هدایت شده از درسواره
🌀جریان فکری شهید مطهری(ره)
▫️امام خامنه ای:
«امروز در محیط ذهنی انقلاب،جریان فکری شهید مطهری یک جریان ممتاز است و مباحث اجتماعی، فکری، عمومی و فلسفی ایشان برای جامعه ما لازم وحیاتی است و باید کاری کرد که آحاد جامعه بویژه جوانان بتوانند از مطالب آن شهیدبزرگ استفاده کنند و اهل تحقیق و علاقمند به کار علمی باید نظرات و تفکرات شهید مطهری را در باب وجود، انسان، اختیار، عدالت، تاریخ، قضا و قدر، عرفان و موضوعات متنوع دیگر استخراج کنند تا بر مبنای آن راه پیشرفت و شکوفائی فکری جامعه هموارگردد.» ۶۹/۲/۱۲
#آیت_الله_مرتضی_مطهری
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
🌀 گرایش سلوکی و معنوی شهید مطهری
🔸رهبرانقلاب اسلامی:
من لازم مى دانم و بارها هم اين نكته را گفته ام كه همه طلاب و همه اهل منبر، يك دور آثار آقاى مطهرى را بخوانند.
مرحوم #شهيد_مطهری گرايش سلوكى و معنوى هم داشت؛ يك مقدار متأثر از مصاحبت و شاگردى امام، يك مقدار متأثر از مصاحبت و شاگردى مرحوم علامه طباطبايى، يك مقدار هم بعدها با بعضى از اهل دل و اهل حال مأنوس و آشنا شده بود.
🔻 ايشان اهل گريه و تضرع و دعاى نيمه شب بود؛ بنده از نزديك اطلاع داشتم. در آثار ايشان اين رشحه معنوى، توحيدى و سلوك كاملًا مشهود است. ۸۳/۴/۱۵
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
به مناسبت ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸، شهادت استاد #مرتضی_مطهری
🌀رهبر انقلاب اسلامی:
یکی از واجبات طلبه این است که مطالب مرحوم آقای مطهری را یاد بگیرید.
به عقیده من یکی از #واجبات هر طلبه ای این است که کتاب های آقای مطهری را #یک_دور از اول تا آخر #با_دقت بخواند و #مباحثه کند. چه اصول فلسفه را با حواشی ایشان که حتما حواشی ایشان لازم است، چه بقیه کتابهایی که ایشان نوشته اند. مثل عدل الهی و جبر و اختیار، اسلام و مقتضیات زمان و آقایانی که مسئول برنامه ریزی حوزه اند، زمینه این کار را فراهم کنند. اینها رشد دهنده است.
نمی خواهم بگویم فرمایشهای آقای مطهری در این کتابها صددرصد بیاشکال است، نه شما بخوانید، اشکالش را پیدا کنید! ۸۲/۹/۲۵
#روز_معلم
#شهید_مطهری
@darsvareh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 شهید مطهری به معنای واقعی کلمه یک معلم بود/ آثار شهید مطهری در اثر شهادت ایشان در دل جامعه جا باز کرد/ به همه و به خصوص به معلمین توصیه میکنم دستنوشتهها و سخنرانیهای شهید مطهری را بخوانند
✏️ رهبر انقلاب هماکنون در دیدار معلمان: یاد شهید عزیزمان مرحوم آیتالله مطهری را گرامی میدارم که به معنای واقعی کلمه یک معلم بود. همهی آن خصوصیاتی که ما در معلمین مدارسمان یا مدرسین دانشگاههایمان انتظار داریم، در این مرد وجود داشت. علم داشت، تعهد داشت، دقت داشت، پیگیری داشت، نظم و انضباط در کار داشت،
بحمداللّه شهادت او هم برکاتی برای کشور داشت. خود ایشان که خب به مقامات عالی رسید و آثار ایشان در اثر این شهادت در دل جامعه جا باز کرد و من توصیه میکنم نوشتههای ایشان و تنظیم شدههای سخنرانیهای ایشان را حتماً به خصوص معلمین، اینها را نگاه کنند، بخوانند. ۱۴۰۲/۲/۱۲
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_معلمان
💻 Farsi.Khamenei.ir
20.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 از حالا به بعد نوکر ما باش
حکایتی ناب و شنیدنی از آیت الله شب زنده دار«دام ظله»
@darsvareh
🌀عاشق علم و عاشق عمل بودند
#آیت_الله_بهجت رحمه الله :
زمانى كه در كربلا بوديم آقا شيخ عبدالله مامقانى در قيدِ حيات بودند. گفته مى شد كه ايشان روزانه چهار ساعت مى خوابيد، ولى در كتاب رجالش نوشته است: تأليف اين كتاب سه سال طول كشيد و من در اين مدت، روزانه سه ساعت مى خوابيدم. اينها اِتمام حجّت است براى كسانى كه خيال مى كنند اگر خوابشان مقدار اندكى از هشت ساعت كم شود، مى ميرند.
🔻اين گونه عاشق علم و عاشق عمل بودند! آيا اين كم خوابى و پر كارى ها بدون محبّت ممكن است ؟
📙در محضر آیت الله بهجت, جلد اول, نکته پانصد و هشتادم.
@darsvareh
⛔️ تقلید احمقانه از اروپا
▪️ما یک تقلید احمقانهای از اروپا کردهایم.
در تاریخ گذشته ما مسجد و مدرسه همیشه یکی بودهاند یا همسایه یکدیگر بودهاند. این خودش یک حسابی بود. هنوز هم آثاری که ما از قدیم میبینیم، همین طور است.
🕌 هرجا که یک مدرسه هست یک مسجد هم در کنارش هست، بلکه خود مساجد مرکز تعلیم و تربیت بود.
[تعلیم و تربیت] در اسلام از مسجد پیغمبر شروع میشود. خود مسجدالنبی، هم مسجد بود هم مرکز تعلیم.
▪️پیش از آن، مسجد و مدرسه و آموزش و پرورش و دادگستری با یکدیگر یکی و خویش و قوم بودند.
مسجد پشتوانه بسیار بزرگی بود هم برای دادگستری و هم برای آموزش و پرورش و تربیت؛ هم کمکی بود مؤثر برای آموزش و پرورش و هم کمکی بود بسیار مؤثر برای اجرای قوانین عادلانه اجتماعی و دادگستری، با اینکه نه تشکیلات آموزش و پرورشی به وسعت امروز بوده که به یک صدمش هم نبوده است ـ و نه دادگستری به یک صدم امروز بوده است. مسجد با نیروی معنوی خودش شدید به آنها کمک میکرد.
▪️اما از روزی که حساب مسجد از حساب آموزش و پرورش و از حساب دادگستری جدا شد و به عبارت دیگر حساب مذهب از حساب آموزش و پرورش و از حساب دادگستری جدا شد، آموزش و پرورش کوشش میکند که یک کاری بکند بلکه بچهها را به مذهب بیاعتقاد کند، دادگستری هم کوشش میکند که تا میتواند به قوانین خودش رنگ مذهبی ندهد ، نتیجه اش همان است که داریم میبینیم.
📙آشنایی با قرآن ، ج۱۰ ، ص۱۰۰
@darsvareh
.🌀 سعی کنید رابطهی خودتان را با امام زمان (عج) مستحکمتر کنید...
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی:
چه کسانی که #اهل_تحقیق و تفحّص و پژوهشند - که یک رشته کار بهعهدهی اینها است - چه آنهایی که با #صفای_قلب خودشان و نورانیّت دل خودشان، مرتبط و متّصل به مقام سامیِ امامت و ولایت آن بزرگوارند و با آن حضرت حرف میزنند - نه روبهرو، [ بلکه] در خلال زیارت، در خلال زیارت آلیاسین، در خلال دعا، در خلال سلام؛ وقتی برای آن بزرگوار دعا میکنید، در حقیقت دارید رابطه میگیرید؛ وقتی «اَلّلهُمَّ کُن لِوَلِیّک» را میخوانید، در واقع دارید ارتباط میگیرید با امام زمانتان، که فرمودهاند: ما را دعا کنید، ما هم شما را دعا میکنیم؛ وقتی دعا برای فرج آن بزرگوار میکنید، در واقع دارید زمینه را برای #دعای آن بزرگوار به خودتان و برای خودتان فراهم می کنید؛ اینجوری است - این مجموعهی عظیم مؤمنین و مخلصین و دلهای نورانی، باید سعی کنند رابطهی خودشان را با حضرت مستحکمتر کنند.
🔻لازمهی استحکام رابطه، این نیست که کسی خدمت حضرت برسد؛ نه، لزومی ندارد؛ با حضرت حرف بزنید، سلام کنید، زیارت کنید، با همین زیارات مأثوری که هست یا حتّی با همین زبان معمولی خودتان با حضرت حرف بزنید. خدای متعال پیام شما را، و سخن دل و زبان شما را به آن بزرگوار می رسانَد، و آن بزرگوار مطّلع می شود. امروز این وظیفهی ما است که هرچه بیشتر [رابطه برقرار کنیم] و خودمان را آماده کنیم.
🔺 تشکیل نظام اسلامی، مقدّمهی تحقّقِ وعدهی بزرگ الهی
🔹 تشکیل #نظام_جمهوری_اسلامی یک مقدّمه و تحقّق یک وعدهی کوچک و نزدیک است برای اطمینان به تحقّق آن وعدهی بزرگ، که از دسترس ما دور است و نمی دانیم زمانش کِی است. از خدای متعال بخواهید آن وعده را محقّق کند؛ ارتباط قلبی را هرچه بیشتر کنید، از حضرت بخواهید، درخواست توجّه بکنید، درخواست دعا بکنید از آن بزرگوار، و بدانید که آن بزرگوار به این درخواستها توجّه خواهد کرد.
#مهدویت
#جمعه
#امام_زمان
🗓 گزیدهای از بیانات در دیدار مسئولان، کارکنان و خانوادههای اعضای دفتر رهبری؛ ۱۳۹۳/۰۳/۲۲
@darsvareh
💢اجازه اجتهاد باید در سینه باشد!
✔️مرحوم آیتالله سید محسن حکیم نقل میکردند: من[در طول تحصیل] از کسی درخواست اجازه[اجتهاد یا نقل روایت]نکردهام، اجازه باید در سینه باشد!
آقای حکیم هم چنین میفرمودند: من مبتلا به مرضی شده بودم که پزشکان گفتند: با این وضع تابستان نباید در هوای گرم نجف بمانید، باید به منطقهای که آب و هوای خنک داشته باشد بروید!
چون اخوی من در سوریه یا لبنان- تردید از من است- بود، تصمیم گرفتم تابستان را به آن جا بروم. مرحوم میرزای نائینی وقتی شنیدند من قصد مسافرت دارم، روزی به منزل ما تشریف آوردند، من داشتم حاشیه کفایه را مینوشتم. با تشریف فرمایی ایشان، دست از کار کشیدم و به اندرون رفتم تا وسایل پذیرایی را بیاورم.
وقتی آمدم دیدم مرحوم میرزا دارد نوشته مرا مطالعه میکنند. یک روز بعد از این دیدار، دیدم پاکتی به درِ منزل فرستادهاند. درِ پاکت را که باز کردم، دیدم هم اجازه اجتهاد و هم اجازه روایت برایم نوشتهاند! این تنها اجازهای است که من دارم، آن را هم من نخواستم!
📕سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از: مجله حوزه، شماره ۹۸، خرداد و تیر ۷۹، گفتگو با مرحوم آیتالله سید محمد جعفر مروّج.
@darsvareh
آخوند ملا علی همدانی از علمای طراز اول همدان، روزی در مشهد، خدمت حاج #شیخ_حسنعلی_نخودکی اصفهانی رسید و از ایشان تقاضای #موعظه کرد، حاج شیخ حسنعلی در جواب میگوید: «#مرنج_و_مرنجان».
مرحوم آخوند ملاعلی همدانی میگوید:
خب «مرنجان» راحت است، ما کاری میکنیم که خودمان را بسازیم و کسی را از خود ناراحت نکنیم، اهانت به کسی نمیکنیم، غیبت کسی را نمیکنیم و این را میشود انجام داد،
اما «مرنج» را چکار کنیم؟ کسی به ما بدی میکند، غیبتمان را میکند، پولمان را میخورد، قهراً انسان رنجش پیدا میکند، مگر میشود چنین چیزی که انسان نرنجد؟
فرمودند: بله، گفت: چطور؟
فرمود: «#خودت_را_کسی_ندان»، عیب کار ما همینجا است. ما خودمان را کسی میدانیم. به ثروتمان، به علممان، به ریاستمان، به هر چیزی میبالیم، لذا هیچ کس جرات ندارد به ما تو بگوید.
بر مال جمال خویشتن غره مشو کان را به شبی برند و آن را به تبی
▪️صفحه معرفتی نمازشب
@darsvareh