7.83M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ غناوموسیقی(۲۸) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
9.35M
👆 خارج اصول، ؛ (۴۶) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی قاعده جبر سند با عمل مشهور و قاعده وهن سند با اعراض مشهور از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
9.28M
بررسی حجیت قول لغوی👆 خارج اصول، ؛ (۴۷) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت قول لغوی از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
7.8M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ غناوموسیقی(۲۹) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
3.8M
سخنان استاد نیکزاد در بررسی تغایر معرفت دینی و دین
#کلام
🆑 @darseostadnikzad
9.58M
👆 خارج اصول، ؛ (۴۸) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت قیاس از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
8.52M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ غناوموسیقی(۳۰) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
بسمه تعالی
دو نکته قرآنی در مورد حضرت عیسی مسیح
۱- همه اهل کتاب قبل از مرگ به حضرت عیسی ایمان می آورند.
قرآن کریم می فرماید« وان من اهل الکتاب الا لیومنن به قبل موته و یوم القیامه یکون علیهم شهیدا»(نساء/۱۵۹)
یعنی هیچ یک از اهل کتاب نیست که قبل از مرگش به حضرت عیسی ایمان می آورد و در روز قیامت حضرت عیسی گواه بر آنها خواهد بود.
در تفسیر این آیه میان مفسرین اختلاف نظر است.
برخی گفته اند ضمیر موته به حضرت عیسی برمی گردد یعنی همه اهل کتاب قبل از مرگ حضرت عیسی به او ایمان می آورند .
در توضیح این برداشت گفته اند بر اساس روایات ؛ حضرت عیسی در آخرالزمان از آسمان نزول می کند خود را به عنوان پیامبر خدا و عبد او معرفی می کند و اهل کتاب با مشاهده این حقیقت به او ایمان می آورند.
اشکالی که بر این تفسیر وارد است این است که خلاف ظاهر آیه قرآن است زیرا آیه می فرماید همه اهل کتاب به او ایمان می آورند در حالی که این تفسیر شامل اهل کتاب قبل از نزول حضرت عیسی نمی شود زیرا آنها قبل از مشاهده این رویداد از دنیا رفته اند.
برخی گفته اند ضمیر موته به اهل کتاب بر می گردد یعنی هیچ اهل کتابی نیست مگر اینکه قبل از مرگش به حضرت عیسی ایمان میآورد، به دلیل اینکه حضرت عیسی در حال احتضارشان بر آنها ظاهر می شود و متوجه میشوند که او پیامبر خدا و بنده او بوده است.
البته این ایمان در لحظه احتضار به دلیل اینکه ایمان اضطراری است سودی به حال آنها نخواهد داشت.
علامه طباطبایی بر این عقیده است که ضمیر موته به اهل کتاب بر می گردد اما در مورد اینکه چگونه قبل از مرگ به حضرت عیسی ایمان میآورند هر دو تفسیر پیش گفته را به گونهای مورد ملاحظه قرار می دهد، به این صورت که اهل کتاب قبل از نزول حضرت عیسی از آسمان، از راه ظاهر شدن او در لحظه احتضار بر آنها به او ایمان می آورند.
اما اهل کتابی که در زمان نزول حضرت عیسی از آسمان زنده اند ونیز اهل کتابی که بعد از آن تا قیامت به دنیا می آیند با نزول حضرت عیسی و معرفی خود به عنوان پیامبر و عبد خدا به او ایمان می آورند.
معظم له در اینجا بر این دیدگاه اشکالات چندی را مطرح می کند و همه را پاسخ می دهد.
علامه طباطبایی بر اساس این آیه و نیز روایات معتقد است که حضرت عیسی هنوز زنده است و تا آخرالزمان که از آسمان نزول می کند زنده خواهد ماند.
زمخشری در کشاف در تفسیر این آیه می فرماید منظور این است که همه اهل کتاب در زمان نزول حضرت عیسی از آسمان از قبرهایشان برانگیخته و زنده می شوند و به حضرت عیسی ایمان می آورند.
علامه طباطبایی این تفسیر زمخشری را به دلیل این که اعتراف به رجعت است و اهل سنت اعتقاد به رجعت را از بدعت های شیعیان می دانند، از غرائب میداند.
۲- حضرت عیسی علامت قیامت است.
قرآن کریم در مورد حضرت عیسی می فرماید« و انه لعلم للساعه فلاتمترن بها » یعنی حضرت عیسی علامت و نشانه ای برای قیامت است بنابراین در مورد قیامت شک نکنید.
در اینکه چگونه حضرت عیسی علامت قیامت است تفسیر رایج این است که چون حضرت عیسی در آینده از آسمان نزول خواهد کرد آمدن او در آن زمان نشانه قریب الوقوع بودن قیامت است اما علامه طباطبایی احتمال دیگری را مطرح می کند و آن را بر این احتمال ترجیح می دهد و آن این است که حضرت عیسی به دلیل این که مردگان را زنده می کرد و خود نیز بدون داشتن پدر آفریده شد علامت شدنی بودن قیامت و امکان احیای موتی در آن روز است. معظم له می فرماید تفریع ذیل که می فرماید بنابراین در قیامت شک نکنید با این احتمال سازگارتر است.
نیکزاد
https://eitaa.com/darseostadnikzad
بسمه تعالی
شبهه
با توجه به اینکه هیچ آیه و روایت یا سیرهای در مورد حجاب اجباری وجود ندارد حجاب اجباری مبنای فقهی ندارد.
پاسخ
چند نکته
۱- بر اساس این استدلال، حکومت حق ندارد برای بازداری هیچ یک از محرماتی که آیه و روایت و یا سیره ای بر الزام بر ترک آنها وجود ندارد قانون تصویب کند. مانند دایر کردن مراکز شراب فروشی و قماربازی و فروش گوشت های حرام و کنسرت های مختلط بی حجابی و کاباره های گناه و ساختن فیلمهای مستهجن و ...
۲- طبق این منطق اگر بی حجابی در جامعه به حد نیمه عریانی یا بیشتر از آن هم برسد حکومت حق تصویب قانون بر ممنوعیت و پیگرد ندارد.
۳- بر اساس آیه ۴۱ سوره حج( الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ)
وظیفه قطعی حکومت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است. فقها گفته اند امر به معروف نهی از منکر دارای مراتبی است و مرتبه بالای آن اجبار و برخورد فیزیکی است.
این وظیفه شامل همه واجبات و محرمات میگردد. در اینکه حجاب در آن محدودهای خاص واجب شرعی است اختلافی میان فقها نیست.
۴- مشهور فقها قاعده «فی کل معصیة تعزیر»
را پذیرفتند بلکه می توان گفت در خصوص آن معصیت هایی که به صورت آشکار و با برنامهریزی و پشتیبانی و تبلیغات دشمنان برای انحراف جوانان به آن دامن زده میشود مورد اتفاق فقها است. این قاعده شامل بیحجابی هم میگردد.
۵- نبود آیه و روایت و یا سیره در خصوص حجاب اجباری، نافی قواعد فقهی بالا نیست در آن زمان مسئله بیحجابی مانند امروز مسئله روز نبوده است تا حکومت موظف به اجبار و الزام گردد. یقیناً مسئله بیحجابی در آن روز مورد تبلیغات دشمنان و مخالفان دین و حکومت دینی و طرح و نقشهای برای انحراف جوانان و فروپاشی کانون خانواده نبوده است.
با توجه به وظیفه ذاتی حکومت برای تامین مصالح اجتماعی و زدودن جامعه از مفاسد، حکومت موظف است در این راستا قوانین الزامی وضع نماید و با متخلفین برخورد قانونی انجام دهد.
نیکزاد
https://eitaa.com/darseostadnikzad
8.48M
👆 خارج اصول، ؛ (۴۹) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت قیاس (۲) از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
9.27M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ غناوموسیقی(۳۱) جلسه پایانی از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
9.9M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ رقص از منظر فقهی (۱) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
8.76M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۰) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۱) از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
8.09M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ رقص از منظر فقهی (۲) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
11.23M
👆تفسیر سوره کافرون (جحد) از مفسر گرانقدر آیت الله نیکزاد
#تفسیر
🆑 @darseostadnikzad
8.62M
👆تفسیر سوره نصر از مفسر گرانقدر آیت الله نیکزاد
#تفسیر
🆑 @darseostadnikzad
11.8M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۱) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۲) از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
6.76M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ فقه و پاسخ گویی به نیازهای متغیر زمان(۱) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
باسمه تعالی
اشکال
با توجه به اینکه به تجربه ثابت شده است که شرکت در انتخابات تاثیر مثبتی در زندگی ما ندارد به چه دلیل باید باز هم در انتخابات شرکت کنیم؟
پاسخ
اولا باید میان شرکت کردن و شرکت نکردن در انتخابات مقایسه کرد که کدام یک به نفع مردم است. باید دید پیامدهای شرکت و عدم شرکت در انتخابات چیست؟
اگر مردم اینگونه فکر کنند که شرکت در انتخابات مفید نیست و شرکت نکنند لازمه اش این است که حاکمان در ردههای مختلف انتخاب نشوند نتیجه آن یا عدم وجود حاکمیت در کشور است که لازمه آن چیزی جز هرج و مرج و نابسامانی و انواع مفاسد دیگر است که قطعاً هیچ عقل سلیمی آن را نمیپذیرد و یا به قدرت رسیدن افرادی با تکیه به زور و قدرت و دیکتاتوری است که این هم مورد قبول هیچ عقل سلیمی نیست.
و یا انتخاب حاکمان با رای کم و ضعیف است که در این صورت هم به ضرر مردم خواهد بود چون پشتوانه مردمی بالا نخواهد داشت و از جهت عملکردی هم موفق نخواهند بود.
اما در صورت شرکت در انتخابات، حاکمان احساس میکنند که زیر نظر مردم قرار دارند و استمرار کار آنها در مسئولیت منوط به جلب رضایت مردم و رای مجدد آنهاست همین مقدار قطعاً تاثیر بالایی در عملکرد آنها دارد. و قابل مقایسه با دو گزینه بالا نیست.
بنابراین شرکت در انتخابات یک ضرورت قطعی است و یقیناً از شرکت نکردن در انتخابات بهتر و مفیدتر و عاقلانهتر است.
ثانیا حاکمان اعم از اینکه لایق و یا نالایق انتخاب شوند در هر صورت منتخب خود مردمند یعنی
مردم آنها را با رای خود روی کار آوردند و ادامه کار آنها نیز با رای مردم است. بنابراین اگر حاکمان لیاقت کافی برای مدیریت ندارند و یا دغدغه لازم برای حل مشکلات مردم را ندارند، این امر ناشی از عدم انتخاب درست خود مردم میباشد و باید از انتخاب نادرست خود گله کنند.
راهکار آن این نیست که از شرکت در انتخابات خود را کنار بکشند بلکه راهکار این است که با حضور پررنگ و حداکثری و با بصیرت و آگاهی بهتر، گزینههای مناسبتری را انتخاب کنند. و از جو زدگی و تاثیرپذیری از شعارهای تبلیغاتی و گروه گرایی و جناح بازی پرهیز کنند و در انتخاب افراد تنها رضایت خدا و مصلحت مردم را مطمح نظر خویش قرار دهند.
ثالثا اینکه بگوییم تجربه نشان داده است که شرکت در انتخابات آثار مثبتی نداشته است یقیناً کم لطفی و سطحی نگریست ایستادگی و مقاومت مردم ایران در عرصههای مختلف با شرکت پر رنگ در انتخابات و راهپیماییهای مختلف و متعدد، باعث استحکام نظام و اقتدار آن در برابر دشمنان خارجی و داخلی و باعث خنثی شدن بسیاری از نقشهها و مکرهای دشمن ملت است.
اگر تا به حال نظام توانسته است در حد بالا امنیت را حفظ کند و در برابر توطئهها و تهدیدها و تحریمهای سنگین با استحکام مقاومت کند مهمترین عامل آن پشتوانه جدی مردمی و دفاع ملت از دستاوردهای انقلاب خویش بوده است و در غیر این صورت، این انقلاب و نظام حتی یک سال هم قدرت مقاومت در برابر این همه توطئهها و تهدیدها را نداشت.
از این گذشته پیشرفت های فراوان کشور در عرصههای مختلف علمی و فناوری و اقتصادی و سیاسی و امنیتی و نظامی به قدری فراوان است که هر انسان مطلع و منصفی،آن را اعتراف دارد. از ذکر مصادیق فراوان صرف نظر میشود.
در جمعبندی، بهترین و منطقیترین گزینه برای تضمین مصالح نسل امروز و نسلهای آینده حفظ دستاوردهای انقلاب و خون صدها هزار شهید با شرکت فعال و پرشور در انتخابات و انتخاب درست با بصیرت و آگاهی بالا است.
نیکزاد
https://eitaa.com/darseostadnikzad
9.56M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۲) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۳) از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
9.45M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ فقه و پاسخ گویی به نیازهای متغیر زمان(۲) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
8.85M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۳) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۴) از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
9.23M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ فقه و پاسخ گویی به نیازهای متغیر زمان(۳) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
3.95M
نقد استاد نیکزاد بر سخنان آقای صالحی نجف آبادی در مورد حاجت خواستن از انبیا و ائمه
#کلام
🆑 @darseostadnikzad
11.94M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۴) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۵) تفاوت حقوق و اخلاق و تحلیل قرب الی الله از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad