🗓 #حدیث_روز
🌸امام حسن عسكرى عليه السلام🌸
🔶فِي تَفْسِيرِ قَوْلِهِ تَعَالَى وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً قَالَ قُولُوا لِلنَّاسِ كُلِّهِمْ حُسْناً مُؤْمِنِهِمْ وَ مُخَالِفِهِمْ أَمَّا الْمُؤْمِنُونَ فَيَبْسُطُ لَهُمْ وَجْهَهُ وَ أَمَّا الْمُخَالِفُونَ فَيُكَلِّمُهُمْ بِالْمُدَارَاةِ لِاجْتِذَابِهِمْ إِلَى الْإِيمَانِ فَإِنِ اسْتَتَرَ مِنْ ذَلِكَ بِكَفِّ شُرُورِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ وَ عَنْ إِخْوَانِهِ الْمُؤْمِنِينَ
🔷در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و چه مخالف، به زبان خوش سخن بگوييد. مؤمن، به هم مذهبان، روى خوش نشان مى دهد و با مخالفان، با مدارا سخن مى گويد تا به ايمان، جذب شوند و حتّى اگر نشدند، با اين رفتار، از بدى هاى آنان در حقّ خود و برادران مؤمنش، پيشگيرى كرده است.
📚مستدرك الوسائل ج 12، ص 261 ، ح 14061
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
آفات زبان #لعن و #نفرین قسمت سوم (۳): نکوهش لعن از دید شرع موارد جواز لعن ۴ – لعن بر منافقان :
🍃
آفات زبان #لعن و #نفرین
قسمت چهارم
موارد جواز لعن
۱۳ -لعن بر منکران قضا و قدر الاهى : کسانى که ارتباط سرنوشت و حوادث زندگانى انسان را با اراده و تقدیر الاهى انکار کنند، از سوى خداوند لعنت مى شوند. پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) در ادامه شمارش افراد ملعون مى فرماید:
… والمکذب بقدر الله ).
و کسى که قدر الاهى را تکذیب کند.
۱۴ -لعن بر مخالفان سنت رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) : آن کس که با سیره و روش پیامبر مخالفت کرده ، در صدد تغییر و حذف آن بر آید، از رحمت خدا به دور است . رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) در ادامه شمارش افراد ملعون فرمود:
والمخالف لسنتى .
و مخالف با سنت من .
۱۵ -لعن بر حلال کنندگان حرام خدا: رسول اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) در ادامه شمارش افراد ملعون فرمود:
… والمستحل من عترتى ما حرم الله .
و آن کس از خاندانم که آن چه را خداى عزوجل حرام کرده است ، حلال کند.
۱۶ -لعن بر زورگوى سلطه گر: سلطه گر ظالمى که صاحبان عزت الاهى را ذلیل و ذلیل ها را عزیز کند. حضرت رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) در ادامه فرمود:
…والمسلط بالجبروت لیعز من اذل الله و یذل من اعزالله .
و کسى که به زور چیره شده تا آن که را خدا ذلیل کرده ، عزیز کند و آن که را خدا عزیز کرده ، ذلیل کند.
۱۷ -لعن بر تاراج کننده بیت المال : کسانى که اموال عموى را به یغما برده ، به خود اختصاص مى دهند، مورد لعن قرار مى گیرند. رسول گرامى اسلام (صلى الله علیه و آله و سلم ) در ادامه فرمود:
والمستاثر على المسلمین بفیئهم منتحلاله .
۱۸ -لعن بر حرام کنندگان حلال خدا: پیامبر مکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) در پایان شمارش افراد ملعون فرمود:
والمحرم ما احل الله عزوجل .
و کسى که آن چه را خداى عزوجل حلال کرده است ، حرام کند.
۱۹ -لعن بر یارى کنندگان ستمگر: امام صادق (علیه السلام ) به نقل از رسول اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) مى فرماید:
من تولى خصومه ظالم او اعان علیها ثم نزل به ملک الموت قال له ابشر بلعنه الله و نار جهنم و بئس المصیر.
هر کس مخاصمه از سوى ستمگرى را به عهده گیرد یا بر آن مخاصمه او را یارى رساند، سپس فرشته مرگ بر او فرود آید، به او مى گوید: به تو لعنت خدا و آتش دوزخ و سرانجامى بد را بشارت مى دهم .
حال پرسش این است که آیا مى توان افراد متصف به صفاتى چون کفر، شرک ، نفاق و ظلم به صورت معین و مشخص لعنت کرد یا حکم جواز لعن فقط به کافران ، مشرکان ، منافقان ، ظالمان و… به صورت کلى و نامعین مربوط مى شود؟
نام بردن از شخص خاص و لعنت کردن او، فقط زمانى صحیح است که آن شخص صفت کفر یا ظلم یا… را داشته باشد و گرنه لعن او حتى به صورت نامعین هم ، چه به صورت اخبار و چه به صورت انشا، جایز نیست ؛ اما از آن جا ممکن است شخص داراى یکى از این صفات تا زمان مرگش توبه کند و به راه خدا باز گردد، بهتر است نام اشخاص در لعن برده نشود و فقط به صورت کلى و نامعین لعن شوند.
امیر مؤ منان على (علیه السلام ) فرمود:
اهل شام را لعن نکنید؛
البته این نهى ، شاید از این رو بوده که حضرت به بازگشت ایشان به راه راست امید داشته یا شاید همه آن ها ملعون نبوده اند؛ زیرا بدون شک در بین آنها افرادى هم بوده اند که در راه راست گام مى گذاشته اند. دانشمند بزرگ شیعى مرحوم نراقى در این مورد برداشت زیبایى دارد و مى گوید: اگر این نهى درست باشد، شاید به امید بازگشت ایشان به راه حق بوده است که این شان رئیس دلسوز بر مردم است .
امام على (علیه السلام ) رهبر جامعه است و براى جامعه مسلمانان ، مهربان و دلسوز و براى امت اسلامى مانند پدر است . پدر خانواده ، هیچ گاه افراد خانواده را طرد نمى کند.
از سویى ، برخى از اشخاص به وسیله پیشوایان معصوم (علیه السلام ) نفرین شده اند؛ از جمله در تاریخ آمده است که ابوسفیان در هجو پیامبر اکرم هزار خطر شعر گفت و حضرت در پاسخ او فرمود:
پروردگارا! من که نمى توانم شعر بگویم و سزاوار هم نیست که بخواهم با شعر پاسخش را بدهم .
پروردگارا! او را در برابر هر حرفى از این شعرها که گفته ، هزار بار لعنتش کن .
گفته شده است که حضرت على (علیه السلام ) در قنوت نمازش معاویه ، عمروعاص ، ابوموسى اشعرى و ابواعور سلمى را لعنت مى کرد.
مرحوم نراقى از شیخ طوسى نقل مى کند که امام صادق (علیه السلام ) نیز پس از سلام نماز، چهار نفر را لعن مى کرد.
لعن این افراد از سوى اولیاى معصوم (علیه السلام ) گویاى آن است که ایشان به خوبى مى دانستند افراد مذکور تا پایان عمر، بر کفر یا فسق خود باقى مى مانند.
از این موارد مى توان چنین برداشت کرد که لعن برخى افراد یا گروهها نه تنها حرام نبوده ، بلکه جایز است و نیکو و مستحب نیز به شمار مى رود.
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
ادامه دارد...
🌹کانال درس اخلاق🌹
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🔺ادامه داستان قبل ✨ثعلبه وقتی در مدینه بود ، نمازهايش را با پیغمبر می خواند. گوسفندها كه زیاد ش
🔺ادامه داستان قبل
↩️فرستاده¬ها آمدند و صحبت ثعلبه را نقل كردند.
❌حضرت ناراحت شدند و بعد، آیهاي در مذمت ثعلبه وارد شد که:
وَ مِنْهُمْ مَنْ عاهَدَ اللَّهَ لَئِنْ آتانا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَ لَنَكُونَنَّ مِنَ الصَّالِحينَ؛( توبه:75.)
📖بعضى از آنها با خدا پيمان بسته بودند كه: اگر خداوند ما را از فضل خود روزى دهد، قطعاً صدقه خواهيم داد و از صالحان خواهيم بود.
حضرت، این آیه را خواندند. یکی از بستگان ثعلبه آنجا بود و خیلی ناراحت شد. فوراً به ثعلبه خبر داد که آیه-ای درباره تو نازل شده است و خداوند تو را از منافقین شمرده است.
✴️ثعلبه ناراحت شد و به محضر حضرت آمد و گفت: «یا رسول الله! آمدهام زکاتم را بدهم». فرمودند: «برو. خدا حکم تو را داده است؛ فایده ندارد.» و ثعلبه بدعاقبت شد.( بحارالأنوار ،ج 22، ص 40 )
🔸مال زياد در صورتی خوب است که به شرایط آن، عمل بشود. اگر که به شرایط آن عمل نشد، چنين نتيجه دارد.
#عاقبت
#ثروت
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 #کلیپ_تصویری
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
🔶از کجا بفهمیم ماناجی هستیم؟
🌹 بسیار زیباست 👌👌
#پیشنهادویژه_دانلود
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
✳️ در روایت آمده که هر وقت می خواهید با خدا حرف بزنید، نماز بخوانید، نماز مستحبی بخوانید.روایت دارد که اگر انسان وضویش باطل شود و وضو نگیرد، جفا کرده است، اگر وضو بگیرد و دو رکعت نماز مستحبی نخواند جفا کرده است، اگر دو رکعت نماز مستحبی بخواند و دستش را بلند نکند و حاجت از خدا نخواهد جفا کرده است و اگر (حاجت از خدا بخواهد و) خدا حاجت او را ندهد، خدا جفا کرده است و خدا می گوید که "من خدای جفاکار نیستم و حاجتت را می دهم" خدا گفته: "من حاجتت را می دهم"، ولی ما سستی می کنیم.
گر گدا کاهل بود
تقصیر صاحب خانه چیست؟
🔴👈ما تنبل هستیم و حاجت از خدا نمی خواهیم. باید دست مان را بلند کنیم و گدایی کنیم و دائم به خدا بگوییم که حاجت ما را بده. اگر صلاح باشد، خدا حاجت ما را می دهد.گاهی هم صلاح ما نیست و خدا حاجت ما را نگه می دارد و در قیامت به ما می دهد.
♦️ (فرازی از فرمایشات آیت ا... مجتهدی تهرانی)
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حال خوش معنوی را از بچهها یاد بگیریم!
🔴👈 توصیۀ شنیدنی آیت الله بهجت برای رسیدن به حال خوب
🌺 حجت الاسلام #پناهیان
#پست_ویژه 👌👌👌
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
🗓 #حدیث_روز
🌸 امام على عليه السلام 🌸
🔶اِحبِس لِسانَكَ قَبلَ أَن يُطيلَ حَبسَكَ وَ يُردىَ نَفسَكَ فَلا شَىءَ أَولى بِطولِ سَجنٍ مِن لِسانٍ يَعدِلُ عَنِ الصَّوابِ و َيَتَسَرَّعُ إِلَى الجَوابِ؛
🔷پيش از آن كه زبانت تو را به زندان طولانى و هلاكت درافكند، او را زندانى كن، زيرا هيچ چيز به اندازه زبانى كه از جاده صواب منحرف مى شود و به جواب دادن مى شتابد، سزاوار زندانى شدن دراز مدّت نيست.
📚تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 214 ، ح 4180
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🍃 آفات زبان #لعن و #نفرین قسمت چهارم موارد جواز لعن ۱۳ -لعن بر منکران قضا و قدر الاهى : کسانى ک
✨✨✨
آفات زبان لعن و نفرین
قسمت پنجم
موارد جواز لعن
لعن حیوانات و جمادات
لعن حیوانات هم ناپسند است . امیر مؤ منان على (علیه السلام ) درباره چارپایان فرمود:
لا تضربوا الوجوه و لا تلعنوها فان الله عزوجل لعن لاعنها.
به صورت آن ها شلاق نزنید و آن ها را لعن نکنید؛ زیرا خداوند لعن کننده حیوانات را لعنت مى کند.
بر اساس روایتى ، زنى شتر خود را لعن کرد و پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) او را سرزنش فرمود. همچنین در اخبار وارد شده که مردى با رسول خدا بر شترى سوار بود و شتر را لعن کرد و حضرت در توبیخ او فرمود: با ما بر شتر ملعون حرکت و سیر نکن .
رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) ضمن نهى از ناسزا گفتن به دنیا فرمود:
…اذا قال العبد لعن الله الدنیا قالت الدنیا لعن الله اعصانا لربه .
…هنگامى که بنده اى بگوید: خدا دنیا را لعنت کند، دنیا مى گوید: خدا گناه کارترین ما در برابر پروردگارش را لعنت کند.
پس انسانى که لعن مى کند، اگر این لعن جایز نبوده باشد، حکم الاهى را رد کرده است و فاسق شمرده مى شود و خودش لایق لعنت الاهى است .
(۴): ریشه هاى درونى لعن و نفرین
لعن و نفرین نکوهش شده از رفتارهاى ناپسند انسان به شمار مى رود که مانند هر عمل زشت دیگرى ، در یکى از رذایل و صفات زشت نفسانى ریشه دارد. عوامل ارتکاب چنین عملى را مى توان به ترتیب ذیل برشمرد:
۱ – خشم
مهم ترین عامل بروز لعن و نفرین ، خشم است .زمانى که آتش خشم در انسان زبانه مى کشد و از سلطه خرد خارج مى شود، اعمال زشت و ناپسندى از انسان صادر مى شود که یکى از آن ها لعن و نفرین است . در خواست دورى از رحمت ، سقوط در مراحل زندگى ، پیش آمدن خطرات و مرگ زودرس و… براى دیگران ، از شایع ترین آثار خشم سرکش انسان است .
۲ – حسد
گاه لعن و نفرین دیگران به سبب حسادت به موقعیت و مرتبه ایشان است . فرد حسود به جاى آن که در صدد تحصیل مدارج و مراتب والاى انسانى باشد، از درگاه خداوند سقوط و نابودى دیگران را مى خواهد و زبان به نفرین ایشان مى گشاید.
(۵): پیامدهاى زشت لعن و نفرین
لعن و نفرین نکوهیده همانند آفات دیگر زبان ، پیامدها و آثار شومى به بار مى آورد که از آن جمله مى توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱ – ایجاد کینه و دشمنى
لعن و نفرین کینه و دشمنى دیگران را براى لعنت کننده پدید مى آورد. نفرین کننده بذر دشمنى و کینه را در دل نفرین شده مى پاشد و کدورت و دل شکستگى را در وى به وجود مى آورد.
۲ – بازگشت لعن به لعنت کننده
اگر شخص لعنت شده ، شایسته نفرین نباشد، درخواست فرد لعنت کننده به خود او باز مى گردد به این معنا که گویى فرد لعنت کننده دورى از رحمت خدا براى خود را خواسته است .
امام صادق (علیه السلام ) فرمود:
ان اللعنه اذا خرجت من صاحبها ترددت بینه و بین الذى یلعن فان وجدت مساغا و الا رجعت الى صاحبها و کان احق بها فاحذروا ان تلعنوا مؤ منا فیحل بکم .
همانا زمانى که نفرین از دهان فرد خارج مى شود، میان او و نفرین شده ، رفت و برگشت مى کند. اگر شخص لعن شده ، مستحق لعن باشد، به او مى رسد و اگر مستحق و سزاوار لعن نباشد، به خود لعنت کننده بر مى گردد و او سزاوارتر به لعن است ؛ پس از نفرین مؤ من بپرهیزید تا به خود شما بازنگردد.
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
✅ ادامه دارد...
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از درس اخلاق
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
با عرض سلام دوستان عزیز💐
🔷 🔻 اهداف کانال 🔻🔷
✅ بنده در این چند سالی که فعالیت مجازی دارم تا حالا یک کانال تخصصی #دروس_اخلاق ندیده بودم ،لذا تلاش کردم که یک کانال جامع با این موضوع تأسیس کنم تا برای همه #مفید باشه ان شاء الله
درس اخلاق
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم 🌹 با عرض سلام دوستان عزیز💐 🔷 🔻 اهداف کانال 🔻🔷 ✅ بنده در این چند سا
🍃🍃
بنده یک دانشجو از کشور خارج هستم چند سال که در ایران محصلم حالا #سوال اینجاست که چرا کانال تخصصی کانال درس اخلاق ساختم؟؟
درس اخلاق
🍃🍃 بنده یک دانشجو از کشور خارج هستم چند سال که در ایران محصلم حالا #سوال اینجاست که چرا کانال تخصصی
✨✨
✅ چون اطراف خونه ما مسلمان و (وهابی) و غیر از مسلمان زندگی می کنند
✅ هر وقت که یک پیامی حدیث پست یا متن قرار میدم چند مرتبه اول میخونم بعد توی کانال میذارم یا سخنرانی حضرت آقا چندین مرتبه گوش میکنم این چیزی است که اخلاق و رفتار و گفتار کاملا عوض میشه
درس اخلاق
✨✨ ✅ چون اطراف خونه ما مسلمان و (وهابی) و غیر از مسلمان زندگی می کنند ✅ هر وقت که یک پیامی حدیث پس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 #کلیپ_تصویری
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
🔶 ماجرای تکان دهنده سبقت #فقیر مومن بر #ثروتمند مومن در ورود به بهشت
🌹 بسیار زیباست 👌👌
#پیشنهادویژه_دانلود
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
پیامبر اکرم (ص) فرمودند خواب بر هفت قسم است:🔻
1- خواب غفلت 2- خواب بدبختی 3- خواب لعنت 4- خواب عقوبت و عذاب 5- خواب راحت 6- خواب رخصت 7- خواب حسرت .
اما خواب غفلت ، خوابیدن در مجلس پند و یادآوری .خواب بدبختی خوابیدن در وقت نماز است .خواب لعنت خوابیدن صبح گاه است ،خواب عذاب خوابیدن بعد از نماز فجر (صبح ) است ،خواب راحت خوابیدن هنگام ظهر (خواب قیلوله) است ،خواب رخصت خوابیدن بعد از نماز عشاء ،خواب حسرت خوابیدن در شب جمعه است
📚( دارالسلام نوری ، چاپ قدیم ،ج 2 ، ص19 / پندهای جاویدان ، ص 449 )
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq