درس اخلاق
🍃🍃🍃 #آفات_زبان #سخن_چینى قسمت هشتم (6): راه هاى درمان سخن چینى سخن چینى ، مانند دیگر بیمارى
🍃🍃
#آفات_زبان
#بیهوده_گویى
قسمت اول
اعظم الناس قدرا من ترک ما لا یعنیه .
ارزشمندترین مردم کسى است که آن چه را به کار او نمى آید، ترک کند.
رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم )
(۱): تعریف بیهوده گویى
مقصود از بیهوده گویى ، به زبان آوردن سخنى است که فایده مجاز و مشروع دنیایى با آخرتى ، مادى یا معنوى و عقلایى یا شرعى نداشته باشد. سخن گفتن از آن چه براى گوینده بهره اى ندارد، بیهوده گویى است که از آن به شهوت کلام نیز تعبیر شده است ؛ البته بى فایده بودن سخن براى گوینده ، به معناى بى ارزش بودن آن براى همگان نیست . چه بسا سخنانى که براى برخى بى فایده ، و براى دیگران سودمند و مفید است ؛ از این رو مفید بودن را مى توان امرى نسبى به شمار آورد؛ اگر چه ممکن است برخى سخنان ، براى همگان بى فایده باشد.
(۲): اقسام بیهوده گویى
۱ – سخن گفتن درباره موضوع بى فایده
گاه انسان از موضوعى سخن مى گوید که هیچ فایده اى براى او ندارد؛ اگر چه ممکن است همان موضوع ، براى برخى مفید باشد؛ در این حال ، سخن او از اقسام کلام بى فایده یا بیهوده گویى به شمار مى رود؛ مانند سخن گفتن از رنگ چشم و موى دیگران که براى بیش تر افراد بى فایده ، ولى براى برخى از مراکز اطلاعاتى ، مفید است .
۲ – سخن اضافى (فضول کلام )
سخن بیش از اندازه لازم و کافى – اگر چه درباره موضوعى سودمند هم باشد، از اقسام کلام بى فایده به شمار مى رود؛ البته روشن است که مقصود از آن ، توضیح یا تکرارى که جهت درک بهتر ارائه مى شود نیست ؛ زیرا به چنین تکرارى نیاز بوده از آن استفاده مى شود.
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
✅✅ #ادامه دارد...
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🍃🍃 #آفات_زبان #بیهوده_گویى قسمت اول اعظم الناس قدرا من ترک ما لا یعنیه . ارزشمندترین مردم کسى
🌸🌸🌸
🔵درس اخلاق #آفات_زبان #بیهوده_گویی
🔴👈 بیهوده گویی: تعریف و اقسام آن
🗓 قسمت 1⃣
@dars_akhlaq 2.MP3
17.1M
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #استاد طاهر زاده
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
🔵 #آشتی_با_خدا از طریق آشتی با خود راستین
🔻 #خداوند چرا ما را خلق کرد؟
🗓 جلسه 2⃣
🌹 بسیار زیباست 👌👌
#پیشنهادویژه_دانلود
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
🗓 #حدیث_روز
امام على عليه السلام
مَنْ ساءَ خُلْقُهُ ضاقَ رِزْقُهُ؛
هر كس #بداخلاق باشد، روزى اش تنگ مى شود.
تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 264 ، ح 5711
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
خصلتی زیباتر!
عَنْ یَحْیَی بْنِ عِمْرَانَ الْحَلَبِیِّ ، قَالَ قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَیُّ الْخِصَالِ بِالْمَرْءِ أَجْمَلُ؟ فَقَالَ : وَقَارٌ بِلَا مَهَابَةٍ ؛ وَ سَمَاحٌ بِلَا طَلَبِ مُکَافَأَةٍ وَ تَشَاغُلٌ بِغَیْرِ مَتَاعِ الدُّنْیَا ؛ (امالی صدوق ص 289 )
یحیی بن عمران حلبی گوید ، به امام صادق (علیه السلام) گفتم چه خصلتی برای مرد بهترو زیباتر است؟( حضرت علیه السلام ) می فرماید: یکی از خصلت های زیبا این است که دارای وقاری باشد که در آن مَهابَت نباشد. - وقار یعنی سنگینی، وزانت، انسان در گفتار و عمل سبک نباشد . – امّا این وزانت همراه با مهابت نباشد . یعنی ، رفـتار او ، گفتار او به گـونه ای نباشد که طـرف مقابل از ترس او به خـود بلرزد.َ سَمَاحٌ یعنی گشاده دستی.
🔴👈 یعنی گشـاده دستی بـدون چشم داشت به عوض. یکی هـم ایـنه، انسان اشتغال ذهنی و عملی داشته باشد و اهتمام داشته باشد به غیر بهره های دنیوی. بالاخره (به صورت طبیعی) انسان چیزهایی را در زندگی – چه ضروریات و چه بیش از ضروریات - دنبالش هست . اما سرگرم و متشاغل به آنها نباشد. این جور نباشد که همتش مطالبه زر و زیور و ظاهر و مطالبه امور دنیوی و متاع دنیوی باشد .
[ شرح حدیث از امام خامنه ای ( مدظلّه العالی ) برداشت از سایت leader.ir ]
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
#رهبر_معظم_انقلاب : به من نامه نوشتند که پدرمادرها با ازدواج دخترها با پسران انقلابی فقیر مخالفت میکنند...❗️
#سبک_زندگی_اسلامی
#پست_ویژه_دانلود 😍
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
شیطنت های نفس اماره
ما هم بايد به آن شيطنت هايي كه نفس اماره (به) انسان مي كند، توجه كنيم .آن ريزه كاريهايي كه در انسان ايجاد مي كند ، چه بسا يك نفر آدم زاهدِ متقي (که) در طول عمرش به زهد و تقوا (مشهور و) معروف بوده ، شيطان يك گوشه اي از دل او را ربوده باشد كه همه اعمال و اين زهد و تقوا، همه و همه فاسد بشوند، و...
🔵👈 بايد خودتان مراقبت خودتان را بكنيد و وادار كنيد كساني از شما مراقبت كنند...و بايد هميشه انسان مراقب خودش باشد . مي خواهد نماز بخواند، مراقبت كند از نمازش كه مبادا دست او (شیطان) در اين كار باشد، دست نفس اماره در كار باشد.
📚 كتاب خورشيد عرفان
❤️ #امام_خمینی (ره) ❤️
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
🌹🔊 #مقام_معظم_رهبری
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
🔵👈 #دینداری #بهانه_جویی
#پیشنهادویژه_دانلود
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🍃🍃 #آفات_زبان #بیهوده_گویى قسمت اول اعظم الناس قدرا من ترک ما لا یعنیه . ارزشمندترین مردم کسى
🍃🍃🍃
#آفات_زبان
بیهوده گویى
قسمت دوم
۳ – سخن نابجا
سخن کافى و به اندازه درباره موضوع سودمند و مفید، اگر بیرون از جایگاه مناسبش گفته شود، از اقسام کلام بى فایده شمرده مى شود. نابجایى سخن ، گاه از عدم تناسب سخن با مخاطب پدید مى آید؛ ماننده اقامه برهان هاى غامض و دشوار براى عوام ، و گاه از نبود تناسب زمانى ، مکانى و…مخاطب حاصل مى شود؛ مانند سخن گفتن با افرادى که از فرط خستگى ، توان گوش سپردن به سخنان گوینده را ندارند.
پرسش بى فایده را هم مى توان از اقسام کلام بیهوده به شمار آورد که در این قسم نیز گاه از امرى بى فایده ، پرسیده مى شود؛ مانند آن شخص که پس از کلام امیر مؤ منان على (علیه السلام ): سلونى قبل ان تفقدونى ؛ از من بپرسید پیش از آن که مرا در میان خود نیابید، از تعداد موهاى سر و صورت خویش پرسید و گاه از کسى مى پرسد که به پاسخ گفتن قدرت یا رغبت ندارد.
همه این ها افزون بر این که وقت پرسش کننده را از بین مى برد، وقت پاسخ دهنده را نیز هدر مى دهد و او را به زحمت مى اندازد.این در صورتى است که آفتى متوجه آن دو نشود و طرح پرسش براى اظهار فضل ، فخر فروشى و تحقیر طرف مقابل نباشد؛ وگرنه افزون بر نابودى عمر، انسان را به وادى گناه نیز مى کشاند و بى مقدار مى کند. براى پاسخ دهنده نیز ممکن است پیامد زشتى را به همراه داشته باشد؛ براى نمونه ؛ آن گاه که روزه دارى را نا آگاهانه به خوردن و آشامیدن فرا مى خوانند و او مى پرهیزد، از او مى پرسند: ((روزه هستى ؟)) با این پرسش ، چند مشکل براى پاسخ دهنده پدید مى آید. اگر بگوید روزه نیستم ، دروغ گفته است . اگر بگوید روزه هستم ، از پاداش عبادت پنهانى او کاسته شده است .
اگر پاسخ مثبت دهد و از این پاسخ ، انگیزه لذت و غرور داشته باشد، به ورطه((ریا)) افتاده و اگر پاسخ ندهد، به پرسش کننده توهین کرده است .
همچنین اگر از شخصى چیزى بپرسد که او نمى خواهد در آن مورد پاسخى دهد و دوست دارد مساءله از دید پرسش کننده یا دیگران پنهان بماند، در این جا پرسش کننده نه تنها وقت پربار خود را هدر داده ، بلکه وقت طرف مقابل خود را نیز گرفته و تباه کرده است بدون این که نتیجه خاصى از گفتار خود گرفته باشد. به این ترتیب ، پرسش بى فایده ، از بدترین نوع کلام بى فایده است .
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
✅✅ ادامه دارد...
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🍃🍃🍃 #آفات_زبان بیهوده گویى قسمت دوم ۳ – سخن نابجا سخن کافى و به اندازه درباره موضوع سودمند و
🌸🌸🌸
🔵درس اخلاق #آفات_زبان #بیهوده_گویی
🔴👈 بیهوده گویی: اقسام آن
🗓 قسمت 2⃣