🔴 آرژانتین بدون توپ!
گزارش خبرنگار کیهان از وضعیت و امکانات تیم ملی فوتبال در جام جهانی آرژانتین: «به خدا دردآور است، ما #توپ_نداریم، فقط همان دو سه تا توپی را داریم که از تهران آورده بودند، و این برای تمرین یک تیم ۲۲نفری که به قهرمانی جهان آمده هیچ است. برای فوتبالیستهای ما، اتاق خالی، آنهم بدون گارسون و غذا اجاره کردند.»
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe1
🔴 دانشآموزان ایرانی در مدارس خارجی
در دهه پنجاه حدود ۲۰ #مدرسه_خارجی در ایران وجود داشت که تعداد دانشآموزانشون به حدود ۱۵هزار نفر میرسید. اما خوبه بدونید بیش از ۵۰درصدِ دانشآموزان این مدارس ایرانی بودند!! به طور مثال: مدرسه کامیونیتی ۱۳۰۰ دانشآموز داشت که ۵۵درصدشون ایرانی بودن و تدریس این مدرسه طبق برنامه مدارس آمریکا بود. 🤷♂
با #درواقع همراه باشید ...
🆔 @darvaqe1
عملیات پرچم دروغینِ آلمان
گلایویتس نام عملیاتی بود که در ۳۱ اوت ۱۹۳۹ با حملهٔ تعدادی از نیروهای آلمانی با لباس نظامیان لهستانی به ایستگاه رادیویی #گلایویتس در مرز میان آلمان و لهستان انجام شد. آلمان با انجام این عملیات #فریبکارانه بهانهٔ لازم برای حمله به لهستان و شروع #جنگ_جهانی_دوم را فراهم کرد. جنگی که در آن حدود ۵۰ تا ۸۰ میلیون نفر کشته شدند. آلفرد ناویوکس فرمانده آلمانی این عملیات، بعداً در دادگاه نورنبرگ به این صحنه سازی اعتراف کرد.
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe1
🔴 اعتصاب اساتید دانشگاه تهران نقطه آغاز ۱۳ آبان
احتمالاً همه مردم، #۱۳آبان رو به تسخیر سفارت آمریکا بشناسن، ولی خوبه بدونید اتفاقاتی که منجر به تسخیر سفارت شد، در واقع گرامیداشت سالگرد اتفاقیه که یک سال قبل رخ داده بود. یعنی اعتصاب اساتید دانشگاه تهران به رفتارهای حکومت پهلوی نسبت به: حکومت نظامی، بسته شدن دانشگاه توسط گارد شاهنشاهی و ...! این #اعتصاب منجر به درگیریهای نسبتاً شدیدی در ۱۳ آبان سال ۵۷ بین دانشآموزان و دانشجویانِ حامی این اساتید با نیروهای رژیم میشه که تلافاتی هم داشته. در نهایت هم تسخیر سفارت در سالگرد این اتفاق رقم میخوره.
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe1
🔴 مشکلات سفارت آمریکا برای دانشجویان ایرانی
در دهه پنجاه تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی در آمریکا مشغول تحصیل بودند، روزنامه اطلاعات با چاپِ مطلبی، از مشکلاتی که هر ساله #سفارت آمریکا برای این دانشجویان ایجاد میکرد، یاد کرده و مینویسد: «#دانشجویان مجبور بودند از ۴ بعداظهر تا ۸ صبح، پشت درِ سفارت در صَف ایستاده و شب را همانجا بخوابند. در داخل سفارت هم سؤالاتی از دانشجویان پرسیده میشود که هیچکدام منطقی و اصولی نیست. در حالی که میتوانستند ظرف چند دقیقه ویزا صادر کنند، آنقدر ایرادهای بنیاسرائیلی میگرفتند که دانشجویان به ستوه میآمدند.» در نهایت نویسنده روزنامه ضمنِ گلایهای یادآور میشود؛ «در زمانی که کشور ما بهترین روابط دوستانه را با آمریکا دارد و جوانان ما میلیونها دلار در این کشور خرج میکنند، دلیل این سختگیریها و بیتوجهیها چیست؟!»
گلآقا:
اینم از دلیل اصلی گروگانگیری اعضای سفارت 🎃
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe1
🔴 جولانِ #هیولای_فساد در دستگاههای حکومتیِ سال ۱۳۳۲، از نگاه کاریکاتوریست مجله سپیدوسیاه
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe1
درواقع
🔴 گروه «۵+۱» طراح حمله به سفارت آمریکا
✍ در ماجرای تسخیر #سفارت_آمریکا روایتهای مختلفی در مصاحبهها سایتها و کتابها وجود داره. یکی از روایتهای جالب تو این موضوع روایت کتاب «سراب سیاست» از ماجرای تسخیر سفارت آمریکاست. چیزی که برام جالب بود توی این کتاب مسألهٔ تسخیر سفارت، مثل یک پازل بررسی شده و توی هر بخشِ کتاب، نویسنده تکههای این پازل رو با استفاده از اسناد و مصاحبههای موجود کنار هم میذاره و در آخر یک تصویر واضح از ماجرای سفارت در ذهن مخاطب درست میشه. پازلی که شخصی به نام سید محمد موسوی خوئینیها بیشترین تکّهها رو به خودش اختصاص داده. رد پاش هم تقریبا همه جای ماجرای سفارت هست. خوئینیها حتی تا سالها بعد از اشغال سفارت، از اسنادی که توی سفارت باقی مونده بود، استفاده سیاسی و ابزاری میکرده.
ماجرا از این قرار بود که موسوی خوئینیها به عنوان مشاور امام رابط بین دانشجویان و امام محسوب میشد. البته بیشتر دانشجویانی که تفکرات چپ داشتن با ایشون در ارتباط بودن. تعدادی از این دانشجویان که بعدا «دفتر تحکیم وحدت» رو هم تشکیل میدن، تابستون ۱۳۵۸ طرح حمله به سفارت رو میکشن. محمود احمدی نژاد که اون زمان نماینده دانشگاه علم و صنعت بود و محمدعلی سید نژاد هم به عنوان نماینده دانشگاه تربیت معلم، با این طرح مخالف میکنن. احمدی نژاد میگفته باید به جای آمریکا به #سفارت_شوری حمله کنیم و سیدنژاد هم رضایتشو منوط به رضایت امام خمینی میکنه. شرط سیدنژاد باعث میشه بقیه هم دچار تردید بشن و این طرح تا کسب اجازه از امام به تعویق میافته.
دانشجویان اعضای این شورا پا میشن میرن پیش موسوی خوئینیها تا از طریق ایشون از امام کسب تکلیف کنن. افکار رادیکال و چپ خوئینیها هم در اینکه دانشجوها از بین مشاوران و حلقه نزدیک به امام، خوئینیها رو انتخاب کردن بیتاثیر نبود.
بعد از این دیدار، موسوی خوئینیها با طرح تسخیر سفارت موافق بود، اما با مطرح کردن این نقشه با امام مخالفت کرد و به اعضای شورا گفت که از طرف او به دانشجویان بگن که «امام راضی است.» بعد از این بود که گروه «۵+۱» شکل گرفت: ابراهیم اصغرزاده، محسن میردامادی، حبیبالله بیطرف، رضا سیفاللهی، رحیم باطنی و سید محمد موسوی خوئینیها.
معصومه ابتکار که در آن زمان ۱۹ سال داشت در خاطرات خودش نوشته: «آقای خوئینیها به آنها قول داد که در زمان مقتضی مسئله را به امام اطلاع دهد [...] اما بعد از اشغال سفارت بود که متوجه شدیم آقای خوئینیها نتوانستهاند به امام اطلاع دهند.»
روز ۱۳ آبان که دانشجویان و مردم بخاطر سالروز کشتار سال ۵۷ مشغول راهپیمایی بودند، حدود ۴۰۰ نفر از دانشجویان مسیر خود را به سمت سفارت آمریکا کج کردن و در یک چشم به هم زدن سفارت به اشغال دانشجویان دراومد. موسوی خوئینیها هم به عنوان رهبر این حرکت ساعتی بعد در سفارت حضور یافت و نماز جماعت به امامت خوئینیها در محوطه سفارت خونده شد...
بازخوانی و خلاصه قسمتی از کتاب سراب سیاست (واکاوی اندیشه و عملکرد سید محمد موسوی خوئینیها)
🆔 @darvaqe1