#هایک حقوقخوانده و #غنی_نژاد حسابدار، اقتصاد میدانند اما امام و رهبری که بحثهای عمیقی در باب مکاسب و فقه معاملات و #اقتصاد_اسلامی دارند، اقتصاد نمیدانند!
همینقدر تخیلی و همینقدر #دیکتاتور!
#لیبرالیسم_تخیلی
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از تحلیل سیاسی و جنگ نرم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیامتی که سر افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران بپا شد و دستاویز عزل عبدالملکی قرار گرفت، یادتان هست؟ سازمان برنامه و بودجه میگوید سهم این ۵۷٪ در کنار ۴۰٪ افزایش حقوق کارکنان دولت، از تورم ۵۰٪ پارسال حدود ۳ واحد درصد بوده است! یعنی عبدالملکی به بهانه ۱۷٪ اضافه تکفیر و عزل شد؛ که سهمش در تورم پارسال کمتر از نیم درصد است.
✍ سید یاسر جبرائیلی
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
◀️فتحِ درخشان
✅علمورزی واقعی کاری عمیقاً سیاسی است
✍حمید ابدی
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی دانش
1⃣ از 2⃣
عمده واکنشها در فضای نیروهای انقلابی به مناظره درخشان ـ غنینژاد به ارزیابی اخلاقی و محتوایی ـ منطقی این گفتگو و به طور خاص پرفسور درخشان معطوف بوده است. در میان مکتوبات، نوشتهای از یک ژرونالیست دیدم که با ژِستی علمی و تعابیری توهینآمیز و زشت، سعی داشت پرفسور درخشان را شخصیتی تصویر کند که هاله اطرافیان و علاقهمندان مانع نمودار شدن بیسوادی و پوپولیسم علمی او شده است. من چنین نوشتهای را مشتی نمونه خروار نفهمی از درک مناسبات علم و سیاست و رسانه میدانم.
فرآیند علمورزی و مدیریت تحوّلات علمی در نسبت با سیاست جاری جمهوری اسلامی، اینقدرها هم با روندهای منطقی و استدلالی متعارف علمی پیش نمیرود. ما که عادت کردهایم مباحث علمی و به ویژه دغدغه علوم انسانی اسلامی را در کنج عزلت و محافل خودمانی پی بگیریم و امری حاشیهای در تصمیمگیریهای جمهوری اسلامی باشیم، اتّفاقا باید به استقبال نحوه مواجهه پرفسور و اتّفاقی که در مناظره رخ داد، برویم. لذت بردن از قوّت و قوام روششناختی و معرفتشناختی و محتوایی مباحث علمی، نباید ما را چنان مدحوش کند که صحنه به شدت خشنی که در تصمیمگیریهای اقتصادی کشور در جریان است، را نبینیم. تصویری که پرفسور از مناسبات نهادی علم و سرمایهداری در ابتدای گفتگو تلاش کرد خلق کند، به حسب تجربهای چند دههای بود که شخصاً از نزدیک در متن آن حضور داشت و با پوست و گوشت درک کرده بود.
همچنین در کنار تیتر بد روزنامه فرهیختگان ـ «شب بد اساتید»! ـ نوشتهای در سایت این روزنامه دیدم با عنوان «پایانی بر موج دوم اقتصاد اسلامی». واقعاً فهم این مطلب برای نگارنده مقدور نیست که چگونه با نظر به این مناظره، این همه دلالت اخذ شد و این همه رطب و یابس در این نوشته به همه بافته شد و این نتیجه استنتاج شد که «یک موج» فروکش کرد. من البته ـ برخلاف نویسنده آن نوشته ـ معتقدم فتح بزرگ درخشان این بود مسئله اقتصاد اسلامی را به لحاظ سیاسی و رسانهای برجسته کرد و این مناظره اتّفاقا «آغاز اقتصاد اسلامی گام دوم» ـ با هر قرائتی، ولو متفاوت با ایده پرفسور درخشان ـ بود. درخشان در این مناظره، حدّ و اندازه خود را بزرگتر از یک ایده خاص در اقتصاد اسلامی دید و در وزان گشایشدهنده به یک مجموعه بزرگ از نخبگان و اندیشمندان اقتصادی وارد میدان شد.
@social_theory
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
◀️فتحِ درخشان
✅علمورزی واقعی کاری عمیقاً سیاسی است
✍حمید ابدی
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی دانش
2⃣ از 2⃣
حرف ساده پرفسور درخشان که «من نظریه اقتصادیام را بر دیدگاه امام خمینی و رهبری استوار میکنم» در عین سادگی، بسیار پیچیده و با یک پشتوانه نظری و مطالعه تاریخی عمیق همراه است. علاقهمندان به فهم نظری اقتصاد را به استماع مجموعه 16 جلسهای از ارایه تاریخ عقاید اقتصادی پرفسور درخشان دعوت میکنم تا طرح نظری مورد نظر او ـ «تابعیت اقتصاد از سیاست» یا «هماهنگی نظم سیاسی، نظم فرهنگی و الگوی اقتصادی» ـ را با تبیینی تاریخی در متن تحوّلات اقتصادی غرب مدرن درک نمایند. درخشان معتقد است که اقتصاد همواره و همیشه تابع سیاست بوده و در پی یک طرح سیاسی آمده و تغییرات نظم سیاسی، تغییرات الگوهای اقتصادی را رقم زدهاند. لذا اگر اشارهای به امام و رهبری دارد، از سر تعارفات مذهبی و انقلابی متعارف نیست.
برخلاف نظر نویسنده مقاله «پایانی بر موج دوم اقتصاد اسلامی»، مسیر درخشان، بی آنکه بخواهد با سروصدا و فخرفروشی علمی بر تبل اختلاف با نحلههای اقتصاد اسلامی بکوبد، غیر از آن چیزی است که توسط اساتید حوزوی اقتصاد اسلامی دنبال شده است. جمله مهم او که «اقتصاد مقاومتی، همان اقتصاد اسلامی است» شاید حمل بر پنهان شدن پشت شعار رسمی جمهوری اسلامی تلقّی شود، امّا او واقعاً معتقد است که نقش او به عنوان نظریهپرداز اقتصاد، ارایه تبیینی نظری از یک الگو و راهبرد اقتصادی در هماهنگی با طرح اقتصاد سیاسی موردنظر ولی فقیه است؛ نه در انداختن یک طرح نظری اقتصادی و تلاش برای الصاق سیاسی آن به دیدگاه ولی فقیه. اینکه درخشان همه آبروی خود را پای ایده «تجمیع بانکهای خصوصی و دولتی در یک بانک ملّی و حذف بانک مرکزی» آورده، نه از سر ساده دیدن پیچیدگیهای اقتصاد، بلکه برآمده از درک او از تاثیر مناسبات مالی بانکی بر جریان تولید در کشور و زمینهسازی برای عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
در پایان، به نکتهای که در آغاز اشاره شد برمیگردم. نیروهای تحوّلخواه انقلابی در حوزه و دانشگاه، باید بیاموزند که تصمیمگیری در نظم سیاسی و اقتصادی کنونی جمهوری اسلامی، محیط پرتنش و همراه با کشمکشهای خشنی است که با پز علمی و ژستهای علمورزانه نمیتوان با آن رو به رو شد. درخشان فداکارانه و خودآگاه، خود را به مثابه یک لیدر «سیاسی» جلو انداخت و راه گفتگو از اقتصاد اسلامی را در سیاست رسمی جمهوری اسلامی باز کرد. کسی اگر درکی از رسانه داشته باشد، میفهمد که حتّی تیتر منفی روزنامه هممیهن ـ «شکست استاد» ـ نشانه ترک برداشتن دیواری است که بین اندیشمندان انقلابی اقتصاد و سیاست رسمی جمهوری اسلامی طی دهههای اخیر کشیده شده است.
@social_theory
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✅ قوانین اقتصادی وضع میشوند نه کشف
❎ دکتر #غنی_نژاد در مناظره با دکتر #درخشان میگفت ما قوانین را کشف میکنیم، قاعدتاً هم منظورش قواعدی است که بر افراد حاکم است.
❇️ ایشان بین قوانین عینی و قوانین وضعی خلط کردهاند. قانون تقاضا یک قانون عینی است که از رفتار انسانها کشف میشود، ولی قانون مالیاتی قاعدهای است که برای تنظیم رفتار وضع میشود.
✅ قوانین عینی شدیداً تحت تأثیر قوانین وضعی قرار دارند، حتی قانون تقاضا متاثر از این است که شما چه قواعدی بر بازار حاکم کنید.
❎ بله دکتر غنی نژاد تحت تاثیر اندیشه اقتصاد لیبرالی محض است که از قانون طبیعی (natural law) و نظم طبیعی (natural order) حمایت میکند که بر اساس آن هر نظم فاقد مداخلهای مطلوب است حتی اگر به بیعدالتی و استثمار محرومان بینجامد، که البته از نظر ایشان محصول نظم به اصطلاح خودجوش بازار عین عدالت است. در واقع حرف آنها این است که نباید مداخله کرد و همان نظم بازاری را پذیرفت، یعنی نباید قانون تنظیمی وضع کرد.
✅ همین امر اختلاف دیدگاه امثال ایشان با اقتصادهای الهی از جمله اقتصاد اسلامی است، قوانین اقتصادی مطلوب قوانینی نیستند که از نظم کور بازاری حاصل میشوند، بلکه قواعدی میباشند که وضع میکنیم تا نظم بازار را در راستای عدالت اقتصادی تنظیم کنیم، در صدر این قواعد، قوانینی است که خداوند متعال وضع کرده است مانند قانون ممنوعیت ربا، منع خوردن به ناحق مال مردم و ...
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
10.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵 چرا تغییر رویکرد اقتصادی، آغاز نمیشود؟
گفتوگویی با دکتر درخشان
🔺 تصمیمگیران ما مقهور فضای کارشناسی هستند
🔺 دانشگاهها نمیخواهند از چارچوب کتابهای درسی فراتر بروند
🔺 نیاز به جریانسازی فکری داریم هرچند خیلیها درمقابل ما موضع بگیرند.
@dr_izadkhah
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از رصام
✍رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امروزه اقتصادمان نیازمند مردمی سازی است و این مهم با رودربایستی و تعارف محقق نمی شود بلکه باید هر کاری که انجام می دهیم با مردم تعامل کنیم و آنها در کارها خصوصا حوزه اقتصادی دخیل باشند.
#تصمیمات
💡رصام(رصد اقتصاد مقاومتی)
https://eitaa.com/rasamnama
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از 🕯 جهاد تبیین
🔰محورهای کانال جهاد تبیین:
1️⃣ آرمان ها،اصول،مبانی اصلی و بیّنات انقلاب
2️⃣ مقابله با تطهیر پهلوی
3️⃣ ریشه مشکلات کشور
4️⃣ دستاوردهای کشور
5️⃣ ارائه تصویر واقعی از دنیا
6️⃣ دشمن شناسی و بازنمایی چهره آمریکا
✅ به کانال جهاد تبیین بپیوندید:
🕯https://eitaa.com/jahadtabini
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
لورنس کوتلیکوف، اسکات برنز و لستر تارو معتقدند بسیاری از مشکلات نظام اقتصادسرمایه داری، ذاتی و بخشی از این نظام است که وقوع زلزله را در آن حتمی می سازد. این زلزله، بازنشستگان را در برابر شاغلین و فقرا را در برابر اغنیا قرار خواهد داد.
پ.ن: اخبار تجمعات میدان بهارستان را رصد کنید!
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از محسن قنبریان
12.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
- غیبت امام(ع)، فقط یک زمان نیست؛ یک "زمانه" است!
- جهان نیز فقط یک مکان نیست؛ یک "مکانت" است! دنیای فیزیکال پیرامون ما انسانها، "یک جهان اجتماعی" را هم در خود (یا بر خود) دارد که غیر انسانها فقط در آن دنیای فیزیکال با ما شریکند.
- جهان اجتماعی، مجموعه "اندیشه ها" و "انگیزه ها"، "ادراکات" و "تحریکات"، "افکار" و "امیال" ما را شکل دهی و "منتظم" می کند.
- این جهان اجتماعی می تواند پرده ای از غیبت بگیرد یا پرده ای بر آن بیفزاید! بستگی به آن "نظام اندیشه و انگیزه" ای که به ما می دهد دارد!
یعنی می تواند ما را "هدایت" یا دچار "تیه" کند!
- بشارتها را در "تقویم"، تفسیر نکن و به "توقیت" دچار نشو!
آنرا در "زمانه و مکانت ظهور" ببین!
نگرانِ "سَهِّل مَخرجَه و اَوسِع مَنهَجَه" باش!
جهان اجتماعی ای که پرده های غیبت را می کاهد و ظهور را نزدیک می کند؛ یا برآن می افزاید!
✍ محسن قنبریان
📹 ویدئو؛ برشی کوتاه از سلسله بحث وارثان کرب و بلا
☑️ @m_ghanbarian
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از اقتصاد کلان، دکتر بخشی
بسمالله الرحمن الرحیم
با مناظرهای که چند روز قبل بین آقای دکتر درخشان و دکتر غنی نژاد برگزار شد، پردههایی کنار رفت و حقایقی، بیشتر از پیش آشکار شد.
👈 از این پس در ایران هر مدافع مسلمان اقتصاد لیبرال، بیش ازقبل، درمقابل این سؤال قرار خواهد گرفت که بین پیشنهادهای سیاستی و تحلیلهای اقتصادی او با احکام اقتصادی اسلام و وحی چه نسبتی برقرار است؟
آیا نظریه اقتصاد لیبرال خود را به بایدها و نبایدهای برآمده از وحی مقید میداند؟
👈 البته سؤال فراتر از این است: چه نسبتی بین نظریه سرمایهداری و احکام اقتصادی اسلام برقرار است؟ سرمایهداری فقط لیبرالیسم نیست. از یک زاویه، سرمایهداری طيفی است که یک طرفش آدام اسمیت و هایک و فریدمن و... و طرف دیگرش کینز قرار گرفته است.
❗️ یک مدافع اقتصاد اسلامی ممکن است تحلیلاش از هایک خیلی فاصله داشته باشد، ولی نسبت بین تحلیل او با نطریه کینزی و نیوکینزی و پست کینزی چیست؟
اگر در کسوت یک کارشناس اقتصاد اسلامی قائل باشیم خلق پول ازهیچ، مؤثر است، هرچند نیوکلاسیک نیستیم، اما آیا کینزی هم نیستیم؟
آیا اشکال دارد درمورد خلق پول مقلد کینز باشیم؟
چه نسبتی از اقتصاددانان ایرانی با تبعیت از شومپیتر معتقدند باید پول ازهیچ خلق شود و به کارآفرینان داده شود؟
👈 اگر ربا مورد تحریم اسلام است، آیا بهره نیست؟
اقتصاددانان سرمایهداری تحليلهای مفصلی در حمایت از بهره ارائه کردهاند، آیا این تحلیلها، درخصوص تفاوت بین بهره و ربای مورد تحریم، معتبر است؟ قابل تشکیک نیست؟
👈 امروزه اقتصاد جهانی مبتنی بر ایجاد و گسترش بدهی عمل میکند. چه بسیار تئوریهایی که اقتصاددانان مختلف در این حوزه نوشتهاند! برای اقتصاددان مسلمان ایرانی که این تئوریها را در دانشگاهها تدریس میکند این سؤال خواهد بود آیا در شریعت، خلق بلندمدت بدهی مورد تأیید است؟
👈 برخی تعاریف ارائه شده در ادبیات اقتصادی متعارف از انسان اقتصادی، بهعنوان انسانی که دقیق و حسابگر، اما تنبل و خودخواه نیز هست، چقدر با شریعت اسلام هماهنگ است؟
‼️ بعید است اکثریت اقتصاددانان ما از کنار این سؤالات بخواهند بهراحتی بگذرند، حتی آنهايي دانش اقتصاد متعارف را علم محض میدانند!
@drbakhshi_eghtesadekalaan
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲