♦️ رویکرد نوسهروردی به وحدت اسلامی
👤 سید جواد میری
♻️ جامعه و کشور ایران از نظر قومی و زبانی تنوع و تکثر بسیاری دارد؛ ما نیاز نداریم این تنوع و تکثر را سرکوب کنیم؛ بلکه باید برای آن یک ساختار تعریف کنیم. این ساختار و سیاستگذاری در حوزه مبانی شکل میپذیرد که من از آن بهعنوان رویکرد نوسهروردی یاد کردهام.
♻️ایران ملک مشاع است یعنی تمام کسانی که در ایران هستند، بهنوعی در این ایرانیت شراکت دارند؛ چه آنها که ایران باستان را سرچشمه هویت ما میدانند؛ چه آنها که مدرنیته را مقوم هویت ما معرفی میکنند و چه آنها که دل در گروی هویت دینی و اسلامی مردم این مرز و بوم دارند.
📖دیدهبان اندیشه شماره 37
🆔 @Didebane_Andisheh
✅ مادری و تدبیر منزل
🔷 به جرات میتوان اذعان کرد که مقوله مادری و تدبیر منزل اولین و مهمترین مسالهای است که زنان در طول تاریخ همواره با آن روبرو بوده و نسبت به انجام بهتر آن دغدغه داشتهاند. «مادری» معمولاً به مفهوم توجه و مراقبت از کودکان، ارضای نیازهای مادی، عاطفی، روانی و احساس مسئولیت در قبال آنها و همچنین برقراری مناسباتی اطلاق میشود که نیازهای آنها را برآورده میکند. «مادر» یک نوع از بودن انسانی، الزامات بیولوژیکی یا زنانگی است که مهمترین پایگاه هویتبخش برای زنان به حساب میآید.
🔶 در طول تاریخ بر اساس تقسیم کار نانوشتهای که بین زنان ومردان وجود داشته، زنان به دلیل وظیفه مادری و تربیت فرزندی که بر عهده داشتند، ماندن در خانه را ترجیح داده و بر همین اساس به تدبیر امور منزل مثل پخت خوراک نیز میپرداختند. آنها به خوبی نسبت به این مساله واقف بودند که ماندن در خانه و انجام کارهای آن هم با فیزیولوژیک آنها تناسب داشته و هم درصد بیشتری از آسایش و امنیت را برایشان فراهم میآورد؛ از طرف دیگر نیز میدانستند که در صورت انجام کارهای مربوط به خوراک، پوشاک و تربیت خانواده، مشارکت جدی در رشد روند اقتصادی خانوار و فرهنگ جامعه خود خواهند داشت.
📖نشریه دیدهبان شماره 46
🆔 @Didebane_Andisheh
💠 اصلاح اصولگرایی
📌 عماد افروغ معتقد است که یک نظام مستقر باید بتواند با ایجاد تغییراتی مناسب، نسبت به جریانات و ایدئولوژیهای رقیب و تغییر و تحولات اجتماعی، مشروعیت خود را بازتولید کند؛ لذا بدون این بازتولید، به تدریج پایههای توجیهپذیری و معقولبودن نظام سست خواهد شد و هراندازه هم کارآمدی عینی نظام بالا باشد، دامنه توجیهناپذیری ذهنی نظام، کارآمدی آن را فرا گرفته و به بحران مشروعیت میانجامد.
📌 نقد درون گفتمانی از نظر افروغ بدین معناست که انقلاب اسلامی به لحاظ راهبردی و به دلیل اینکه یه پروژه ناتمام است، آنقدر قابلیت دارد که اساس نقد جمهوری اسلامی واقع شود؛ همچنین با این نقد درونگفتمانی دیگر فرصت به گفتمانهای رقیب نخواهد رسید.
🌀 ادامه دارد...
⚠️ علاقهمندان برای تهیه نسخه چاپی یا الکترونیکی ویژهنامه بررسی اندیشه مرحوم عماد افروغ، میتوانند از طریق آیدی @m110614 اقدام نمایند.
🆔 @Didebane_Andisheh
16.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️اخلاق سیاست مدرن
🎞حسین کچویان
🆔 @Didebane_Andisheh
💠 رابطه توسعه و فناوری
📌 خنثینبودن ماهیت تکنولوژی
حسین معززینیا به درستی بر وجود مبانی فکری و ایدئولوژیکی در دل فناوری اشاره کرده و از این رو توسعه را در تطابق تکنولوژیهای ساختهشده با اهداف کلان نظری توصیف مینماید. خنثینبودن ماهیت فناوری اگرچه امروزه مورد وفاق اکثر نظریهپردازان است، اما اختلاف اساسی در امکان بهرهگیری از آن است.
📌 عدم امکان توسعه تمدن با استفاده از تکنولوژی وارداتی
محسن رنانی معتقد است که نمیتوان با استفاده از فناوریهایی که از تمدن دیگری وارد شدهاند، جامعه را به سمت توسعه کشاند. از نظر ایشان هر تمدن یک جسم دارد و یک روح؛ توسعه زمانی رخ خواهد داد که این دو متناسب با یکدیگر رشد کنند یعنی جنبه سختافزاری و فناورانه ما به همان غنای باورها و ارزشهایمان برسد و از همان سنخ باشد. رنانی معتقد است که در جامعه ما فناوری از خارج وارد شده اما این فناوری با ابعاد معرفتی تمدن ما همخوانی نداشته و از این رو موجب توسعهیافتگی ما نمیشود.
📌 امکان توسعه تمدن با استفاده از تکنولوژی وارداتی
عبدالحسین خسروپناه معتقد است که ما در جهت توسعه ابعاد معرفتی خود در جهان و همچنین تولید تمدن نوین اسلامی، میتوانیم از تمام دستاوردهای فناورانه غربی استفاده کرده و جنبههای منفی معنایی آن بزدائیم. به بیان دیگر از نظر ایشان باید با رویکرد غربگزینی به سراغ علوم و فناوریهای جدید رفت و ابزار مناسب را برای توسعه تمدنی خود پیدا کنیم چرا که در عالم باطل محض وجود نداشته در فناوری وارداتی نیز ابعاد مثبتی یافت خواهد شد.
📌 نقد غرب با استفاده از تکنولوژی غربی
آرش وکیلیان نیز با پذیرش امکان بهرهگیری از فناوری غربی برای توسعه تمدن اسلامی، پا را فراتر نهاده و معتقد شد که با همین فناوریها حتی میتوان تمدن غربی را نیز به چالش و نقد کشید. ایشان به سخنانی از شهید آوینی استناد میکنند که علاوه بر دعوت مردم به همزیستی مسالمتآمیز با فناوریهای غربی، از آنان میخواهد که حالت تهاجمی خود را از دست نداده و با استفاده از همان ابزارها، افول، بطلان و سستبودن تمدن و توسعه غربی را به جهانیان نشان دهند.
📖نشریه دیدهبان شماره 49
🆔 @Didebane_Andisheh
💠 سایه ناامیدی رسانهها بر جامعه
👤مجید ابهری
❇️ ۴۰۰ شبکه ماهوارهای به زبان فارسی و بیش از ۶ هزار پلتفرم و سایت در شبکههای اجتماعی مشغول شایعهسازی و دروغپردازی در مورد امکانات و پیشرفتهای علمی کشور هستند. اینهمه دستاورد علمی و صنعتی در عرض ۴۰ سال باوجود تحریمهای ناجوانمردانه و غیرمنطقی، بهوسیله همین جوانان به دست آمده است. متأسفانه دستگاههای تبلیغاتی ما با ضعف کامل حرکت میکنند و کمتر به امکانات و تواناییهای واقعی اشاره میکنند.
✴️ بهعنوان یک رفتارشناس و آسیبشناس اجتماعی که ۴۰ سال از عمر خود را در این مسیر طی نمودهام، قصور دوستان غافل و مدیران ناکارآمد را در بحث رسانه بیشتر از دشمنان میدانم.
📖نشریه دیده بان شماره 47
🆔 @didebane_andisheh
💠 نقد به مدل توسعه لیبرال
✴️ توسعهگرایان لیبرال به نوسازی و تغییر با رویکردی تکاملی و تدریجی و با نگاهی خوشبینانه نسبت به تمدن جدید غربی و با پیروی از مدلها و الگوهای غربی میپردازند و در این فرآیند دلبسته نوسازی لیبرالیاند.
❇️ به نظر شهید آوینی خوانش مدرن از توسعه، نتیجهای جز سقوط انسان به ورطه مادیگرایی، دنیازدگی و نهیلیسم نداشته و باید در مقابل آن، طرح جامعی برای توسعه جوامع بشری بر اساس مبانی و غایت الهی پیشنهاد کرد.
📖نشریه دیدهبان شماره 49
🆔 @Didebane_Andisheh
#خبر
#دیدهبان_51
❇️ جهاد اکبر حوزویان امروز، زدودن غبار ناکارآمدی از چهره فقه است...
👤 گفتگوی اختصاصی با دکتر محمدعلی میرزایی عضو هیات علمی جامعهالمصطفی
⚠️ در این شماره از دیدهبان به بررسی نظرات مختلف در باب شرایط و موانع کارآمدی فقه خواهیم پرداخت.
🌹 با ما همراه باشید!
🆔 @Didebane_Andisheh