فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعار «بیکاری بیکاری» حاضران در سالن سخنرانی رئیسجمهور
🔹حاضران در محل دیدار رییسجمهور با مردم خوزستان شعار بیکاری بیکاری سر دادند.
رئیس جمهور در سخنرانی خود در جمع مردم خوزستان گفت:
🔹قبول کنید نمیشود همه شما را الان ببینم؛ همه هم نمیتوانند اینجا صحبت کنند. من نامههای شما را پیگیری میکنم. هر کاری از دستمان بربیاید برای خوزستان عزیز انجام میدهیم.
🔻گفتنی است که رئیسجمهور پس از این اتفاق سخنرانی خود را کوتاه کرد و به پایان رساند.
@didebandolat
یزدانی مشاور آموزشی رئیسجمهور شد
🔹رئیس جمهور شهرام یزدانی را به عنوان مشاور آموزشی خود منصوب کرد. یزدانی در انتخابات ریاست جمهوری سخنگوی ستاد سعید جلیلی بوده است.
@didebandolat
تابستان دیگر قطعی برق نداریم
علیآبادی وزیر نیرو:
🔹در تابستان ۱۴۰۴ انتظار دارم دیگر مردم شاهد بیبرقی نباشند و در این راستا برنامه گستردهای را برای رفع مشکل ناترازی انرژی در دست داریم.
@didebandolat
صدای گوشخراشِ حاشیهنشینان سیاست ایران
🔹رئیسجمهور دیروز در خوزستان حاضر شد و حضورش در بین مردم بیحاشیه نبود. مردم خوزستان با شعار «بیکاری بیکاری» مراتب اعتراض خود را به رئیسجمهور نشان دادند. پزشکیان هم به این اعتراضات پاسخ داد و گفت که مشکل همۀ شما را میشنوم و سعی میکنم تا آنجایی که از دستم بر میآید این مشکلات را حل کنم.
🔸تیم دولت معتقد بود که در سفرهای استانی باید به سراغ اصناف و تشکلهای اقتصادی رسمی رفت و با بررسی کارشناسانۀ نیازهای آنها به جمعبندی و تصمیمگیری در این مورد رسید. اتاق بازرگانی، تشکلهای کارفرمایی، فعالین حوزۀ سرمایه و بورس و گروههای صاحب منافعی از این قبیل عمده کسانی بودند که از سوی پزشکیان و تیم دولت مورد توجه قرار میگرفتند.
🔹مشاور امور احزاب و تشکلهای رئیسجمهور نیز به عنوان کسی که متولی امور مربوط به تشکلهای مردمی است، بیشتر علاقهمند است تا جلسات خود را با تشکلهای صاحب قدرت و ثروت برگزار کند. گروههایی که صدایشان بلند است و شنیده میشود. آیا جمعبندی و اجماع بین گروههای صاحب نفوذ منافع عموم مردم را تامین خواهد کرد؟
🔸رئیسجمهور پیش از این تأکید کرده بود که به عنوان دومین مقام سیاسی ایران میخواهد صدای بیصدایان باشد اما تاکنون هیچ تلاشی از سوی دولت یا شخص او برای ارتباط با حاشیهنشینان میدان سیاست ایران مشاهده نشده است. حاشیهنشینانی که نه تشکلی دارند تا به رسمیت شناخته شوند و نه اسم و رسمی دارند که حتی به وسیلۀ آن نامیده شوند و جایی برای صحبت کردن داشته باشند.
🔹مسعود پزشکیان در انتخابات توانسته بود رأی بسیاری از روستانشینان و مناطق حاشیهای را نیز به خود جذب کند. شعارهای امروز مردم خوزستان زنگ خطری برای دولت چهاردهم است. آنچه بوروکراتها میخواهند برگزاری جلسات پرزرق و برق برای رئیسجمهور و محدود کردن او در دایرهی گروههای ذینفع است. امروز حتی صدای تشکلهای کارگری که در حاشیهی سیاست ایران هستند شنیده نمیشود.
🔸صدای حاشینهنشینهای سیاست ایران هیچ نظم و نظامی ندارد. شاید این فریادها گوش خیلیها را اذیت کند اما رئیس جمهور باید این صداها را بشنود. امروز نه مشاور امور احزاب و تشکلهای رئیسجمهور این مسئله برایش اهمیت دارد و نه دستیار اجتماعی رئیس جمهور که درحکمش به انعکاس صدای بیصدایان اشاره شده بود. شخص رئیسجمهور باید از انفعال و تکیه به حرف کارشناسان عبور کند و ابتکار عمل را بدست بگیرد. ابتکاری که حاشیهنشینان را به متن سیاست بازگرداند.
@didebandolat
سفر عراقچی به افغانستان
🔹عراقچی امروز با هیأت همراه وارد کابل شد و مورد استقبال ذاکر جلالی مقام ارشد وزارت امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان قرار گرفت.
@didebandolat
7.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از جلسات تشریفاتی خوشم نمیآید
پزشکیان:
🔹من از جلسات تشریفاتی خوشم نمیآید؛ باید عملی کار کنیم، باید مشکل را حل کنیم. حتما یک جای کار مشکل دارد که نتوانستیم مشکل را حل کنیم.
🔹در خبرها آمده که به خاطر من کارخانهها را تعطیل کردند تا هوا تمیز بشود. فلانی که آمد این کار را بکنیم. من که میفهمم اینجا چند روز در سال یا شاید کل سال مشکل هوا داریم. یکی بخواهد فیلم بازی بکند اقلا انقدری میفهمیم که نتوانند سر ما کلاه بگذارند.
@didebandolat
ظلم شرکتهای پیمانکاری به کارگران
🔹وزیر کار با تاکید بر این که استخدام نیروی کار از طریق شرکتهای واسطه ظلم است، گفت: میتوان در پتروشیمیها استخدام نیروی انسانی را به صورت مستقیم انجام داد و هزینهها هم کنترل شود. بعضی شرکتها ۳۰ درصد سود میگیرند. میتوانیم برای استخدام این واسطه را برداریم و ۳۰ درصد را به کارگر بدهیم.
@didebandolat
تعیین مزد همچنان با شورای عالی کار
🔹به گزارش ایسنا طرح تعیین دستمزد سال ۱۴۰۴ کارگران در مجلس شورای اسلامی که در دولت قبل مطرح شده بود، دیگر در دستور کار نیست و همچنان شورای عالی کار مزد را تعیین خواهد کرد.
@didebandolat
نصب پنل خورشیدی الزامی میشود
🔹بهدنبال ناترازی انرژی در کشور، وزارت راه و شهرسازی در حال بازنگری مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است تا نصب سامانههای خورشیدی در ساختمانها را الزامی کند.
@didebandolat
افزایش ظرفیت؛ حداقل ۳۰ همت
وزیر بهداشت:
🔹ایجاد هر تخت آموزشی حداقل ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد و برای افزایش ظرفیتها به حداقل ۳۰ همت نیاز است. این منابع در اختیار وزارت بهداشت قرار نگرفته است.
@didebandolat
پیمانکار یا مردم؟
🔹بیلزنی پزشکیان در خوزستان به عنوان یک کار نمادین سوژهی جدید فعالین سیاسی و رسانهای برای اظهارنظر و جنجال را فراهم کرد. اما اصل ماجرا ربطی به داستانسراییهای سیاسی دربارهی پوپولیسم و عوامگرایی ندارد.
🔸آموزش دولتی رایگان بخشی از برندینگ شخصی پزشکیان است. مسعود پزشکیان معتقد است دولت وظیفه دارد آموزش و درمان رایگان را برای محرومین فراهم سازد. اما این آرزو تبدیل به کابوس دولتها شده است.
🔹دولت باید برای محرومین مدرسه بسازد و مدرسههای کهنه را نوسازی کند. اولین واقعیت این است که دولت منابع مالی لازم برای این کار را ندارد. تصمیم دولت این بوده که بخشی از این کار را به خیرین واگذار کند. بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از هزینهی ساخت را خیر تامین میکند و بقیه را دولت باید تامین کند.
🔸پیمانکار که به پول خیرین کار را آغاز میکند با دست خالی دولت مواجه میشود. بیپولی دولت یا پروژه را متوقف میکند یا دولت را بدهکار میکند. یعنی پیمانکار پروژه را به پایان میرساند و به جای پول دولت اوراق دریافت میکند. در واقع با مشارکت بیشتر خیرین دولت روز به روز بدهکارتر میشود.
🔹اینجاست که فانتزی کار خیر با چاشنی مشارکت مردمی تبدیل به کابوسی از کابوسهای سریالی دولتمردان میشود. وزیر آموزش و پرورش دولت قبل، میزان بدهی دولت را ۶۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود. این گلوله برف روز به روز بزرگتر میشود. محور این سبک مدرسهسازی مردم نیستند، پیمانکاران هستند.
🔸پزشکیان در تابستان امسال در جلسه با قرارگاه خاتم الانبیا وقتی با پیشنهاد ساخت مدارس به صورت پیمانکاری روبرو میشود، مخالفت میکند و میگوید اگر پیمانکار را حذف کنیم دولت کمتر هزینه میکند. دولت مصالح ساخت مدرسه را تأمین کند و با بسیج مردم مدرسه بسازد.
🔹تفاوت این دو مدل از ساخت مدرسه روشن است. در یک مدل واسطهای وجود دارد به نام پیمانکار که فقط بار مالی اضافی برای دولت به ارمغان میآورد و در مدل دوم محوریت با مردم است. مردمی که تمام هم و غمشان ساخت مدرسه است و با تامین مصالح نیاز دیگری باقی نمیماند.
@didebandolat
6.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیمانکار یا مردم؟
🔸پزشکیان در تابستان امسال در جلسه با قرارگاه خاتم الانبیا وقتی با پیشنهاد ساخت مدارس به صورت پیمانکاری روبرو میشود، مخالفت میکند و میگوید اگر پیمانکار را حذف کنیم دولت کمتر هزینه میکند. دولت مصالح ساخت مدرسه را تأمین کند و با بسیج مردم مدرسه بسازد.
🔹تفاوت این دو مدل از ساخت مدرسه روشن است. در یک مدل واسطهای وجود دارد به نام پیمانکار که فقط بار مالی اضافی برای دولت به ارمغان میآورد و در مدل دوم محوریت با مردم است. مردمی که تمام هم و غمشان ساخت مدرسه است و با تامین مصالح نیاز دیگری باقی نمیماند.
@didebandolat