هدایت شده از قم - خبرگزاری فارس
جهت اطلاع
✅به اطلاع همه دانشپژوهان عزیز میرساند بحث حضور و غیاب درس حدیث خوانی برای کسانی که ترم اول و ترم دوم انتخاب واحد کرده بودند انجام شد.
✅کسانی که انتخاب واحد نکردهاند بعد از بررسی در کاربری خود در نجاح، در صورت قطعیت یک پیام با مشخصات کامل برای شخصی بنده در ایتا ارسال کنند تا پیگیری کنیم تا اگر تونستیم مشکلشان را حل بکنیم و الا خود دوستان باید از طریق مرکز مدیریت مشکلشان را حل کنند.
هدایت شده از اربعین
☑️توصیه عضو جامعه مدرسین به دولت جهت تسهیلات ویژه اربعین
🔸آیت الله محسن فقیهی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم و عضو محترم جامعه مدرسین، ضمن پاسخ به پرسشی نوشتند:
... حقیر ضمن تقدیر و تشکّر وافر از مسئولان محترم دولت که انصافاً خدمات خوب و مناسبی را برای رفاه حال زوّار و عزاداران اربعین حضرت سید الشهداء علیه السلام در نظر گرفتهاند، از دستاندرکاران به ویژه رئیس محترم جمهور درخواست دارم با عنایت به ضرورت هرچه باشکوهتر برگزار شدن این مراسم جهانی و نیز با توجه به شرایط اقتصادی، این تسهیلات را به صورت قرض الحسنه در اختیار مردم قرار دهند؛ امید است این مساعی و همکاری، موجب جلب عنایات اهل البیت علیهمالسلام خاصه حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام در پیشبرد امور و عزّت روزافزون خادمان ملّت شریف ایران گردد.
┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
#اربعین #اربعین۱۴۴۵ #حیاتنا_الحسین #اطلاع_رسانی_اربعین #امام_حسین
#محرم #پیاده_روی
♻️جهت عضویت وارد لینک ذیل شوید:
https://eitaa.com/joinchat/2078146690Ca2b372c6f9
👆👆👆👆👆👆
ما را به دوستان خود معرفی کنید
هدایت شده از معاونت پژوهش مؤسسه دارالثقلین امام عصر(عج)
جلسه هماندیشی معاونت پژوهش موسسه دارالثقلین امام عصر (عج) با مدیر و مسئولان موسسه موضوعشناسی احکام فقهی در راستای اجرای برنامههای مشترک
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
#اخلاق
#شرح_حدیث
🔻سفارشات ماه صفر
✍️حضرت آیت الله محسن فقیهی دامت برکاته:
🔹در این ماه نسبت به دادن صدقه اهتمام بیشتری شود.
🔹پیامبر اکرم(ص) در باب صدقه دادن میفرمایند: لبخند تو بر روی برادرت صدقه است، امر به معروف و نهی از منکر کردنت صدقه است، راهنمایی کسیکه راه را گم کرده صدقه است و دور کردن سنگ و خار و استخوان از راه صدقه است.
🔹همچنین، سفارش شده است برای ایمنی از بلاها هر روز ۱۰ مرتبه دعای «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ» خوانده شود.
🔹از سید بن طاووس نقل شده است: در روز سوم ماه صفر، دو رکعت نماز بخوان که در رکعت اول سوره «حمد» و سوره «انّا فتحنا» (فتح) و در رکعت دوم سوره «حمد» و سوره «توحید» قرائت شود و پس از سلام نماز، صد بار صلوات بفرست و صد بار آل ابىسفیان را لعنت کن و صد مرتبه استغفار نما و آنگاه حاجت خویش را از خداوند بخواه.
🆔 @mohsenfaghihi
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
⚫️ آیت الله فقیهی دام ظله در پاسخ به نامه یک زائر اربعین
➖ اوقات پیادهروی زیارت اربعین که اوقات با صفای دلدادگی به امام حسین علیه السلام است را قدر بدان.
➖ در آن حال، برای ظهور امام زمان علیه السلام بسیار دعا کن./قدردان مهماننوازی ملت شریف و عزیز عراق باش.
@mohsenfaghihi
👇👇متن پرسش و پاسخ در ادامه
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
✅آیت الله فقیهی دام ظله در پاسخ به نامه یک زائر اربعین
اوقات پیادهروی زیارت اربعین که اوقات با صفای دلدادگی به امام حسین علیه السلام است را قدر بدان./در آن حال، برای ظهور امام زمان علیه السلام بسیار دعا کن./قدردان مهماننوازی ملت شریف و عزیز عراق باش.
آیت الله محسن فقیهی دام ظله در پاسخ به نامه یک جوان که قصد زیارت پیاده اربعین امسال را داشته و از ایشان درخواست توصیه کرده بود، بیان داشتند که باید اوقات پیادهروی زیارت اربعین که بهترین لحظات عمر و اوقات با صفای دلدادگی به حضرت سیدالشهدا علیه السلام است را قدر بدانید و مخصوصاً برای ظهور حضرت بقیة الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء زیاد دعا کنید.
متن این پرسش و پاسخ، در پی میآید:
➖پرسش یکی از زوار اربعین :
بسمه تعالی
محضر مبارک حضرت آیت الله فقیهی دامت برکاته
باسلام و احترام؛
عرض تسلیت این ایّام را دارم. عرض کنم حقیر جوانی هستم که امسال برای اوّلین بار زیارت اربعین با پای پیاده، با لطف خدا و توجه اهل بیت، نصیبم شده و راهی حرم آقاجانم امام حسین علیه السلام میشوم. واقعاً در پوست خود نمیگنجم؛ من کجا و پیادهروی اربعین کجا!؟
دوست دارم حال که توفیق این زیارت را پیدا کردهام، بهترین زیارتم باشد و حضرت را با معرفت زیارت کنم. حقیقتش را بخواهید با این همه اعمال و کارهایی که گفته شده است، نمیدانم کدامیک را انجام دهم که بهترین کار باشد و بتوانم خدا و اهل بیت علیهم السلام را از خود راضی و خوشنود کنم. خواهشمندم مرا راهنمایی کنید؛ حتماً نایب الزیاره شما هستم. خداوند عمر طولانی و با عزّت به شما عنایت کند.
ارادتمند شما: ....
➖پاسخ آیت الله فقیهی:
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا اباعبدالله و علی الأرواح التی حلّت بفنائک علیک منّی سلام الله ابداً ما بقیت و بقي اللیل و النهار. السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین
جوان مؤمن و عزیز!
السلام علیکم و رحمة الله
نامه پر از معنویت شما را مطالعه کردم؛ واقعاً به این حال شما و توفیقی که برای اوّلینبار جهت پیادهروی اربعین برایتان حاصل شده است, غبطه خوردم؛ یا لیتنی کنت معکم فأفوز فوزاً عظیماً.
گرچه حقیر خود را صالح و اهل توصیه به شما برای پیمودن این مسیر نورانی نمیدانم؛ لیکن از باب اجابت دعوت مؤمن و اینکه تذکّری برای اینجانب باشد، نکاتی را با توجه به آیات شریفه قرآن و کلمات گهربار اهل البیت علیهم السلام، خدمت شریفتان تقدیم میکنم:
۱. در ابتدای کار، نیّت خود را برای خدا خالص کن و از خداوند متعال برای پیمودن مسیر اهل بیت علیهم السلام که همان «صراط مستقیم» است یاری بخواه و لحظه به لحظه، ذکر خدا را به زبان جاری کن تا خدا در یاد شما باشد؛ که فرمود: «أذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ».
۲. در مسیر با صفای پیادهروی اربعین که همراه سیل جمعیت عشّاق حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام طیّ طریق میکنید، از دعا برای ظهور حضرت ولیّ عصر بقیة الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء غفلت نکن و همواره به یاد حضرت باش که دستور فرمودند: «أکثروا الدّعاء بتعجیل الفرج».
۳. در مسیر پیادهروی و نیز اوقات تشرّف در مشاهد مشرّفه، زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام را هرگز فراموش نکن که برکات زیادی دارد و انسان را به اعلی درجات معرفت خواهد رساند.
۴. سعی کن اوقات پیادهروی اربعین که لحظات با صفای دلدادگی به امام حسین علیه السلام است را به غفلت نگذرانی و از اتلاف وقت به جدّ پرهیز کن که «الفرصة تمرّ مرّ السحاب»؛ مخصوصاً از جدل در سخنان بیهوده که نفعی به حال دنیا و آخرت انسان ندارد، اجتناب کن.
۵. در حرمهای ملکوتی اهل بیت علیهم السلام و به ویژه حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه، زیارات را با آداب خاصی که اهل بیت علیهم السلام فرمودند بجا آور و مخصوصاً تحت قبّه شریفه، دعا برای ظهور امام زمان علیه السلام و نیز عزّت و عظمت روزافزون مسلمانان بخصوص نظام مقدّس اسلامی ایران را فراموش نکن.
۶. در مسیر زیارت اربعین، از یاری و کمککردن به همسفران و زائران مشاهد مشرّفه به ویژه حضرت سید الشهدا علیه السلام دریغ نکن که به یقین، خدمت به آنها، موجب جلب رضایت حضرات اهل بیت علیهم السلام خواهد بود.
۷. قدردان مهماننوازی ملّت شریف و عزیز عراق باش و نهایت احترام را به آنها -که از صمیم جان به پذیرایی و خدمت به شیفتگان حضرت امام حسین علیه السلام مشغولند- بگذار و رابطه اخوّت و برادری خود با آنان را محکمتر نما.
در پایان از شما جوان متدیّن و با معنویت که امسال توفیق زیارت اربعین حضرت اباعبد الله علیه الصلاة و السلام برای اوّلین بار نصیبتان شده است، التماس دعای مخصوص دارم و از خداوند متعال عاجزانه مسئلت میکنم دعاهای شما را در حقّ همه مؤمنین و نیز حقیر به اجابت برساند. والسلام علیکم و رحمة الله و کتب علیکم السلامة.
۲ صفر ۱۴۴۵
محسن فقیهی
@mohsenfaghihi
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
🔻در پیام آیت الله محسن فقیهی دامت برکاته به مناسبت روز جهانی مسجد مطرح شد:
🔹مسئولان، هشدارهای مقام معظم رهبری درباره معمورنبودن مساجد را جدّی بگیرند./ائمّه محترم جماعات، با مردم به ویژه جوانان ارتباط وثیق داشته باشند و در حلّ مشکلات آنان بکوشند.
ادامه مطلب در پست بعدی 👇👇
🆔 @mohsenfaghihi
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
🔹آخر مردادماه مصادف است با سالروز به آتش کشیدهشدن مسجد الاقصی قبله اول مسلمانان جهان، توسط رژیم غاصب صهیونیستی؛ که این روز به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران از سوی سازمان کنفرانس اسلامی، با عنوان «روز جهانی مسجد» ثبت شده است.
🔹بدین مناسبت، حضرت آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی دام ظله از اساتید برجسته دروس خارج حوزه علمیه قم و عضو محترم جامعه مدرسین، در پیامی، مسئولان امر را به محورقراردادن مساجد به عنوان پایگاههای اجتماعی اسلام جهت پیشرفت نظام مقدّس اسلامی در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ... فراخوانده و ائمه محترم جماعات را به تقویت اخوّت و برادری ایمانی، ارتباط وثیق با مردم به ویژه جوانان و یاری آنها در حل مشکلاتشان، کارهای نو و ابتکاری در تبلیغ دین و گرایش جوانان به مساجد توصیه کردند. متن پیام معظم له به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تبارک و تعالی: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللهِ مَنْ آمَنَ بِاللهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ أَقَامَ الصَّلَاةَ وَ آتَی الزَّكَاةَ وَ لَمْ يَخْشَ إِلَّا اللهَ» (توبه:۱۸)
با یادآوری جنایت فراموشنشدنی تجاوز اشغالگران صهیونیستی به مسجد الاقصی و به آتشکشیدن قبله اوّل مسلمانان جهان، و ضرورت همگرایی مسلمانان و آزادیخواهان دنیا در ریشهکن کردن این غدّه سرطانی از جهان بشریت؛ این روز را که به نام «روز جهانی مسجد» نامگذاری شده مغتنم شمرده و نکاتی پیرامون اهمیت جایگاه مسجد در اسلام و وظایف همگان نسبت به این مکان مقدّس عرض خواهم کرد:
مطابق آیات شریفه قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام، «مسجد» محوریترین و اساسیترین پایگاه اسلام است که همزمان با طلوع خورشید جهانتاب دین مبین اسلام, مورد تأکید وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله قرار گرفت و همواره در طول زمان از آغاز بعثت تا عصر ائمه علیهم السلام، محوریت آن محفوظ و پر رنگ ماند. نکته شایان ذکر این است که این محوریت، نه تنها در جنبه عبادت؛ بلکه در همه ابعاد مذهبی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اسلام، ظاهر و آشکار بود.
الحمدلله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مساجد رونقی تازه یافت و دوباره به عنوان پایگاههای اجتماعی اسلام مطرح گردید و منشأ تحوّلات و پیشرفتهای چشمگیری شد.
امّا اکنون پس از گذشت بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی و آن محوریتی که برای مساجد ایجاد شده بود، علیرغم برنامههای بسیار خوبی که صورت میگیرد، آن پیشرفت و تحوّلی که مورد انتظار دین و بزرگان آن است محقق نشده و بسیاری از مساجد ما معمور و آباد نیست؛ رهبر معظم انقلاب هم در بیانات اخیر خود به این موضوع اشاره کرده و فرمودند: «آباد کردن مساجد، زندهنگه داشتن مساجد، یکی از کارهای واجب است. البتّه ما در سطح کشور نسبت به جمعیّت، مسجد که کم داریم، امّا همانی هم که داریم، بعضیهایش یا شاید بسیاریاش، معمور نیست، آباد نیست. حدّاکثر وقت نماز باز میکنند، نماز آنجا خوانده میشود، بعد درِ مسجد بسته میشود! این[طور] نمیشود. مسجد بایستی محلّ رفت و آمد دائمی مردم باشد.»
این هشدار مهمّی برای دستاندرکاران و مسئولان نهادهای فرهنگی و همچنین ائمه محترم جماعات است که چرا پس از گذشت چهل و اندی سال، هنوز مساجد ما به مساجد طراز اسلامی تبدیل نشده و محوریت و مرکزیتی که مورد نظر اسلام بوده، محقّق نشده است؟!
باید مسئولان امر به خود بیایند؛ این هشدارها را جدّی بگیرند و مساجد کشور را به مراکز و پایگاههای فعّال اجتماعی و فرهنگی اسلام تبدیل نمایند تا شاهد تحوّل و تحقق همه جانبه آرمانهای اسلام در کشور باشیم.
از ائمّه محترم جماعات هم که رُکن رکین برنامههای فرهنگی و اجتماعی در مساجد هستند تقاضا دارم در تبلیغ دین و جهت گرایش جوانان عزیز به مساجد، طرحهای نو و ابتکاری پیاده نمایند؛ با مردم به ویژه جوانان ارتباط وثیق داشته باشند و در حلّ مشکلات آنان بکوشند؛ اخوّت و برادری ایمانی را در مردم تقویت کنند، و مسئولان را برای ارتباط با مردم و پاسخگویی به آنها و حلّ مشکلاتشان، به مساجد فرابخوانند.
امید است خداوند متعال همگان را به وظایف شرعیه خود آشنا و موفّق بدارد و همه ما را از آبادکنندگان مساجد قرار دهد؛ والسلام علی عبادالله الصالحین.
محسن فقیهی
قم المقدسة
مرداد ۱۴۰۲ ش
🆔 @mohsenfaghihi
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
🔴آیت الله فقیهی: عدالت قضایی یکی از محوری ترین پایه های عدالت اجتماعی دراسلام است
✍️به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مراسم رونمایی از کتاب «عناوین جرم و تخلف و مجازات آن ها» پیامی را صادر کرد.
ادامه پیام در پست بعدی 👇👇
🆔 @mohsenfaghihi