❇️ سلام و درود و ارزوی قبولی طاعات و عبادات🙏
ببخشید لطفا میشه با سند بگید که در مورد حجاب ، کجاها حرفش اومده و این مقوله بیان شده ؟؟ با تشکر
❇️ علیکم السلام ، خواهش میکنم و همچنین ، قبول باشه طاعاتتون 🙏
حجاب در خود قران با تفصیل بیان شده مثلا در سوره نور فرمود: « وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُیُوبِهِنَّ ۖ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَهِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلَىٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۖ وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ ﴿۱﴾
و به زنان با ایمان بگو: چشمان خود را از آنچه حرام است فرو بندند، و شرمگاه خود را حفظ کنند، و زینت خود را [مانند لباس های زیبا، گوشواره و گردن بند] مگر مقداری که [طبیعتاً مانند انگشتر و حنا و سرمه، بر دست و صورت] پیداست [در برابر کسی] آشکار نکنند، و [برای پوشاندن گردن و سینه] مقنعه های خود را به روی گریبان هایشان بیندازند، و زینت خود را آشکار نکنند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدران شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران شوهرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان [هم کیش خود] شان، یا بردگان زر خریدشان، یا خدمتکارانشان از مردانی که ساده لوح و کم عقل اند و نیاز شهوانی حس نمی کنند، یا کودکانی که [به سنّ تمیز دادن خوب و بد نسبت به امیال جنسی] نرسیده اند. و زنان نباید پاهایشان را [هنگام راه رفتن آن گونه] به زمین بزنند تا آنچه از زینت هایشان پنهان می دارند [به وسیله نامحرمان] شناخته شود. و [شما] ای مؤمنان! همگی به سوی خدا بازگردید تا رستگار شوید.
ودیگر در سوره احزاب فرمود: « یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ذَٰلِکَ أَدْنَىٰ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا» (۲) ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است.
در نتیجه بدلیل اهمیت مسئله حجاب و عفاف خود قران کریم عهده دارد بیان آن شده و با جزئیات مطرح کرده است .
۱- نور (۲۴ ) ۳۱
۲- احزاب (۳۳) ۵۹
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
❇️ خیلی ممنون ، ایا در روایات هم داریم که در مورد حجاب ، ائمه گفته باشن ؟
❇️ با وجود آیات قرآن در این مورد، نیاز به حدیث نیست ولی با این احوال، احادیث متعددی در این موضوع نقل شده است.
یکی از موضوعاتی که در احادیث تاکید شده جواز آشکار کردن " وجه و کفین " می باشد.
در احادیث متعددی بیان شده که خانم ها در مقابل نامحرم می توانند صورت و دو دست خود را آشکار کنند
از این دسته احادیث مشخص است که پوشانیدن باقی بدن ضروری و واجب است و آشکار بودن فقط همین مقدار جایز است ( مشروط به عدم آرایش و زینت)
از امام باقر علیه السلام نقل شده : لَا یَصْلُحُ لِلْجَارِیَهِ إِذَا حَاضَتْ إِلَّا أَنْ تَخْتَمِر ۱
دختر باید بعد از بلوغ روسری به سر نماید
از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده : صیانت ( پوشش ) زن او را شادابتر و زیبایى اش را پایدارتر مى کند .
از رسول خدا صلّی الله علیه و آله نقل شده که فرمودند: لِغَیْرِ ذِی مَحْرَمٍ أَرْبَعَهُ أَثْوَابٍ: دِرْعٌ وَ خِمَارٌ وَ جِلْبَابٌ وَ إِزَارٌ.۲
زن در نزد نامحرم، باید چهار لباس داشته باشد: شلوار، پیراهن، مقنعه( روسری )، چادر
۱. کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی (ط - الإسلامیه) ج۵، ص: ۵۳۲- تهران، چاپ: چهارم، ۱۴۰۷ ق.
۲. تفسیر نور الثقلین، ج ۳، ص ۶۲۴
#حجاب #جایگاه_زن #قرآن
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
عرض سلام و ادب و آرزوی قبولی طاعات و عباداتتون ، عیدتون مباااارررککک باشه 🌹🌹🌹
گاها بعضی دوستان پی وی میپرسن که ایا اجازه هست ، از مطالب کانالمون بدون لینک استفاده کنن ؟؟!!
جواب بنده :استفاده از مطالب کانال و محتواها و کپی حتی بدون ذکر لینک ، کاملا حلال و مجاز هست و هیچ مشکلی نداره
موفق باشید 🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منشاء مد از کجا می آید؟! 🤔
مچ و ساق پای زنان چرا باید باز باشد؟!
لباس های جلوباز و بدون دکمه نماد کدام قوم و تفکر بودند؟!😱
امام صادق علیه السلام:
غذای دشمن را نخور ، لباس دشمن را نپوش و از منش دشمن پیروی نکن
چراکه غذای دشمن و لباس دشمن در منش و تفکر شما اثر دارد.
این ۴ دقیقه ارزش دیدن دارد، و قطعا خیلی از خانمهای ما اصلا خبر از این حقایق ندارند ببینید و به دوستان خود برسانید.
#حجاب #مد #حدیث
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
#تربیت_فرزند
چگونه باید با جیغ های کودکان در سنین مختلف برخورد کنیم؟
قبل از یک سالگی چون جیغ و گریه کودک برای برقراری ارتباط با والدین است و خواهان احساس امنیت است.
توصیه می شود تا شروع به جیغ زدن کرد، مادر او را در آغوش بگیرد. این کار باعث می شود ارتباط کودک با مادر همراه با احساس امنیت و دلبستگی بیشتری شکل بگیرد. آغوش گرفتن کودک به کم کردن جیغ و فریاد او کمک می کند و باعث می شود کودک شیرخوار احساس آرامش و اطمینان کند.
#فرزند #نینی
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
❇️ پرسش:
چرا ميگن زنها ناقص العقل هستند؟
❇️ پاسخ:
اگر اين سؤال شما، اشاره به حديث «مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنَّ النِّسَاءَ نَوَاقِصُ الْإِيمَانِ نَوَاقِصُ الْحُظُوظِ نَوَاقِصُ الْعُقُولِ فَأَمَّا نُقْصَانُ إِيمَانِهِنَّ فَقُعُودُهُنَّ عَنِ الصَّلَاةِ وَ الصِّيَامِ فِي أَيَّامِ حَيْضِهِنَّ وَ أَمَّا نُقْصَانُ عُقُولِهِنَّ فَشَهَادَةُ امْرَأَتَيْنِ کَشَهَادَةِ الرَّجُلِ الْوَاحِدِ وَ أَمَّا نُقْصَانُ حُظُوظِهِنَّ فَمَوَارِيثُهُنَّ عَلَي الْأَنْصَافِ مِنْ مَوَارِيثِ الرِّجَالِ فَاتَّقُوا شِرَارَ النِّسَاءِ وَ کُونُوا مِنْ خِيَارِهِنَّ عَلَي حَذَرٍ وَ لَا تُطِيعُوهُنَّ فِي الْمَعْرُوفِ حَتَّي لَا يَطْمَعْنَ فِي الْمُنْکَر» (1) از امام علي (عليه السلام) دارد که زنان را در ايمان و بهره مالي و عقل، ناقص شمرده است . بايد عرض شود که مقصود از نقصان عقل زنان، آن نيست که آنان، در حالت عادي و معمولي، عقل ناقصي دارند؛ بلکه مراد اين است که زنان، عقل خودشان را کم تر به کار ميگيرند و بيش تر عاطفه و احساسات خودشان را در امور و مسائل، دخالت ميدهند . پس آنان ـ مثل مردان ـ داراي عقل کامل هستند؛ ولي احساسات و عاطفه آنان بر عقل آنان، غلبه دارد . به همين جهت، گفته ميشود که زن نبايد داراي منصب قضاوت باشد ؛ زيرا احساسات خودش را در قضاوت، دخالت ميدهد .
پي نوشت:
1- موسوي، سيد رضي، نهج البلاغه، خطبه 80.
#جایگاه_زن #زن #پرسش_پاسخ
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️این پول رو بهت میدم عِوضش یه دل سیر همسرتو نگاه کنم؟!
آخره این بی حجابی و بی بند و باری ها بر میگرده به بی غیرتی مردان...
حقیقت چه تلخه
#غیرت
#سیب_زمینی_نباشیم
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فاصله بین دعوا تا آشتی «زن و شوهری» را «کِش» ندهید!
به نوعی می توان گفت زوجین باید مهارت گفت و گو کردن را بلد باشند و بدانند "چه زمانی"، "چگونه" و "به چه شکل" نظرات خود را درباره رفتار همسر بیان کنند. زن و شوهر در عین حالی که باید نظر خود را بیان کنند اما نباید یکدیگر را قضاوت کرده و درباره رفتار هم پیش داوری کنند. اگر درباره موضوعی ناراحت هستند باید از طرف مقابل توضیح بخواهند. محکوم کردن طرف مقابل پیش از آنکه او درباره علت رفتارش توضیح دهد؛ درست نیست. گاهی زوجین حتی اجازه نمی دهند همسرشان درباره چرایی رفتار خود صحبت کند و این در حالی است که شاید دلخوری آنها تنها یک سوء برداشت و سوء تفاهم باشد و این پیش داوری ها اختلافات را تشدید می کند.
#همسرانه #همسر_داری #قهر
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
#تربیت_فرزند
#غذاخوردن
فواید غذا خوردن با خانواده برای کودک
1⃣ تغذیه بهتر
غذا خوردن کنار والدین باعث میشه بچهها عادتهای صحیح غذایی رو از بزرگترها تقلید کنند.
2⃣ تقویت مهارتهای حرکتی و زبانی
یادگیری استفاده از کارد و چنگال میتونه به تقویت مهارت حرکتی کودکان کمک کنه همچنین صحبت با والدین و خواهر و برادر به یادگیری کلمات، درک زبان و صحبت کردن کمک میکنه.
3⃣ پیشرفت تحصیلی
مطالعات ثابت کرده که بین غذا خوردن در کنار خانواده و عملکرد تحصیلی ارتباط معناداری وجود داره و سطح علمی کودکان بالاتر میره.
4⃣ افزایش عزت نفس
ترغیب کودک به صحبت کردن درباره اتفاقات روزانه، کمک گرفتن از او در پهن کردن و جمع کردن سفره غذا و اجازه دادن به او برای کشیدن غذا در بشقابش باعث افزایش اعتماد به نفسش میشه.
5⃣ افزایش شادی و نشاط
کودکانی که همیشه با اعضای خانواده غذا میخورند از نظر عاطفی قویتر بوده و از سلامت روانی خوبی برخوردارند.
6⃣ تقویت مهارتهای اجتماعی و ارتباطی
غذا خوردن با خانواده باعث میشه تا کودک با نحوه رفتار و تعامل افراد با یکدیگر آشنا بشه و مهارت اجتماعی رو تمرین کنه.
#تربیت_دینی_کودک
#تربیت_دینی
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دختری که سه ماه تمرین مداومِ گروه سرود را خراب کرد و موقع اجرا در مراسم اصلی، آبروی مربیشان را برد !!! 👆👆
#تربیت_فرزند #قضاوت #معلم
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
❇️ پرسش :
سلام ، چرا خانمي که درگير عادت ماهانه ميشه نبايد مسجد بره يا بيشتر از 7 آيه از قرانو بخونه ؟ اين جور احکام اين حسو بهم القا ميکنن که تو اون دوره خدا داره منو از خودش دور نگه ميداره و اين موضوع ناراحتم ميکنه ،ميشه حکمت و دليل اين سري احکام را توضيح دهید؟
❇️ پاسخ :
علیکم السلام ، فلسفه بسياري از احکام الهي براي ما مخفي است اگرچه احکام الهي داراي مصالح و حکمتهايي است که به آن دليل تشريع شده است. نماز نخواندن و روزه نگرفتن زنان در ايام حيض و عادت ماهيانه، ازجمله احکامي است که راهي براي فهم آن وجود ندارد. تنها چيزي که ميدانيم اين است که قرآن با زنان در حال حيض همچون انسانهايي که مبتلا به بيماري چند روزه شدهاند که طبيعتاً کسالت و رنج را برايشان در پي دارد، برخورد ميکند. خداوند ميفرمايد: « از تو درباره حيض مىپرسند، بگو: آن [مايه] رنج و بيماري است.»(1)
اما شايد بتوان مواردي را برشمرد که حکايت از فلسفه و حکمت اين حکم الهي باشد.
رمز اين حکم در هماهنگي قانون تشريع با نظام آفرينش و تکوين نهفته است، زيرا زن در ايام عادت ماهانه به لحاظ جسمي آمادگي آميزش جنسي را ندارد و غلظت و عفونت و سوزندگي خون، کسالت و اختلال مزاج و تشنج که در اثر دفع سلولهاي مرده و پارگي رگهاي ديواره رحم براي زن پيش ميآيد، او را نسبت به آميزش بينشاط ميکند و لذاست که در قرآن کريم از حيض بهعنوان يک بيماري تن که در حين آن بايد از همخوابگي (نه معاشرت)، اجتناب شود، يادشده است. (2)
اما در رابطه با اين سخن که (اينجور احکام اين حس را القا ميکنن که تو اون دوره خدا داره منو از خودش دورنگه ميداره و ...) ميبايست گفت:
نکته اول: تقرب به خداوند متعال سرچشمه همه فضايل و کمالات انساني است. در تعالي و رشد آدمي، خلوص نيت و قرب الهي نقش اصلي دارد و چهبسا با يک عمل کوچک اما به انگيزه رسيدن به جوار الهي، بيش از سالها عبادت رشد و بالندگي و شکوه حاصل شود. راه وصول و تقرب به خداوند، در عبوديت و بندگي و اطاعت اوامر الهي است وگرنه ابليس نيز حاضر بود تا پايان حيات دنيوي خدا را عبادت نمايد، ولي مطرود گرديد؛ زيرا خداوند از او اطاعت امر الهي را (در سجده بر آدم) ميخواست نه عبادت او را.
از همين رو فقها عقيده دارند عبادت و شرايط آنها توقيفي و تعبدي است يعني تنها از سوي خداوند است و خداوند بهتر از هر کس ميداند راه وصول و تقرب به او چيست و چگونه مي توان به او نزديک شد و لذا اگر تخفيفي در تکاليف ديني قائل شد، چيزي را شرط قرارداد و يا از چيزي نهي فرمود، بر اساس مصالح و اصولي است که بسياري از آنها فراتر از توان درک عقلي بشري است، اما آنچه بهطور مسلم، ارزشآفرين و منبع براي کسب ساير فضايل انساني است، اطاعت از اوامر خداوند ميباشد. بنابراين اگر زنان در اين ايام نماز و روزه بهجاي نميآورند و يا حق حضور در مساجد و اماکن مقدسه را ندارند، به دليل اطاعت امر الهي، عمل به وظيفه کردهاند و لذا نميتوان گفت از کسب فضايل محروم شدهاند.
نکته دوم: هرچند در ايامي از ماه زنها نماز و روزه بهجاي نميآورند و حق حضور در مساجد و مشاهده مشرفه را ندارند، ولي شش سال زودتر از پسران به تکليف ميرسند و به انجام آيينهاي ديني مکلف ميشوند و در ايام بارداري و بخشي از زمان شيردهي و پس از يائسگي بهطور طبيعي عادت ماهانه ندارند، همانند مردان نماز خوانده و روزه ميگيرند و از حضور در مساجد و اجتماعات بهرهمند ميشوند، بنابراين ميزان عبادات زنان و مردان و حضور آنها در مساجد و اماکن مقدسه، چندان تفاوتي با يکديگر ندارد.
نکته سوم: از سوي ديگر خونريزي ماهانه زنان زمينهساز بارداري و مادر شدن آنان است، که بهواسطه بارداري، زايمان و شيردهي، زنان از ارزش و مقام والاي برخوردار ميگردند، پيامبر در روايتي فرمودند: «اجر زنان باردار چون مجاهد في سبيل الله است. زايمان زنان موجب آمرزش گناهان آنان ميگردد و شيردهي بانوان ثواب آزاد کردن مکرر بنده درراه خدا را دارد.»(3)
افزون بر اينها، عادات ماهانه زن مانع از درک بهرههاي معنوي شب قدر، عرفه و ... -که عبادت در آنها ثواب فراواني دارد- نميگردد، زيرا آنچه در اين موقعيتها و ايام اهميت دارد، ارتباط و راز و نياز باخداست؛ زن نيز ميتواند به مناجات باخدا بپردازد، عليرغم اينکه عبادت به نماز و روزه و حضور در مساجد منحصر نبوده، بلکه پاداش مذاکره و بحث علمي در شب قدر از هر عبارتي بالاتر است. (4)
با در نظر گرفتن مطالب فوق، به اين نتيجه ميرسيم که اولاً اصل اساسي در دينداري، عمل به وظيفه و تکاليف شرعي و ديني است. ثانياً خداوند حکيم، طبق مصالحي که شايد از درک ما خارج باشد، زنان را در ايام قاعدگي، از بعضي عبادات محروم نموده، اما اينکه بگوييم خداوند زنان را در ايام از خود دور کرده، صحيح نبوده؛ بلکه ميتواند خداوند را از طرق ديگري عبادت نمود.
نکته پاياني: زنان در ايام قاعدگي ميتوانند بهغيراز چهار سورهاي که سجده واجب دارد، به خواندن قرآن بپردازند. اگرچه خواندن بيش از 7 آيه برايشان (کراهت) دارد، اما اين کراهت به معناي اقل الثواب بوده و ميتوانند به ثواب آن، در مقايسه با ايام پاک بودن، کفايت کنند.
پينوشتها:
1.سوره بقره، آيه 222.
2.مرتضي مطهري، مجموعه آثار 19، مسئله حجاب، ص 418 و 419.
3. همان، ج 100، ص 253.
4.علامه مجلسي، بحارالانوار، ج 1، ص 203.
#جایگاه_زن #زن #پرسش_پاسخ
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناامن ترین کشور دنیا برای زن ها!! وقت آن رسیده که با واقعیت آشنا شوید...
◾️رتبه اول دنیا در تجاوز به زنها!! کدام کشور رتبه اول جهان در تولید و استفاده از فیلمهای مستهجن است؟
◾️فقیرترین و ثروتمندترین افراد دنیا در کدام کشور ساکنند؟!
◾️بدهکارترین کشور دنیا!! کشوری که رتبهدار #طلاق است! رتبه پنجم سرطان در دنیا!
🎙 #استاد_راجی
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
کمک های آقایون به همسر در مسیرفرزندآوری بیشتر ❤️❤️😁👍
#فرزند_آوری #فرزند #اقایان_بخوانند
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼شعرخوانی خانم زهرا سپهکار با موضوع شغل #خانهداری🎙
من یک زنم آزادی ام را دوست دارم
ایرانی ام، آبادی ام را دوست دارم
در سایه ای مردانه دلگرمم به فردا
من همسر مردادی ام را دوست دارم
هم مادر و مادربزرگم خانه دارند
این شغل مادرزادی ام را دوست دارم
مُهر مرا از جانمازم باز برداشت
با کودک خود شادی ام را دوست دارم
می گیرمت ای بچّه آهوی گریزان
آهویی و صیّادی ام را دوست دارم
دور اتاقش عکس هایی ازشهیدان
طفل دهه هشتادی ام را دوست دارم
در شهر، آزادی حصاری ترسناک است
در خانه ام آزادی ام را دوست دارم
#شعر #زن #جایگاه_زن
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسماء الحسنی
گروه بضعه المصطفی
هم خوانی بین المللی تواشیح اسماءالحسنی توسط دانشجویان و طلاب خارجی سال ۱۴۰۲
برنامه محفل
خیلی کار قشنگی بود 👌👌👏👏😍😍
#محفل #قرآن #تواشیح
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
و چه دعای مجیرهایی که هر زمان *مادر* قصد خواندن آن را داشت، خدمتی به اهل خانه، قد علم کرد و آن را به ساعتی دیگر موکول کرد...
ایام البیض رمضان بود...
مادر، سفره افطاری اهل خانه را فراهم کرد و زیر لب گفت: یادم نرود امشب دعای مجیر را...
سفره را جمع کرد و نگاهی به ساعت انداخت، حالا وقت تدارک سحری بود؛ مادر زیر لب گفت: یادم نرود دعای مجیر را!
ظرف ها را شست، سحری را آماده کرد، خواست مشغول دعا شود که متوجه شد کودک نوپایش بدجور خود و لباسهایش را کثیف کرده، پس مشغول تعویض پوشک و لباسهایش شد و زیر لب گفت:یادم نرود دعای مجیر را!
خسته و تکیده سرجایش نشست؛ تا خواست دعا را شروع کند آن یکی فرزندش کتاب به دست سراغ مادر امد برای دیکته شب... مادر زیر لب گفت یادم نرود دعای مجیر را!
کارها یکی پس از دیگری قد علم می کردند و ساعت بی رحمانه میگذشت و مادر در حسرت یک ساعت مناجات بی دغدغه، شب را سپری میکند...
و حالا که تمام اهل خانه را به هزار زحمت خوابانده و به زندگی سامان داده تا خلوتی باخدای خویش داشته باشد، چشم های مادر خسته و خواب آلوده، حالا دیگر نایی برای دعای مجیر نمانده!
سر بر بالین می گذارد و زیر لب آرام زمزمه میکند: نشد بخوانم دعای مجیر را!
قطره اشکی از گوشه چشم مادر روانه ی بالشت می شود و مادر،خسته و دلشکسته از روزمره، لب به مناجات میگشاید:
خدایا؛ به حق لحظات پختن افطاری با زبان روزه و حرارت اجاق گاز که بدجور تشنه میکند مرا: اجرنا من النار یا مجیر...
خدایا به حق لحظاتی که ایستاده ام تابشورم ظرف ها و نظافت کنم خانه را: اجرنا من النار یا مجیر...
خدایا به حق خستگی پاها و بی رمقی دست هایم: اجرنا من النار یا مجیر...
خدایا به حق ساعات عمرم که در راه خدمت به همسر و فرزندانم، به بندگانت که به من واگذار نمودی سپری شد: اجرنا من النار یا مجیر...
خدایا اصلا به حق این دل شکسته و حسرت زده ی خواندن دعای مجیر و چشم های بی رمق از همراهیم: اجرنا من النار یا مجیر...
حالا مادر آرام میخوابد، هرچند تا صبح چند بار دیگر بیدار میشود تا یکی از فرزندان را آب بدهد، یکی را شیر بدهد و برای آن یکی که بیقرار شده آغوش مهر مادری بگشاید...
مگر میشود چنین دعای مجیری مقبول درگاه ربوبی نگردد؟
اصلا تمام عمر مادرها *ایام البیض* است، چه رجب، چه شعبان، چه رمضان و چه...
خدایا به حق لحظه به لحظه خستگی مادرانمان: اجرنا من النار یا مجیر!
✍آينــــــــــﮫ
#خاص #مادر #فرزند_اوری
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ از این افطاری ها آرزو میکنم براتون:) ❤️
🍲افطار در حرم زیبای مولا حضرت علی علیه السلام ...
السلام علیک یا علی ابن ابی طالب ✋
#شب_قدر #ماه_رمضان #رمضان
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ سخنرانی شیخ حسین انصاریان شب قدر نوزدهم پدرانه بود، من و تو نداشت، جبههبندی نداشت، آی بیحجاب و کمحجاب و شلدین فلان و بهمان نداشت. میگفت بدهای ما هم خوباند، محبت ندیدند، بایددست به دست هم بدهیم و مشکلات آنها را حل کنیم، میگفت ما ایرانیها امام حسین را داریم میگفت ایرانیها پاکاند و اهل خدا و پیغمبر، این روزها را نگاه نکنید ...
#شب_قدر #ماه_رمضان #رمضان
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
به هییییچ وجه این یک ساعت آقایون رو قضاوت نکنید
در باز میشه، آقا خسته و کوفته اومده (خصوصا که از سر کار اومده باشه)
حالا خسته اس. جورابش بو میده. اخماش تو همه. خرید رو یادش رفته انجام بده. حالا میره سراغ قابلمه...
#واکنش_غلط 👇👇
🍃یه سلام درست و حسابی زورش میاد بکنه!
🍃بهداشتم که رعایت نمیکنه!
🍃اصن انگار نه انگار بهش گفتم فلان چیو بخر!
🍃یه توجه به زنش نمیکنه اول به فکر شکمشه!
💙خب خانوم عزیز
خسته ست! میفهمی خسته ...
اگر این یک ساعت رو فارغ از هرنوع رفتاری که شوهرتون داره،
شما گذشت داشته باشید و با مهربونی و لبخند بهش خسته نباشید بگید و کیفشو بگیرید و...
👈مططططمئن باشید بعد بهترین رفتار رو از همسرتون دریافت میکنید
#همسر_داری #سیاست_همسر_داری
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
ضربتی به سرش زدند
تا او را از پا درآورند!
غافل از اینکه بعد از قرنها،
مردم هنوز هم برای برپاخاستن از نام او کمک میگیرند!
🖋زهرا ابراهیمی
#ماه_رمضان
#شب_قدر
#یا_علی
#قرآن #محفل #ماه_رمضان
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کی گفته کار فرهنگی نمیشه کرد؟!
صف کشیدن برای محجبه شدن در ایستگاه متروی تئاتر شهر ❤️
ـــــــــــــــــــــــ #حجاب #فرهنگی #زن
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane
پرسش:
با توجه به آيه 34 سوره نساء، چرا مردان برزنان قيموميت دارند؟اصلا چرا در اسلام، زنان باید از شوهرانشان تبعیت کنند؟
پاسخ:
مقدمه
قیومیت مردان بر زنان، حکمی قرآنی است که در آیه مورد بحث(1) ، بدان تصریح شده و ناظر به جایگاه، مسئولیت و وظایف مرد در خانواده است. در این آیه همچنین وظایف متقابل زن در مقابل همسر و همچنین راهکار حفظ خانواده از فروپاشی بررسی شده است.
با این مقدمه به سراغ سوال یادشده رفته و پاسخ آن را در قالب چند نکته تقدیم می کنیم:
نکته اول:
در ابتدا باید توجه داشت که حکم سرپرستی مردان نسبت به زنان که از آن با توجه به ظاهر آیه 34 سوره نساء به «قوامیت مرد بر زن» یاد می شود، در وهله اول «حکم خداوند» بوده و در راستای اطاعت از پروردگار و تعبّد نسبت به دستورات حق تعریف می شود.
در نتیجه تبعیت زن از مرد در محیط خانواده، هر چند مطلوب و مورد تمجید خداوند است، اما ربطی به برتری ارزشی و مقام معنوی و انسانی مرد نسبت به زن ندارد. همانطور که خدمت به والدین کافر، به فرمان الهی، ربطی با برتری مقام ایشان نسبت به فرزند مومن خود ندارد.
در واقع بر اساس آموزه های اسلامی، انسان، از آن جهت که انسان است، دارای کرامتی ذاتی است و آنچه موجب برتری یک انسان بر انسان دیگر می شود، اموری خارج از جنسیت بوده که مهمترین آن «کسب علم» (2) و رعایت «تقوا» است.(3)
از این رو جایگاه و مقام انسانی، هیچگاه تخصیص جنسیتی نداشته و مرد یا زن بودن، دخلی در آن ندارد. بنابراین معنای «قیمومیت» در آیه مورد بحث، نباید به گونه ای تعریف شود که از آن کرامت ماهوی مرد، نسبت به زن فهمیده شده و ارزش مرد، تنها به جهت مرد بودن، برتر از زنان تلقی گردد!
نکته دوم:
قوامیت مرد بر زن، مسئله ای درون خانوادگی و تنها در زندگي زناشويي است که ناظر به حقوق متقابل زن و شوهر بوده و بی ارتباط با صنف زنان و مردان به صورت کلی می باشد.
به عبارت دیگر «اگر زن در مقابل مرد و مرد در مقابل زن، به عنوان دو صنف مطرح هستند، هرگز مرد قوّام و قيّم زن نيست و زن هم در تحت قوّاميت مرد نيست، بلكه قوّاميت مربوط به موردي است كه زن در مقابل شوهر و شوهر در مقابل زن باشد.»(4) به همین خاطر است که هیچگاه در اسلام، برادران به عنوان قوّامون خواهران و یا فرزندان پسر، به عنوان قوامون مادران خود معرفی نشده اند، چرا که رابطه زناشویی میان ایشان بر قرار نیست.
نکته سوم:
اما اینکه چرا در بین زن و شوهر، حکم به سرپرستی مردان شده است، باید گفت:
اولا، خانواده به عنوان اولین و بنیادی ترین تشکل در جامعه، در نزد اسلام بسیار مهم و محترم بوده و رها کردن آن بدون مسئول، پسندیده نیست. از طرف دیگر مسئولیت توأمان زن و مرد، در حقیقت به معنای فقدان مسئول واحد و در نهایت حصول حرج و مرج است. در نتیجه، خانواده برای حفظ نظم و پیشبرد امور خود، به یک مدیریت واحد نیازمند است، که اسلام مرد را برای این سرپرستی پیشنهاد می کند و البته اگر این مدیریت به زن هم داده می شد، باز جای این پرسش باقی بود که «چرا به زن داده شده است»؟!
ثانیا، اولویت مرد برای سرپرستی خانواده، می تواند به جهت مسئولیت مالی او در قبال خانواده باشد، به عبارت دیگر، تکلیف و حق اگر همراستای هم نباشند، قطعا ایجاد مشکل خواهند کرد. در نتیجه اگر مسئولیت مالی خانواده بر عهده مرد گذاشته شده است، حق تصمیم گیری در خصوص امور مالی و معاش نیز بر عهده مرد خواهد بود. خصوصا اینکه آیه مورد بحث دقیقا در ادامه آیاتی قرار گرفته که به مسئله ای اقتصادی، یعنی بحث «ارث» اشاره دارد.
نکته چهارم:
برخی از اندیشمندان اسلامی معتقدند، قوّام بودن مرد در اینجا «وظیفه» است نه «فضلیت»؛ چرا که صرفا یک مسئولیت اجتماعی و اجرایی است.(5) و مرد به جهت بهره مندی از عقل معاش بیشتر و توانایی بدنی بالاتر، برای این مسئولیت برگزیده شده است.(6) چرا که مسلّم است كه در بين زن و مرد، متناسب با نقشی که در زندگی ایفا می کنند، تفاوتهايي از لحاظ فيزيكي و روحي وجود دارد كه قابل انكار نيست؛ مثلاً، توانايي مرد در مسائل اجتماعي و شمّ اقتصادي و تلاش و كوشش براي تحصيل مال و تأمين نيازمنديهاي منزل و زندگي، بيشتر بوده و به طور معمول، قدرت غلبه او بر عواطف نسبت به زن بیشتر است.
بر اساس این دیدگاه ریاست خانواده حقی نیست که به مرد داده شده و زن از آن محروم شده باشد؛ بلکه به اجرای یک وظیفه اجتماعی شبیه است که مرد ملزم به اجرای آن است و فقط در صورت عدم توانایی او بر انجام این وظیفه در مواردی مانند حجر یا سفه، این مسئولیت از او سلب خواهد شد.(7)
در واقع قیمومیت مرد، وضعیتی شبیه حضانت است که از یکسو چه در ارتباط باهمسر (قوامیت) و چه در ارتباط با فرزندان (ولایت) تکلیفی در جهت حمایت، نظارت و حفظ مصلحت خانواده است و از دیگر سو با در نظر گرفتن امتیازات ناشی از این اقتدار قانونی و روانبودن ممانعت دیگران از آن، چهرهای از حق به خود میگیرد؛ بنابراین قیمومیت مرد بر خانواده به صورت آمیزهای از حق و تکلیف جلوهگر میشود.(8)
پی نوشت ها:
1) « الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ وَبِمَا أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ... ».
2) سوره مجادله، آیه 11
3) سوره حجرات، آیه 13
4) عبداللّه جوادى آملى، زن در آئینه جلال و جمال، قم، دارالهدى، 1378، ص341
5) عبداللّه جوادى آملى، پیشین، ص 392
6) سید محمّدحسین طباطبائى، المیزان، ترجمه محمّدباقر موسوى همدانى، قم، انتشارات اسلامى، 1363، ج 4، ص543
7) امامی، سید حسن، حقوق مدنی، تهران، کتابفروشی اسلامیه، ۱۳۶۸ش، ج۴، ص۱۱.
8) کاتوزیان، ناصر، حقوق مدنی: خانواده، تهران، سهامی انتشار، ۱۳۸۰ش، ص۶۷۶.
#جایگاه_زن #قرآن #پرسش_پاسخ
عضو شوید : 👇
@zendegyagahane