با عرض سلام و احترام حضور عاشقان مولا
🤚🌺
و تشکر از شما همراهان🙏
🔺پاسخ سؤال جلسه صد و پنجاه و یکم:
📝مولا امیرالمؤمنین در خطبه ی۱۷۸، فراز ۲، تحت عنوان روش برخورد با دنیا فرمود:
خداوند نعمت زندگی را از ملتها نخواهد گرفت مگر به کیفر گناهانی که انجام داده اند ، خداوند نعمت را برخواهد گرداند در صورتی که مردمبا درستی نیّت در یشگاه خدا زاری کنند و با قلب پر از محب از خدا درخواست عفو نمایند
@asheghenahjolbalaghe
‼️ جریمه تأخیر در پرداخت اقساط
🔷 س : اگر هنگام فروش نسیه یا اقساطی شرط شود که در صورت تأخیر در پرداخت، باید مبلغ معینی به عنوان جریمه به صورت ماهانه یا روزانه (مثلا به ازای هر روز تأخیر یک میلیون تومان) پرداخت گردد، اشکال دارد؟
✅ ج: دریافت مبلغ شرط شده، به جهت تخلف از تعهد اشکال ندارد؛ اما اگر دریافت جریمه در مقابل مهلت بیشتر برای پرداخت باشد، جایز نیست.
#احکام_معاملات #وجه_التزام
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ روش ادای تکبیرة الاحرام
🔷 تکبیرة الاحرام را باید به گونهای ادا کرد که تلفظ به آن حساب شود و نشانه آن این است که اگر فرد دچار سنگینی گوش یا سر و صدای محیط نباشد، بتواند آن را بشنود.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۶۶
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ تلفظ صحیح تکبیرة الاحرام
🔷 تکبیرة الاحرام را باید به عربی صحیح بیان کرد و اگر ترجمه فارسی آن یا به عربی غلط گفته شود (مثلاً «ه» در الله با فتحه تلفظ شود) صحیح نیست.
کسی که کیفیت صحیح تلفظ تکبیرة الاحرام را نمیداند، واجب است یاد بگیرد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۶۷ و ۱۶۹
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ آرام بودن بدن در هنگام تکبیر
🔷 هنگام گفتن تکبیرة الاحرام بدن باید آرام و بدون حرکت باشد، بنابراین اگر عمداً و از روی اختیار، تکبیرة الاحرام را در حال حرکت بدن بگوید، نمازش باطل است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۶۸
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ دیدن مانع در بدن بعد از غسل
🔷 س: اگر مانعی در بدن ببینیم و احتمال دهیم که پس از غسل به وجود آمده، آیا غسل صحیح است؟ اگر با این غسل، روزه گرفته یا نماز خوانده باشیم، چه حکمی دارد؟
✅ ج: غسل، روزه و نماز مذکور، صحیح است.
#احکام_طهارت #احکام_غسل
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ حرمت رهن کامل
🔷 س : چرا رهن کامل حرام است؟
✅ ج: رهن کامل یعنی مستأجر پولی را به عنوان قرض به موجر بدهد و در مقابل، از منفعت خانه (سکونت) استفاده کند و هیچ اجارهای را به موجر ندهد و خود پول چون قرض است بعد از تمام شدن مدت اجاره به صاحبش برگردانده شود و این همان ربای قرضی است و حرام است؛ یعنی در مقابل قرض، شرط اضافه شود و لو اینکه آن چیز اضافه منفعت باشد؛ مثل سکونت خانه.
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ کار کردن با پول رهن مستأجر
🔷 س : آیا موجر میتواند با پولی که از مستأجر به صورت قرض الحسنه (رهن عرفی) دریافت میکند، کاری را انجام دهد و سودی به دست آورد؟
✅ ج: اگر عقد اجاره به طور صحیح منعقد شده باشد، مالی که موجر از مستأجر به عنوان قرض الحسنه دریافت میکند، مالک آن میشود و اصل پول و سود حاصله برای موجر است.
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe