🔴 ادعای نماینده کارفرمایان
✅ قانون کار در مورد تمامی کارگاهها یکسان است/ کارفرمایی که ۱ کارگر دارد با آنکه ۱۰۰ کارگر دارد، متفاوت است
اصغر آهنیها (نماینده کارفرمایان در شورایعالیکار):
🔸طبق آمار، بسیاری از کارگاههای کشور ما، جزو کارگاههای کوچک و متوسط هستند؛ ما نماینده این کارگاهها هستیم که سهم دستمزدشان در هزینههای تولیدی واحد خود بسیار بالاست و ما موظف هستیم چنین کارگاهایی را در نظر بگیریم.
🔸در حالی که قانون کار، برای تمامی واحدهای تولیدی، چه آنهایی که سهم دستمزد بالایی دارند و چه آنهایی که این درصد برایشان کم است، یک تصمیم واحدی میگیرد.
🔸میان کارفرمایی که یک کارگر دارد، با آنکه ۱۰۰ کارگر دارد، تفاوت است؛ ما باید ضعیفترین ها را ببینیم./دسترنجنیوز
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅افزایش حقوق کارگران تورمزا نیست
محسن باقری (نایبرئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران ):
🔸 افزایش دستمزد کارگران قطعاً موجب افزایش بهرهوری و رفاه میشود نه موجب افزایش تورم. نتایج مثبت افزایش ۱۲۰ درصدی دستمزد کارگران در سال ۱۳۵۸، افزایش ۷۶ درصدی در سال ۱۳۷۲ و افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد در سال گذشته و همچنین پیامدها و عواقب عدم افزایش دستمزدها در سالهای جنگ در کارنامه اقتصاد کشور مشهود است.
🔸ضریب همبستگی بین دستمزد و تورم در کشور ما زیاد نیست. این موضوع نهتنها موجب بیکاری نشده بلکه بر اساس یافتههای اقتصادی موجب رفاه کارگران نیز شده است.
🔸همچنین شاهد افزایش قیمت اقلام خوراکی و خودرو و خدمات دولتی مانند کرایه مترو و تاکسی و اتوبوس در یک ماه اخیر بودیم. در طول یک ماه اخیر ۴۰ درصد رشد قیمت داشتیم ضمن اینکه دولت در بخش کارمندان هم ۳۵ تا ۵۰ درصد افزایش حقوق را اعمال کرده است./بازار
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅ با دستمزد امسال زندهماندنِ توام با شرمندگی، به کارگر میرسد نه زندگی کردن!
اکبر شوکت (فعال کارگری):
🔸رقمی که برای دستمزد کارگران تصویب شد، در حقیقت صرفا کمککنندهای است برای زنده ماندن همراه با شرمندگی! نه زندگی کردن!
🔸به کرات مطالبی میشنویم که بیان میکند کارگران برای زندگی کردن به چه مزایا و دستمزدی نیاز دارند.
🔸بهتر است این جمله را اینچنین اصلاح کنیم که کارگران برای زنده ماندن به چه دستمزدی نیاز دارند؟! زندگی کردن یکسری بخشهایی دارد اعم از تامین هزینه خورد و خوراک، پوشاک، تحصیل، تفریح، درمان و... که هزینه این موارد طبق برآورد کارشناسان نزدیک ۱۸ میلیون تومان است؛ پس وقتی آقایان دستمزد را ۲۱٪ بالا میبرند و به ۸،۹ ملیون تومان میرسانند اینجا دیگر حتی نمیتوانیم بیان کنیم که کارگر با این درآمد چگونه زندگی کند چرا که کارگر زندگی نمیکند؛ با این برنامه و مدیریت آقایان و دستمزد و حتی یارانه۳۰۰ هزارتومانی کارگر فقط زنده ماندن توام با شرمندگی را تجربه میکند و لاغیر!/دسترنجنیوز
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅بهداشت حرفهای و ایمنی شغلی نباید تجاری سازی شود
علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر)
🔸 بیماریهای متعددی از نحوه نشستن و کار کردن وجود دارد که شاید از بیماریهای ویروسی بیشتر گسترش داشته باشد که ناشی از کار است. مبارزه با بیماریهای حرفهای و شناخت آن و حرکت جهت آن با بخشنامه دولتی و دستور ممکن نیست بلکه برگزاری جلسات حوزه ایمنی و نشستهای آموزشی و برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی لازم است.
🔸 متاسفانه افرادی حوزه بهداشت حرفهای را تجاریسازی میکنند در صورتی که جان انسان قابل تجاریسازی نیست. ما در این حوزه باید به دنبال تقویت تشکلهای کارگری و جذب مشارکت تشکلهای اجتماعی و کارگری در جهت ترویج بهداشت حرفهای داشته باشیم.
🔸 تلاشگران اصلی حوزه بهداشت حرفهای باید بدانند که بحران و مشکل اصلی در حوزه بهداشت و ایمنی در فضای کارگاههای کوچک رخ میدهد و این کارگاهها آسیب پذیرتر هستند و در این حوزه نظارت و آموزش بهداشت حرفهای بیشتر باید انجام شود. ایلنا
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅دولت با گزارشهای به دور از واقعیت، موجب آزار روح و روان مردم میشود
عبدالله رئیسی(فعال کارگری شهرکرد):
🔸️به زعم بنده دولت شامل یک تیم اقتصادی ناکارآمد میباشد که فقط مهارت مصاحبه دارند و اصلا هیچ برنامهای ندارند.
🔸️گزارشهای به دور از واقعیتهایی که رئیس جمهور و آقایان در رابطه با صنعت و سایر مسائل اساسی کشور در سخنرانیها و مصاحبههای خود میدهند، بیشتر موجب آزار روح و روان مردم میشود تا آگاهی بخشی!
🔸از بی برنامگیهای ️دولت میتوان به عدم تخصیص ارز به نهادههای دامی کشور اشاره نمود که در چند ماه آینده موجب کمبود گوشت و افزایش قیمت آن خواهد شد./دسترنج نیوز
خبرنگار افتخاری: فرزانه رحیم زاده
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
#قیمت_طلا_ارز | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
💰قیمت طلای ۱۸ عیار: ۲.۶۵۳.۸۰۰ تومان
🪙 قیمت سکه طرح جدید: ۳۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان
قیمت سکه طرح قدیم: ۲۹.۲۰۰.۰۰۰ تومان
💵 قیمت دلار آزاد: ۵۳.۵۵۰ تومان
قیمت دلار صرافی ملی: ۳۰.۶۹۳ تومان
💴 قیمت یورو آزاد: ۵۸.۵۰۰ تومان
قیمت یورو صرافی ملی: ۳۲.۸۲۹ تومان
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅ وجود ۷۶۰ هزار بیمه شده اجباری در سال گذشته
سیدصولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در خطبههای پیش از نماز جمعه تهران:
🔸کارگران عزیز چه در پیدایی انقلاب اسلامی، چه در دوران دفاع مقدس و چه در جنگ ترکیبی دشمن علیه نظام دشمن در دهه اخیر همواره خوش درخشیدند و در دوران عمر پربرکت این نظام در صف اول جبهه خدمت و تولید قرار گرفتند.
🔸سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کردیم که به صورت مستند با شماره تلفن، کد ملی و محل خدمت وجود دارد و راستیآزمایی شده است؛ اما بعضاً شاید بگویند که باز هم بیکار داریم، این به آن معناست که جمعیت بیکار کشور همواره در جریان است و ثابت نیست. سال قبل بالغ بر ۷۶۰ هزار بیمه شده اجباری داشتیم.
🔸به دلایل مختلف دهه ۹۰ ، دهه رکود در بازار تولید بود زیرا هم بهرهوری با چالش مواجه بود و هم رشد اقتصادی مشکلات فراوانی داشت و به واسطه ناترازی هایی که در تراز تجاری و رشد تولید محقق شده بود، صندوقهای بازنشستگی و خزانه ملی نیز با چالش مواجه شدند./ایسنا
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅ در دولت سیزدهم ۸۶ درصد به دستمزد کارگران افزوده شد!
حسین رعیتی فرد (معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی):
🔸سال گذشته ۵۷ درصد و امسال ۲۷ درصد به حداقل حقوق کارگران اضافه شد که در مجموع در دولت سیزدهم طی ۲ سال گذشته ۸۶ درصد به دستمزد کارگران اضافه شده است.
🔸با وجود برخی اعتراضات نسبت به تصویب میزان ۲۷ درصدی افزایش حقوق کارگران توسط شورای عالی کار برای سال جاری، معتقدیم که این میزان افزایش حقوق کارگران با توجه به نرخ تورم تأمین کننده سفره کارگران نیست اما باید شرایط کارفرمایان را نیز در نظر گرفت.
🔸در دو جلسه پایانی شورای عالی کار، با نمایندگان کارگران بحثهای جدی و مفصلی شد اما ما به عنوان دولت تلاش کردهایم تسهیلگر امور باشیم و تلاش کنیم تا فاصله بین مزد کارگر تا معیشت آنها به حداقل برسد./مهر
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅ کارگران فردا با رهبر انقلاب دیدار میکنند
🔸در دومین ماه از سال «مهار تورم، رشد تولید» و به مناسبت هفته کار و کارگر، جمعی از کارگران سراسر کشور با حضرت آیتالله خامنهای دیدار میکنند.
🔸این دیدار صبح شنبه ۹ اردیبهشت در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅ مشکلات امروز تامین اجتماعی به خاطر نوع تفکر دولتها و مجالس نسبت به جایگاه و مأموریت این سازمان است
اولیا علی بیگی (رئیس کانون عالی شورای اسلامی کار سراسر کشور):
🔸به واسطه اقدامات تحولی خوبی که در تامین اجتماعی صورت پذیرفته است، ما قدردان زحمات مدیرعامل محترم این سازمان هستیم، اما شورای عالی تأمیناجتماعی و هیئت امنا زمانی میتوانند اقدام مؤثری انجام دهند که در جایگاه واقعی خود قرار بگیرند و زمانی در جایگاه واقعی خود قرار میگیرند که نوع نگاه دولت و مجلس نسبت به تأمیناجتماعی تغییر کند. اگر سازمان تأمیناجتماعی امروز با مشکلاتی مواجه است به خاطر نوع تفکر دولتها و مجالس گذشته نسبت به جایگاه و مأموریت این سازمان است.
🔸متأسفانه دولتها و مجالس عموماً تأمیناجتماعی را یک سازمان دولتی در نظر گرفتهاند که هر تصمیمی که بخواهند میتوانند درباره آن بگیرند در حالی که این سازمان باید تابع قواعد صندوقداری باشد. لذا زمانی میتوانیم امیدوار به تحول در تأمیناجتماعی باشیم که نگاه دولت و مجلس نسبت به این سازمان متحول شود./ایسنا
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅ علی ربیعی در برنامه "حضور":
ما نتوانستیم جامعه تولید محوری باشیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم در محل حسینیه جماران در قاب دوربین برنامه حضور:
🔸جامعه بدون تولید، جامعه رانتی است. مصیبتی که اتفاق افتاد این بود که جامعه ما جامعه تولیدی نشد. وقتی میگویم تولید، عنصر اصلی تولید کارگر و تکنولوژی و کارآفرین است ولی نیروی کار چه در بخش کشاورزی و چه در بخش صنعت، عنصر اصلی تولید است. وقتی امام راه نجات کشور را در این دو قشر میبیند، یعنی اگر کشوری به تولید نرسد، موفق نمیشود؛ ولی متأسفانه ما نتوانستیم جامعه تولیدمحوری باشیم. هم دلایل تاریخی دارد و هم سیاستهای غلط ما باعث شد که اینطور نشویم.
🔸من از افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران خوشحال شدم. ولی همان موقع هم نگران بودیم. چون بالاخره حساب دو دوتا چهار تاست؛ یعنی توان صنعتی و احتمال اخراج را میدیدیم. این افزایش حقوق را باید با تابآوری بنگاه مقایسه کرد و تداومش را در سالهای بعد دید. عدد امسال هم عدد قابل قبولی نیست. به هر حال سیاست مزد، باید یک سیاست همهجانبه باشد./جماران
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
پایگاه خبری تحلیلی دسترنج
✅ علی ربیعی در برنامه "حضور": ما نتوانستیم جامعه تولید محوری باشیم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی د
✅ وزیر اسبق کار در برنامه حضور(۲):
خیلی تلاش کردم حقوق کارگران ما کمتر از ۳۵۰ دلار نشود
🔸️معنای فقر در دو دوره فرق دارد. این یک بحث علمی است. در آن دوره ممکن بود کسی که تلویزیون نداشت نسبت به کسی که تلویزیون سیاه و سفید داشت، احساس فقر کند. ولی به نظر من اگر بخواهیم مقایسه طولی هم داشته باشیم، کارگرهای ما هنوز هم سیصد دلار ندارند.
🔸️ من خیلی تلاش میکردم که حقوق کارگری ما از ۳۴۰ ـ ۳۵۰ دلار کمتر نشود تا زندگی نسبتاً بیمسئلهای را طی کنند. حالا متأسفانه که از دو سال آخر، ۹۸ ـ ۹۹ حتی ۹۷ و بعد از تحریم ترامپ، ما شغلهایمان هم با کیفیت نبوده است. چه در آن سالهایی که دولت دوازدهم شغل ایجاد کرد و چه الان و دستمزدها کامل نیست.
🔸️در جبهه بخشی از نیروهای رزمنده، کارگرها بودند. بسیج کارگری از پایگاه مقداد تهران شروع شد و بعد به کل کشور تسری پیدا کرد. پایگاه مقداد در میدان جمهوری اسلامی که هنوز هم هست. بعد از بسیج کارگری، بسیج سایر اصناف شکل گرفت.
🔸️مهرداد روانمهر که خیابان کنار خانه کارگر به نام «شهید مهرداد روانمهر» است، او مسئول اعزام کارگرها به جبهه بود. یک پایگاهش در خانه کارگر بود و تازه هنوز بسیج به سپاه هم وصل نشده بود که سازمان مجزایی داشت و یک ارتباطی هم با تشکیلات گرفتند.
🔸️جنگ همه چیزش معلوم است. در جنگ همه، حق را به سیستم و نظام میدهند و جنگ را یک تجاوز میدانند و هر کسی به اعتقاد خودش، یکی آن را یک امر دینی میداند، یکی امر ملی میداند. وقتی هژمونی جنگ تمام میشود، نابرابریها آغاز میشود. سهم طبقه کارگر مشخص نیست. باید یک رشد بزرگی صورت میگرفت که در دل آن شغل باکیفیتی شکل بگیرد و طبقه کارگر میتوانست دستمزد خوبی بگیرد. ولی مسیر اینطور پیش نرفت./جماران
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj