مزاجشناسی سیاسی!
🔹در بحث مزاجشناسی در طب سنتی، افراد را چهار را دسته میدانند: دموی، صفرایی، سودایی و بلغمی. هر کدام از این چهار دسته، ترکیبی دوتایی از چهار طبع گرمی و سردی و تری و خشکی هستند؛ مثلاً طبع فرد دموی، گرم و تر است؛ طبع صفرایی گرم و خشک است و... بسته به اینکه کسی کدام یک از این طبیعتها را داشته باشد؛ رفتارش و تا حد زیادی عواطفش متفاوت با فرد دیگری است که طبیعتی متفاوت دارد.
🔹تا اینجای کار را تقریباً همة کسانی که اطلاعات مختصری از طب سنتی دارند، میدانند یا با مراجعه به دانشنامه یا مقالهای عمومی در چند دقیقه میتوانند به دست بیاورند؛ اما نکتة دقیقی در اینجا هست که در بحثهای تخصصیتر طب سنتی مطرح میشود که بیشتر افراد آن را نمیدانند و آن اینکه حتی افراد دارای یک طبع نیز همه یکجور نیستند؛ مثلاً طبع فرد صفراوی گرم و خشک است؛ اما خود صفراویها دو دستهاند: ۱. گرم و خشک و ۲. خشک و گرم. درست است که این دو اشتراکات زیادی دارند چون هر دو طبعشان از گرمی و خشکی است؛ اما تفاوت ترتیب این دو جزء در طبیعت آنها، سبب تفاوت آنها در بسیاری از جنبهها از جمله رفتارها و بیماریها و درمانها و... میشود.
🔻 در عالم سیاست هم نوعی مزاجشناسی داریم
🔸اینکه در عالم سیاست شاهد طیفهای گوناگون و موضعگیریهای دیگرگون و کنش و واکنشهای مختلف در موقعیتهای مشابه هستیم، برمیگردد به تفاوت مزاج سیاسی افراد؛ تا آنجا که دو فرد متعلق به یک جریان نیز گاه در مواجهه با یک موضوع، موضع کاملاً متفاوتی دارند.
🔸اینجا بنا ندارم زور بزنم و کل مزاج شناسی طب سنتی را بر مباحث سیاسی تطبیق دهم و شاید هم نشود؛ اما نکتهای از آنچه در مزاجشناسی طب سنتی گفتهاند و گفتم، در اینجا بسیار به کار میآید.
🔸از آغاز انقلاب تاکنون افراد شاخص سیاستورزی را میبینیم که متعلق به جریان انقلابی بودهاند و هستند و چه بسا خدمات زیادی هم به انقلاب کردهاند و میکنند؛ اما سربزنگاههایی رفتارهایی میکنند و موضعگیریهایی میکنند یا جاهایی سکوتهایی دارند که قاعدتاً نباید و انتظار نمیرود و نمیشود هم گفت که دیگر انقلابی نیستند؛ چون همچنان بسیاری از معیارهای انقلابی بودن را دارند و خودشان نیز خود را انقلابی میدانند؛
🔸پس چگونه باید رفتار آنها را تحلیل کرد و این قیقاج رفتن گاه گاهی آنها را به حساب چه باید گذاشت؟ پاسخ و سخن اصلی این نوشته این است که فرق است بین «انقلابی سیاستمدار» و «سیاستمدار انقلابی»!
عصبانیت از همدلی قوا
🔹 محمد مهاجری فعال رسانه در یادداشتی با عنوان« برکات حاکمیت یک دست برای دولت سیزدهم » که در روزنامه شرق امروز چاپ شد مدعی شد: « حدود ۸۰ درصد نمایندگان از رئیسی دعوت به نامزدی کردند و بدین ترتیب مجلس عملاً با دولت همراه شد این هماهنگی به حدی شد که رئیس مجلس علما و رسماً مانع استیضاح وزیر صمت شد.»
🔻 پاسخ:
ماجرای منتفی شدن استیضاح وزیر صمت به دلیل به حد نصاب نرسیدن امضا ها و همچنین مسئله تفکیک وزارتخانه به وزارت بازرگانی میباشد. ضمنا به طور کلی موضوع استیضاح منتفی نشده است، بلکه نمایندگان، سه ماه به وزیر مربوطه مهلت داده است تا کارهای خود را اصلاح کند.
🔹 مهاجری در ادامه در شرایطی که نشان می دهد نتوانسته ورود قوه قضاییه در دوران رئیسی و باز کردن برخی کارخانه های تعطیل شده در دولت روحانی را درست تحلیل کند، مدعی می شود: « از طرفی قوه قضاییه که در زمان رئیسی فاز سیاسی و ضد دولتی برداشته بود و هر هفته در یک استان با دخالت در کار قوه مجریه کارخانه افتتاح می کرد، در دوره آقای محسنی اژه ای کاملا به وظایف خود برگشت»
🔻 پاسخ:
عجیب است که آقای مهاجری تلاش رئیسی در قوه قضاییه برای برداشتن موانع تعطیلی کارخانجات زمان روحانی را دخالت در کار قوه مجریه میداند!!!؟؟ افتتاح کارخانه تعطیل شده کمک به دولت است چرا روایت معکوس می کنید؟!
🔹 مهاجری همچنین مدعی است :«مقامات نظامی، ائمه جمعه و... جز در موارد انگشتشماری چیزی که برای دولت کنونی ناخوشایند باشد نگفتهاند و برعکس از همه اقدامات دولت سپاسگزاری کرده اند... انتصاب رئیس ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان معاون اول رئیس جمهور، عملاً یکی از بزرگترین هلدینگ های تجاری و صنعتی را پای کار دولت آورد و موازی کاری های اقتصادی به شدت کاهش یافت.»
🔻 پاسخ:
اینکه بین یک دولت که همه چیز را به برجام گره زده بود و فقط نگاه غربی داشت و کاخ نشینی می کرد و از همانجا کشور را مثلاً مدیریت می کرد! با دولتی که نه تنها با غرب گفت و گو می کند، بلکه نگاهی هم به شرق دارد و از پتانسیل ۱۵ کشور همسایه برای گره گشایی ها استفاده می کند و در میان مردم است و... تفاوتی قائل نباشیم، بی انصافیست.
اینکه بعد از سالها سه قوه، یک دل و هم صدا برای حل مشکلات مردم تلاش می کنند، باید مورد تقدیر قرار گیرد، نه اینکه در روایت مان نگاه منفی به آن داشته باشیم. تجربه میگوید وقتی قوا با هم یکدل و یکصدا باشند حل مشکلات با سرعت بیشتری اتفاق می افتد ولی اگر اختلاف بین قوا وجود داشته باشد و خصوصاً اینکه این اختلاف به میان مردم کشیده شود چه معضلاتی را به دنبال خواهد داشت.
ضمناً از نکات مثبت دولت است که توانسته پتانسیلهای چون ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی، نیروهای مسلح و... را به دنبال خود پای کار بیاورد و از آنان برای رفع مشکلات بهره گیرد کاری که نه تنها سایر دولتهای قبل توانایی آن را نداشتند بلکه به مقابله با این نهادها برخواسته بودند!
✍ سعید میرزایی
🔴 خبر خوبی که متاسفانه باز هم لابلای اخبار حاشیهای گم شد...
تست گرم نخستین #قطار_ملی کشور با موفقیت انجام شد؛ یک افتخار بزرگ که درصورت منجر شدن به تولید انبوه، میتواند علاوه بر کاهش وابستگی در این حوزه و خروج ارز از کشور، هم اشتغالزایی به همراه داشته باشد و هم ظرفیت جابه جایی روزانهی مسافر در مترو را چندین برابر افزایش دهد!
#ما_میتوانیم
🔴یادداشت؛
🔹اوقات فراغت مجازی یا فرار از مسئولیت / مدیرکل آموزش و پرورش استان جوابگو باشد
🔸معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش در مصاحبه با ایرنا عنوان کرده است در برنامه های تابستانی به دلیل شرایط خاص کرونا!، بیش از ۹۰ درصد فعالیتها به صورت مجازی و بیشتر فعالیت های حضوری در فضاهای باز و با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی به منظور حفظ سلامت! دانش آموزان انجام می شود/کلاسهای مجازی اوقات فراغت دانش آموزان از اول تابستان آغاز و پیش بینی می شود ۱۰۰ هزار دانش آموز در این کلاس ها شرکت کنند.
📎ادامه خبر را در اینجا بخوانید
🆔 @Asrehamedan
کدام کشورها به حذف ارز ترجیحی در ایران اعتراض کردند؟
🔺 یکی از مدیران اقتصادی دولت اخیرا در جلسهای با اشاره به وضعیت تامین کالاهای اساسی کشور گفته است:
🔹 درباره نقش کالاهای استراتژیک در امنیت غذایی چند نکته باید در نظر گرفته شود؛ اول این که مواد غذایی در دسترس باشد. دسترسی یا فیزیکی است یا باید اقتصادی باشد. یعنی بعضیها اصلا پول ندارند بخرند و یا اصلا جنس نیست.
🔹 به عنوان نمونه الان وضعیت جنگ اوکراین باعث شده که دسترسی فیزیکی به روغن کم شود. کویت پولدار است اما نگران است. کشورهای شمال آفریقا که اصلا گرفتار شدهاند و میگویند میزان ذخیره غذایی آنها زیر یک ماه است. پس معلوم است که دسترسی برای روغن وجود ندارد.
🔹 الان که دولت این سیاست حذف ارز ترجیحی را اجرا کرد، ۷ کشور منطقه فریادشان بلند شد و اعتراض کردند و برخی از اجناس در کشورهای عراق، امارات، تاجیکستان، ترکیه، پاکستان، افغانستان و ... گران شد. مشخص شد که این اقلام و اجناس از ایران به صورت قاچاق خارج میشود.
🔹 یکی از مسئولین که متولی دانههای روغنی است چند وقت قبل در جلسهای میگفت که من در فروشگاهی در تاجیکستان دیدم که همه روغنها از دو برند معروف ایرانی است که در بازار آنجا به فروش میرسد و این در حالیست که ما در داخل برای تولید روغن ارز ترجیحی میدادیم اما تولیدکنندگان به قیمت جهانی صادر میکردند.
⭕️ دوره آموزش مجازی «تربیت رسانه ای» ویژه شبکه مدرسان نسرا
🔰 با تدریس:
👤 دکتر سعید مدرسی: رئیس مرکز تربیت رسانهای باران
👤 دکتر محمدحسین شاهآبادی: معاون تعلیم و تربیت مرکز راهبردی ژرفا
📆 5-20 تیرماه 1401 در سامانه آموزش مجازی نسرا به آدرس:
🔰لینک کلاس پنجم تربیت رسانه ای:
https://lms.nasraa.ir/IdeaPortal/ClassRegister/103343
🔰لینک کلاس ششم دوره تربیت رسانه ای:
https://lms.nasraa.ir/IdeaPortal/ClassRegister/103401
🔰لینک کلاس هفتم تربیت رسانه ای:
https://lms.nasraa.ir/IdeaPortal/ClassRegister/103402
🔰لینک کلاس هشتم تربیت رسانه ای:
https://lms.nasraa.ir/IdeaPortal/ClassRegister/103403
خبرهای نسبتا داغ 🔥
1⃣ ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین در اختیار ایران قرار داد
علی رضوانیزاده نائب رئیس انجمن کشت فراسرزمینی: ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایرانیان قرار داده است. اقلیم ونزوئلا برای کشت گندم مناسب نیست، این کشور برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا مناسب است؛ ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است. ونزوئلا مستعدتر از برزیل و روسیه برای کشت فراسرزمینی است. به نظر میرسد این کشور میتواند خلا اوکراین را در جهان پرکند. باید از روابط خوب سیاسی شگل گرفته بین ایران و ونزوئلا برای ایجاد امنیت غذایی کشور و جهان بهره بگیریم؛ متاسفانه ما در زمینه فرصتسوزیها در جهان در رتبه نخست هستیم.
2⃣ مرعشی: رایزنی با شورای نگهبان بیفایده است
حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران، درباره رایزنی اصلاح طلبان با شورای نگهبان به قرن نو گفته شورای نگهبان کارهای نیست و تصمیم در جای دیگری گرفته میشود. رایزنی با شورای نگهبان بیفایده است؛ زیرا شورای نگهبان تصمیمگیری نمیکند. باید با رهبری وارد رایزنی شویم.
3⃣ مرز زمینی عراق برای عرفه تا سقف ۵۰ هزار زائر باز شد
محمد کاظم آل صادق ، سفیر ایران در عراق: سقف حضور زائران ایرانی برای مشارکت در زیارت عتبات عالیات در روز عرفه و شرکت در این مراسم دینی ۵۰ هزار نفر است. زائران مشتاق میتوانند از امروز برای شرکت در زیارت عتبات عالیات در روز عرفه با گذرنامه و کارت واکسن معتبر به مرزهای شلمچه و مهران مراجعه کنند.
4⃣ رژیم صهیونیستی از اجساد شهدا در ازمایشگاه استفاده میکند!
محمد آشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین: از ابتدا سال جاری میلادی تاکنون ۷۸ فلسطینی به شهادت رسیدهاند که ۱۵ نفر از آن ها کودک بودهاند. اشغالگران با مصادره و گروگان گیری جنازه شهدا، داغ و مصیبت خانوادههای آن ها را دو چندان میکنند. اطلاع یافتهایم که رژیم صهیونیستی در اقدامی خلاف حقوق بشر و اصول اخلاقی و علمی از این اجساد در آزمایشگاه دانشکده های پزشکی استفاده می کند. آشتیه از دانشگاه های جهان خواست از همکاری با دانشگاه های دخیل در مصادره جنازه شهدای فلسطینی خودداری کنند./ ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی
5⃣ از سرگیری روابط ایران و عربستان در بغداد انجام میشود
یک منبع آگاه گفته است انتظار میرود اعلام احیای روابط عربستان و ایران در بغداد و با حضور مقامات دو کشور و همچنین با مشارکت مصطفی الکاظمی و فواد حسین، نخست وزیر و وزیر امور خارجه عراق انجام شود.مذاکرات الکاظمی در سفر هفته گذشته به جده و تهران منجر به حل و فصل بسیاری از مسائل بین ایران و عربستان شده که میتواند به کاهش تنشها در منطقه کمک کند.
6⃣ مدیر ناسا: چین میخواهد ماه را بگیرد
باید نگران زمانی باشیم که چین ماه را متعلق به خودش بداند و تلاش کند که سایر کشورها را از آن بیرون کند. الان فضانوردان چینی مشغول یادگیری نحوه نابودی ماهوارههای کشورهای دیگر هستند. سخنگوی وزارت خارجه چین این ادعا را رد کرده و گفته: چین با ایجاد مسابقه تسلیحاتی در فضا مخالف است.
7⃣ ممانعت از فرود هواپیمای ایرانی در اربیل
خبرگزاریهای عراقی خبر از ممانعت فرودگاه اربیل از فرود یک هواپیمای مسافربری ایرانی از مبدا ارومیه دادند. در همین رابطه، مدیر فرودگاه اربیل مدعی شد دلیل این اقدام عدم گرفتن مجوز فرود از وزارت راه کردستان بوده است! در مدت اخیر و به ویژه پس از افشای تحرکات موساد در اربیل و هدف گرفتن لانه جاسوسی آنها در اقلیم، بارزانیها اقدامات ضد ایرانی خود را افزایش دادهاند.
8⃣ موج جدید بازداشتها در مناطق شیعهنشین عربستان
منابع معارض سعودی خبر دادند که نیروهای امنیتی این کشور موج جدیدی از دستگیریها را در مناطق شرقی عربستان آغاز کردهاند.
9⃣ پلیس، خبر کودکربایی در تبریز را رد کرد
معاون فرهنگی و اجتماعی انتظامی آذربایجان شرقی: خبر کودک ربایی نافرجام در تبریز که در فضای مجازی منتشر شده، صحت نداشته و فرد دستگیر شده نیز از اتباع خارجی نمیباشد. پس از بررسی های لازم مشخص شد فرد دستگیر شده دارای اختلالات روحی و روانی بوده و در کنار مادر کودک با ایشان صحبت و به وی خیره شده بود که به علت حرکات روحی و روانی این فرد اطرافیان تصور می کنند که وی قصد ربایش کودک را داشته است.
0⃣1⃣ خوزستان، یزد و اصفهان تعطیل شدند
با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر تداوم توده گردوخاک، ادارات سراسر استان های خوزستان، یزد و اصفهان، امروز سه شنبه تعطیل هستند.
🔴 تعامل شبکه اجتماعی با حاکمیت، در ایران و آمریکا❗️
1️⃣دادگاه عالی آمریکا، قانون سقط جنین را در این کشور لغو کرد.
2️⃣فیس بوک و اینستاگرام در راستای تصمیم حاکمیت، بلافاصله پست هایی با موضوع عرضه قرص های سقط جنین را حذف کردند.
3️⃣همراهی شبکه اجتماعی با تصمیم حاکمیت به قدری است که پستی که یک زن پیشنهاد کرده بود قرص های سقط جنین از طریق پست برای افراد ارسال شود، تنها چند لحظه پس از انتشار توسط اینستاگرام حذف می شود.
4️⃣این یعنی شبکه اجتماعی در آمریکا کاملا در خدمت تصمیمات حاکمیت عمل میکند اما در کشور ما کاملا در راستای تخریب و تضعیف تصمیمات حاکمیت عمل می کند.
5️⃣قوه عاقله نظام باید باور کند فعالیت بی ضابطه شبکه های اجتماعی تحت مدیریت دشمن و عدم پاسخگویی آنها به حاکمیت، یعنی هدر رفت تلاش های شبانه روزی مدیران ارشد اجرایی کشور، یعنی بزرگنمایی مشکلات و کوچک نمایی موفقیت ها، یعنی تبدیل نقاط قوت به نقاط ضعف❗️
6️⃣امروزه عصر #حکمرانی_پلتفرمها است یعنی این پلتفرم های اجتماعی هستند که با کنترل و هدایت افکار عمومی، راه را برای پیاده سازی سیاست های حاکمان هموار می کنند یا برعکس مانع تراشی می کنند و متاسفانه دولت محترم فاقد این نگاه راهبردی به شبکه های اجتماعی است.
7️⃣مجلس درباره #طرح_صیانت از همین زاویه ضربه خورد و دولت نیز با وجود تلاش شبانه روزی رئیس جمهور و برخی وزرا برای رفع مشکلات مردم، دقیقا از همین زاویه آسیب می بیند.
در این رابطه گفتنی ها زیاد است...
💠چرا صف نانواییها شلوغ شد؟
🔷ازدحام جمعیت در صف نانواییها موضوعی است که این روزها با هر بار گشت زدن در خیابانها به چشم میزند. برخی شلوغی صف نانواییها را به احتمال افزایش قیمت آن ارتباط میدهند.
🔹عدهای به مصرف بیشتر نان پس از گرانی برنج و سایر کالاهای اساسی تأکید دارند. گرچه اینها فرضیههایی قابل تأمل هستند، اما بررسیهای تجارتنیوز حاکی از آن است که نانواییها هم پخت نان را کاهش دادهاند.
محسن لزومیان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان:
🔷برای روشنتر شدن ماجرا به این موضوع دقت کنید. اگر نانوایی بخواهد یک کیسه آرد را نان بپزد و به فروش برساند، چیزی حدود ۳۰۰ هزار تومان برای نانوا سودآوری دارد. اما فروش خارج از شبکه همان یک کیسه آرد ۶۰۰ هزار تومان سود به همراه میآورد. این در حالی است که دولت تنها ۱۵ درصد مابهالتفاوت پخت آرد را به نانواییها پرداخت میکند.
🔹این موضوع به معنای آن است که فروش آرد خارج از شبکه، همچنان برای نانواییها بهصرفهتر است. یعنی پخت کمتر نان و ازدحام بیشتر جمعیت در نانواییها.