مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی
بر اساس مٱموریتی که از طرف یونسکو بهش محول شده بود، مدرسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی رو همراه با دکتر غلامحسین صدیقی تأسیس میکنه.
بعد از مدتی بخاطر مراجعه به ادارات دولتی از جمله اداره آمار عمومی که به نام یونسکو خواستار بعضی آمارها و مطالعه برخی پرونده ها میشده، باعث حساسیت رکن دوم ارتش میشه.
بعدها ساواک در گزارشی نراقی رو اینجور معرفی میکنه :
" از لحاظ مدیریت و شایستگی متوسط، خودخواه، متکبر، غیرقابل اعتماد و روی همین اصل فاقد حسن شهرت لازم است.
۶/
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe_ir
همکاری با ساواک
این حساسیت اداره ضد جاسوسی نهادهای امنیتی، موجب میشه یک بازه زمانی مجددا به فرانسه بره و دوباره در یونسکو مشغول به کار بشه ولی بعد از مدتی دوباره به ایران برمیگرده و به همکاری با ساواک میپردازه،
احسان نراقی:" با صراحت به شما بگویم که تیمسار پاکروان (رئیس وقت ساواک)
هر کمکی از من میخواست به او میکردم... به پاکروان گفته بودم مایل نیستم کارمند تو باشم ولی از نظر فکری و عملی هر گونه کمکی از من بخواهی انجام میدم."
همین کمک فکری و عملی احسان نراقی باعث میشه ساواک از گذشته اون چشمپوشی کنه.
۷/
با #درواقع همراه باشید ...
🆔 @darvaqe_ir
هنگام انقلاب
احسان نراقی بواسطه روشنفکر بودن و اعتقاد به نظام سلطنتی، با دفتر فرح دیبا مراوده هم داشته و جزو مشاورین حلقهی اولیه محسوب میشد.
در روزهای آخر حضور محمدرضا پهلوی در ایران، چند باری دیدار شخصی با نراقی برگزار میکنه. اما این گفتوگوها و راهنماییهای احسان به شاه ،برای حفظ سلطنت خیلی دیر بود.
نراقی درمورد این دیدارها میگه:
" شاه فرق کرده بود، غرورش فروکش کرده بود. من به راحتی با او مجادله میکردم. حرفهایی میزدم که گر چه خوشش نمیآمد، اما مخالفتی هم با آن نمیکرد."
۸/
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe_ir
🔴 نگاه طنزآمیز مجله کاریکاتور به ناتوانی سازمان ملل در مدیریت جهانی و بلایی که دولتهای #جهان بر سر کره زمین آوردند.
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe_ir
🔴 جشن سرقتِ مشروطیت
هر ساله به مناسبت گرامیداشت سالگرد انقلاب #مشروطه، مجلس جشنی توسط مقامات سیاسی برگزار میشد. سال ۱۳۴۵ در این جشن که رجل سیاسی، همسران و فرزندانشان شرکت داشتند، قریب دو هزار کارد و چنگال گم شد (ربوده شد😅). در خاتمه #جشن، کیف بعضی از همسران رجل سیاسی را که بازرسی کردند، از کیف یکی از آنها پنجاه کارد و چنگال بیرون آوردند.
با #درواقع همراه باشید ...
🆔@darvaqe_ir
🔴 هویدا و گرانفروشیِ تعاونیها/ سال ۱۳۵۰
هویدا در جلسه افتتاحیه سمینار ملی توجیه قانون شرکتهای #تعاونی میگوید: «تنها راه ادامهٔ زندگی بعضی از تعاونیهای دولتی این است که جنسی را گرانتر از بازار به کارمندان دولت بفروشند و کارمند دولت هم به خاطرِ خرید اقساطی، جنس را میخرد. اینگونه تعاونیها تفاوتی با بقالی سرِ گذر ندارند. زیرا بقال هم جنس را #گرانتر و یا نسیه میفروشد.
بعضی از تعاونیها ۴۰ درصد گرانتر از بازار، جنس را به مردم میفروشند.»
با #درواقع همراه باشید ...
🔶@darvaqe_ir
🔴 اتوبوس آلبرت/ کلکته تا لندن
در سال ۱۹۵۷، شخصی به نام پدی گارو-فیشر، مسافران را با یک #اتوبوس عمومی قدیمی از لندن به کلکته برد. اتوبوس دو طبقهٔ او به آلبرت معروف بود و به سفرهای تحت پوشش آن تورهای آلبرت میگفتند. این مسیرِ ۳۲۷۰۰ کیلومتری که طی کردن آن ۵۰ روز طول میکشید طولانیترین مسیر اتوبوسی در جهان بود و سفر یک طرفه بین لندن و کلکتهٔ آن ۱۴۵ پوند (حدود ۱۳۵۱۸ روپیه) هزینه داشت که بدون شک در آن روزها مبلغ هنگفتی بود.
#آلبرت تا سال ۱۹۷۶ حدود ۱۵ تور بین کلکته و انگلیس و چهار سفر بین انگلیس و استرالیا را انجام داد. تقریباً از ۱۵۰ مرز بدون بررسی های زیاد عبور میکرد و در تمام کشورهایی که از آن عبور می کرد برچسب "سفیر دوستانه" را به دست آورد.
آلبرت در این سفر، مسافران را از انگلستان به بلژیک، آلمان غربی، اتریش، یوگسلاوی، بلغارستان، ترکیه، ایران، افغانستان، پاکستان و شمال هند عبور میداد.
با #درواقع همراه باشید ...
🔶@darvaqe_ir
🔴 دولت لوکس/ گرانی مسکن
اعضای کمیتهٔ بررسی قیمتها وابسته به کمیتهٔ حمایت از مصرف کننده میگویند: «سازمانهای دولتی به خاطر اجارهٔ ساختمانهای گرانقیمت و پرداخت اجارههای سنگین، متهم به لوکس پرستی هستند. تنها #دولت است که به خاطر امکانات مالی که دارد به مالکان اجارههای سنگین میدهد و همین مسئله سبب شده که کرایهٔ خانهها دائماً بالا برود. اگر سازمانهای دولتی از اجاره ساختمانهای #لوکس و گرانقیمت خودداری کنند در کاهش اجارهبها تأثیر خواهد داشت.»
با #درواقع همراه باشید ...
🔶@darvaqe_ir
🔴رانندگان تاکسی/ مشکلات، گرانی، ترافیک، ...
نامه یک رانندهٔ تاکسی به سردبیر روزنامه اطلاعات درباره وضعیت رانندگان این صنف در سال ۱۳۵۳: «تهیه یک تاکسی و امتیاز آن مشکلات زیادی دارد، یک #راننده_تاکسی باید فرش و خانه پدری خود را بفروشد تا بتواند یک تاکسی و امتیاز آن را بخرد و تازه بعد از گرفتن جواز رانندگی تاکسی، ماجرا شروع میشود. در درجه اول باید هر سال هزار تومان پول بیمه بدهد و پس از بیمه، نوبت سوخت روزانه میرسد و بعد از آن باطری باید تعویض شود و کلاج و فرمان و بقیه هم همینطور.
کل درآمد یک رانندهٔ تاکسی طی این یک روز کاری به ۱۵۰ تومان میرسد، که از این رقم، اگر پول بنزین، بیمه و مخارج را کم کنیم، از اصل درآمد، بیش از ۵۰ تا ۶۰ تومان باقی نمیماند. با همین مبلغ باید اجاره منزل، خرجی روزانه خانه، کفش و لباس برای زن و بچه و هزارویک خرج دیگر را تأمین کند. دلم میخواهد مردم بدانند یک رانندهٔ تاکسی موجود مریخی نیست! مثل خودشان با #مشکلات زیادی در زندگی درگیر هستیم و مثل همه آنها از ترافیک سرسامآور و وضع آشفتهٔ تاکسیرانی دل پرخونی داریم.»
با #درواقع همراه باشید ...
🔶@darvaqe_ir
6.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 دانشجوی ایرانی، کفنپوش در ایتالیا
تصاویر آسوشیتدپرس در ۲۶ شهریور ۱۳۵۷ از تظاهرات #دانشجویان کفنپوش ایرانی در رم پایتخت ایتالیا که شگفتی مردم رم و خبرنگاران را به دنبال داشت.
این تظاهرات علیه حکومت پهلوی، حدود ده روز بعد از واقعه ۱۷ شهریور برگزار شد.
با #درواقع همراه باشید ...
🔶@darvaqe_ir