📝 سرائیل به دنبال احیای برجام
✳️مجلهی آمریکایی فارنپالسی اخیراً گزارشی تحت عنوان «اسرائیل باید از تلاشهای بایدن برای احیای توافق هستهای ایران حمایت کند» به قلم «تامیر پاردو» رئیس سابق موساد (بین سالهای۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶)، و «ماتان ویلنای» معاون سابق ستاد ارتش و معاون سابق وزیر دفاع رژیم صهیونیستی منتشر کرد که در آن برخی از دلایل ضرورت حمایت این رژیم از احیای برجام برشمرده شدهاند. البته گزارش فارنپالسی صرفا بیانگر نظر پاردو و ویلنای نیست، بلکه این دو، گزارش خود را به نمایندگی از سازمان «فرماندهان حامی امنیت اسرائیل نوشتهاند؛ سازمانی متشکل از بیش از ۳۰۰مقام سابق دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی، از جمله ارتش اسرائیل، موساد، و شینبت (یا شاباک)، که ویلنای، ریاست آن را به عهده دارد و پاردو عضو بدنهی رهبری آن است
✳️دو نویسندهی گزارش، خاطرنشان میکنند که برجام در حال حاضر بهترین راه برای مقابله با ایران است و آمریکا برای به دست آوردن اهرمهای فشارش در چارچوب این توافق، باید دوباره به عضویت آن درآید. البته مقامات سابق امنیتی رژیم صهیونیستی معتقدند بازگشت به توافق هستهای و تحمیل مجدد محدودیتهای آن علیه ایران کافی نیست، بلکه باید توافقی طولانیتر و محکمتر با ایران امضا شود که جلوی برنامهی موشکی و فعالیتهای منطقهای تهران را نیز بگیرد.
http://dpfqom.ir/node/1225
🆔 @difqom
✳️کلاه تکراری برجام
✍️سیدمحمود نبویان
✅آقای ربیعی سخنگوی دولت گفتهاند "به خاطر اختلافات داخلی نتوانستیم از برجام خوب استفاده کنیم".
این عبارات در میان حروف و کلمات خود، سخن فراوان دارد. نخست اینکه آقای ربیعی اعتراف بهروزی کردهاند درباره بیفایده بودن برجام برای اقتصاد ایران؛ و این اعتراف را در دورهای که جماعتی با مفروض گرفتن فقدان حافظه تاریخی در ملت، از عصر برجام نوستالژی ساختهاند تا خسارتی جدید به کشور تحمیل کنند، باید به فال نیک گرفت. برجامی که از رئیس کل بانک مرکزیاش تا وزیر نفتش تا رئیسجمهورش معترف شدهاند که تحریمهای بانکی را رفع نکرد و این یعنی تحقیقا هیچ، امروز در قالب یک آرزو به ملت فروخته میشود و دشمن در کمین است که از این آرزوی باطل، صید دیگری کند.
✅اما نیت آقای ربیعی اعتراف به بیفرجامی برجام نیست و این اعتراف، محصول جانبی همان پروژه نوستالژیسازی از عصر برجام است. سخنگوی دولت آقای روحانی به جای اینکه در مقام مطالبه قرار گیرد و خطاب به طرف آمریکایی حرف قطعی نظام را بزند و بگوید که دولت در دوره حضور آمریکا در برجام نیز به دلیل بدعهدی و سنگاندازی آمریکا نتوانست از وعدههای داده شده بهرهمند شود و لذا اشتباه گذشته که عبارت بود از اعتماد به آمریکا تکرار نخواهد کرد"، در کمال وقاحت طرف آمریکایی را از خیانتهایش در توافق تطهیر میکند و بهرهمند نشدن از مواهب برجام را به گردن اختلافات داخلی میاندازد!
✅این یک پیام به دشمن است که شما راحت باشید. صد بار اگر عهد شکستید بازآیید و ما عهدشکنی شما را به گردن اختلاف داخلی خودمان میاندازیم و اجازه نمیدهیم چهره شما لکه دار شود. و دشمن غدار، در میانه مذاکرات، خوب میداند با چنین پیامی چه کند.
✅سوال از آقای ربیعی این است که دقیقا کدام اختلاف داخلی باعث شد که دقیقا از کدام مواهب برجام بهرهمند نشویم؟ اینکه نفت فروختید و پولش در بانکهای خریداران بلوکه شد، نتیجه کدام اختلاف بود؟ اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را معطل توتال گذاشتید و توتال سرتان کلاه گذاشت و رفت، دقیقا مربوط به کدام اختلاف بود؟ اینکه بعد از برجام دوباره پای پژو و رنو را به ایران باز کردید و مونتاژکاری خودرو را دوباره از سر گرفتند و با خروج ترامپ از برجام، شوک سنگین دیگری به صنعت خودروی ما وارد شد، ناشی از کدام اختلاف بود؟
✅چرا با ملت دوپهلو سخن میگویید. دقیق و جوانمردانه بگویید که بر سر چه چیزی اختلاف وجود داشت و این اختلاف کدام مانع را در برابر بهرهمندی از برجام ایجاد کرد؟ شما که در امضای برجام از خطوط قرمز نظام گذشتید و در اجرای برجام هم از شروط نظام عدول کردید! چه چیز دیگری میخواستید که بر سرش اختلاف وجود داشت؟
✅امروز با اینکه همه چیز روشن است، مجددا وارد مذاکره شدهاید و به جای اینکه قواعد مذاکره را رعایت کنید، طرف بدعهد را تطهیر میکنید و داخل را مقصر جلوه میدهید؟ دولت آقای روحانی اگر به فکر منافع مردم است و واقعا در پی رفع تحریمهاست، باید این ادبیات را کنار بگذارد و همچون یک فروشنده ناچار پای میز مذاکره ننشیند. اگر واقعا در پی برداشتهشدن تحریمها هستید، باید از تجربه برجام درس بگیرید و به جای سیاسیکاری داخلی، محکم بر سر راستیآزمایی تحریمها بایستید تا کلاه تَکراری برجام بار دیگر سرتان نرود.
@syjebraily
🆔 @difqom
💠بايدن و محدوديت هاي ابدي
🔺سال گذشته بایدن در کمپین انتخاباتی خود چیزی در مورد تعهدات آمریکا در برجام نگفت، اما گفت اگر من رئیس جمهور شوم، در مورد تمام محدودیت های هسته ای ایران مذاکره می کنیم و هدف نیز این است که زمان محدودیت های هسته ای یا افزایش یابند و یا ابدی شوند. علاوه بر اينکه مباحث موشکی و منطقهای ایران، بحث حقوق بشر و امنیت اسرائیل و... نيز از دیگر برنامههای بایدن است.
🔺بایدن پس از انجام توافق های مدنظر خود از ایران نیز تضمین می خواهد. این تضمین یعنی ایران باید تا انتهای مسیر با آمریکا همراهی کند. در بیست سال گذشته ضربات زیادی از آمریکا خورده ایم که برجام نمونه ای از آن بود. با این حال نفهمیدیم آمریکا در پی نابودي ايران مستقل و پيشرفته در عرصه هاي مختلف فرهنگي، سياسي و اقتصادي است و به هيچ وجه هدفش حل اختلاف نیست.
✍️مصطفي خوش چشم
کارشناس مسائل بين الملل
🆔 @difqom
💠آمريکا و استراتژي مهار ايران
🔺اصل مهم در مهار و نابودي ايران اين است که واشنگتن هیچگاه نمیپذیرد که دو سلاح #تحریم و #تهدید را تحت هیچ شرایطی از دست بدهد؛ چرا که پس از اجرای هر گام و هر توافق، مجددا به همین اسلحه ها برای توافق های بعدی نیاز دارد. بنابراین تنها راه برای ما بی اعتبار سازی و غیر موثرکردن این دو اسلحه است.
از همین رو سیاست امروز آمریکا، تطهیر دولت بایدن است و سعی می کند به اعتمادسازی در نزد افکار عمومی و مقامات بپردازد تا بتواند دوباره باب گفتگو و مذاکره را درباره مؤلفه های قدرت ایران باز کند. به ویژه که ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 1400 قرار دارد. تاثیر تحریم ها در حال افول است و هیچ حوزه ای هم برای تحریم باقی نمانده است.
✍️مصطفي خوش چشم
کارشناس مسائل بين الملل
🆔 @difqom
💠سوگند براي کدام اختيارات!؟
🔺 اصلاح طلبان به رغم تلاش هاي بسيار جدي که براي به دست گرفتن کرسي رياست جمهوري مي کنند، در عين حال مدعي اند رئيس جمهور اختيارات لازم و کافي براي اداره امور ندارد و نقش او در حد يک تدارک چي است! صرف نظر از دلائل چنين ادعايي، از جمله سر پوش گذاشتن بر روي ناکار امدي هاي تئوريکي و عملي اين جريان، بايد گفت: رئيس جمهور، در مراسم تحليف در پيشگاه ملت براي انجام همان مسؤليت ها قسم ياد کرده است و از آن جالبتر اين که اقدامات بسياري بر خلاف آنچه براي آن قسم ياد کرده انجام داده و مي دهند.
🔺 «من به عنوان رئيسجمهور در پيشگاه قرآن كريم و در برابر ملت ايران به خداوند قادر متعال سوگند ياد مىكنم كه پاسدار مذهب رسمى و نظام جمهورى اسلامى و قانون اساسى كشور باشم و همه استعداد و صلاحيت خويش را در راه ايفاى مسؤوليتهايى كه بر عهده گرفتهام به
كار گيرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلاى كشور، ترويج دين و اخلاق، پشتيبانى از حق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودكامگى بپرهيزم و از آزادى و حرمت اشخاص و حقوقى كه قانون اساسى براى ملت شناخته است حمايت كنم».
✍️سيده سهله تقوي
🆔 @difqom
💠 انتخابات در گفتمان لیبرال دموکراسی
🔺در نظام وراثتی و دموکراتیک، حاکمان سعی میکنند تا حد ممکن سطح مداخله مردم در امور جامعه را به حداقل برسانند؛ چرا که در ساحت تئوریهای غیرتوحیدی و سکولار، اقتضای بازی قدرت همین است و حضور مردم در سیاست، مزاحمت و دخالت در قدرت به شمار میرود.
🔺 هرچند نظامهای غیرالهی با تکیه بر آزادی انسان و حق تعیین سرنوشت، شعار مردمسالاری و دموکراسی سر میدهند اما در عالم واقع، اختیار مردم ارزش ندارد و ساختارهای موجود، گزینههای معینی را به صورت نامرئی بر جامعه تحمیل مینماید؛ یعنی سناریوی انتخابات و حضور مردم به نمایش گذاشته میشود اما حاکمیت سرمایه و امپریالیسم خبری با مهندسی افکار عمومی، قدرت انتخاب و اختیار را از مردم سلب نموده و گزینه مورد نظر خود را تحمیل میکند.
✍️حجت الاسلام و المسلمين رشيد
ارشد علوم سياسي
🆔 @difqom
💠نقش مشارکت اجتماعي در تحقق عدالت
🔺برپاداشتن عدالت دو گونه تصور میشود نخست معنای معروف آن که هر کسی موظف است بر اساس عدل رفتار کند و سخن بگوید و ... و گونه دیگر آن است که در برپایی قسط در جامعه بکوشد یعنی شرایطی فراهم آورد که عدالت اجتماعی و اجرای قسط محقق گردد. یکی از راههای دستیابی به این هدف، مشارکت سازنده اجتماعی است که در دوران معاصر در قالب انتخابات و همهپرسی رخ میدهد. اگرچه مستکبران جهانی نیز در موارد فراوان از این روش برای تحقق بیعدالتی و بهرهکشی از دیگران استفاده کردهاند؛ ولی عدالتورزان نیز با همین ابزار میتوانند به تحقق اهداف خود دست یابند.
✍️حجت الاسلام عزيزي کيا
🆔 @difqom
💠حقوق شهروندي و تلازم حق و تکليف
🔺شهروند بهدلیل وجود رابطه دوطرفهای که با حکومت دارد، علاوه بر حقوق، دارای تکالیف و تعهدات نیز هست. یعنی شهروند در قبال حقوق شهروندی، میبایست تعهداتی را نیز تقبل کند زیرا حق، امری طرفینی است و حقوق و تکالیف چنان آمیخته به یکدیگرند که لاجرم هر حقی با تکلیفی به وجود میآید؛ تا جایی که امیرالمؤمنین، علی علیهالسلام در خطبه 224 نهجالبلاغه میفرمایند: «کسی را حقی نیست جز آن که بر او نیز حقی است و بر کسی حقی نیست، جز آن که او را نیز حقی است. اگر بتوان کسی را یافت که حق دارد و تکلیف ندارد، آن کس تنها خدای متعال است و نه مخلوقات او»
🔺به عقیده بسیاری از صاحبنظران تمام سخن فلسفه حقوق اسلامی در حوزه حقوق شهروندی در همین کلام امیرالمؤمنین علی علیهالسلام نهفته است.
✍️محسن هنرجو
🆔 @difqom
💠آمريکا و صنعتي کردن کشورهاي فقير
🔺تراكم ثروت و گستردگى فعّاليّتهاى اقتصادى و انبوهىِ توليد، امپرياليسم غرب و سيستم سرمايهدارى را واداشت تا بخشى از توليد خود را به سرزمينهاى تحت سلطه و نفوذ خود منتقل كند. اينجا بود كه برنامه به اصطلاح: «صنعتى كردن كشورهاى فقير» ـ در ظاهر ـ در دستور كار آآنها قرار گرفت.
🔺كشورهاى صنعتى، بازار فروش كالاهاى سرمايهاى خود را گسترش دادند؛ و اين بود آغاز سرمايهگذارى آنها در كشورهاى تحت سلطه. اين همه به خاطر دو منفعت بزرگ بود: نخست كاهشِ بيكارى در كشورهاى صنعتى. و ديگرى وابستهتر شدن كشورهاى تحت سلطه و ايجاد زمينه لازم براى اِعمال سياست تهىسازى و انتقال منابع و ثروت كشور به كشورهاى صنعتى.
✍️حسن دادگر
🆔 @difqom
📛 دموکراسي غربي؛ دموکراسي اسلامي
🔹از حقيقت تا واقعيت - 1 از 3
✍️هادي قطبي
🔺دموکراسي با مباني غير ديني، از دموکراسي يواناني تا دموکراسي غربي، در بسياري از مواقع نامش بوده اما خودش نبوده است! چراکه محصول اين دموکراسي ها، هيتلر و بوش و اوباما و ترامپ و رهبران صهيونيستي بوده است!
🔺محصول مدينه فاضله غربي و دموکراسي غيرمتعهد به ضوابط الهي و اخلاقي و عدالت محور، چيزي است که امروز در غرب مي بينيم که اتفاقا صدماتش با استبداد و ديکتاتور فردي يا استبداد اقليت، کمتر نيست.
🔺دموکراسي غربي روي ديگر ديکتاتوري است که به جاي فرد، گروه يا اقليت يا نژادي خاص حکومت مي کند. اين همان طاغوت و استبداد است اما استبداد اکثريت؛ که اقليت نه حق بلکه عقل هم ندارند! يک نظام عوام سالاري بر مبناي عوام فريبي! به راستي کاري که ترامپ و هيتلر انجام مي دهند، چه تفاوتي با فرعون و نمرود و قارون دارد؟!
🔺ديکتاتوري بودن چنين دموکراسي، از روز روشن تر است. ديکتاتوري، ديکتاتوري است؛ خواه عوام باشد يا خواص، اکثريت باشد يا اقليت.
✌️دفتر فرهنگی ۵۷:
@farhangy57
🆔 @difqom
✳️نقش جریانات سیاسی در میزان مشارکت مردم
🔺واقعیت آن است که افزايش مشاركت و كاهش مشاركت مردم در انتخابات، ارتباطي به قهر و صلح جريانات سياسي ندارد. مردم به نظام اسلامي معتقدند و با توصيه و تاكيد ولايت و مراجع عظام شركت در انتخابات را وظيفه شرعي خودشان مي دانند.
🔺بلکه افزايش و كاهش مشاركت بيشتر به عملكرد دولت ها بر مي گردد. هر گاه دولتي بر سركار آمده كه به جاي خدمت به مردم به مسائل حاشيه اي و سياسي و بي ارتباط با زندگي مردم پرداخته است، مشاركت مردمي روند كاهشي طي كرده است. ولي زماني كه دولتي پركار و پرتلاش به سركار آمده و به جاي مسايل حاشيه اي، به حل مشكلات مردم پرداخته است مشاركت مردمي را افزايش يافته است.
🔺نمونه آن را مي توان در مقايسه دولت دوم خاتمي و مجلس ششم با انتخابات مجلس هفتم مشاهده كرد. انتخابات مجلس هفتم را دولت آقاي خاتمي برگزار كرده است ولي به دليل عملكرد منفي و حاشيه اي آن دولت و مجلس هماهنگ با آن، مردم در انتخابات، 16 درصد كاهش مشاركت داشتهاند ولي در دولت نهم به دليل فعاليتهاي گسترده عمراني و خدمات رساني به مردم در انتخابات مشاركت افزايش داشته و از 51 درصد به 55 درصد در مجلس هشتم و سپس به 64 درصد در مجلس نهم ارتقا يافته است.
✍️قاسم روانبخش
🆔 @difqom