#دستیار_حقوقی
📌رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری شیرخواران و کودکان زیر ۷ سال
❇️ متن مصوبه #رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری شیرخواران و کودکان زیر ۷ سال
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۱۱/۸ به پیشنهاد شورایعالی #بیمه سلامت کشور و تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (الف) ماده (۹) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵ تصویب کرد.
🔹در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۲ کلیه خدمات سرپایی و بستری شیرخواران و کودکان #زیر_هفت_سال به استثنای داروی سرپایی و استفاده از مجموعه ابزار (کیت) تولید داخل غربالگری نوزادان در مراجعه به مراکز دولتی دانشگاهی رایگان میباشد. سازمانهای بیمهگر پایه مکلفند صد در صد (۱۰۰) تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریتهای پزشکی اورژانس شامل معاینه (ویزیت) آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریتهای پزشکی اورژانس را پرداخت نمایند.
🔹مابهالتفاوت هزینه دارو و ملزومات پزشکی تا سقف مورد تعهد سازمانهای بیمهگر پایه و همچنین خدمات فاقد پوشش بیمه پایه که جنبه درمانی دارند خدمات ستارهدار از محل ردیف (۳۷) جدول شماره (۹) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و اعتبارات مصوب مربوط، تأمین میشود.
♦️@dastyarehoghoghi
⚖اجرای قانون افزایش سن #بازنشستگی از ۱۴۰۵
وزیر کار:
🔹آنهایی که الان بالای ۲۸ سال سابقه کار دارند، حداقل باید ۳۰ سال خدمت کنند و افزایش سن بازنشستگی از سال ۱۴۰۵ عملیاتی میشود.
🔹قانون مشمول کسانی میشود که ۲۸ سال سابقه خدمت دارند و مشمول افرادی که ۲۹ و ۳۰ سال سابقه دارند نمیشود.
🔹بحث #اشتغال را از طریق سامانه رصد و میزان بیمه اجباری و اختیاری که از کارفرمایان و خویش فرمایان صورت گرفته و مرکز آمار ایران ارزیابی می کنیم.
♦️ @dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖ آیا ارز دیجیتال میتواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
🔹رمز ارز یا پول دیجیتال اعتبار قانونی ندارد و قابل توقیف نیست.
🔹 در نظام حقوقی ایران رمزارزها پول محسوب نمیشوند و از جمله ارزهای مورد حمایت بانک مرکزی نیز نیستند.
🔹استفاده از ارزهای دیجیتال برای پرداخت مهریه در ایران، در حال حاضر قانونی نیست و میتواند منجر به مشکلات حقوقی و مالی شود.
https://eitaa.com/joinchat/1403585268Cff6d590509
#دستیار_حقوقی
⚖ اگر كسی در ملک خود برای حفاظت اموالش موانعی ايجاد كند و كسی با آن برخورد كند، مسئول حادثه است؟
🔹در صورتی كه مالك برای حفاظت اموال و ملك خود از سرقت، سيم خاردار را روی ديوار ملك خود به نحوی قرار داده باشد كه رهگذران به طور عادی با آن برخورد پيدا نمیكنند، هرگاه فردی با رفتن بالای ديوار به قصد سرقت يا جرم ديگر با آن برخورد كند و دچار آسيب شود و يا حتی بميرد، مسئوليتی متوجه صاحب ملك نيست.
🔹البته باید توجه داشت که منظور از حفاظت، نوع متعارف آن مانند سیم خاردار، نیزه و ... است.
🔹به طور مثال، اگر صاحب خانه به سیم خاردار برق وصل کند و فرد براثر برق گرفتگی مجروح و یا کشته شود به دلیل نامتعارف بودن حفاظ، قتل شبه عمد محسوب میشود.
♦️@dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖ بیشتر بدانیم؛
🔹 از چک کشیدن برای قرض دادن جدا خودداری کنید❌
🔹سعی کنید برای قرض دادن پول به دیگران، از چک کشیدن استفاده نکنید⚠️
زیرا صدور چک به این معناست که به دارنده چک بدهی دارید در حالی که شما قصد قرض دادن به گیرنده چک را دارید. بنابراین بهتر است پول را به عنوان قرض به حساب او واریز کنید یا کارت به کارت نمایید و حتما رسید بگیرید.
#قرض
#چک
♦️@dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
⚖ آیا پدر مادر می توانند قبل از فوت #ارثیه فرزندان را تقسیم کنند؟
✅ قبل از فوت والدين تقسيم ارثيه در قالب ماترك معنى ندارد و فقط مى توانند در قالب يكى از عقود اموال را به نام فرزندان خود يا اشخاص ديگر منتقل نمايند.
🔹والدین میتوانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هِبه ،صُلح ،هدیه ، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.
🔹همچنین میتوانند #وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود.
🔹البته اگر در قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا(یک سوم )کل ارثیه نافذ است مگر اینکه کلیه ورّاث آنرا تنفیذ و تایید نمایند.(والا نسبت به مازاد یک سوم وصیت باطل و بلا اثر است)
🔹پدر و مادر میتوانند ارثیه خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند،مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و...
◀️بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روشهایی که گفته شده اقدام نمایند بایستی از طریق ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند. (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هر گونه طرح دعوا احتمالی)
♦️@dastyarehoghoghi
#بیمه
⚖ بیمه نکردن کارگران توسط کارفرما چه عواقبی دارد؟
🔹با توجه به ماده ۱۴۸ #قانون_کار، کارفرمایان کارگاهها مکلف هستند بر اساس قانون تأمین اجتماعی، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام کند.
🔹طبق ماده ۱۸۳ قانون کار، در صورتی که کارفرمایانی از بیمه کردن کارگران خود خودداری کنند، علاوه بر تأدیه کلیه حقوق متعلق بهکارگر (سهم کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به #جریمه_نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه محکوم خواهند شد.
♦️ @dastyarehoghoghi
#دستیار_حقوقی
📚 نکات مهم در اعطای وکالت به دیگران
🔹 وکالت در امور جزیی داده شود نه امور کلی.
🔹 صرفا همان موردی که مدنظر طرفین است در وکالت نامه درج شود.
🔹 حق انجام مورد وکالت و حق ضم_امین را از خود سلب نکنید.
🔹 اگر وکالت بلاعزل میدهید دقت کنید که حق عزل وکیل را نخواهید داشت.
🔹 برای انجام مورد وکالت، مدت تعیین کنید.
♦️@dastyarehoghoghi
⚖ حکم #بَدْوی یعنی چه؟
📌بَدْوی به فتح اول و سکون دوم منسوب به بَدْوْ به معنای آغازی و ابتدایی است.
🔹دادگاه بدوی، اولین مرجع رسیدگی به یک دعوی حقوقی و کیفری هست. این دادگاه با بررسی دلایل و مدارک ارایه شده توسط طرفین دعوا حکمی را صادر می کند که به آن حکم بدوی گفته می شود.
🔹 بدوی ممکن است حکم محکومیت باشد که در آن دادگاه طرفی از دعوا را محکوم به انجام کاری یا پرداخت مبلغی می کند یا حکم برائت بوده که دادگاه طرفی از دعوا را از اتهام وارده مبرا می کند.
⚖ حکم جلب در چه شرایطی صادر می شود؟
🔹 جرایمی که برای آنها مجازات هایی مانند سلب حیات (اعدام)، قطع عضو و حبس ابد در نظر گرفته شده باشد.
🔹 عدم شناسایی نشانی متهم به دلیل عدم داشتن محل اقامت، کسب و شغل معین.
🔹به دلیل فرار یا مخفی شدن متهم در جرائم درجه پنج و بالاتر
🔹افراد متهم به جرایم سازمانیافته و جرایمی مانند اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی.
♦️ @dastyarehoghoghi