5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 کوچهی التماسیها تا حالا به گوشِت خورده بود؟
میخواستیم تعدادی از مصاحبههای روسپیهای شهرنو که در مجله اطلاعات بانوان چاپ شده بود را تایپ کنیم؛ تایپیستها معمولا بعد از چند روز کار انصراف میدادند و میگفتند که این مطالب خیلی ناراحت کننده است و دچار افسردگی میشویم.
چند نمونه از این مصاحبهها را در #درواقع منتشر کردهایم.
با #درواقع همراه باشید...
@darvaqe1
🔴 حملهٔ اتمی به کاشان!
✍ در سال ۱۳۵۶ طرح جامعی برای کاشان طراحی شده بود که در صورت تصویب و اجرای آن شهر کاشان به ویرانه تبدیل میشد. تقلیل محدوده شهری، عبور کمربندی از خیابان اصلی مرکز شهر، تخریب چندین هتل از جمله هتل بزرگ کوروش، تخریب ۵۰۰ خانه ویلایی نوساز، تخریب صدها خانه در مرکز شهر، تخریب مجموعه آپارتمان های مسکن و شهرسازی و تخریب چند ساختمان نوساز اداری، جزو برنامهی اجرایی این طرح بودند. اعتراض بزرگان و مردم کاشان موجب شد تا این طرح بعد از چالشهای زیاد و بررسیهای چندباره کنار گذاشته شود.
با #درواقع همراه باشید...
@darvaqe1
🔴 هویدا، خائن یا اسطوره؟!
سپیدوسیاه ۱۳۵۷/۸/۱۷: سرانجام امیرعباس #هویدا پس از سیزده سال از پشت میز، مستقیم به زندان رفت. او که دست همهٔ مردان سیاسی کشور را در خیانت و خطا از پشت بسته بود، به دستور شاه دستگیر شد. ما این واقعه را به همهٔ مردم ایران تبریک میگوییم...
با #درواقع همراه باشید...
@darvaqe1
🔴 محبوبیت بالای رضاشاه بین مردم
✍ طبق خاطرات اشرف پهلوی، وقتی رضاشاه تبعید شد، هیچ صدای اعتراضی از سوی مردم، مطبوعات، درباریان و سیاستمداران در حمایت از او و محکومیت تبعیدش، برنخواست.
گلایههای اشرف نشان میدهد که #رضاشاه بعد از دو دهه حکومت چه جایگاهی بین مردم ایران داشته است.
با #درواقع همراه باشید...
@darvaqe1
درواقع
🔴 اولین کنشگری دانشجویان در ایران
✍ منوچهر اقبال تنها مسئول ارشد سیاسی است که پیش از انقلاب از دانشجویان کتک خورده است. او در دههٔ بیست، متصدی چندین وزارتخانهٔ مهم شده بود و بسیاری او را مؤسس سازمان نظامپزشکی ایران میدانند. اما چگونه شد که چنین شخصیتی، چهرهٔ منفور مردم و احزاب گشت؟
پس از برکناری حسین علا از نخست وزیری در سال ۱۳۳۶، کرسی نخستوزیری به منوچهر اقبال، پزشک معالج رضاشاه رسید. کابینهٔ اقبال طولانیترین دولت بعد از اشغال خاک ایران در جنگ جهانی دوم و برکناری رضاشاه از قدرت بود که سه سال و نیم به طول انجامید، اما این تصدی طولانی پایان خوشی نداشت. اقبال پس از تصدی نخستوزیری، حکومت نظامی را لغو و #ساواک را تأسیس کرد. او همیشه با افتخار درباره ساواک جمله «امنیت چنان برقرار است که نیازی به حکومت نظامی نیست» را تکرار میکرد. از کارهای مهم اقتصادی او، انعقاد قرارداد نفتی با ایتالیا با سهم ۷۵ درصدی ایران بود. اوضاع برای او بد نبود تا اینکه تقلب آشکار در انتخابات دورهٔ بیستم مجلس شورای ملی، فضای کشور را متشنج کرد. شاه انتخابات را مردود و اقبال را از نخستوزیری عزل کرد. او پس از نخستوزیری رئیس دانشگاه تهران شد، اما دانشجویان بهخاطر عملکرد او در دوران نخستوزیری، حاضر به پذیرش او نشدند. ششم اسفند ۱۳۳۹، بهدنبال حملهٔ دانشجویان دانشگاه تهران به اتومبیل منوچهر اقبال، دانشگاه تهران تعطیل شد.
دانشجویان در تظاهرات آن روز، خودرو اقبال را به آتش کشیدند. پس از این اتفاق، اقبال عازم لندن شد. او پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۴۲، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گردید. اقبال تا پایان عمر (۱۳۵۶)، در سمت مدیر عاملی شرکت نفت باقی ماند. او نخستوزیری بود که چندین اقدام مهم را برای اولین بار در تاریخ پهلوی به نام خود ثبت نمود اما در کنار این اولین اقدامات، به اولین نخستوزیری که از دست مردم کتک میخورد نیز تبدیل شد.
با #درواقع همراه باشید...
@darvaqe1
🔴 جنایات ساواک در رسانههای بینالمللی
✍ چهارم آذر ۱۳۵۵، سازمان عفو بین الملل پیرو اخبار اعتراضات مردم علیه سازمان امنیتی اطلاعاتی ایران موسوم به #ساواک، به تحقیق و تفحص در این باره و انعکاس آن پرداخت. در نهایت طی بیانیه ای شاه و ساواک را به نقض گسترده حقوق بشر متهم کردند. به دنبال آن، در شماره ۲۶ نوامبر روزنامه واشنگتن پست، مقالهٔ روز این روزنامه با تیتر «ایران به شکنجه مداوم متهم است»، به این خبر اختصاص یافت. این مقاله، فضای سیاسی ایران را فضایی پر از رعب و وحشت دانست و از عکس معروف شکنجه احمد انصاری (از حامیان مصدق) به دست ساواک استفاده کرد. سازمان عفو بین الملل در گزارش خود، استفاده از شلاق، شوک الکتریکی، کشیدن ناخن و تجاوز به عنف را از شکنجههای معمول ساواک برشمرد. هرچند این گزارش اقدامی در پی نداشت، اما اولین بازتاب بینالمللی شکنجههای ساواک در رسانهها بود. بعدها در مجله اِشترن آلمان نیز این گزارش به چاپ رسید.
با #درواقع همراه باشید...
@darvaqe1
🔴 چالش زنان عروسکی ادامه دارد
✍ #زنان_عروسکی که حاصل سالها تبلیغ و الگوسازی رسانهای حکومت پهلوی از زن غربی و ترویج سبکی از آزادی زنان در پوشش و آرایش بود، نه تنها پیش از انقلاب، حکومت را با چالشهای جدی فرهنگی و اجتماعی روبرو کرده بود، بلکه پس از انقلاب نیز پسلرزههای آن ادامه داشت. آیتالله طالقانی از روحانیون مبارز و روشنفکر، که نظراتش در روزهای بعد از انقلاب بسیار مهم و مورد توجه رسانهها بود، همان ابتدا در تبیین جایگاه زن در جامعه اسلامی، زنان عروسکی را خط قرمز انقلاب برشمرد و مشارکت زنان در مسائل اجتماعی و اقتصادی را مورد تاکید قرار داد.
به نظر شما زنان عروسکی، بعد از انقلاب برچیده شدند؟
آیا جامعه امروزی هنوز با چالش زنان عروسکی مواجه است؟
به نظرتان این سبک از زندگی، در قالب آزادیهای اجتماعی، قابل توجیه است؟
پیشنهاد و راهکار شما چیست؟ پذیرفتن زنان عروسکی در جامعه یا مقابله با آنان؟
با #درواقع همراه باشید...
@darvaqe1