دیار دلیران
🔰 سلسله مباحث «منافق شناسی» مبحث اول؛ معنای نفاق واژه «منافق» در لغت از ریشه «نفق» به معنای خروج ا
🔰 سلسله مباحث «منافق شناسی»
مبحث دوم؛ بارزترین ویژگیهای منافق
در ۳۰۰ آیه قرآن و در ۱۳ سوره به تبیین ویژگیها و خصوصیات منافقان پرداخته شده و چنانچه ما با این نشانه ها آشنا باشیم کمتر از ناحیه این گروه در معرض آسیب خواهیم بود.
قرآن کریم مرتبا هشدار داده که خطر منافقان از کفار بیشتر است چراکه منافق خود را در صف مؤمنان جا میزند؛ اما در باطن دل در گرو کفر داشته و با پوشش دین، درصدد ضربه زدن به جبهه حق است.
منافق، از یک جهت آشکارا وارد دین شده و مخفیانه و با تونلی پنهان از آن خارج میشود، خطمشی مشخصی ندارد و در میان هر گروهی همرنگ آنان میشود، لذا در فرهنگ دینی، دشمنی و عداوت منافق از کافر مخربتر است.
منافق در حکم دزد خانگی بوده و پلی است که کفار از طریق او در میان مسلمانان نفوذ میکنند و در واقع منافق از درون به تحقق اهداف کفار و دشمنان کمک می کنند.
۱۰ ویژگی مهم منافق به بیان قرآن عبارتند از:
🔹 گرایش قلبی به دشمن و اقدام در راستای منافع دشمن به عنوان عنصر نفوذی ( هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ )
🔹تردید و دودلی مداوم ناشی از سست ایمانی (وَ ارْتابَتْ قُلُوبُهُمْ فَهُمْ فِي رَيْبِهِمْ يَتَرَدَّدُونَ)
🔹 ضعف در بینش و فهم به دلیل رویگردانی از حق (صَرَفَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَفْقَهُونَ)
🔹تفاوت در ظاهر و باطن( إِذا رَأَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ أَجْسامُهُمْ وَ إِنْ يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ )
🔹پنهانکاری و تغییر چهره مداوم(وَإِذَا لَقُوا الَّذِينَ آمَنُوا قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا إِلَى شَيَاطِينِهِمْ قَالُوا إِنَّا مَعَكُمْ )
🔹تعصب و اصرار بر مخالفت با حق به جای رویکرد خیرخواهانه(وَ هُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ)
🔹استفاده از شیوه استهزاء و مسخره کردن به عنوان سلاح تخریبی(إِنَّمَا نَحْنُ مُسْتَهْزِئُونَ)
🔹نگرانی مداوم از شناخته شدن و رسوایی(يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ)
🔹دروغگویی زیاد (إِنَّ الْمُنافِقينَ لَكاذِبُونَ)
🔹خود را عزیز و محترم و مؤمنین را ذلیل و خوار دانستن(لَیُخْرِجَنَّ الْاَعَزُّ مِنْهَا الاَذَلَّ)
#منافق_زمانه_ات_را_بشناس...
#جهـاد_تبیین
#ادامه_دارد...
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
هدایت شده از دیار دلیران
🔰 دعای توصیه شده در شب قدر
اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِيمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَكِيمِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِي الْقَضَاءِ الَّذِي لاَ يُرَدُّ وَ لاَ يُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ عُمْرِي وَ تُوَسِّعَ عَلَيَّ فِي رِزْقِي وَ أن تَجعَلَ وَفاتی قَتلاً فی سَبیلِک
بار خدايا امشب در قضا و قدر خود، از امر حتمى كه كسى را از آن گريزى نيست و در آنچه از امور حكيمانه در شب قدر جدا می كنى و در آن حتمیاتی كه تغيير نمى كند و رد و بدل نمى شود، مقرر فرما كه مرا از حاجيان بيت الحرام بنويسى، آنان كه حجشان قبول و كوشش آنان قدردانى شود و گناهانشان آمرزيده گردد و بدکرداری هایشان جبران شود و مقرر فرما در آنچه قضا و قدر دارى كه عمرم دراز باشد و روزی ام را فراخ بفرمايى و اینکه مرگم را شهادت در راه خود قرار دهی...
#التماس_دعا
#آرزوی_شهادت #شب_قدر
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
خدایا! در حالیکه ساعاتی بیش به عملیات نمانده، با عجز فراوان تقاضای عفو و بخشش دارم.
مولای من! شما عنایت کردی، من قدر نداستم، به من عمر فراوان عطا کردی از عمر خودم به نافرمانی از تو استفاده کردم.
معبودا! گناه کردم گناهم را پوشاندی در صورتی که اگر بر گناهانم پرده نمیکشیدی رسوا میشدم و بندگانت طردم میکردند.
رئوفا! به من راه راست را نشان دادی ولی من راه غیر تو را رفتم.
خدایا! در حضورت با بی شرمی تمام گناه کردم ولی تو رسوایم نکردی.
خالقا! مرا سالم و تندرست آفریدی ولی من از جسم خویش بد استفاده کردم.
رازّقا! به من رزق و روزی فراوان دادی ولی من معصیتت را کردم.
بزرگا! من هر قدر گناه کردم از در خانه ات، بیرونم نکردی و مرا از خود نراندی.
خدایا! گاهی آنقدر روسیاه بودم که حتی نمی توانستم دستم را به سویت بلند کنم و دعایی بکنم و چیزی از تو بخواهم ولی تو آنچه را که می خواستم به من دادی.
خدایا! از تو می خواهم کاری کن که من، آخرین لحظات عمرم را برای تو و در راه تو، سپری کنم و در راه تو به شهادت برسم.
خدایا! در این آخرین لحظات، باز هم از تو معذرت می خواهم.
خدایا! از طرفی غمگینم از گناهانم، ولی وقتی به یاد رحمت بیکرانت میافتم شاد میشوم، هرچه سریعتر میخواهم به طرفت بیایم به امید شهادت در راه تو...
خدای رئوف و رحمان! بنده عاصی گنهکاری که در این لحظات آخر از گناهان توبه و تنها آرزویش شهادت میباشد.
بنده حقیر خداوند، محمود اکبری
🔰 مناجاتنامه بسیجی شهید محمود حاج علی اکبری قمی، یک روز قبل از شهادت
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
🔰 سلسله مباحث «منافق شناسی»
مبحث سوم؛ چطور یک منافق را بشناسیم؟
در بخش قبلی مهمترین ویژگی های منافقان بیان شد اما این قسمت به شیوه شناسایی یک منافق از ویژگی های رفتاری و گفتاری اوست. در این بخش بر خلاف بخش قبلی، به خاطر رعایت اختصار، متن آیات و روایات بیان نشده است.
🔸 ۱۰ مورد از مهمترین نشانه های رفتاری و گفتاری منافق از دیدگاه آیات و روایات عبارتند از:
۱) لحن کنایه آمیز و نیشدار
منافق به واسطه دل بیمارش، آگاهانه و ناخودآگاه از کنایهها و تعبیرات موذیانه و نیشدار و تمسخرآمیز استفاده می کند و نمی تواند در اظهارات و اقداماتش از حقد و کینه درونی خود نسبت به حق صرفنظر کند.
۲) مخفیکاری و دروغگویی
منافق حق را پنهان میکند و به تعبیر قرآن دروغ می گوید و دروغش را سپر امنیت خویش و فرار از عقوبت قرار داده و با این شیوه سعی دارد راه خدا را ببندد.
۳) فرصت طلبی و فریبکاری
منافق فرصت طلب است و به دنبال هر رویدادی، منافع خود را می جوید نه خیر و صلاح جبهه حق و مردم را، منافق برای رسیدن به اهدافش به فریب کاری متوسل میشود و ساز مخالف میزند اما در صورت لزوم برای فرار از مواخذه و برخورد مؤمنان به سرعت آرایش دفاعی گرفته و مخالفتش را پنهان می کند و چنانچه بیشتر احساس خطر کند خود را با اهل حق هم نظر نشان میدهد.
۴) مفسده انگیزی با ادعای اصلاح گری
منافق با شعار اصلاح گری، فسادانگیزی می کند. اصلاح طلبی، پوششی برای افساد اوست، اگر به او گفته شود دست از خرابکاری و فساد بردار، با اعتماد به نفس مدعی میشود جز صلاح جامعه چیزی نمیخواهد.
۵) بهانه تراشی در هنگام انجام وظیفه
از نشانههای منافق، بهانه جویی برای فرار از مسئولیتها و وظایف اجتماعی سیاسی است. منافق به هر شکل و بهانه ممکن از انجام هر اقدامی که موجب تقویت جبهه حق شود، سر باز میزند.
۶) سستی و ضعف در انجام واجبات الهی
برای منافق اقامه نماز و انجام دیگر واجبات و عبادات سخت و طاقتفرساست و اگر هم آنها را به جا آورد از روی کراهت، بیحالی، ریا و یا ترس است.
۷)مخالفت با ولی امر
از نشانههای مهم منافق، مخالفت با ولی امر جامعه است. این مخالفت گاهی در سرپیچی از فرامین و گاهی در زیر سوال بردن تصمیمات و قضاوت امام جامعه بروز میکند. منافق از شکست و مصیبتی که به پیامبر و ولی جامعه می رسد، شادمان و از و موفقیت شان ناراحت میشود.
۸) عیبجویی و دست روی زخمها گذاشتن
منافق عیبجو است و به دنبال کشف عیوب جبهه حق و مومنین برای افشای آن است. منافق نقاط قوت جبهه حق را نادیده گرفته و نقاط ضعفش را پررنگ می کند.
۹) شبهه افکنی و انتشار شایعات
پخش شایعه و ترویج شبهات از پرکاربردترین تاکتیکهای منافق در مواجهه با جبهه حق است و معمولا پس از آشکار شدن بی اساس بودن شایعه یا مردود بودن شبهه، منافق به اصلاح اشتباهش نمیپردازد.
۱۰) بزرگنمایی قدرت دشمن و القاء ناامیدی
جریان نفاق مرتب در حال بزرگنمایی دشمن و یأس و ناامیدی است، منافقین در دوران پیامبر هم دائما خطاب به مردم میگفتند این جا دیگر جای زندگی نیست و باید برویم و اگر آسایش میخواهید باید سازش کنید، در حالی که مؤمنان با تأسی به پیامبر و اعتماد به وعده الهی منتظر پیروزی بودند.
#منافق_زمانه_ات_را_بشناس...
#جهـاد_تبیین
#ادامه_دارد...
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روز_قدس نزدیکه و همه میدونیم بازم بگومگوها شروع میشه و دوقطبی دوبارهای شکل خواهد گرفت ...
اما شاید این زن مظلوم اهل #غزه راست میگه! بهترین دوقطبی آخرالزمانی همینه!
«دنیا برای اهل دنیا، بهشت برای ما...»
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
May 11
9.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جمهوری اسلامی حرم است.
روز #جمهوری_اسلامی گرامی باد.
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
🔰 سلسله مباحث «منافق شناسی»
مبحث چهارم؛ نشانه های جریان نفاق از دیدگاه رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بحثی پیرامون جریان نفاق، با ارائه ملاک و معیار برای شناسایی منافقین فرمودند: “امروز برای شناسایی منافقین جدید نشانه وجود دارد و نشانه آن همراهی با دشمنِ شناخته شده است. جمهوری اسلامی دشمنان معروفی دارد که هیچ پرده پوشی در دشمنی خود ندارند، مانند جهان استکبار که رأس آنها امریکاست. حالا که دشمن صریح داریم، کوچک و ضعیف هم نیست، منافق را می شود از همراهی با دشمن شناخت. این وسیله امروز در اختیار ماست، ولی در اختیار مسلمانان دوران پیامبر (صلی الله علیه و آله) نبود.“
همراهی با دشمن، پیروی و متابعت از او را به همراه می آورد و افرادی که از دشمن تبعیت کنند، دچار ضلالت و گمراهی شده، از حیطه ولایت الهی خارج و در زمره ولایت طاغوت قرار می گیرند. براین اساس میتوان از این نشانه و معیار برای شناخت جریان نفاق استفاده کرد.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای حفظه الله، در ادامه تبیین چگونگی شناخت جریان نفاق جدید می فرمایند: “هر کسی با دشمن همراهی کند، مورد سوء ظن قرار می گیرد. هر کس برای دشمن و در جهت او کار می کند، مورد سوء ظن است. هر کس از کار او، دشمن استفاده می کند، مورد سوء ظن است. هر کس برای دشمن استدلال درست می کند، مورد سوء ظن است“.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، وجود عناد در افراد همراه شده با دشمن را نشانه قطعی نفاق دانسته و میفرمایند: “مورد سوء ظن یعنی چه؟ منافق است؟ نه! شاید از روی غفلت کار انجام می دهد، مورد سوء ظن است، یعنی این امکان به وجود می آید دشمن به سوی خود کشانده و جزء دشمن باشد. راه برای امتحان هم باز است. اگر نشانه “غفلت ” در اوست، غافل است. اگر دیدیم نشانه “عناد” در اوست منافق است.“
#منافق_زمانه_ات_را_بشناس...
#جهـاد_تبیین
#ادامه_دارد...
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
enc_16813103633377459694979.mp3
6.6M
بگید یکی هست
که دیگه واسه
شهادت از دست
رفته امیدش ...
در #شب_قدر برای بهترین دوستان خود #آرزوی_شهادت کنید...
#التماس_دعا
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran
🔰 سلسله مباحث «منافق شناسی»
مبحث پنجم؛ رهاورد جریان نفاق برای جامعه دینی
(برگرفته از آیات و روایات)
۱- بحران حقانیت و مشروعیت
ایجاد بحران حقانیت و مشروعیت، مهلک ترین رهاورد جریان نفاق برای جامعه دینی است. افرادی که تا پیش از این در صفوف مؤمنین و از هم پیمانان آنان بوده و مورد توجه و اعتماد مردم قرار گرفتهاند، آنگاه که به دلیل عدم استقامت و پایداری دینی تغییر ماهیت داده و تجدید نظر طلب می شوند، جامعه را دچار حیرت و سردرگمی می نمایند. در این شرایط طبیعی است که تشخیص حق از باطل برای بخشی از جامعه دینی دشوار گردیده و بحران حقاینت به وجود می آید و “مشروعیت جریان حق ” در افکار عمومی زیر سئوال می رود.
۲- ایجاد بی تفاوتی در جامعه:
یکی از پیامدهای جریان شوم نفاق در جامعه دینی، ظهور طبقه جدیدی از قاعدین و بی تفاوتها می باشد. بحران حقانیت و مشروعیت، جامعه را به تفرقه و بیراهه کشانیده و گروه دیگری را نیز به کناره گیری و بیتفاوتی سوق می دهد.
۳- ظهور اصلاح طلبان دروغین:
رهاورد نفاق برای جامعه دینی، تخریب و افساد است نه اصلاح، بر همین اساس قرآن کریم یکی از ویژگیهای منافقان را ادعای دروغین اصلاح طلبی آنان می داند. از این رو یقیناً جامعه ای که دچار پدیده شوم نفاق گردد، شاهد ظهور اصلاح طلبان دروغین خواهد بود. در این هنگام صفبندی سیاسی جدیدی در جامعه شکل خواهد گرفت.
۴- غوغاسالاری و ایجاد جنجال در جامعه:
غوغاسالاری رهاورد دیگر جریان شوم نفاق برای جامعه دینی است. از آنجا که منافقین فضای صمیمیت و دوستی را در جامعه دینی به عداوت و دشمنی تبدیل می نمایند و مرزبندی خودی و غیرخودی را بر هم میزنند، التهاب، هیاهو و تشنج، فضای جامعه را فرا می گیرد. در چنین شرایطی هیجان گرایی و احساس گرایی بر جامعه حاکم می شود و امکان اندیشیدن و تصمیم گیری برای گروهی از افراد جامعه از بین میرود و فضای سیاسی واجتماع آنچنان آلوده و غبار گرفته میشود که چشمها از دیدن حق و حقیقت باز میماند و بصیرتها مخدوش می شود.
۵_بدعت گذاری، تحریف باورهای دینی و هجمه به ولایت:
جریان شوم نفاق با ترویج تسامح و تساهل و اباحه گری و همچنین تأکید بر قرائتهای مختلف از دین، جامعه را در تلاطم شبهات قرار داده و به سوی گمراهی میبرد و به موازات این رویکرد به تخریب و تضعیف ولایت و رهبری جامعه میپردازد.
۶- فتنه آفرینی:
ایجاد بحرانهای امنیتی و فتنه آفرینی ششمین رهاورد شجره ملعونه نفاق است. منافقین به دلیل آشتیناپذیری با مؤمنین، از یک طرف شدت عمل خود را نسبت به آنان ابراز می نمایند و از طرف دیگر، عطوفت و مهربانی خود را نثار دشمنان و جبهه ضددینی می کنند. هم گرایی و همراهی جریان نفاق با دشمنان شناخته شده و کمین کرده بیرونی، باعث میشود حکومت دینی به سمت آشوب و فتنه براندازی و تسلط اجانب سوق پیدا کند.
#منافق_زمانه_ات_را_بشناس...
#جهـاد_تبیین
#ادامه_دارد...
🔻دوستانه ای با شهدا در دیار دلیران
https://eitaa.com/diare_daliran