفعمی در مصباح از کتاب «الدُّروس» مرحوم شهید اوّل نقل می کند: «هرکس درد بر او شدّت گرفت، بر کاسه آب، چهل بار سوره حمد را بخواند و بر سرش بریزد.»
📚(المصباح للكفعمي، ص151)
💟کانال گنجینه عرفان💟
@ganjeneh_marefat