بارش و رعدبرق در شمال و شمال غرب کشور
⛈امروز در گیلان و شمال اردبیل بارش باران، گاهی رعدوبرق، وزش باد و در مناطق سردسیر و ارتفاعات بارش برف پیشبینی شده است.
🌧فردا در برخی مناطق غرب، جنوب غرب و ارتفاعات مرکزی بارشهای پراکنده روی میدهد.
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅️صدای کارفرمایان از نبود کارگر بلند است ولی هیچگاه به علت آن اشارهای نمیکنند!
فتح الله بیات (رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی):
🔸️بیش از ۹۷ درصد کارگران کشور فاقد امنیت شغلی هستند و در مشاغل دائم، با قراردادهای زیر یک سال مشغول به کار هستند.
🔸️در خیلی جاها حتی شهرکهای صنعتی صدای کارفرمایان بابت نبود کارگر بلند است ولی هیچ یک اشارهای به قراردادهای کوتاه مدت و حقوق و دستمزد ناکافی کارگران نمیکنند.
🔸️دستمزدی که شورای عالی کار تعیین میکند حداقلها است؛ کارفرمایان وقتی میخواهند یک نیروی کار را در مجموعه خود به کار ببرند، باید ایاب و ذهاب، ناهار، اضافه کار، سختی کار و مزایای قانونیاش را پرداخت کنند و فقط به حداقل مزدی که شورای عالی کار تعیین میکند، بسنده نکنند!/دسترنجنیوز
خبرنگار افتخاری: فرزانه رحیم زاده
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅اداره کل بازرسی از زیر سلطه معاونت روابط کار خارج شود
کرمعلی سامانیپور (فعال کارگری استان البرز و دبیر اجرایی خانه کارگر هشتگرد و ساوجبلاغ):
🔸 دولت نه در شعار بلکه در عمل باید بپذیرد که شرکای اجتماعی دارد و در تصمیمات مهم از شرکای اجتماعی خود مشورت بگیرد و یکی از حوزههایی که ما میتوانیم به عنوان تشکل و شریک اجتماعی به دولت و وزارت کار کمک کنیم، کمک به بازرسیها و بازرسان ضابط این وزارتخانه و مشورت در زمینه چگونگی بازرسی و ساختار بازرسیهاست.
🔸 اکنون ما پیشخوان دولت و پلیس به علاوه ۱۰ و کارگزاریهای تامین اجتماعی و حتی برخی شعب فروشگاههای رفاه را خصوصی کردیم. آیا کارمندان دولتی قبلی رفتند و آیا عملکردهای بخش خصوصی از بخش دولتی بهتر بوده است؟ در زمینه بازرسی این امر به مراتب بیشتر وجود دارد. سوال من این است که چرا ما به جای واگذاری شرکتهای پرسود دولتی دقیقاً وظایف نظارتی و اداری و نقاط حساس کار که سودی نیز در آن نباید وجود داشته باشد را خصوصی میکنیم؟ در این میان تربیت نیروی بازرس با چه نظارتی انجام خواهد شد؟
🔸 ساختار بازرسی باید تغییر کند. اینکه آقای میدری دستوری دهند و ما بهعنوان شرکای اجتماعی با ایشان همراه شویم و یک رابطه یک طرفه باشد، میسر نیست. ساختار بازرسی ما دچار تعارض منافع با برخی دیگر از بخشهای دولتی است که در زیرمجموعه آن است. اگر بازرسی نهاد مستقلی از وزارت کار بود، اتفاقات خوبی میافتاد.
🔸حداقل باید این زمینه فراهم شود که بازرسی از زیر دست معاونت روابط کار خارج شود و زیر بلیط نهادهای دیگر وزارتخانه نباشد و قدرتش بیشتر باشد. اما اکنون مانند سازمان تامین اجتماعی که باید بله قربانگوی مدیران وزارت کار باشد و استقلالی ندارد، بازرسی ما نیز زیر دست تعداد قابل توجهی از مدیران محلی و منطقهای و وزارت کار است و مدام باید بنابر مصالح مختلف اقدامی نکرده و سکوت کند! اگر میخواهیم تغییر جدی داشته باشیم، باید بصورت ساختاری و با مشورت شرکای اجتماعی تغییراتی را در حوزه بازرسی انجام دهیم./ ایلنا
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅مبنا در تعیین دستمزد،تورم سبد معیشت خانوار است
محسن باقری (نماینده کارگران در شورای عالی کار):
🔸روی مبانی اولیه تعیین مزد و بحث سبد معیشت مشکلاتی وجود دارد، در حالی که اگر مبنا درست شود، تعیین دستمزد کار دشواری نیست لذا نظر گروه کارگری این است که اصلاح ماده ۴۱ با اولویت تمرکز بر سبد معیشت باشد زیرا مبنا در تعیین مزد،تورم سبد معیشت است.
🔸گروه کارگری بر اصلاح ماده ۴۱ قانون کار با تمرکز بر سبد معیشت تاکید دارد زیرا مبنا در تعیین دستمزد،تورم سبد معیشت خانوار است.
🔸در روزهای اخیر ،نخستین نشست از سلسله نشستهای تخصصی مزد ۱۴۰۴ از سوی مؤسسه کار و تأمین اجتماعی برگزار شد. هدف از برگزاری این نشستها افزایش توان چانهزنی شرکای اجتماعی در جلسات شورای عالی کار است.در این نشستها که قبل از تشکیل جلسات تعیین حداقل مزد ۱۴۰۴ در آذرماه برگزار میشود میزان دستمزد مشخص نمیشود اما با بهرهبرداری از یافتههای پژوهشی و مطالعات تطبیقی پیشنهاداتی برای سیاستگذاران ارسال میشود./ایسنا
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅تعیین دستمزد نیازمند سازش و گفتگواست
پروانه رضایی (معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)در دومین نشست تخصصی مزد:
🔸ما همواره برای اجرا و انجام امور نیازمند پژوهش هستیم. پژوهش یک اقدام ضروری است و برای جمعبندی موضوعات، زیرساختهای مناسب برای تصمیمگیری نیاز داریم. برای حمایت از کارگران، نیازمند کارفرمایان قوی و همکاری نزدیک با آنان هستیم.
🔸 من به این نکته باور دارم که ما برای حمایت از کارگران نیازمند کارفرمایان قوی هستیم. همچنین، بهرهوری موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه بیشتری شود.
🔸به کار تیمی و اصل سهجانبهگرایی معتقدم. معتقدم برای تعیین دستمزد همه شرکای اجتماعی باید منطبق با شرایط اقتصادی روز تصمیم بگیرند. در سیاستهای کلان، باید توجه ویژهای به سهجانبهگرایی داشته باشیم و از ظرفیتهای تمامی شرکای اجتماعی بهرهمند شویم.
🔸در شرایط فعلی، احیای سازش میان طرفین بسیار حائز اهمیت است، زیرا در غیر این صورت، کشمکشها مسائل را پیچیدهتر خواهد کرد.
🔸برای تعیین حداقل دستمزد، همه شرکای اجتماعی باید به وضعیت اقتصادی توجه داشته باشند و تمامی نظرات را در نظر بگیرند.
🔸 رای همه شرکای اجتماعی در شورایعالی کار مساوی است. از شرکای اجتماعی میخواهم که در تصمیمگیریها با منطق اقتصادی پیش بروند./ایلنا
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅تعیین دستمزد باید به ارتقای سطح معیشت و افزایش قدرت خرید کارگران کمک کند
علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر):
🔸بدون تردید در راستای تعیین دستمزد کارگران، پیش از هرچیز باید به فلسفه افزایش مزد توجه داشت زیرا دستمزدی که تعیین میشود باید به ارتقای سطح معیشت و افزایش قدرت خرید کارگران کمک کند.
🔸 قبل از هرگونه افزیش، سیاستگذاریهای کلان اقتصادی به سمت مبارزه جدی با افزایش نرخ تورم برود درغیر این صورت تعیین درصدی به عنوان دستمزد آن هم در کنار افزایش نرخ تورم،کمکی به حفظ و ارتقای قدرت خرید کارگران نمیکند./ایسنا
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj