💠 وجوب اجتهاد
❖ آیتالله شبیری زنجانی:
● در رساله عملیّه مرحوم آسیّد عبدالهادی شیرازی آمده است: بعید نیست در این زمان اجتهاد وجوب عینی داشته باشد.
● این مسأله در آن زمان بود که اعلام نجف بودند، در این زمان که مجتهدین واقعی در حال انقراضاند، به طریق اولی وجوب دارد.
● اگر کسی استعداد اجتهاد داشته باشد، بر او لازم است که در این راه قدم بگذارد، چون «من به الكفاية» نیست.
📙 جرعهای از دریا؛ ج۳؛ ص۵۱۲
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
🌀دستور العمل توفیق دستیابی به اجتهاد
🗓یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵
📩 سلام علیکم. با آرزوی توفیق و طول عمر برای حضرت استاد آیت الله عابدی
از حضرت استاد تقاضا دارم برای بدست آوردن توفیق در علم آموزی و اجتهاد (علاوه بر تلاش و کوشش و خوب درس خواندن) دستور العمل و ذکری مرحمت بفرمایند.
قبلا فرموده بودید رابطه خودتان را با فرشتگان علم خوب کنید, این را نیز توضیح بفرمایید
📝 سلام علیکم، با احترام
چون حضرت جبرئیل علیه السلام مأمور علم خداوند است انس با او باعث دریافت بهتر علوم و معارف می شود، ثانیا علاوه بر تلاش و خوب درس خواندن قرائت روزی یک جزء قرآن مجید.
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
darsvareh_آملی لاریجانی.mp3
46.15M
🎙آیت الله آملی لاریجانی دام ظله
▫️سخنرانی پایان درس
(توصیه های اخلاقی - درسی)
سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱
🔺اتقان و تعمیق در مباحث اصولی
🔻جدیت در معنویت و عبادت
📌پ ن:
برخی چگونه داعیه مرجعیت و اعلمیت بلکه ادعای اجتهاد دارند!؟
@darsvareh
1_8316244657.mp3
3.99M
⁉️اسلام تنش زا
🎤 #رهبر انقلاب:
بعضی خیال می کنند دشمنی ها به دلیل ستیزه گری ماست!
این خیال غلطی است...
قضیه چیز دیگری است، خودمان را فریب ندهیم.
🔻پ.ن:
برخی به گمان خویش، استراتژی سیاسی رسول اکرم(ص) را فهمیده اند و به زعم خود، اسلام شناسان و فقیهان بزرگ را نقد می کنند نه فقهای گمنام را ؟!
@darsvareh
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آقای مصباح شهید نشد !؟
🔹برشی از سخنرانی استاد جاودان ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۲
#تحصیل
#آبرو
#امربه_معروف_نهی_از_منکر
@darsvareh
Ostad Fayyazi 14020902.mp3
36.47M
💠 #دوره_آموزشی (هرمنوتیک و نقد آن از دیدگاه اصول فقه)
جلسه سوم، 09 آذر 1402
💢 استاد معظم مسعود فیاضی
💠💠💠💠💠
#استاد_مسعود_فیاضی
#هرمنوتیک
#اصول_فقه
#انجمن_اصول_فقه_حوزه
#دوره_آموزشی
#صوت_درس
@darsvareh
Ostad Fayyazi 14020916.mp3
29.66M
💠 #دوره_آموزشی (هرمنوتیک و نقد آن از دیدگاه اصول فقه)
جلسه چهارم، 16 آذر 1402
💢 استاد معظم مسعود فیاضی
💠💠💠💠💠
#استاد_مسعود_فیاضی
#هرمنوتیک
#اصول_فقه
#انجمن_اصول_فقه_حوزه
#دوره_آموزشی
#صوت_درس
@darsvareh
💠 درمان وسواس
❖ آیتالله شبیری زنجانی:
● وسواس، بیماری عجیبی است! آقای حاج آقا نصرالله شاهآبادی میگفت: آقای خویی میگفت: گاهی وسواس به جایی میرسد که وسواسی سرش به ته حوض میخورد، ولی میگوید: من در آب نرفتم! من به ایشان عرض کردم: آقا، چطور ممکن است؟ آقای خویی گفت: «خود من اینجور بودم. سرم به ته حوض میخورد، ولی باورم نمیشد که غسل محقق شده باشد».
● آقای جلیلی کرمانشاهی از پدرش، مرحوم شیخ هادی، نقل میکرد: در نجف در زمان حیات میرزای رشتی، شخصی به نام ملا هادی بود که وسواس در غسل داشت. در آب فرو میرفت، ولی میگفت غسل محقّق نشد.
● سرانجام نزد میرزای رشتی میرود و میگوید که موقع غسل نیّتم نمیآید. میرزای رشتی میگوید: «احتیاج به نیّت ندارد. تو بدون نیّت غسل کن؛ گناهش به گردن من».
● آن شخص اوقاتش تلخ میشود که این چه حرفی است که بدون نیّت غسل کن! لذا از میرزای رشتی نزد مرحوم آخوند خراسانی شکایت میکند. مرحوم آخوند در زمان میرزای رشتی از نظر حوزه تدریس استقلال کامل داشت. وقتی قضیه را برای آخوند بیان میکند، ایشان میفرماید: «پیش خداوند گردنی کلفتتر از گردن میرزا نیست. اگر ایشان به گردن گرفته، تو بدون هیچ دغدغهای بینیّت به جا بیاور!».
● آن شخص اوقاتش بیشتر تلخ شد که آقایان او را مسخره کردهاند. بعد از آن برای غسل داخل آب میشد و پیوسته در آب فرو میرفت و بیرون میآمد و این کار را بارها تکرار کرد و سرانجام بر سر خود زد و غش کرد.
● آن شخص گفته بود: در حال غشوه دیدم حضرت امیر (سلام الله علیه) بالای گنبد است. به حضرت ملتمس شدم که به دادم برسید که مُردم. آن حضرت اشارهای کرد و من بلافاصله بالای گنبد مقابل آن حضرت قرار گرفتم. از وضع خودم به آن حضرت شکایت کردم. حضرت فرمود: ما با شما چه کنیم؟ ما که شما را به این آقایان ارجاع میکنیم، ولی شما از اینها قبول نمیکنید! از خواب بیدار شدم و تسکین پیدا کردم.
📙 جرعهای از دریا؛ ج ۴؛ ص ۴۳۶
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
#پرسش_و_پاسخ
#نصایح
❗️طاعت و معصیت
❓پرسش: مدت طولانی است که بین طاعت و معصیت در رفت و آمدم و به این خاطر در اذیت هستم. این حالت تا چه زمانی ادامه پیدا میکند و من چه کنم و از کجا بدانم عاقبت به خیر میشوم یا نه؟
✅ پاسخ استاد الهی:
▫️اگر معصیت در حدی است که طاعت را تحت الشعاع قرار میدهد، معلوم میشود که طاعت هم انجام نمیشود!؛ زیرا طاعت، معصیت را دفع میکند: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل».
▫️خدا میخواهد عملت را قبول کند و معلوم میشود که عملی انجام نمیشود. «المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل»؛ این وضعیت نشان میدهد که طاعتی صورت نمیگیرد؛ زیرا معاصی بعد از طاعات، آن طاعات را از بین برده است.
▫️این فرمایش امام رضا-علیهالسلام- است: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل؛ الطاعة بعد المعصیة غفران العبد؛ المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل؛ المعصیة بعد المعصیة خذلان العبد».[۱]
▫️راه حل این مشکل این است که نماز جعفر طیار بخوانید، این نماز حالت ایمانی را به گونهای تقویت میکند که میل فرد به معصیت کم و به طاعت زیاد میشود.
▫️نماز جعفر به دو روش نقل شده؛ یک روشی است که در مفاتیح نقل شده. روش دیگر که آن هم از معصوم-علیهالسلام- به ما رسیده این است که دو تا دو رکعت مانند نماز صبح بخوانید و بعد از آن، سیصد بار تسبیحات اربعه را بگویید.
▫️به خصوص به دوستان طلبه عرض میکنم که اگر میخواهید خداوند مراحل بالای علم را بیحساب به شما بدهد، حتما انماز جعفر را بخوانید.
.......
[۱] ترجمه این حدیث: اگر طاعت پشت طاعت انجام شود دلیلی بر مورد قبول قرار گرفتن طاعت و اعمال است، معصیت پس از طاعت نشانه رد شدن عمل است، طاعت پس از گناه نشانه آمرزش بنده است و گناه پشت گناه نشانه خواری و ذلت بنده است.
▪️ostadelahi
@darsvareh
💠 خوشا بحال شیعیانی که در دوره غیبت چنین باشند
● از امام کاظم عليه السّلام روايت است که فرمودند:
«خوشا به حال آن دسته از شیعیان که در غیبت قائم ما چنگ به دوستی ما زده، بر محبّت ما ثابت میمانند و از دشمنان ما بیزاری میجویند. آنها از ما و ما از آنها هستیم.»
... طُوبَی لِشِیعَتِنَا الْمُتَمَسِّکِینَ بِحُبِّنَا فِی غَیْبَةِ قَائِمِنَا الثَّابِتِینَ عَلَی مُوَالاتِنَا وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِنَا أُولَئِکَ مِنَّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ قَدْ رَضُوا بِنَا أَئِمَّةً وَ رَضِینَا بِهِمْ شِیعَةً وَ طُوبَی لَهُمْ هُمْ وَ اللَّهِ مَعَنَا فِی دَرَجَتِنَا یَوْمَ الْقِیَامَةِ.
(کفایة الاثر؛ ص۲۶۹)
● در روایتی، پیغمبر اکرم صلی اللَّه علیه و آله فرمودند: «خوشا به حال کسی که قائم اهل بیت مرا ببیند و در غیبت و پیش از قیامش، از وی پیروی کند و دوستان او را دوست، و دشمنانش را دشمن بدارد؛ اینان دوستان و رفقای من هستند و روز قیامت، گرامی ترین امّت من در نزد هستند.»
عن اَبِی حَمزَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: طُوبَی لِمَنْ أَدْرَکَ قَائِمَ أَهْلِ بَیْتِی وَ هُوَ یَأْتَمُّ بِهِ فِی غَیْبَتِهِ قَبْلَ قِیَامِهِ وَ یَتَوَلَّی أَوْلِیَاءَهُ وَ یُعَادِی أَعْدَاءَهُ ذَاکَ مِنْ رُفَقَائِی وَ ذَوِی مَوَدَّتِی وَ أَکْرَمِ أُمَّتِی عَلَیَّ یَوْمَ الْقِیَامَةِ.
(کمال الدین؛ ج۱؛ ص۲۸۶)
#جمعه
#امام_زمان
@darsvareh