📡 رسانههای جمعی دور از تفکر جمعی؟!
🤔 به نظر شما نکته اصلی و اساسی این آمار و ارقام چیست؟ چرا این دو نوع رسانه تا این حد از هم فاصله محتوایی دارند؟
🔶 شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید از یک هفته گذشته تا امروز تعداد محتواهای UGC یا تولید شده توسط کاربران در سطح شبکههای اجتماعی بیشتر به موضوع گشت ارشاد پرداخته شده است. موضوعی که تقریبا در جامعه ما از قدمت دیرینه برخوردار است.
⚖️ موازی با همین موضوع که دغدغه اصلی مردم در افکار عمومی بوده است، سنگینی موضوع برجام و توافقات برای رسانه ها بسیار سنگین تر بوده است.
❓❓❓❓❓❓
نظر شما درباره آمار به دست آمده در کفههای این ترازو چیست؟
اگر بگویم این خطوط صاف و موازی هستند حتما قبول نمیکنید!
🔺ولی این خطوط موازی هستند، کافیه از بغل گوشی و چشماتون در موازات با صفحه نمایش بهشون نگاه کنید چون شما دچار خطای دید شُدید.
🔹 نکته اول:
یاد بگیریم برای رسیدن به نتیجه درست گاهی باید زاویه نگاهمون رو عوض کنیم.
🔹 نکته دوم:
چشمان ما دیگر قابل اعتماد نیستند پس در برابر شنیدهها و نقل قولهای رسانهای هم زودباور نباشیم و قبل از لایک و فوروارد سریع، کمی از زوایای مختلف به آن مسئله نگاه کنیم.
پارادوکسهای تصمیمی
🔺 این خبرها را با هم میخوانیم:
۱: طرح «یارانه بنزین برای همه»؛ اعتبار بنزین برای همه حتی کسانی که خودرو ندارند
🔗تخصیص بنزین به اشخاص از اولویت خارج شد!
۲: مرزها به روی زائران باز میشود
🔗مرز خسروی هنوز باز نشده است!
۳:چهار قلم جنس گران میشود
🔗بسیاری از اجناس گران شد!
🔹دولتها برای موفقیت نیازمند «صداقت» و «پیشبینیهای صحیح» با در صد خطای کم هستند، انعکاس خبرهای خوب در سطح کشور بارقههای امید را به ارمغان میآورد، مادامی که تخریبچی خبرهایمان نباشیم.
🔹در دولت سیزدهم خبرهای خوشحال کنندهای به توزیع رسانهای رسید که طرح بنزین همگانی و بازگشایی مرزها نمونهای از آنها بود؛ متأسفانه اخبار اعلامشده بنا به دلایلی در ریل اجرا قرار نگرفت و یا ناقص قرار گرفت.
🔹فارغ از چرایی اجرا نشدن این طرحها، پارادوکسهایی که شاید ریشه آنها بررسیهای ناقص و عدم توجه به ظرفیتها بوده، «صداقت» و «اشراف مدیریتی» را زیر سوال میبرد.
🔹دولتی که پرچمدار عدالت است، هیچگاه صداقت را زیر سوال نمیبرد، در این صورت چراغهای امید خاموش میشود و از همراهی مردم کاسته خواهد شد و اگر آمار پارادوکسهای خبری و اجرایی افزایش یابد، به دروغگویی یا نابلدی متهم میشود.
🔹هرچند پاردوکسها همیشه از روی عمد رخ نمیهند، اما اگر بسترهای وقوع تناقض بسته نشود، در آیندهای نزدیک دولت انقلابی و مدافعان آن مورد خدشه قرار میگیرند.
🔻از این رو دولت پس از بررسیهای لازم و متقن، اگر نسبت به اجرای طرحی مردد است یا اینکه در اجرا کردن آن، ظرفیتها را آماده نمیبیند، بهتر است از اعلام رسمی آن خودداری کند.
کاش در مدیریت آب ، دقت کنیم !!
آبیاری فضای سبز همدان توسط پیمانکار انجام می شود .
در فضای سبز بلوارها ، از تانکرهای بزرگ چند هزار لیتری استفاده می شود .
در هر نوبت از آبیاری ، حجم زیادی از آب ، تلف شده و آسفالت و پیاده رو و... نیز آبیاری می شود .
اسراف در این شرایط به جای خود ، آلودگی خودروها و لباس مردم ، زمین خوردن موتور سیکلت و دوچرخه و... از عواقب این گونه آبیاری است .
ساعت آبیاری در اوج گرما هم بماند ...
مزاجشناسی سیاسی!
🔹در بحث مزاجشناسی در طب سنتی، افراد را چهار را دسته میدانند: دموی، صفرایی، سودایی و بلغمی. هر کدام از این چهار دسته، ترکیبی دوتایی از چهار طبع گرمی و سردی و تری و خشکی هستند؛ مثلاً طبع فرد دموی، گرم و تر است؛ طبع صفرایی گرم و خشک است و... بسته به اینکه کسی کدام یک از این طبیعتها را داشته باشد؛ رفتارش و تا حد زیادی عواطفش متفاوت با فرد دیگری است که طبیعتی متفاوت دارد.
🔹تا اینجای کار را تقریباً همة کسانی که اطلاعات مختصری از طب سنتی دارند، میدانند یا با مراجعه به دانشنامه یا مقالهای عمومی در چند دقیقه میتوانند به دست بیاورند؛ اما نکتة دقیقی در اینجا هست که در بحثهای تخصصیتر طب سنتی مطرح میشود که بیشتر افراد آن را نمیدانند و آن اینکه حتی افراد دارای یک طبع نیز همه یکجور نیستند؛ مثلاً طبع فرد صفراوی گرم و خشک است؛ اما خود صفراویها دو دستهاند: ۱. گرم و خشک و ۲. خشک و گرم. درست است که این دو اشتراکات زیادی دارند چون هر دو طبعشان از گرمی و خشکی است؛ اما تفاوت ترتیب این دو جزء در طبیعت آنها، سبب تفاوت آنها در بسیاری از جنبهها از جمله رفتارها و بیماریها و درمانها و... میشود.
🔻 در عالم سیاست هم نوعی مزاجشناسی داریم
🔸اینکه در عالم سیاست شاهد طیفهای گوناگون و موضعگیریهای دیگرگون و کنش و واکنشهای مختلف در موقعیتهای مشابه هستیم، برمیگردد به تفاوت مزاج سیاسی افراد؛ تا آنجا که دو فرد متعلق به یک جریان نیز گاه در مواجهه با یک موضوع، موضع کاملاً متفاوتی دارند.
🔸اینجا بنا ندارم زور بزنم و کل مزاج شناسی طب سنتی را بر مباحث سیاسی تطبیق دهم و شاید هم نشود؛ اما نکتهای از آنچه در مزاجشناسی طب سنتی گفتهاند و گفتم، در اینجا بسیار به کار میآید.
🔸از آغاز انقلاب تاکنون افراد شاخص سیاستورزی را میبینیم که متعلق به جریان انقلابی بودهاند و هستند و چه بسا خدمات زیادی هم به انقلاب کردهاند و میکنند؛ اما سربزنگاههایی رفتارهایی میکنند و موضعگیریهایی میکنند یا جاهایی سکوتهایی دارند که قاعدتاً نباید و انتظار نمیرود و نمیشود هم گفت که دیگر انقلابی نیستند؛ چون همچنان بسیاری از معیارهای انقلابی بودن را دارند و خودشان نیز خود را انقلابی میدانند؛
🔸پس چگونه باید رفتار آنها را تحلیل کرد و این قیقاج رفتن گاه گاهی آنها را به حساب چه باید گذاشت؟ پاسخ و سخن اصلی این نوشته این است که فرق است بین «انقلابی سیاستمدار» و «سیاستمدار انقلابی»!
عصبانیت از همدلی قوا
🔹 محمد مهاجری فعال رسانه در یادداشتی با عنوان« برکات حاکمیت یک دست برای دولت سیزدهم » که در روزنامه شرق امروز چاپ شد مدعی شد: « حدود ۸۰ درصد نمایندگان از رئیسی دعوت به نامزدی کردند و بدین ترتیب مجلس عملاً با دولت همراه شد این هماهنگی به حدی شد که رئیس مجلس علما و رسماً مانع استیضاح وزیر صمت شد.»
🔻 پاسخ:
ماجرای منتفی شدن استیضاح وزیر صمت به دلیل به حد نصاب نرسیدن امضا ها و همچنین مسئله تفکیک وزارتخانه به وزارت بازرگانی میباشد. ضمنا به طور کلی موضوع استیضاح منتفی نشده است، بلکه نمایندگان، سه ماه به وزیر مربوطه مهلت داده است تا کارهای خود را اصلاح کند.
🔹 مهاجری در ادامه در شرایطی که نشان می دهد نتوانسته ورود قوه قضاییه در دوران رئیسی و باز کردن برخی کارخانه های تعطیل شده در دولت روحانی را درست تحلیل کند، مدعی می شود: « از طرفی قوه قضاییه که در زمان رئیسی فاز سیاسی و ضد دولتی برداشته بود و هر هفته در یک استان با دخالت در کار قوه مجریه کارخانه افتتاح می کرد، در دوره آقای محسنی اژه ای کاملا به وظایف خود برگشت»
🔻 پاسخ:
عجیب است که آقای مهاجری تلاش رئیسی در قوه قضاییه برای برداشتن موانع تعطیلی کارخانجات زمان روحانی را دخالت در کار قوه مجریه میداند!!!؟؟ افتتاح کارخانه تعطیل شده کمک به دولت است چرا روایت معکوس می کنید؟!
🔹 مهاجری همچنین مدعی است :«مقامات نظامی، ائمه جمعه و... جز در موارد انگشتشماری چیزی که برای دولت کنونی ناخوشایند باشد نگفتهاند و برعکس از همه اقدامات دولت سپاسگزاری کرده اند... انتصاب رئیس ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان معاون اول رئیس جمهور، عملاً یکی از بزرگترین هلدینگ های تجاری و صنعتی را پای کار دولت آورد و موازی کاری های اقتصادی به شدت کاهش یافت.»
🔻 پاسخ:
اینکه بین یک دولت که همه چیز را به برجام گره زده بود و فقط نگاه غربی داشت و کاخ نشینی می کرد و از همانجا کشور را مثلاً مدیریت می کرد! با دولتی که نه تنها با غرب گفت و گو می کند، بلکه نگاهی هم به شرق دارد و از پتانسیل ۱۵ کشور همسایه برای گره گشایی ها استفاده می کند و در میان مردم است و... تفاوتی قائل نباشیم، بی انصافیست.
اینکه بعد از سالها سه قوه، یک دل و هم صدا برای حل مشکلات مردم تلاش می کنند، باید مورد تقدیر قرار گیرد، نه اینکه در روایت مان نگاه منفی به آن داشته باشیم. تجربه میگوید وقتی قوا با هم یکدل و یکصدا باشند حل مشکلات با سرعت بیشتری اتفاق می افتد ولی اگر اختلاف بین قوا وجود داشته باشد و خصوصاً اینکه این اختلاف به میان مردم کشیده شود چه معضلاتی را به دنبال خواهد داشت.
ضمناً از نکات مثبت دولت است که توانسته پتانسیلهای چون ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی، نیروهای مسلح و... را به دنبال خود پای کار بیاورد و از آنان برای رفع مشکلات بهره گیرد کاری که نه تنها سایر دولتهای قبل توانایی آن را نداشتند بلکه به مقابله با این نهادها برخواسته بودند!
✍ سعید میرزایی
🔴 خبر خوبی که متاسفانه باز هم لابلای اخبار حاشیهای گم شد...
تست گرم نخستین #قطار_ملی کشور با موفقیت انجام شد؛ یک افتخار بزرگ که درصورت منجر شدن به تولید انبوه، میتواند علاوه بر کاهش وابستگی در این حوزه و خروج ارز از کشور، هم اشتغالزایی به همراه داشته باشد و هم ظرفیت جابه جایی روزانهی مسافر در مترو را چندین برابر افزایش دهد!
#ما_میتوانیم