هدایت شده از دفتر آیت الله تبریزیان
🔸🔹🔸
❇️ احیای شب نیمه شعبان
✅ حضرت محمد صلی الله علیه و آله:
یک شب، جبرئیل نزدم آمد و گفت:
«امشب را نخواب»
پرسیدم :
«مگر امشب چه شبی است؟»
جبرئیل پاسخ داد:
«امشب ، شب نیمه شعبان است. شبی است که تمام درهای آسمان باز می شود. امشب، شبی است که هر دعایی مستجاب می شود.
کسی که این شب را با گفتن «الله اکبر»، «سبحان الله» و «لا اله الا الله» و خواندن «دعا» و «نماز» و «قرآن» و «استغفار»، زنده نگه دارد، گناهانش بخشیده می شوند.
کسی که از خیر این شب محروم شود، از خیر بزرگی محروم شده است.
📚بحارالانوار ، جلد ۹۸ ، صفحه ۴۱۳
#احیای_نیمه_شعبان
🔸🔹🔸
هدایت شده از دفتر آیت الله تبریزیان
🔹🔸🔹
💠 میلاد با سعادت یگانه منجی عالم بشریت، حضرت بقیة الله الأعظم، مهدی موعود عجّل الله تعالی فرجه الشریف را تبریک و تهنیت عرض می کنیم 🌹
🔆 امام جعفر صادق علیهالسلام:
🔹 «مَن ماتَ مِنكُم وَ هُوَ مُنتظِرٌ لِهذا الأََمرِ كان كَمَن هوُ مَعَ القائِمِ فی فُسطاطِه».
🔸 هر کس از شما که در حال انتظار ظهور حضرت مهدی علیهالسلام از دنیا برود همچون کسی است که در خیمه و معیت آن حضرت در حال جهاد به سر میبرد.
(بحار الأنوار، ج ٥٢، ص ١٢٦)
#نیمه_شعبان
#میلاد_منجی_بشریت
❇️ دفتر آیت الله تبریزیان
🔸🔹🔸
🌀پرهیز از ایستاده شانه کردن
⬅️در روایت آمده است:
💢التَّمَشُّطُ مِنْ قِيَامٍ يُورِثُ الْفَقْر.
💠 ایستاده شانه کردن موجب فقر میشود.
در روایت دیگر آمده است:
💢منِ امْتَشَطَ قَائِماً رَكِبَهُ الدَّيْن.
💠 کسی که ایستاده شانه میکند مقروض میشود.
در هیچ فرهنگی اینطور نیست که کارهای ریز، اثرات و فوائد زیاد داشته باشد. کسی که میخواهد دیونش اداء شود، بنشیند و شانه بزند.
در روایت دیگر آمده است:
💢لا تَمْتَشِطْ مِنْ قِيَامٍ فَإِنَّهُ يُورِثُ الضَّعْفَ فِي الْقَلْبِ وَ امْتَشِطْ وَ أَنْتَ جَالِسٌ فَإِنَّهُ يُقَوِّي الْقَلْبَ وَ يَمْخَجُ الْجِلْدَة.
💠 ایستاده شانه نزن زیرا سبب ضعف قلب است و نشسته شانه کن زیرا قلب را قوی و پوست را مغزدار و محکم میکند.
بنابراین به افرادی که ضعف قلب دارند سفارش میکنیم که زیاد و نشسته شانه کنند.
📚الخصال نویسنده : الشيخ الصدوق جلد : 1 صفحه : 505
📚مكارم الاخلاق نویسنده : الطبرسي، رضي الدين جلد : 1 صفحه : 70
@daroo100
هدایت شده از دفتر آیت الله تبریزیان
🔹🔸🔹
🔰 سخن مفید
▫️ قسمت اول
📌 این سخن ، تلنگری فقط برای حوزه و شخصیت خاصی نیست، بلکه برای هر کسی است که قصد ورود به عرصه فقه را دارد، از دیرباز علمای فراوان دفاع ها و تلاش های قابل تقدیری در عرصه دین و مذهب داشته اند، در مواردی نیز به اقتضای شرایط و جو علمی موجود (در علوم مختلف) علما ساختارهای حاکم در محافل علمی را (البته با اصلاحاتی) وارد دستگاه فقه کرده اند، خوشبینانه ترین فرض می تواند همان نیت گسترش دین و مذهب باشد.
🔹 لکن اگر روحانیون قدری در کاری که انجام می دهند و عمری که سپری می کنند تفکر کنند و تعصب و عادت و تقلید گذشتگان را کنار بگذارند و انسان های واقع بینی باشند، این موضوع را قبول خواهند کرد و بدین ترتیب یک عمر بیهوده و یک کار طولانی بیهوده را به عمر و کار مفید تبدیل خواهند کرد.
📌 آیا عمر یک طلبه و کار یک روحانی بیهوده نیست؛ زیرا یک حقیقت تلخ متاسفانه وجود دارد و آن بیهودگی درس خواندن و شرکت کردن در دروس است .
🔸 درسی که می خوانند و تحصیلی که می کنند اثر عملی چندانی ندارند، فرض کنید مکاسب شیخ انصاری یا لمعه یا جواهری که می خوانند و عمری در این راه سپری می کنند فایده چندانی ندارد؛ زیرا نمی توانند به این علم عمل کنند، زیرا نمی توانند از این بزرگان تقلید کنند و هیچ حجیتی برای آن ها و هیچ اثر عملی ندارد .
🔰 پس چیزی که می خوانند و درسی که می گیرند و اطلاعاتی که کسب می کنند اثر عملی چندانی ندارد تا اینکه طلبه مجتهد شود که در اینصورت این درسها می تواند مقدمه اجتهاد باشد . و هرگاه مجتهد شدند (که البته تعداد کمی به این مرحله می رسند) دیگران اصلا نمی توانند به این اطلاعات عمل کنند مگر اینکه شخص اعلم باشد و مرجع تقلید شود .
🔹 افرادی که به این مرحله می رسند تعداد کمی هستند شاید تعداد آن ها به ده نفر نرسد و باقی معطلند و عملا هیچ کاره .
🆔 @DaftareAyatollahTabrizian
🔸🔹🔸
هدایت شده از دفتر آیت الله تبریزیان
🔹🔸🔹
🔰 سخن مفید
▫️ قسمت دوم
🔅 پیشنهادی که اینجا مطرح میشود این است که مسائل قطعی از مسائل ظنی و احکام قطعی از احکام ظنی جدا شوند، یعنی تمام احکامی که به حد قطع و یقین می رسند را یادداشت کرده و به آن ها عمل کنند و آن ها را تبلیغ کنند بعنوان احکام یقینی و بدون شک و شبهه؛ زیرا این سنخ احکام قابل عملند و می تواند برای دیگران در صورت حصول یقین مفید حجت باشد.
🔹 تعداد احکام قطعی مهم نیست هر چند اندک باشد؛ زیرا کل دین انسان آن چیزی است که به آن یقین کند و علم پیدا کند و همچنین موجب حصول علم نزد مردم شود، زیرا علم شنیدن از عالم است . رساله علمیه عبارت است از احکام شرعی که :
۱. سه مدرک مستقل تا راوی اول دارد.
۲. بر اساس هم زبانی با مخاطب و تتبع استعمالات (نه اصول ظنی) معنا شود که مفید علم است.
۳. تعارض با مانند خودش نداشته باشد.
و یا به هرحال فرد از روی علم بگوید حکم خدا این است وإلّا مسأله حكمی ندارد و معذورون ما دمتم في الطلب..
📌 و البته میتواند کسی برای عمل خودش در این موارد به یک ظن یا احتیاط عمل کند یا می تواند برائت جاری کند و به حسب نگاه و اختلاف روش افراد در جزئیات عمل ها متفاوت شود و این در هر صورت چه ظن را حجت کنیم یا نکنیم وجود خواهد داشت، ولی بر خلاف وضعیت نامناسب فعلی در مقام افتاء این اختلاف فراوان نخواهد بود و محال است که از منبع واحد کتاب و سنت واحد؛ دو علم کاملا متفاوت حاصل شود بلکه نهایتا یکی علم دارد و دیگری می گويد به علم نرسیدم. تمام اختلاف فتاوا و آراء فقهی و اصولی ناشی از گمانه زنی ها در مسائل فقهی و اصولی است و این باعث شده دین گریزی حاصل شود که خود علماء بیشترین اختلاف نظر را دارند.
📌 هراسی نداشته باشید که دین کوچک شود، زیرا دین در حقیقت کوچک است، اصحاب از اکناف می آمدند و در مدت کوتاهی احکام دین را از پیامبر صلی الله علیه و آله یاد می گرفتند و برمی گشتند و تبلیغ میکردند .
💢 دین و احکام در مرحله بعد و به دست علمای عامه و با استنباط و اجتهاد توسعه پیدا کرد، در حالی که چنین چیزی از آنها خواسته نشده .
💠 کتاب های فقهی که امروزه به صد یا دویست یا حتی سیصد جلد می رسد اصلا در زمان پیامبر و اهل بیت علیهم السلام نبوده ، بلکه فقه به وسیله منطق ارسطویی و علم اصول (که بخش زیادی از آن از عامه رسیده) منبسط شد و به شکل امروزی در آمد .
🔻 تمام شرایع در اول کار کتاب پنجاه صفحه ای مقنع شیخ مفید یا مستمسک عمانی بود و مردم به این کتاب های کوچک عمل می کردند و به بهشت می رفتند ولی الان فقه آنقدر بزرگ شده که نه قابل یادگیری است و نه قابل عمل.
🔹 چیزی که یقینی و مسلم و لازم و ضروری است احکام قطعی است، زیرا این ها دین شماست و این هاست که قابل عمل و تعلیم می باشند و احکام ظنی و اجتهادی و استنباطی از پایه و اساس مستحکمی برخوردار نیستند و به راحتی قابل نفی اند.
🔸 عنوانی به نام ظن معتبر عنوانی است ناصحیح، و در مقام افتاء تمام روایات افتاء به علم را معتبر می داند، و در آیات قرآن کریم ظن نفی شده، خداوند متعال می فرماید: (إِنَّ الظَّنَّ لَا يُغْنِي مِنَ الْحَقِّ شَيْئًا)، و آیه شریفه در مقام ذم يهود در تحلیل و تحریم و احکام هم آمده است. برای اثبات وجود ظن معتبر باید ادله ای در قدرت، صراحت و قابلیت این ادله وجود داشته باشد ؛ در حالی که ادله عمل به ظنون ادله ای بسیار ضعیف است، مانند استناد به بنای عقلاء برای عمل به خبر واحد، در حالیکه در امور مهمه عقلاء به خبر واحد عمل نمی کنند و احکام شرعیه و افتاء از امور مهمه است. و يا آیه نبأ يا رواياتی كه یا در حد اثبات ظن نیستند یا منافاتی با علم ندارد. بلکه در آن روایات ثقاتنا آمده یا در آیه تفقه طائفه آمده كه برای اثبات يک حكم شرعي جمع لازم است.
〰️ احکام شرایع قبل از ما ده یا بیست یا سی تا حکم بوده نه بیشتر، چرا اسلام باید میلیون ها حکم داشته باشد؟! روایت متواتر داریم: طلب العلمِ فریضة عَلَی کلّ مسلم ومسلمة، و این روایات متواتر، ظن و تقلید از ظان را نفی میکند ، همچنین در روایات آمده: الظن أکذب الکذب .
❇️ چیزی که مطلوب است احکام قطعی است و طلبه ها باید سعی بر توسعه دایره احکام قطعی داشته باشند، انسان باید علم را زیاد کند ، زیاد کردن ظن که فایده ای ندارد! ای طلبه عزیز، عالم باش نه ظان و علم را نشر کن نه ظن، زیرا که شنیدن از عالم کفایت می کند . تا به این وسیله کافران و دشمنان زمام امور شیعیان را با قدرتی که دارند در دست نگیرند و علما زیاد شوند و هر روحانی یک عالم باشد .
🔸 اگر هم کسی اصرار بر ظنیّات دارد می تواند اول به قطعیات برسد و عمل کند و در مرحله دوم سراغ ظن و اجتهاد برود که اگر هم به آنها عمل نکند یا اشتباه کند حجت دارد چون نمی داند.
🔸🔹🔸
✍️ امام حسن مجتبی علیه السلام:
در شگفتم از كسى كه درباره خوراكی هاى خود انديشه و تأمل مى كند، وليكن درباره نيازمندی هاى فكرى و عقلى اش تأمل نمى كند؛ پرهيز مى كند از آن چه معده اش را اذيت مى نمايد و سينه و قلب خود را از پست ترين چيزها پُر مى كند.
📚 بحارالانوار، ج ۱، ص ۲۱۸
#سلسله_احادیث_پزشکی
🍏 @daroo100 🌿
هدایت شده از دفتر آیت الله تبریزیان
🔹🔸🔹
💐 بررسی آثار درمانی"صله رحم"در اسلام
🔹 قسمت اول
🌷روایت:صله رحم، عمر را زیاد می کند.
🌷روایت:صله رحم،روزی را زیاد می کند.
🌷روایت:صله رحم،ثواب اعمال را زیاد می کند.
🌷روایت:صله رحم،اموال را زیاد می کند.
🌷روایت:صله رحم ،بلاها را برطرف می کند.
🌷روایت:صله رحم، حساب روز قیامت را اسان می کند.
🌷روایت:صله رحم، انسان را مشمول رحمت خدا می کند.
🌷روایت:صله رحم ،اخلاق را نیکو می کند.
🌷روایت:صله رحم،انسان را سخاوتمند و با گذشت می کند.
🌷روایت:صله رحم،روح و جان انسان را پاک و شاداب می کند.
🌷روایت:صله رحم،موجب محبت و دوستی می شود.
🌷روایت:صله رحم،موجب ابادانی جامعه و شهر و دیار می شود.
🌷روایت:صله رحم،انسان را از زمین خوردن حفظ می کند.
🌷روایت:صله رحم،فقر را بر طرف می کند.
🌷روایت:صله رحم،امام زمان علیه السلام را مسرور و شاد می کند.
🌷روایت:صله رحم،انسان را از مردن بد-مثل:سوختن،طعمه حیوانات شدن،بیماری های سخت و خفت بار-محافظت می کند.
📚 منبع:اصول کافی ج2 ص150
🆔 @DaftareAyatollahTabrizian
🔸🔹🔸
هدایت شده از دفتر آیت الله تبریزیان
🔸🔹🔸
💐 بررسی آثار درمانی "صله رحم" در اسلام
🔹 قسمت دوم
🌷امام رضا علیه السلام: مردی که سه سال از عمرش باقی مانده، صله رحم می کند، خدا باقی عمرش را سی سال قرار می دهد و خدا هر چه خواهد می کند.
🌷امام باقر علیه السلام: صله ارحام، اعمال را پاک می کند، اموال را زیاد می کند، بلا را دفع می کند، حساب را آسان می سازد، و اجل را به تأخیر می اندازد.
🌷امام صادق علیه السلام:صله رحم، خلق را نیکو و دست را با سخاوت، و نفس را پاکیزه، و روزی را زیاد کند و اجل را به تأخیر اندازد.
🌷امام رضا علیه السلام: صله رحم کن،هر چند به دادن آب به آن ها باشد، و بهترین صله رحم آزار نرسانیدن به آن هاست، و صله رحم مرگ را تأخیر اندازد و موجب دوستی خانواده شود.
🌷امام صادق علیه السلام: چیزی که عمر را زیاد کند، جز صله رحم نمی دانم، تا آنجا که مردی که عمرش سه سال است، سی سال کند و مردی که عمرش سی و سه سال است و قطع رحم کند، خدا سی سالش را کم کند، و عمرش را سه سال قرار دهد.
🌷پیامبر صلی الله علیه وآله: گاهی مردمی بی دین و بد کردارند ولی صله رحم می کنند، پس خداوند اموالشان را زیاد می کند و عمرشان را طولانی می کند، تا چه برسد که نیکوکار باشند و صله رحم کنند.
🌷امام علی علیه السلام: به ارحام خود بپیوندید، هر چند با سلام کردن باشد، زیرا خداوند در قیامت در مورد خود و ارحام سوال و باز خواست می کند.
🌷امام سجاد علیه السلام: قطع کننده رحم، را دوست خود نگیرید زیرا خداوند در سه جای قران کریم او را مشمول لعن خود قرار داده است.
🌷پیامبر صلی الله علیه وآله: هر کس دوست دارد خدا عمرش را طولانی کند، و روزی اش را توسعه دهد،باید صله رحم کند،زیرا روز قیامت، خویشاوند انسان زبان تند و تیزی دارد، که می گوید: پروردگارا! احسان کن با هر که با من احسان کرد، و ببر، از هرکه از من برید، و مردی با ظاهری نیکو و خوب دیده می شود، ولی چون از خویشاوند خود بریده است به قعر جهنم سرنگون شود.
📚 منبع:اصول کافی ج2 ص150
@DaftareAyatollahTabrizian
🔸🔹🔸
✅ حضرت موسی بن جعفر علیه السلام می فرمایند:
◼️ اذا مَرِضَ المؤمنُ أوحَى اللّه ُ عز و جل إلى صاحِبِ الشِّمالِ: لا تَکتُبْ على عَبدی مادامَ فی حَبسی ووَثاقی ذَنبا . ویُوحی إلى صاحِبِ الَیمینِ أنِ اکتُبْ لِعَبدی ما کُنتَ تَکتُبُهُ فی صِحَّتِهِ مِن الحَسَناتِ
🏴 هرگاه مؤمن بیمار شود ، خداوند عزوجل به فرشته دست چپ او وحى فرماید که براى بنده ام تا زمانى که در زندان و بند من است ، گناهى ننویس و به فرشته دست راست او وحى مى فرماید که همان حسناتى را که در زمان سلامتى بنده ام مى نوشتى ، برایش بنویس.
📓الکافی ، ج ۳ ، ص ۱۱۴
@daroo100
🍇🍉🍐🍎🍒🍑🍍🥥🍋🍌🍊🍇
🕰 زمان مصرف میوه ها .
در این نوشتار می خواهیم به زمان هایی اشاره کنیم که بهتر است میوه مذکور در آن زمان ها مصرف شود .
یعنی بهترین زمان مصرف و زمان منع مصرف ، تا بدن استفاده لازم از مصرف میوه را داشته باشد و آسیبی هم نبیند .
1. به .
بهترین زمان صبح ناشتا و کلا در حال گرسنگی و قبل از غذا مصرف شود .
2. گلابی .
مانند به صبح ناشتا و کلا قبل از غذا مصرف شود .
3. انار .
قبل و بعد از غذا خوب است مصرف شود ، قبل از غذا انسان را سیر میکند و بعد از غذا ، غذا را هضم میکند .
4. سیب .
کلا زمان مصرف صبح است چه قبل از غذا و ناشتا باشد و چه بعد از غذا ، کلا صبح مصرف شود .
5. خربزه و هندوانه .
نباید ناشتا مصرف شود و کلا بعد از غذا و در حال سیری یا هنگام غذا بعنوان غذا با نان مصرف شود .
6. انجیر .
شب نباید مصرف شود و روز باید مصرف شود ، حتی ناشتا هم میتوان مصرف کرد .
انبه نیز گرم است و حکم انجیر را دارد .
7. آلو .
بعد از غذا و کلا شب یا بعد از صبحانه . بهتر است شب هنگام و در زمان گرما یا ابتلا به گر گرفتگی مصرف شود همچنین زمان تشنگی .
گیلاس ، آلبالو ، زالزالک و ازگیل نیز حکم آلو را دارد.
8. مرکبات .
اعم از پرتقال ، نارنگی ، لیمو ، گریپ فروت، بالنگ بعد از غذا مصرف شود هر چند می شود قبل از غذا مصرف کرد ولی تأکید بر بعد از غذاست .
9. موز .
بهتر است قبل از غذا مصرف شود یا بعنوان غذا مصرف شود .
10. هلو و زردآلو .
حکم آلو را دارد و کلا ظهر یا بعد از ظهر و شب هنگام مصرف شود .
11. انگور .
صبح ناشتا و کلا قبل از غذا میتوان مصرف کرد یا بعنوان غذا با نان خورده شود .
12. کیوی .
کیوی رسیده را میتوان صبح مصرف کرد حتی ناشتا و کلا قبل از غذا بهتر است .
13. خرما .
قبل و بعد از غذا میشود مصرف کرد ولی خرمای سرد مانند برنی نباید ناشتا مصرف شود .
نارگیل هم حکم خرما را دارد .
14. خیار .
با نمک خورده شود هنگام غذا یا بعد از غذا .
15. کاهو .
نزدیک ظهر یا شب هنگام مصرف شود و کلا برای افراد مجرد مصرف کاهو توصیه میشود .
16. توت .
سرد است و بهتر است بعد از ظهر و شب میل گردد.
🍎 سیب و کلا میوهای معطر را اول بو کنید بعد بخورید .
✅ به طور کل میوه هر فصلی در فصل خودش مصرف شود .
بخصوص در اول فصل مصرف شود و در آخر فصل خودش مصرف نشود.
بجز خرما و کشمش و انگور و انجیر میتوان در هر فصل مصرف کرد .
✅ کلا میوهای سرد یا ترش بعد از غذا یا شب هنگام مصرف شود و میوه های گرم صبح و قبل از غذا مصرف شود .
(میوه های سرد خواب آور هستند)
❎ بهتر است بعد از میوه ای آب خورده نشود بخصوص انار .
❎ میوه ی کال مصرف نشود مگر برای درمان ، مانند سیب کال که درمان تب است .
🍇🍉🍐🍎🍒🍑🍍🥥🍋🍌🍊🍇
@daroo100
🔸🔹🔸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸
🍃🌸
💐 راهکارهای تقویت حافظه بر اساس روایات معصومین علیهم السلام .
1- عسل با کندر نر.
2- کرفس
3- کندر
4- خوردن مویز (کشمش قرمز دارای هسته)
5- زنجبیلی که با عسل مربا شده است (برای افراد گرم مزاج مضر است - افراد بلغمی استفاده کنند).
6- اضافه کردن خردل به غذا.
7- داروی ابن مسعود که از ترکیب کندر، میخک، اسپند و شکر قرمز بصورت مساوی درست میشود.
8- داروی تقویت حافظه
9- ترکیب ده درهم (32.5 گرم) قرنفل (میخک) و همین اندازه کندر نر بصورت نرم و جدا از هم آسیاب کرده بمیزان یک قاشق مرباخوری بصورت ناشتا.
10- ترکیب زعفران و سعد به میزان یک واحد و عسل به میزان دو واحد.
11- خوردن مخلوط آسیاب شده زعفران، سعد هندی، کندر نر، فلفل سفید، سنا مکی از هر کدام یک واحد به همراه ده واحد عسل بمدت یک هفته هر روز صبح ناشتا یک قاشق چای خوری (بهترین درمان فراموشی - مصرف برای درمان هفت روز است و اگر 14 روز استفاده شود، معجزه گر است)
12- داروی عقل
13- داروی مفرح
14- روغن مالی بدن به ویژه با روغن بنفشه (کاهش میزان بلغم بدن).
15- مسواک زدن
16- روزه گرفتن
17- قرآن خواندن
18- نوشتن سوره حشر در جامی از شیشه و شستن با آب باران و نوشیدن.
19- خواندن دعای سبحان من لا یعتدی . . . (مفاتیح الجنان) بعد از نماز
20- ذکر یا حیّ یا قیِوم، هر روز بعد از نماز صبح
21- انار همراه با پیه آن
22- سرکه خمر اسلامی
23- به
24- خرفه
25- حجامت
26- شانه زدن نشسته و با شانه چوبی
27- خواب قیلوله (خواب نیمروز)
28- باقلا کوهی
29- سداب
30- کدو
31- ترنج
#حافظه
#تقویت_حافظه
🔰 دفتر آیت الله تبریزیان
🆔@daroo100
🍃🌸
🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌟 خبرگزاری تسنیم : فرار مالیاتی گزارش دهید پاداش بگیرید .
❌ فرار مالیاتی پزشکان را به عنوان مرفه ترین صنف گزارش دهید .
✅ نگذارید 4000 پزشک متخصص در شهر تهران با درآمد ماهیانه یک میلیارد تومان همچون گذشته از مالیات فرار کنند وکارگری که درآمد او ماهیانه 6 میلیون تومان است مشمول مالیات گردد!!!
#گزارش_فرار_مالیاتی_پزشکان
#مرفه_ترین_صنف_موجود