📌چگونه عمل مجریان سیاست خارجی «خسارت محض» میشود؟
🔷سخنان عصر امروز رهبر معظّم انقلاب درباره کارکردهای وزارت خارجه و نقش آن در سیاست خارجی نظام که به پایان رسید، برخی فضا را فراهم دیدند تا گزاره «برجام تصمیم نظام بود» را تثبیت کنند و اینطور القا کنند که همانطور که رهبر انقلاب، وزارت خارجه را یک مجری دانستهاند، بنابراین برجام نیز محصول تصمیم مجموعههای بالادستی نظام است نه وزارت خارجه و دولت.
🔻نکته مغفول مانده این است که رهبر انقلاب نقش ریلگذار سیاست خارجی کشور را وزارت خارجه نمیدانند بلکه نقش ریل گذار را به مجامع بالادستی میدهند،
🔹امّا سؤال این است که آیا آنچه مجری در این ریل انجام میدهد، همان خروجی مطلوب مورد نظر سیاستگذار است؟
پاسخ این سؤال را باید در دیگر بیانات رهبر انقلاب جستوجو کرد.
🔹رهبر انقلاب از زمان تصویب برجام تا کنون، به کرّات از این توافقنامه انتقاد کردهاند و حتی آن را خسارت محض نامیدهاند: « ما ناگزیر باید به همهی تعهّدهای خود عمل کنیم [امّا] طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوههای مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز میزند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمیکند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم میبینیم؛ یعنی خسارت محض».
🔻 نکته بعد، شورایعالی امنیت ملی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، رئیس جمهور را در رأس خود دارد و برخی دیگر از اعضای دولت نیز در آن حضور دارند.
🔹اینجا ممکن است این نکته مطرح شود که در نهایت مصوبات شورایعالی امنیت ملّی به تأیید رهبری میرسد و باز نقش نهایی را رهبری ایفا میکند. در پاسخ باید گفت در مواردی مثل برجام، در حالی که رهبر انقلاب از ابتدای مذاکرات به آن خوشبین نبودهاند و به کرّات، عدم خوشبینی خود را ابراز کرده اند، در نهایت به تصمیم مجامعی چون مجلس شورای اسلامی و شورایعالی امنیت ملی گردن مینهند .
🔻حال سؤال این است، چنانچه مجری سیاستخارجی کشور از خود اختیاری ندارد، چگونه محصولی بهدست میآید که «خسارت محض» نام میگیرد؟
🔹رهبر انقلاب در سخنان نوروزی خود در سال ۹۵ و در حرم مطهر رضوی، از عبور از خطوط قرمز نظام درموضوع برجام سخن میگویند: «در توافق اخیر هستهای که مورد تأیید قرار گرفت و مذاکرهکنندگان کشورمان نیز مورد قبول بودند، در مواردی، وزیر محترم امور خارجه به من گفت: «ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم».
🔹در دیدار ماه رمضان دانشجویان با رهبر انقلاب در سال ۹۸ ایشان در پاسخ به یکی از دانشجویان گفتند: «یکی از دوستان گفتند تصویب برجام را به رهبری نسبت دادهاند؛ خب بله، امّا شما که چشم دارید، ماشاءالله هوش دارید، همه چیز را میفهمید! آن نامهای را که من نوشتم نگاه کنید، ببینید تصویب چه جوری است؛ شرایطی ذکر شده که در این صورت این [توافق] تصویب میشود.
بهراستی اگر آنچه از خروجی شورایعالی امنیت ملی عبور کرده بود، منطبق با خواست رهبری بود، چرا ایشان ۹ شرط را بر آن اضافه کردند؟
کانال دیارسرداران
@diarsardaran
📎توصیههای مذاکراتی اندیشکده آمریکایی به دولت بایدن: لغو تحریمها تنها در صورت توقف حملات موشکی و پهپادی به عربستان
🔸مؤسسه واشنگتن در یادداشتی به قلم دیوید پولاک عضو ارشد این اندیشکده آمریکایی نوشت:
یک پیشنهاد معقول مطرح میشود: آمریکا به جای ارائه مشوقهای رایگان به حکومت ایران باید یک موضع معاملهای شفاف اتخاذ کند، موضعی که عملاً هر دو پرونده هستهای و غیرهستهای را در بر میگیرد.
🔸برای مثال، اگر ایران بتواند حوثیها و دیگر شبهنظامیان را متقاعد سازد که به حملات موشکی و پهپادی به عربستان پایان دهند، آمریکا صرفاً در آن صورت تحریمها را برمیدارد ــ صرفنظر از امتیازاتی که ایران شاید مایل باشد به خاطر نقض ادامهدار توافق هستهای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام ارائه دهد.
🔸 مطمئناً، شاید در نهایت لازم باشد که این راهبرد کوتاه مدت تا حدودی اصلاح شود. اما این نخستین گام لازم و ضروری است.
🔸مؤسسه واشنگتن در پایان با اشاره به مزیتهای این تغییر در سیاست کنونی آمریکا تصریح کرد: این امر یک مسیر واقعبینانه به سمت مصالحه پیش روی ایران میگذارد بدون اینکه این کشور را از مشوقهای رایگان بهرهمند سازد.
🔸این امر همچنین به متحدان آمریکا -اعراب، اسرائیلیها، و حتی اروپاییها- اطمینان خاطر میدهد که آمریکا بار دیگر یک شریک قابل اتکا محسوب میشود.
نکته و نظر: تلاش این روزهای جبهه صهیونیستی - سعودی- امریکایی برای صلح و آتش بس در یمن را میتوان از این منظر تجزیه و تحلیل کرد.
کانال دیارسرداران
@diarsardaran
✅🔴نکاتی درباره ی سخنان اخیر رهبر انقلاب
✅هرچند همه ی مطالب رهبر انقلاب در بخش های مختلف، از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند اما اهمیت نکته ی پایانی بیانات ایشان بازتاب وسیعی در رسانه های داخلی و خارجی داشته است و همه ی ما نیز به نوعی منتظر موضع رسمی ایشان بودیم.
♦️رهبر انقلاب بدون در نظر گرفتن حواشی پیش امده درباره ی صوت و یا عوامل دخیل در انتشار آن، محتوا و گفته های یک مقام و مسئول در جمهوری اسلامی ایران در به چالش کشیدن سیاست های مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران را دشمن شاد کن و خطای بزرگ می دانند و نسبت به آن اظهار تاسف کردند که این مساله حامل یک پیام معنادار به مجلس شورای اسلامی است
♦️رهبر انقلاب روند سیاسی مرسوم و رایج که تصمیم گیری و سیاست سازی را در همه ی ساختارهای سیاسی کشورهای جهان بر عهده دارند به آقای ظریف گوشزد و یاد اوری می کنند و ضمن تایید نقش وزارت امورخارجه در شورای امنیت ملی کشور، جایگاه و حد و مرز این وزارت خانه را به ایشان متذکر می شوند.
♦️مقام معظم رهبری دکتر ظریف را مجری تصمیم های جریان های بالا دستی و به صورت خاص شورای امنیت ملی کشور می دانند و البته در دوقسمت از سخنانشان عملکرد مجری و رییس دستگاه دیپلماسی را به چالش می کشند : در سخنانشان درباره ی کارگران با یک لبخند یک جمله فرمودند که چند سال است که بحث تحریمها مطرح است معنای این جمله و لبخند معنادار رهبر انقلاب بر ناتوانی دستگاه دیپلماسی برای حل و فصل موضوع تحریم در قرارداد برجام دلالت دارد، همچنین رهبر انقلاب ضمن منفعلانه نامیدن عملکرد اقای ظریف و تیم ایشان در حوزه ی دیپلماسی منطقه بر نقش تاثیر گذار نیروی قدس در منطقه تاکید کردند، این دو مطلب نشان دهنده ی وجود اشکالات اساسی و بنیادین در شیوه های مجریان و دیپلمات های ما در این دولت دلالت دارد و طبیعتا دکتر ظریف همان نقش مجریانه ی خود را نیز به خوبی اجرا نکرده است.
کانال دیارسرداران
@diarsardaran
✅🔴برخی دوستان سوال کردند که چرا مقام معظم رهبری درباره ی مذاکرات هسته ای و برخی از مذاکرات منطقه ای که بیشتر اهداف انتخاباتی دارند سخن نگفته اند
عزیزان توجه کنند هرچند رهبر انقلاب صراحتا از مذاکرات هسته ای سخن نگفته اند با این که رعایت شروط اخیر ایشان برای مذاکره جهت بازگشت آمریکا به تعهداتش در هاله ای از ابهام است اما ایشان صراحتا باطل السحر مذاکرات انتخاباتی دولت با غربی ها را نشان دادند.
استیضاح دکتر محمد جواد ظریف توسط مجلس شورای اسلامی می تواند حرکت سیاسی و انتخاباتی دستگاه وزارت امورخارجه را به چالش بکشد
این یک تحلیل است و ظاهرا بعید به نظر می رسد اما گوشه ی ذهنتان بماند بد نیست
کانال دیارسرداران
@diarsardaran
هدایت شده از محتوای ثامن استان اصفهان
کانال حاج قاسم سلیمانی جهت استفاده مربیان سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/271122457Ccd33417708
🇮🇷🌸
🍀
✅ پیام روشنگری
🌀 موضوع: حضور حداکثری مردم در بیان #مقام_معظم_رهبری
🍃🌻🍃
3⃣1⃣ انتخابات در کشور ما یک حرکت نمایشی نیست. پایهی نظام ما همین انتخابات است. یکی از پایهها، انتخابات است. مردمسالاری دینی با حرف نمیشود؛ مردمسالاری دینی با شرکت مردم، حضور مردم، ارادهی مردم، ارتباط فکری و عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور صورت میگیرد؛ این هم جز با یک انتخابات صحیح و همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست.
🌺 بیانات در جمع زائران و مجاوران حضرت امام رضا (علیه السلام) 1388/1/1
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
کانال دیارسرداران
@diarsardaran
🍀
🇮🇷🌸
🇮🇷🌸
🍀
✅ #یادداشت_کوتاه
💢 موضوع: جريان نفاق‼️
✍علی اکبر صیدی
🍃🌻🍃
✅ برخی نکات سیاسی- اجتماعی (#نفاق) در آیه ۴۱ سوره مائده
1️⃣ ای پیامبر! رفتارِ ناشایست #منافقان تو را اندوهگین نسازد (يَأَيُّهَا الرَّسُولُ لَا يحَْزُنكَ الَّذِينَ يُسَرِعُونَ فىِ الْكُفْرِ)
2️⃣گروهی از این منافقان یهودی #جاسوس هستند (سَمَّاعُونَ لِقَوْمٍ ءَاخَرِينَ)
3️⃣ کار منافقان، #تحریف ِحقایق است (يحَُرِّفُونَ الْكلَِمَ مِن بَعْدِ مَوَاضِعِهِ)
4️⃣منافقان، هر مطلب حقی که مطابق میل شان نباشد؛ نمی پذیرند (يَقُولُونَ إِنْ أُوتِيتُمْ هَاذَا فَخُذُوهُ وَ إِن لَّمْ تُؤْتَوْهُ فَاحْذَرُواْ )
5️⃣خداوند آنان را در دنیا رسوا خواهد کرد (لهَُمْ فىِ الدُّنْيَا خِزْىٌ )
6️⃣ در آخرت مجازات بزرگى نصيبشان خواهد (وَ لَهُمْ فىِ الاَْخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ)
#قرآن_راهگشا
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
کانال دیارسرداران
@diarsardaran
🍀
🇮🇷🌸
🇮🇷🌸
🍀
✅ #عکس_نوشت
🌀 موضوع: حضور حداکثری مردم
🍃🌻🍃
🌺 #مقام_معظم_رهبری: رای مردم تعیین کننده است.
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
کانال دیارسرداران
@diarsardaran
🍀
🇮🇷🌸