41.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ردپای مقام «اَثَرکُرد» در دل مقامهای «بیات» و «کُرد»
سعید حاجیان؛ مدرس، قاری و حافظ کل قرآن کریم در برنامه بیست و نهم از سلسلهدرسگفتارهای #آموزش_تنغیم:
🔹سه درجه نخست مقام «اثرکرد» با ثلاثی کرد مشترک است که این امر موجب شد فضای زیبایی در کنار فضای حجاز در تلاوت به وجود آورد ضمن آنکه این مقام در دل مقامهای دیگری همچون «بیات» و «کُرد» نیز استفاده میشود.
آموزش الحان و نغمات قـرآنـی
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره شعراء ( آیات 146 تا 152 )
🌺🍃✨🌸✨🌺🍃
🕋 أ تُتْرَكُونَ فِي ما هاهُنا آمِنِينَ «146» فِي جَنَّاتٍ وَ عُيُونٍ «147» وَ زُرُوعٍ وَ نَخْلٍ طَلْعُها هَضِيمٌ «148» وَ تَنْحِتُونَ مِنَ الْجِبالِ بُيُوتاً فارِهِينَ «149»
🦋🦋آيا (فكر مىكنيد) شما در آنچه در اين دنيا داريد، در أمن وامان رها خواهيد شد؟ در باغها و چشمهها. و كشتزارها و نخلهايى كه شكوفهاش لطيف و بر هم نشسته است. (و هيچ مسئوليّت و بازگشتى نخواهيد داشت؟) و شما (ماهرانه) از كوهها خانههايى براى خوشگذرانى مىتراشيد.
🕋فاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطِيعُونِ «150» وَ لا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ «151»
🦋🦋پس، از خدا پروا كنيد و مرا پيروى نماييد. واز اسرافكاران فرمان نبريد.
🕋الَّذِينَ يُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ وَ لا يُصْلِحُونَ «152»
🦋🦋آنان كه در زمين فساد مىكنند و اهل اصلاح نيستند.
📝نکته ها👇
🔷اگر مردم دنيا تنها به همين جملهى «لا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ» عمل كنند، تمام
📚جلد 6 - صفحه 355
حكومتهاى طاغوتى اسرافكار، سقوط مىكنند.
🔷قوم ثمود، هم كشاورزى خوبى داشتند، «فِي جَنَّاتٍ وَ عُيُونٍ وَ زُرُوعٍ» هم تمدّن و خانهسازى «مِنَ الْجِبالِ بُيُوتاً» و هم رفاه و امنيّت. فارِهِينَ ... آمِنِينَ
🔷كلمهى «طلع» به شكوفهى خرما گفته مىشود كه قبل از ميوه طلوع مىكند و گاهى به نوبَر و اوّلين خرما نيز گفته مىشود.
🔷«هَضِيمٌ» به معناى شكوفهى لطيف و بر هم نشسته است. يعنى شكوفههاى خرما از انبوهى و پر حاصلى و طراوت بر هم سوار شده است.
🔷با اينكه كلمهى «جَنَّاتٍ» شامل درخت خرما نيز مىشود، ولى نام درخت خرما جداگانه برده شده است، كه شايد اشاره به اهميّت خرما در ميان قوم ثمود بوده است.
🔷كلمهى «فارِهِينَ» مىتواند از كلمهى «فره» به معناى شادى باشد كه «بُيُوتاً فارِهِينَ» يعنى در خانهها سرمست بودند و مىتواند از ريشهى «فراهت» به معناى مهارت باشد كه «بُيُوتاً فارِهِينَ» يعنى با مهارت خانههايى را از كوهها مىتراشيدند.
📝پیام ها🔰
🔶1- به زندگى مرفّه دنيا مغرور نشويد. أَ تُتْرَكُونَ ... آمِنِينَ رفاه امروز نشانهى رضاى خداوند از شما نيست. (نعمتهاى مادّى پايدار نيست).
🔶2- توجّه به ناپايدارى دنيا، وسيلهى تقواست. أَ تُتْرَكُونَ ... فَاتَّقُوا اللَّهَ
🔶3- لازمهى تقوا، پيروى از انبيا و دورى از اطاعت مسرفان است. «فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطِيعُونِ وَ لا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ»
🔶4- امنيّت، اقتصاد و رفاه، اگر با پيروى از رهبر معصوم همراه نباشد زمينهى فساد خواهد شد. «آمِنِينَ، جَنَّاتٍ، عُيُونٍ، زُرُوعٍ، بُيُوتاً، فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطِيعُونِ»
🔶5- انسان در برابر نعمتها رها نيست، بلكه مسئوليّت دارد. «جَنَّاتٍ، عُيُونٍ، زُرُوعٍ، بُيُوتاً، لا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ»
🔶6- اسرافكار، صلاحيّت رهبرى جامعه را ندارد. «لا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ»
🔶7- انبيا در مصرفگرايى مردم حسّاس بودند. «لا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ»
📚جلد 6 - صفحه 356
🔶8- در برابر سرمايه داران اسرافگر، كرنش نكنيد. «لا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ»
🔶9- تولّى و تبرّى بايد با هم باشد. «أَطِيعُونِ- لا تُطِيعُوا»
🔶10- اسراف، فساد است و اسرافكار، مفسد. «الْمُسْرِفِينَ الَّذِينَ يُفْسِدُونَ»
🔶11- از مرفّهان بىدرد، اميد اصلاح نداشته باشيد كه اصلاح تنها در سايهى مكتب انبياست. «وَ لا يُصْلِحُونَ»
🔶 12- اسرافكاران، كار خودرا توجيه مىكنند وخود را صالح مىدانند. «لا يُصْلِحُونَ»
-------------------------------------------------
📚 برگرفته از تفسیرنور
#تفسیر
#سوره_شعراء
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.•🌼•.
#معجزات_قرآنی
#قسمت_هفتم
✨ جزء ۲۳ سوره مبارکه زمر آیه ۲۱
💠ألَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَلَكَهُ يَنَابِيعَ فِي الْأَرْضِ ... ﴿۲۱﴾
💎 آیا ندیدی که خداوند از آسمان آبی فرستاد و آن را بصورت چشمههایی در زمین وارد نمود ... ( ۲۱)
چگونگی تشکیل آب های زیرزمینی
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
اعلام نتایج قرعه کشی جوایز شب هشتم 📣
سلام به همگی 👋
طبق قولمون بین کسایی که توی مسابقه شب هشتم محرم شرکت کردن و جواب درست دادن قرعه کشی کردیم و قراره 5 جایزه نقدی 200 هزار تومانی هدیه بدیم 🎁
👤برندگان جوایز شب هشتم :
نفر اول
0990...2088
نفر دوم
0905...7701
نفر سوم
0936...9897
نفر چهارم
0912...4997
نفر پنجم
0936...9365
انشالله مبارکشون باشه 😊🌹
@zendegibaayeh
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
حجتالاسلام والمسلمین علی تقیزاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با ایکنا، در پاسخ به پرسشی مبنی بر نگاه سازمان دارالقرآن به استفاده از ظرفیت مؤسسات و خانههای قرآن و عترت در اجرای هر چه بهتر نهضت ملی زندگی با آیهها در ایام محرم و مناسبتهای پیشرو با هدف فعال کردن مؤسسات گفت: وقتی مسئله توسعه فرهنگ قرآنی است، باید از هر ظرفیتی بهره برد و با این نگاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تشکلهای مردمی شکل گرفت.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: مؤسسات قرآنی، خانههای قرآن، جلسات خانگی، دارالقرآنهای بسیج و دارالقرآنهای آموزش و پرورش مجموعههایی هستند که در فضای قرآنی فعالیت میکنند، ولی باید در مسیری حرکت کنیم که مسجد، هیئت یا جریان مبلغان، محوریت کارشان قرآن باشد و ما به همه این ظرفیتها نگاه ویژه داریم.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف فرعی مسئله نهضت ملی زندگی با آیهها این بود که بتواند میدان اتفاقات قرآنی کشور را تقویت کند، افزود: این تقویت را اینگونه فهمیدیم که بتوانیم اقبال ویژه را در فضای مخاطب ایجاد کنیم؛ به این معنی افرادی که به سمت مؤسسات قرآن، خانههای قرآن و فعالیتهای قرآنی رو میآوردند، بیشتر بشوند و لذا این یک فضای عرضه و تقاضای طبیعی را شکل میدهد که مورد توجه ما قرار دارد.
تقیزاده تصریح کرد: امروز در فضای مؤسسات آموزش زبان خارجی یک بازار خاص وجود دارد که ضمن دریافت شهریه آموزش هم ارائه میدهند. درست است که در فضای قرآنی به بحث شهریه و از این دست موارد قائل نیستیم، ولی اگر این نیاز و دغدغه در مخاطب قرآنی هم ایجاد شود، قطعاً برای این هم فکر میکنیم؛ لذا اگر نهضت ملی زندگی با آیهها برکت بگیرد، حتماً این میدان را تقویت میکند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: یکی دیگر از اقدامات ما در این زمینه این است که تا جایی که میتوانیم رسانه را به کمک این میدان بیاوریم به عنوان مثال اگر سفیران آیههای ما به صورت عادی و بدون پیشزمینه بروند و از هیئتها درخواست کنند تا کرسی تلاوت تدبری برگزار کنند، قطعاً این پاسخ میشنوند که کرسی تلاوت تدبری چیست؟ اما اگر رسانه ما مانند صدا و سیما از قبل این زمینه را ایجاد کرده باشد، مانند آن چیزی که امروز در برنامه حسینیه معلی داریم، میتوانیم با ذکر مثالهایی هیئتها را به برگزاری کرسیهای تلاوت تدبری ترغیب کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ هیئت برتر کشور در حال برگزاری محفل قرآنی هستند، اظهار کرد: ازجمله این هیئتها میتوان به هیئت فدائیان حسین(ع)، سیدرضا نریمانی در اصفهان، هیئت حجتالاسلام قاسمیان و آقای حامد شاکرنژاد اشاره کرد و خودشان به دنبال این بودهاند که هیئت قرآنی عرضه شود؛ وقتی این فعالیتها عرضه میشود، میداندار و فعال قرآنی ما نیز راحتتر میتواند، این نگاه را پیش ببرد و ما اینگونه فعالیتها را به عنوان کمک میبینیم.
ظرفیت حمایت از ۹ هزار مؤسسه و خانه قرآنی را نداریم
تقیزاده اظهار کرد: کمک را تنها این نمیبینیم که بودجهای بدهیم یا حمایتی داشته باشیم. هر چند که با توجه به ظرفیتهای واقعی، این امکان هم وجود ندارد، بخواهیم از ۹ هزار مؤسسه و خانه قرآن حمایت کنیم، چراکه بههیچ وجه توان آن را هم نداریم؛ ما میدان واقعی عملیات را تعریف کردهایم و در این میدان هم نسبت میگیریم. بر این اساس اگر مجموعهای میآید و تولید محتوا میکند، روی چشم ما جا دارد و از آن حمایت میکنیم یا اگر مجموعهای در حال توسعه مخاطب خود هست و ابتکار دارد، حمایت میکنیم.
وی تصریح کرد: در انتهای ماه مبارک رمضان فراخوانی را ارائه دادیم تا مؤسسات، خانههای قرآن و فعالان قرآنی ایدههای خود را ارسال کنند. نزدیک به ۵۰۰ ایده از سراسر کشور دریافت شد و یک فراخوان هم برای کنشگران زندگی با آیهها دادیم که بالغ بر سه هزار و ۵۰۰ مجموعه ایده دادند که نزدیک به یک هزار مورد آنها از مؤسسات و خانه قرآن بوند. امروز با توجه به این ایدهها در حال رفت و برگشت با این مجموعهها هستیم و فکر میکنیم که در حین این اتفاقات و گامهای متفاوت و مختلف همچون محرم، اربعین، هفته وحدت، فاطمیه، سالروز حاج قاسم سلیمانی و برهههای مختلف مناسبتی این میدان بیشتر تقویت شود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم تاکید کرد: با توجه به این نگاه، طبیعتاً قشر مهمی از مجموعههایی که برای گسترش فضای نهضت ملی زندگی با آیهها کمک میکنند، مؤسسات و خانههای قرآن خلاق هستند و آنها هم قطعاً متنعم از این فضا میشوند و به معنایی هم در اولویت حمایت قرار دارند
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
💠🔹امام على عليه السلام : آيا شما در منازل همان كسانى نيستيد كه پيش از شما بودند و عمرشان درازتر و آثارشان پاينده تر... بود و سپس...
📙نهج البلاغه، خطبه 111
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
▫️الْقَلْبُ مُصْحَفُ الْبَصَرِ
🟠قلب، كتاب چشم است (و آنچه انسان با چشم مى بيند و مى آزمايد در قلبش نقش مى بندد.
✍️به اين ترتيب امام عليه السلام مى خواهد اهميت علوم تجربى و حقايق زيادى را كه انسان مى تواند با چشم درك كند بيان فرمايد; علوم و حقايق مربوط به اسرار آفرينش، نشانه هاى عظمت خدا، آثار پيشينيان و كتاب ها و نوشته هايى كه از آن ها باقى مانده و درس هاى عبرتى كه انسان در طول عمر خود مى بيند.
به يقين قسمت بسيار مهمى از علوم و دانش هاى ما از طريق چشم حاصل مى شود اعم از آنچه مستقيماً با چشم مى بينيم و يا آنچه در آثار گذشتگان مى خوانيم. بنابراين اگر گفته شود قلب، مصحَف و كتاب چشم است سخنى حكيمانه است و گويى چشم به منزله قلمى است كه پيوسته در كتاب قلب مى نويسد و رقم مى زند.
به گفته شاعر:
ز دست ديده و دل هر دو فرياد *** كه هرچه ديده بيند دل كند ياد
📘#حکمت_409
#نهج_البلاغه
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
💢 جزئیات برگزاری آزمون شفاهی طرح ارزیابی اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
🔹جزئیات سؤالات، امتیازات و نحوه شرکت در آزمون شفاهی (مرحله دوم) نوزدهمین دوره آزمون های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان اعلام شد.
🌐 مشاهده کامل خبر 👇👇👇👇
https://telavat.ir/?p=69610
#سازمان_دارالقرآن_الکریم
#دبیرخانه_ملی_حفظ
#حفظ_تخصصی
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
🔹تاکید رهبر انقلاب بر معیارهایی که آقای پزشکیان حفظهالله و مجلس برای تشکیل یک کابینه متدین، انقلابی و کاآرمد باید مدنظر داشته باشد
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس:
کار فوری مجلس، رأی به کابینهای است که آقای پزشکیان حفظهالله ارائه خواهند کرد؛ این کار فوری و فوتی شماست. البته هرچه زودتر کابینهی پیشنهادی، حالا بعد از کارهایی که باید انجام بگیرد تصویب بشود و دولت مشغول کار بشود برای کشور بهتر است. منتها در این زمینه، هم شما، هم رئیسجمهور منتخب محترم، مسئولیتهایی سنگینی دارید.
چه کسی میخواهد میداندار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیتهای سازندگی، میدان تولید، چه کسی میخواهد میداندار باشد؟ آن کسی را باید میداندار کرد که امین باشد، صادق باشد، متدین باشد، از بُن دندان به جمهوری اسلامی به نظام اسلامی معتقد باشد.
🔹ایمان یک شاخص مهم است.
🔹امید به آینده و نگاه مثبت به افق. آنهایی که افق به نظرشان تاریک است، کاری نمیشود کرد، نمیشود به اینها مسئولیت داد، مسئولیتهای اساسی و کلیدی داد.
🔹تشرّع و متشرّع بودن. یکی از معیارهای مهم است.
🔹اشتهار به پاکدستی، به صداقت یک معیار است.
🔹سابقه سوء نداشته باشند، این یک معیار است.
🔹نگرش ملی داشته باشند. یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و اینها نشوند، نگاه ملی به کشور داشته باشند.
🔹اینها را با تحقیق [میشود فهمید]، البته کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به کار میشود فهمید، اما با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق با شنیدن حرفها، میشود کارآكامدی را هم تشخیص داد.
👆 این معیارها باید رعایت بشود. هم رئیسجمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند. یعنی یک مسئولیت مشترک شما دارید در انتخاب مسئولین کشور... اینها لازم است. به نظر من این مسئولیت بسیار مهمی است. هم بر عهده شماست هم بر عهده رئیسجمهور محترم است که این کار را انجام بدهند. انشاءالله یک مجموعهی هیئت وزیران خوبی، کارآمدی، به درد بخوری ،متدینی انقلابیای بیایند سر کار و بتوانند مسائل کشور را پیش ببرند. ۱۴۰۳/۴/۳۱
🖼 #بسته_خبری
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید
19 - [Esra 1 - 36].mp3
53.04M
تلاوتی بسیار زیبا از استاد مصطفی اسماعیل سوره مبارکه اسرا ایات 1 الی 36
آموزش الحان و نغمات قـرآنـی
جهت عضویت در کانال رسمی دارالقرآن الکریم تبلیغات اسلامی مازندران اینجا کلیک کنید