🔴۴۰ روز کارِ کارشناسی و ۴۰ سؤالی که ظریف پاسخ نداد!
بازخوانی گزارش کمیسیون ویژه برجام/ هشدارهایی که ۵ سال پیش داده شد اما هرگز شنیده نشد!
در 12مهرماه 94 علیرضا زاکانی، رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس، گزارشنهایی این کمیسیون را پس از حدود ۴۰ روز تحقیق و ارزیابی توافق هستهای ایران و 1+5 بعنوان سند کارشناسی قوهمقننه به صحن علنی مجلس فرستاد.
این گزارش شامل مقدمه 8بندی، بررسی جنبههای حقوقی برجام در 13 بند، بررسی جنبه علمی و فنی و تحقیقاتی برجام در 11بند، بررسی جنبههای دفاعی و امنیتی برجام در 6 بند، بررسی مسئله اقتصادی بویژه تحریمها در 9بند و بررسی جنبههای سیاسی و عمومی برجام در 8بند بود.
در گزارش کمیسیون ویژه بررسی برجام که حاصل ساعتها و روزها مشورت با صاحبنظران و کارشناسان ارشد بود، هشدارهای بسیار مهمی خطاب به دولت و نمایندگان وقت مجلس اعلام شد. اما متاسفانه مجلس نهم در گام بعد در اقدامی عجیب و تأمل برانگیز، تنها در 20دقیقه برجام را تصویب کرد.
دولت آقای روحانی نیز بدون توجه به مفاد بسیار مهم در این گزارش و در ادامه بدون توجه به 28شرط ابلاغی، برجام را اجرا کرد. این اقدام دولت خسارتهای فراوانی به کشور تحمیل کرد و در مقابل، هیچ دستاوردی عاید ایران نشد.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
🔴۴۰ روز کارِ کارشناسی و ۴۰ سؤالی که ظریف پاسخ نداد! بازخوانی گزارش کمیسیون ویژه برجام/ هشدارهایی که
40 روز کارِ کارشناسی
در بخشی از گزارش کمیسیون ویژه بررسی برجام آمده است: «کمیسیون ویژه بررسی برجام...طی بیش از 40 روز با برگزاری جلسات متعدد با:
🔸تیمهای مذاکرهکننده هستهای
🔹مقامهای مسئول عالیرتبه کشوری و لشکری
🔸استادان دانشگاه و کارشناسان مختلف
به بررسی متن نهائیشده مذاکرات تحت عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) میان ایران و گروه 1+5 و قطعنامه 2231 پرداخت. این کمیسیون توفیق یافت 170ساعت جلسه کاری داشتهباشد که 56 ساعت آن با:
🔸مسئولان تیم مذاکرهکننده وزارت امورخارجه
🔹و سازمان انرژی اتمی
🔸تأییدکنندگان
🔹و نقادان مرتبط
🔸و متخصصین
🔹و اندیشمندان کشور و 50 ساعت نشست اعضای کمیسیون و 9 ساعت جلسات هیئترئیسه بود؛ 15 جلسه کمیتههای تخصصی خود را به میزان 32 ساعت با وقتگذاری مناسب برای جلسات متعدد با کارشناسان و متخصصین امر و بررسی اسناد و نتایج آنها تشکیل دهد».
در ادامه تاکید شده است:
«23 ساعت بازدید میدانی از سایتهای غنیسازی شهید علیمحمدی در فُردو و شهید احمدیروشن در نطنز و رآکتور تحقیقاتی و کارخانه تولید آب سنگین اراک داشته باشد و جلسات کارشناسی با عزیزان فعال و مسئولان آنها در کنار بررسی کارهای انجامشده توسط سایر مجموعههای مسئول و تخصصی در کشور برگزار نماید و با دقت در گزارشهای ایشان نتایج ذیل را صرفاً بر مبنای مصالح انقلاب و منافع ملی تقدیم کند».
▪️40 سؤالی که ظریف پاسخ نداد!
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «کمیسیون سعی نمود با دقت در #سیاستهای_کلی و #خطوط_قرمز نظام اسلامی پیرامون مذاکرات و نتایج اولیه صورت گرفته و با مرور الزامات مرتبط قانونی در این خصوص، بررسی خویش را انجام دهد و... به همین منظور ضمن درخواست اسناد مذاکرات، 40 سؤال درباره ابهامات برای وزارت امورخارجه و 20 سؤال برای سازمان انرژی اتمی ارسال شد. لازم است از ارسال پاسخ به سؤالات خواستهشده توسط سازمان انرژی اتمی تشکر نموده و اعلام میدارد که تا لحظه تنظیم این گزارش اسناد و پاسخ به سؤالات درخواستی از وزارت امورخارجه ـ علیرغم مکاتبات مکرر ـ به کمیسیون واصل نشده است».
⁉️تعهدات آشکار در مقابل تعهدات مبهم!
کمیسیون ویژه بررسی برجام در قسمتی از این گزارش تاکید کرده است: «در متن برجام و ضمیمههای آن تعهداتی برای طرفین ذکر گردیده به نحویکه تعهدات طرف ایرانی روشن و صریح بوده، اقدامات اجرائی آن نیز توسط آژانس بینالمللی انرژی راستیآزمایی میگردد اما تعهدات سایر طرفها باتوجه به احکام پیچیده مندرج در آن، دچار آسیبهای جدی است».
در این گزارش تصریح شده است: «کمیسیون در مجموع به این جمعبندی رسیده است که نظر دولت محترم درباره غیرقابل اصلاح و تفسیر بودن متن برجام و ضرورت پذیرش یا ردّ آن در قالب فرمول همه یا هیچ، برای مجلس لازمالاتباع نیست و روشهایی برای مشروطسازی و ارائه تفسیر مختار از آن وجود دارد».
▪️تبدیل شدن ایران به عضو استثناء در NPT
در بخش دیگری از گزارش آمده است: «کمیسیون این موضوع را که برجام به مدت 15 سال ـ و در برخی موارد بدون هرگونه سقف زمانی ـ جایگزین NPT برای ایران شده و عملاً ایران را از این معاهده استثناء کرده است، بعنوان یک #نقطه_ضعف_جدی برای این توافق در نظر میگیرد. این سند در بازه زمانی بسیار طولانی، برخی از مهمترین حقوق ملت ایران را #محدود_کرده و تکالیفی بیش از دیگر اعضای معاهده عدماشاعه برای آن در نظر میگیرد. از نظر کمیسیون ـ چنانکه در پیشنهادات این گزارش به صحن مجلس نیز ذکر خواهد شد ـ هیچ چیز در این توافق نمیتواند بگونهای تفسیر شود که محرومکننده ایران از حقوقش طبق معاهده NPT باشد. همچنین تکالیف اضافی معینشده در این توافق برای ایران صرفاً تا زمانی معتبر خواهد بود که ایران ضمانتهای کافی در اختیار داشته باشد که این تکالیف منجر به سوءاستفاده کشورهای اروپایی و آمریکا نشده است».
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
▪️اقدامی فراتر از اختیارات دولت و تیم مذاکرهکننده
کمیسیون ویژه بررسی برجام در این گزارش تاکید کرد: «در حالیکه قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال 1384 اجرای همه اقدامات داوطلبانه از جمله پروتکل الحاقی توسط دولت را ممنوع میکند و بند دوم قانون «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ملت ایران» مصوب تیرماه 1394 نیز منحصراً نظارتهای ذیل پادمان(NPT) را مجاز دانسته و هرگونه نظارتی فراتر از آن را ممنوع دانسته است، دولت در برجام متعهد شده است که پروتکل را از روز اجرای توافق به نحو داوطلبانه اجراء نماید. کمیسیون این تعهد را که فراتر از اختیارات دولت و تیم مذاکرهکننده دانسته، گام نهادن در خارج از حدود مجاز قانونی و بعنوان یک جنبه منفی در توافق در نظر گرفته و اعلام میدارد تا زمان عدم صدور مجوز جدیدی از سوی مجلس یا لغو قوانین فوقالذکر امکان اجرای این بخش از برجام منتفی است».
▪️مکانیسمهای داوری بر ضدایران
در بخش دیگری از گزارش آمده است: «مکانیسمهای داوری مندرج در قطعنامه 2231 و بندهای 36 و 37 برجام بهطور کاملاً واضح و عامدانه بر ضد ایران تنظیم شده و این مکانیسمها عملاً برای ایران غیرقابل مراجعه است. جمعبندی کمیسیون این است که ایران در هیچ مراجعهای به این مکانیسمها برنده نخواهد بود و بنابراین عملاً نمیتواند به هیچ نقض کلی یا جزئی از سوی 1+5 به نحوی واکنش نشان بدهد که منجر به بر هم خوردن توافق نشود».
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
▪️اقدامی فراتر از اختیارات دولت و تیم مذاکرهکننده کمیسیون ویژه بررسی برجام در این گزارش تاکید کرد:
▫️خروج بدون هزینه از برجام
در این گزارش تصریح شده است: «توافق برجام هیچگونه ضمانت اجرائی حقوقی و قانونی به جز قطعنامه غیرالزامآور 2231 شورای امنیت ندارد و هریک از اطراف توافق در هر زمان که اراده کند میتواند اجرای آن را متوقف ساخته و تحریمها علیه ایران را بازگرداند. لذا باتوجه به اقدامات اساسی ایران در تغییر و تحدید صنعت و برنامه هستهای، این معادله از نظر بازگشتپذیری و حقوقی برای ایران مخاطرهآمیز ارزیابی میشود».
▪️فقدان وجود ناظر بر اجرای تعهدات آمریکا و اروپا
کمیسیون ویژه بررسی برجام در این گزارش آورده است: «کمیسیون دریافته است که علاوه بر ضعف در تعهدات طرف مقابل، خارج از اراده آمریکا و سایر طرفها، هیچ مرجعی در برجام برای راستیآزمایی انجام تعهدات طرفهای مذاکره در نظر گرفته نشده است. ولی برای انجام انواع تعهدات ایران آژانس بینالمللی انرژی اتمی که پیشینه بسیار نامطلوبی در امانتداری و انجام وظیفه فنی و قانونی خود داشته بعنوان مرجع راستیآزمایی تعیین شدهاست و همین مقدار از تعهدات کشورهای آمریکا و اروپا در تعلیق و لغو تحریمهای ظالمانه ایشان و یا انجام دیگر وظایفشان منوط به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی شده است».
تعلیق حداقل 10ساله صنعت هستهای
در بخش دیگری از گزارش تصریح شده است: «استماع مجموعه نظرات و مطالعه مجموعه اسنادی که در اختیار کمیسیون قرار گرفته، کمیسیون را به این نتیجه رسانده است که برجام برنامه هستهای ایران را بدون دورنمای روشن در آینده، در یک تعلیق حداقل 10ساله و از یک منظر بلندمدت فرو میبرد».
همچنین در این گزارش آمده است: «کمیسیون اینگونه جمعبندی میکند که در برجام در مجموع و تقریباً در همه موارد مرتبط با بخش فنی برنامه هستهای ایران ـ به جز غنیسازی در 5060 دستگاه ماشین نسل اول ـ آنچه عملاً رخ خواهد داد نوعی کاهش ظرفیت موجود، ایجاد محدودیت مشخص در همه ابعاد از جمله تحقیق و توسعه و کُند شدن رشد در مسیر تحقق برنامه صنعتی غنیسازی ایران و بالطبع منجر به از بین رفتن زنجیره تأمین و سازندگان قطعات در کشور حداقل برای 10سال خواهد بود».
▪️اختیارات فراوان آژانس
کمیسیون ویژه بررسی برجام در این گزارش تاکید کرده است: «ارزیابی کمیسیون آن است که قطعنامه 2231 ـ در صورت اجرا ـ اختیارات فراوانی برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نظر گرفته و از ایران خواسته است به ابهام از سوی آژانس بیقید و شرط پاسخ داده و همه مطالبات آن را برآورده سازد. این امر حتی از اختیارات مندرج در برجام نیز فراتر رفته است. استنباط کمیسیون آن است که این قطعنامه میتواند مبنای درخواستهای زیادهخواهانهای از سوی آژانس برای امروز و آینده کشور قرار گیرد».
▪️تمدید 5 ساله تحریمهای تسلیحاتی
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «دریافت کمیسیون از حفظ بخشی از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد مرتبط با مسئله هستهای در قطعنامه 2231، آن است که تحریمهای تسلیحاتی و موشکی علیه ایران ولو با شدت و محدودیت زمانی کمتر نسبت به قطعنامههای گذشته ـ که هیچیک از آنها مورد قبول ایران نبودهاند ـ همچنان باقیمانده است».
در این گزارش تصریح شده است: «کمیسیون معتقد است ایجاد محدودیت 5 ساله برای واردات و صادرات سلاح ایران و مسئولیت بزرگ ما در قبال جبهه مقاومت و ایستادگی در برابر تروریسم دولتی و شبکههای سامانیافته از سوی آمریکا و همپیمانان منطقهای او سبب خواهد شد که در صورت قبول لوازم این محدودیت، شاهد رشد تروریسم در غرب آسیا و شمال آفریقا و تضعیف جبهه مقاومت در این منطقه باشیم؛ لذا کمیسیون بر عدم اجرای این بند از قطعنامه براساس بیانیه وزارت امورخارجه تأکید مینماید».
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
▫️خروج بدون هزینه از برجام در این گزارش تصریح شده است: «توافق برجام هیچگونه ضمانت اجرائی حقوقی و ق
▫️دلسوزی مخلصانه نماینده مجلس
پس از تصویب 20 دقیقهای برجام در مجلس دهم در ۲۱ مهر 94، علیاصغر زارعی نماینده وقت مردم تهران، در حالیکه نسبت به روند تصویب جزئیات طرح برجام انتقاد داشت، شروع به اشک ریختن کرد و جمعی از نمایندگان اطراف وی حضور یافتند. اما ماجرا به همین جا ختم نشد و زارعی که اوضاع مساعدی نداشت به اورژانس مستقر در مجلس منتقل شد تا تحت نظارت پزشکان قرار بگیرد.
▪️آن روزها برخی نمایندگان اصلاحطلب در مجلس در کنار رسانههای زنجیرهای حامی دولت، گریه این رزمنده و جانباز جنگ و دلسوزی مخلصانه او را برای منافع ملی، با برچسب «دلواپس» به سخره گرفتند و فریادهای از سر درد او و معدود همفکرانش را در جلسه آن روز، به حساب آخرین تلاشهای «دلواپسان» برای برهم زدن
▪️«توافق قرن»
▪️«فتحالفتوح»
▪️«آفتاب تابان»
▪️«پیروزی بزرگتر از فتح خرمشهر»
▪️«نماد تسلیم قدرتهای بزرگ در مقابل ایران» و... گذاشتند!
زارعی در آن مقطع گفت: «چطور طرحی با این اهمیت در کمتر از 20دقیقه به تصویب رسید، اما مجلس برای طرحهای کماهمیتتر شاید روزها وقت میگذارد».
💢 امروز، تقریبا 5 سال بعد از آناشکها و فریادها، همه آن #نگرانیها و #تشویشهایی که این رزمنده قدیمی و نماینده آن روز را بهگریه واداشت و #هشدارهایی که کمیسیون ویژه برجام در گزارش خود مطرح کرده بود، تعبیر شده است و به واسطه برخی #بیتدبیریها در انعقاد آن توافق، شاهد لگدمال شدن برجام توسط آمریکا (هم دولت اوباما و هم دولت ترامپ) و تروئیکای اروپایی هستیم.
امری که اطمینان داریم، چهره متعهد و دلسوزی چون زارعی و دیگر نمایندگان مخالف برجام هرگز راضی به تحقق آن نبود و از قضا، فریادها و اشکهای آقای زارعی هم برای جلوگیری از به عینیت درآمدن آن نگرانیها بود.
▪️وزارت نفت و پست سفیری پاداش وکیلالدولهها
برخی نمایندگان مجلس نهم و دهم، با بزک برجام و تطهیر قصور و تقصیرهای دولت در امضا و اجرای برجام، در ایجاد وضع فعلی شریک هستند.
🔴 دلار 30هزارتومانی و سکه 13 میلیون تومانی و پراید حدود 130 میلیونی، تنها بخشی از ثمرات برجام و به عبارتی، سیب و گلابیهای برجام است.
✔️ نکته قابل تأمل اینجاست که آن دسته از نمایندگانی که بجای وکالت مردم، جامه وکیلالدولگی بر تن کردند، در سالهای بعد پاداش این خدمت را گرفتند؛
🔻یکی سفیر ایران در یکی از کشورهای مطرح خارجی شد
🔻چندین نماینده دیگر نیز یا توسط زنگنه در وزارت نفت پستهای ارشد مدیریتی گرفتند
🔻و یا از سوی ظریف، حکم سفیری گرفتند.
▪️بیتوجهی دولت به هشدارها
در گزارش کمیسیون ویژه برجام که حاصل 40روز کارِ کارشناسی بود، تقریباً تمامی ابهامات توافق هستهای مطرح شده بود؛
▪️تعهدات آشکار ایران در مقابل تعهدات مبهم طرف مقابل
▪️تبدیل شدن ایران به عضو استثناء در NPT
▪️مکانیسمهای داوری بر ضد ایران
▪️وجود بستر لازم برای خروج بدون هزینه طرف مقابل از برجام
▪️فقدان وجود ناظر بر اجرای تعهدات آمریکا و اروپا
▪️تعلیق حداقل 10ساله صنعت هستهای ایران
▪️و تمدید 5ساله تحریمهای تسلیحاتی ایران از جمله موارد مذکور است.
🔻 اما متاسفانه نمایندگان در روز رایگیری برای برجام به این گزارش بسیار مهم توجه نکردند و در نهایت برجام در 20دقیقه تصویب شد!
🔸در ادامه، دولت نیز به هیچ عنوان به این گزارش بسیار مهم و هشدارهای مندرج در آن توجه نکرد و نتیجه آن شد که خسارت محض برجام، مردم و کشور را با مشکلات عدیده مواجه کرد.
‼️اگر دولت مشورتپذیر بود و منتقدان را به جهنم حواله نمیداد و به آن هشدارهای کارشناسی و دقیق و دلسوزانه توجه کرده بود، در شرایط فعلی با چنین وضعیتی مواجه نبودیم.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رد صلاحیّت روحانی در سال ۹۶
📌 چه مصلحت اندیشی پشت قضیه بوده؟
📌 روحانی چه تخلفاتی داشته که رد صلاحیت شده؟
📌 آیا روحانی بعد از پایان ریاست جمهوری اش محاکمه خواهد شد؟
📌 آیا امکان ندارد روحانی برای فرار از محاکمه مملکت را به آشوب بکشد و تحویل غرب دهد؟
📌 مصاحبه جنجالی دکتر کامران غضنفری نویسنده کتاب حسن روحانی دیگر چه چیزهایی می دادند؟
🚨 آینده آبستن حوادث فوق العاده خاص و فتنه های بزرگ است و قم کانون این حوادث خواهد بود
📌 آیت الله علوی بروجردی، تیم رسانهای جهرمی به سرپرستی فرید مدرسی، روحانی سرهنگ دکتر آشنا، فجج و فضای مجازی، مولوی عبدالحمید و گروهک های ناسیونالیست، عناصر معاند استان های یزد، شیراز و اصفهان، سفارت خانه های خارجی به لیدری سفیر انگلیس، فرانسه و آلمان، نوبخت و سازمان برنامه و بودجه و... عناصر کلیدی و محوری فتنه آینده خواهند بود هوشیار باشید
✍ محمدمهدی شریعت
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔻وزیر خارجه آذربایجان در اقدامی عجیب، از آخرین تحولات درگیریها در قرهباغ به وزیرخارجه عربستان سعودی گزارش داد!!!
🔻وزیرخارجه عربستان نیز در این گفتگوی تلفنی، حمایت کشورش از آذربایجان در نبرد قرهباغ را اعلام کرد.
🔸سوال: آیا پای تروریستهای بیشتری به قرهباغ باز میشود؟
آیا تروریستهای چچنی، ایغور چین و... به سمت آذربایجان سرازیر خواهند شد؟
آیا کودتای رنگی در جمهوریهای داغستان، چچن، اینگوش، اوستیای شمالی و جنوبی، آبخازیا، بالکاریا و چرکسیا و... در حال وقوع هست؟
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴روسیه رسما با پیشنهاد جمهوری آذربایجان برای اضافهشدن ترکیه به روند مذاکرات قرهباغ، مخالفت کرد.
🔹سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه: هیچ چشماندازی برای تغییر فرمت مذاکرات وجود ندارد.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌🎥 رهبر انقلاب: به بنده گاهی میگویند شما چرا به دولت تشر نمیزنید؛
🔻بنده ده برابر جلسات دیگر دارم که شما از آنها خبر ندارید..
🔻فایده تشر در معرض عام چیست؟
🔻اینها ضرر دارد، باید سنجید
🔻دعوا کردن راه اصلاح نیست
🔻تشکیلات موازی با دولت راه اصلاح نیست
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔺 اگر اسرائیل به ایران حمله کند امارات یکی از اهداف انتقام ایران خواهد بود
▫️ دکتر مسعود اسداللهی کارشناس مسائل خاورمیانه ۱۰ روز پیش در مصاحبهای با تلوزیون ناجه(عراق) عنوان کرد اگر اسرائیل به ایران حمله کند امارات متحده عربی یکی از اهداف انتقام ایران خواهد بود و همچنین در ادامه افزود نیروی قدس سپاه پاسداران در کشورهای منطقه حضور دارد که آمادهی ضربه زدن به اسرائیل هستند
▫️ این صحبتهای دکتر اسداللهی در رسانههای عربی و عبری بازتاب بالایی داشته است
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای روحانی! آخرین باری که با یک شهروندِ معمولیِ ایرانی، از نزدیک و رودرو گفتگو کردی، کی و کِی و کجا بوده؟!
[امروز، استانِ مظلومِ سیستان و بلوچستان]
حاج حیدر
واقعا بعضی از این ملت هم چه توقعاتی دارن ها؟!!!
توقع دارن حسن روحانی بره وسط سیل، مگه عقلش کمه همونجا چسبیده به صندلی حالشو میبره
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴 ادامه مذاکرات میان ENKS و PYNK /خطر معامله ترکیه و روسیه بر سر کُردستان سوریه
رییس حزب روز دموکرات کُردستان سوریه گفت: به دلیل مشغول بودن آمریکا و ترامپ به مسئله انتخابات ریاست جمهوری، این خطر وجود دارد که آنکار و مسکو به توافقاتی برسند و ترکیه بار دیگر به کُردستان سوریه حمله کند.
«کوفان کنعو» رییس حزب روز دموکرات کُردستان سوریه با اشاره به ادامه مذاکرات میان شورای میهنی کُرد(ENKS) و احزاب شورای میهنی کُرد(PYNK) اظهار کرد: گفت و گوها ادامه دارد و به پایان نرسیده است.در مرحله اول یک تفاهم سیاسی به وجود آمد.
در مرحله دوم هر دو طرف تصمیم گرفتند یک مرجعیت عالی تشکیل دهند و در حال حاضر وارد مرحله سوم گفتوگوها شدهاند.
وی ادامه داد: در این مرحله حول چگونگی مشارکت شورای میهنی کُرد در اداره خودگردانی گفتوگوها ادامه دارد و هنوز به توافقی نرسیدهاند.
وی افزود: این خود مدیریتی با خون"شهدای" ما ایجاد شده و نمیتوانیم آن را منحل کنیم به همین خاطر دو طرف در حال مذاکره هستند که به چه صورتی در اداره خودگردانی مشارکت نمایند.
رییس حزب روز دموکرات کُردستان سوریه درباره احتمال هجوم ترکیه به کُردستان سوریه، گفت: هر چند که آمریکا یک سال قانون عدم تجاوز به شمال سوریه را تمدید کرد که از حمله مجدد ترکیه به کُردستان سوریه جلوگیری میکند، اما هنوز این خطر وجود دارد که ترکیه بار دیگر به شمال سوریه یورش برد.
وی تصریح کرد: اما بدلیل مشغول بودن آمریکا و ترامپ به مسئله انتخابات ریاست جمهوری، این خطر وجود دارد که آنکار و مسکو به توافقاتی برسند و ترکیه بار دیگر به کُردستان سوریه حمله کند.
کوفان کنعو خاطرنشان کرد: ما به قدرتهای بزرگ و بویژه آمریکا و روسیه اعتمادی نداریم و میدانیم که ممکن است بنا بر مصلحت خود ما را بفروشند به همین خاطر ما با استراتژی وحدت ملی پیش میرویم.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist