#طلا_نمودن سر، به برگ #گیاه_خرزهره بدلیل اینکه #تحلیل کامل در آن است، و حیوانات را به سمیت می کشد، یکی از داروهای خوب #شپش است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
14.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تمام اولیا را در نجف دیدیم و فهمیدیم؛
به گِردِ مرقدش جمعند مُشتی بیپناه آنجا...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
علامه حسن زاده آملی در مورد #تطهیر_قوه_خیال می فرمایند: «و بدان که هر چه مراقبت و حضور #عند_الله کاملتر باشد و #مزاج_انسانی به اعتدال ممکن نزدیکتر باشد، و قوه خیال و دستگاه وی قویتر و صحیح تر باشد تمثلات در لوح نفس صافی تر و سالمتر است».
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 قلوب مضطر
https://eitaa.com/ezterarebemahdi
بدان که هر چه مراقبت و حضور #عند_الله کاملتر باشد، و #مزاج_انسانی به اعتدال ممکن نزدیکتر باشد، و #قوه_خیال و دستگاه وی قویتر و صحیح تر باشد تمثلات در #لوح_نفس، صافی تر و سالم تر است.
با این بیان دوباره وارد بحث طهارت قوه ی خیال می شویم.
آری هر چه مراقبت بیشتر و #مزاج انسان #معتدلتر باشد انسان موفق تر است، و لذا تأکید می کنیم که شدیداً از بهم خوردن #مزاج بپرهیزید، زیرا #مزاج به هر اندازه بهم بخورد، به همان اندازه برای انسان گرفتاریهایی را در مسیر انسانی به دنبال خواهد داشت، و لذا چون بدن پیامبر و بدن ائمه معتدل ترین بدنها بود، بهترین صور نیز برایشان متمثل می شده است. پس بدون مزاج سالم تمثلات خوب داشتن ممکن نیست؟
بخاطر همین وقتی به تاریخ انبیاء و ائمه می نگرید کمتر به بیمار شدن آنها بر می خورید معلوم می شود ایشان به دقت دستورات حفظ اعتدال مزاج را رعایت می کردند، والا در موقع بیماری، قوه ی خیال بسیار پراکنده است، و بر اساس همین پراکندگی نمیتواند آن طوری که شایسته است #تصویر_معانی کند.
آن جا هم که اسم شریف #شافی هم می خواهد از #باطن_عالم ظهور کند، و مریضی را #شفا دهد، باز قوه ی خیال در کار است.
مثل آن که مریضی که در امامزاده خوابیده بود و در خواب دید که کسی به او می گوید، در فلان محل خانمی است به فلان نام در منزلش صندوقی دارد که در آن بقچه ای موجود است داخل بقچه پارچه سبز رنگی است که با مالیدن آن بر بدن خود #شفا پیدا خواهی کرد، بیدار که می شود تحقیق می کند، و می بیند زنی با همان نشان در آن محل بوده، که در خانه او بقچه ای در صندوقچه قرار داشته، و درون آن نیز پارچه ی سبزی بوده، که حتی خود آن زن نیز از وجود آن پارچه بی اطلاع بوده است. پارچه را می ستاند و بر تن می کشد و #شفا می باید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 قلوب مضطر
https://eitaa.com/ezterarebemahdi
علامه حسن زاده آملی می فرمایند:
#قوه_متخیله که قوی باشد، و در انقیاد و اطاعت #قوه_عاقله بوده باشد، مدرکات قوه عقلیه را به خوبی و درستی حکایت می کند؛ پس اگر مدرکات قوه عقلیه ذوات مجرده که عقول مفارقه اند بوده باشند، قوه ی متخیله آنها را به صور اشخاص انسان که افضل انواع محسوسات جوهریه اند در کمال حسن و بها درآورد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 قلوب مضطر
https://eitaa.com/ezterarebemahdi
5.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 رهبرم روزت مبارک
#امام_سید_علی_خامنهای
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
بدانکه #اخلاط در بدن انسان به منزله #عناصرند در این عالم، و همانطور که عناصر در پایین ترین جایگاه این عالم در #قوس_نزول هستند، همانطور هم اخلاط در کبد قرار دارند، که #کبد پایین ترین عضو از #اعضا_رئیسه است، و بدانکه اخلاط تولد یافته از عناصرند، بعد از منقلب شدن آنها به مولدات خارجی که غذای انسان از آنهاست، و آن مولدات از آب و روغن و تفاله ای که متولد از عناصرند متولد می شوند، همانطور که در #کتاب #مرآت_الحکمه مذکور شده است. پس عناصر به ارکان منقلب شده و ارکان به نبات و حیوان منقلب می شوند، و چون انسان از آن دو تغذیه کرد، وارد بدن شدند، غذا در بدن به واسطه آب حل می شود و هاضمه در آنها (حیوان و نبات) تصرف نموده تا اینکه اجزای خشک در رطوبت حل شده، و رطوبت در خشکی بسته می شود.
و همه آنها در مجموع یک چیز واحد و غلیظی همانند #کشک_آب_غلیظ می شوند که نامش #کیلوس است، و این کیلوس در ظاهر اجزای همسان دارد، ولی با آزمایش مرکب از سه جوهر است که همان #آب و #روغن و #تفاله است.
مانند شیری که در ظاهر می بینی واحد است ولی در آزمایش مرکب از آب و چربی و پنیر مایه ای است که همان تفاله است، و در این جواهر سه گانه اجزای صالحه و مناسب بدن انسان و اجزای غریبه فاسد به نسبت به بدن انسان وجود دارد، که این اجزای غریبه و غیر مناسب شامل آب فاسد، روغن فاسد و تفاله فاسد است که طبیعت با نیروی ریش این اجزای غریب را از صالح جدا می کند، و صالح را از طریق #رگ_ماساریقا به کبد می فرستد، و فاسد را از طریق روده ها دفع می کند.
📙 حقایق الطب(مرحوم حاج محمد کریم خان کرمانی)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
علل و اقسام بیماریها
نا چون انسان از پروردگارش در عالم #ذر یا #اینجا رو برگرداند، و از دار قرب او دور گشت، #حرارت_غریزیش ضعیف گردیده، و توجه به غیر خداوند سبحان و استمداد از غیر او باعث اختلاف نیروهای بدنی اش می گردد، پس خلل یافته و بنیه اش ضعیف می شود، تا جائیکه که قادر به دفع بیماریها و امراض از خودش نبوده و بیماری ها در بدن او بر جای می ماند. بیماریها دارای اقسامی اند که در اینجا کلیات آنها را بیان می کنیم.
بدانکه بیماری در تقسیم اول دو نوع است:
1⃣🌹بیماری خلقی
2⃣🌹و حادث.
بیماری خلقی آن است که در اول و ابتدای تولد فرد از نطفه در شکم مادر حادث گردیده است،
🔰و اسباب ظاهر آن پنج تاست:
1⃣🌹یا اینکه از جانب ساعات و #اوضاع_فلکی که هر وضعی از آنها اقتضای ایجاد انحراف یا اعتدالی در نوزاد را دارد حاصل می شود.
2⃣🌹 و یا از جانب #حالات_در_والدین حاصل می شود، و این حالات را اسبابی است که تغییر نوزاد را ایجاب می کند.
3⃣🌹و یا از جانب خود #نطفه است، که چه بسا منحرف از وضع الهی بوده، یا با خروج کلی از اعتدال یا زیادی اجزای مناسب برای عضو یا نقص اجزای صالحه یا فساد آنها.
4⃣🌹و یا از #ناحیه_خون جاری شده به سوی نطفه بصورت کلی یا به علت فساد اجزای مناسب برای عضو یا اضافه یا کمبود آن مواجه گردیده است، و در غذا همچنین اجزاء خاصی برای هر عضوی است.
5⃣🔹 و یا به علت #انحراف_در_مزاج_رحم حاصل می شود، که صورت #مولود از وضع الهی به آنچه او خواسته تغییر می کند.
📙 حقایق الطب
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
اگر اعضاء ضعیف باشند و قادر به دفع زواید نباشند، زواید در خلال اعضاء باقی می مانند، و چه بسا كبد ضعیف باشد و نتواند غذا را از زواید سه گانه پاک نماید و زواید در آن باقی مانده، تا به اعضاء رسیده، اعضاء نیز از دفع آن ناتوان بوده، و قادر به دفع زواید از خود نشده، لذا زواید در خلال آن باقی مانده، آرام آرام بیشتر شده تا اینکه در بدن ایجاد بیماری می نماید، و این چیز باقی مانده در خلال اعضاء همان #طرطیر یا #درد است که مادر بیماریها و اصل و منشاء آنهاست. عضوی ضعیف نمی شود و بیماری در آن ایجاد نمی شود، مگر از جهت #طرطیر که همان علت مادی تمام بیماریهاست که در بدن انسان ایجاد می شوند.
طرطیرها از نظر غلظت و رقت و بر حسب مكان تولدشان مختلف می شوند.
1⃣🔹پس اگر این طرطیر از بقایای غذای اعضاء آبی باشد لطیفتر است،
2⃣🔹و اگر از بقایایی غذای اعضای روغنی باشد غلیظ تر است،
3⃣🔹و اگر از بقایای غذای اعضای تفاله ای باشد سختی و غلظتش بیشتر از همه است، و آن طرطیر پست ترین آنها و پاکسازیش سخت تر از همه است.
و هر یک از این طرطیرها سه گونه اند:
1⃣🌹یا اینکه طرطیر آبی است.
2⃣🌹 یا روغنی
3⃣🌹 یا تفاله ای
و به نسبت جایگاه تولدشان نه قسمند: گاهی طرطیر در معده متولد می شود، و این زمانی است که قوه جدا کننده یا دافعه معده ضعیف باشد.
پس اجزای غیر مناسب در معده باقی می مانند، و در آنجا #طرطیر متولد می شود، و این طرطیر متولد شده نیز یا آبی است و یا روغنی یا تفاله ای و آنچه در حین دفع مشاهده می شو،
🔹👈طرطیر آبی بنام #بلغم
🔹👈یا طرطیر روغنی بنام زرد آب و #صفرا
🔹👈یا طرطیر تفاله ای بنام #سودا است که دفع می شود، و برای هر یک از آنها حالات و صفات و رنگهایی است.
گاهی طرطیر در کبد بخاطر ضعف قوه دافعه در دفع زواید از کبد یا ضعف قوه جدا کننده متولد می شود و طرطیر در آن باقی می مان، که آن طرطیر نیز یا آبی است یا روغنی و یا تفاله ای،
و گاهی بخاطر بدی تصفیه و ضعف قوه جدا کننده در رگها جاری می شود که شش قسمند.
بنابراین جمع طرطیرها به پانزده قسم می رسد که مادر همه بیماریها و اصل و منشاء آنها هستند.
ما بیماریها را به صورت خلاصه شرح میدهیم تا با آنها آشنا شوی و تا طبیب علت مادی هر بیماری را نداند، قادر به معالجه آن نخواهد بود.
📙 حقایق الطب
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
آموزش عربی
#صرف و #نحو_کاربردی
در متون #طب_سنتی
دکتر فرزانه غفاری
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
شیخ الرئیس می فرمایند: أن الحیوان المائی الدم(دم رقیق)، أخوف و أجزع، و الغلیظ الدم(دم غلیظ)، أجرأ و أغضب و أحقد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
والحار على وجوه :
1⃣🔹فمنه ما هو حار لأنه يسخن ما يماسه كالنار.
2⃣🔹ويقال حار ، لأنه إذا حصل فى بدن الإنسان استحال إلى حرارة تحس فيه .
3⃣🔹ويقال حار للذي يبلغ في ذلك إلى أن يوجع ويؤلم. وربما كان يفعل ذلك بالعرض فيكذب .
4⃣🔹ويقال حار للأكال المذيب كالزاج .
5⃣🔹ويقال حار للذى هو الكثير منه ، فيكون مسخناً لكثرته وإن كان قليله لا يؤثر ، مثل الكرفس ، فإن الكثير منه يقوى على أن يسخن ، والقليل لا يفعل ذلك .
6⃣🔹ويقال حار للذي لا يبرد سريعاً ويسخن سريعاً ، كالرصاص الذائب ، فإنه يقبل البرودة في زمان أبطأ من زمان الحديد .
📕 الشفاء/شیخ الرئیس
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🆔 دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim