💠حقوق شهروندي و تلازم حق و تکليف
🔺شهروند بهدلیل وجود رابطه دوطرفهای که با حکومت دارد، علاوه بر حقوق، دارای تکالیف و تعهدات نیز هست. یعنی شهروند در قبال حقوق شهروندی، میبایست تعهداتی را نیز تقبل کند زیرا حق، امری طرفینی است و حقوق و تکالیف چنان آمیخته به یکدیگرند که لاجرم هر حقی با تکلیفی به وجود میآید؛ تا جایی که امیرالمؤمنین، علی علیهالسلام در خطبه 224 نهجالبلاغه میفرمایند: «کسی را حقی نیست جز آن که بر او نیز حقی است و بر کسی حقی نیست، جز آن که او را نیز حقی است. اگر بتوان کسی را یافت که حق دارد و تکلیف ندارد، آن کس تنها خدای متعال است و نه مخلوقات او»
🔺به عقیده بسیاری از صاحبنظران تمام سخن فلسفه حقوق اسلامی در حوزه حقوق شهروندی در همین کلام امیرالمؤمنین علی علیهالسلام نهفته است.
✍️محسن هنرجو
🆔 @difqom
💠آمريکا و صنعتي کردن کشورهاي فقير
🔺تراكم ثروت و گستردگى فعّاليّتهاى اقتصادى و انبوهىِ توليد، امپرياليسم غرب و سيستم سرمايهدارى را واداشت تا بخشى از توليد خود را به سرزمينهاى تحت سلطه و نفوذ خود منتقل كند. اينجا بود كه برنامه به اصطلاح: «صنعتى كردن كشورهاى فقير» ـ در ظاهر ـ در دستور كار آآنها قرار گرفت.
🔺كشورهاى صنعتى، بازار فروش كالاهاى سرمايهاى خود را گسترش دادند؛ و اين بود آغاز سرمايهگذارى آنها در كشورهاى تحت سلطه. اين همه به خاطر دو منفعت بزرگ بود: نخست كاهشِ بيكارى در كشورهاى صنعتى. و ديگرى وابستهتر شدن كشورهاى تحت سلطه و ايجاد زمينه لازم براى اِعمال سياست تهىسازى و انتقال منابع و ثروت كشور به كشورهاى صنعتى.
✍️حسن دادگر
🆔 @difqom
📛 دموکراسي غربي؛ دموکراسي اسلامي
🔹از حقيقت تا واقعيت - 1 از 3
✍️هادي قطبي
🔺دموکراسي با مباني غير ديني، از دموکراسي يواناني تا دموکراسي غربي، در بسياري از مواقع نامش بوده اما خودش نبوده است! چراکه محصول اين دموکراسي ها، هيتلر و بوش و اوباما و ترامپ و رهبران صهيونيستي بوده است!
🔺محصول مدينه فاضله غربي و دموکراسي غيرمتعهد به ضوابط الهي و اخلاقي و عدالت محور، چيزي است که امروز در غرب مي بينيم که اتفاقا صدماتش با استبداد و ديکتاتور فردي يا استبداد اقليت، کمتر نيست.
🔺دموکراسي غربي روي ديگر ديکتاتوري است که به جاي فرد، گروه يا اقليت يا نژادي خاص حکومت مي کند. اين همان طاغوت و استبداد است اما استبداد اکثريت؛ که اقليت نه حق بلکه عقل هم ندارند! يک نظام عوام سالاري بر مبناي عوام فريبي! به راستي کاري که ترامپ و هيتلر انجام مي دهند، چه تفاوتي با فرعون و نمرود و قارون دارد؟!
🔺ديکتاتوري بودن چنين دموکراسي، از روز روشن تر است. ديکتاتوري، ديکتاتوري است؛ خواه عوام باشد يا خواص، اکثريت باشد يا اقليت.
✌️دفتر فرهنگی ۵۷:
@farhangy57
🆔 @difqom
✳️نقش جریانات سیاسی در میزان مشارکت مردم
🔺واقعیت آن است که افزايش مشاركت و كاهش مشاركت مردم در انتخابات، ارتباطي به قهر و صلح جريانات سياسي ندارد. مردم به نظام اسلامي معتقدند و با توصيه و تاكيد ولايت و مراجع عظام شركت در انتخابات را وظيفه شرعي خودشان مي دانند.
🔺بلکه افزايش و كاهش مشاركت بيشتر به عملكرد دولت ها بر مي گردد. هر گاه دولتي بر سركار آمده كه به جاي خدمت به مردم به مسائل حاشيه اي و سياسي و بي ارتباط با زندگي مردم پرداخته است، مشاركت مردمي روند كاهشي طي كرده است. ولي زماني كه دولتي پركار و پرتلاش به سركار آمده و به جاي مسايل حاشيه اي، به حل مشكلات مردم پرداخته است مشاركت مردمي را افزايش يافته است.
🔺نمونه آن را مي توان در مقايسه دولت دوم خاتمي و مجلس ششم با انتخابات مجلس هفتم مشاهده كرد. انتخابات مجلس هفتم را دولت آقاي خاتمي برگزار كرده است ولي به دليل عملكرد منفي و حاشيه اي آن دولت و مجلس هماهنگ با آن، مردم در انتخابات، 16 درصد كاهش مشاركت داشتهاند ولي در دولت نهم به دليل فعاليتهاي گسترده عمراني و خدمات رساني به مردم در انتخابات مشاركت افزايش داشته و از 51 درصد به 55 درصد در مجلس هشتم و سپس به 64 درصد در مجلس نهم ارتقا يافته است.
✍️قاسم روانبخش
🆔 @difqom
✳️مهمترین ویژگی انسان غربی
🔺اولین و مهمترین ویژگی انسان غربی این بود که خودش را به جای خدا گذاشت. "اومانیسم" مفهوم بنیادین و پایه ای است که می تواند انسان بی اندازه مادی را نشان بدهد. یعنی تمام ارتباطات فرامادی یا وجوه غیرمادی زندگی را در عرصه زندگی فردی و اجتماعی حذف کرد.
🔺منظور ما این نیست که آنها خدا را انکار کردند؛ بلکه خدا را از زندگی حذف کردند و تمام کمالاتی که به خدا نسبت داده می شد به خود نسبت داد و فکر می کرد که باور به خدا ظرفیت های او را به فراموشی می سپرد و او را تحقیر می کند.
🔺بزرگداشت انسان و بزرگ نمودن انسان در عرصه هستی لازمه اش این است که باید خدا از ذهن انسان حذف شود و از همین منظر طبیعی بود که عقل او بزرگ داشته شود و تجربه گرایی تمام ظرفیت تولید دانش را در غرب به خودش اختصاص داد.
✍️دکتر عطاء الله رفیعی آتانی
🆔 @difqom
✳️جایگاه شورای نگهبان
🔺شوراي نگهبان به عنوان يكي از اركان اصلي نظام جمهوري اسلامي، وظيفه حراست از قانون اساسي از طريق تطبيق مصوبات مجلس شوراي اسلامي با قانون اساسي و ارائه نظرات تفسيري، و همچنين حراست از شرع از طريق تطبيق مصوبات با موازين اسلام را بر عهده دارد.
🔺از طرف ديگر این نهاد در امر انتخابات به عنوان نهاد ناظر، صلاحيت قانوني لازم را در اين امر دارد؛ و در حقيقت این شورا به عنوان حافظ اسلاميت نظام و پاسدار قانون اساسي ميباشد.
🆔 @difqom
✳️معیارهای گزینش اصلح
🔺به دلیل عقلی و با توجه به تجارب عینی، در هر نظام سیاسی باید همة کارگزاران حدنصابی از شرایط که بایسته های کارگزاری برای حکومت است را داشته باشند؛ و اگر افرادی علاوه بر #بایستگیـها، دارای #شایستگیـهاـیی هم باشند که بهتر می توانند هدف حکومت را تحقق بخشند، به حکم عقل باید همان ها انتخاب شوند، و این معنای انتخاب #اصلح است.
🔺حال اگر به فرض کسی یافت نشد که حدنصاب شرایط سه گانه یعنی علم و تقوا و حسن تدبیر را داشته باشد، و یا فرد اصلح از روی ظلم، نتوانست خود را معرفی کند، و به عنوان نمونه تخریب ها و تهمت ها اجازه نداد فرد اصلح به این مقام برسد، در این صورت چه باید کرد؟ طبیعی است که در این صورت نمی توان از اصل حکومت صرفنظر کرد و باید به اقرب به اصلح #تنزل کرد.
🔺تنزل به اقرب، امری #عقلانی است؛ لذا در جایی که فرد واجد صلاحیت وجود ندارد، و یا اگر وجود دارد، موانعی بر سر راه او قرار دارد، کسی باید انتخاب شود که اشبه افراد به اصلح است.
🔺یکی از ادله ولایت فقیه نیز همین است؛ وقتی دسترسی به امام معصوم (ع) نداریم، باید به اشبه افراد به وی در همین سه شرط علم، تقوا و حسن تدبیر مراجعه کنیم.
📚علامه مصباح یزدی(ره) - همايش معيارهاي گزينش دولتمردان اسلامي؛ 96/02/14.
🆔 @difqom
✳️توسعه اقتصادی و فرایند غربی شدن
🔺 اتفاقی که از سال 68 در کشور ما افتاد این بود که ما در چارچوب برنامه های اول و دوم توسعه پذیرفتیم که توسعه یعنی توسعه اقتصادی؛ یعنی همان فرآیند غربی شدن و با اعمال قدرت سیاسی و دولت تلاش کردیم آن را محقق کنیم.
🔺این توسعه اقتصادی آن مصدرهای فرهنگی متناسب با خودش را خلق و شرایط را برای خود مناسب کرد. توسعه اقتصادی بود که بستر تهاجم فرهنگی را رقم زد. تهاجم فرهنگی یعنی اینکه انسان اسلامی و انقلابی ایرانی به انسان غربی با همه مختصاتش تبدیل شود؛ تا این الگو و مدل توسعه بمثابه توسعه اقتصادی که مبتنی بر مکانیزم بازار است و هدف آن هم حداکثر کردن رفا و رشد اقتصادی و لذت بردن از زندگی مادی است، در کشور رقم بخورد.
✍️دکتر عطاء الله رفیعی آتانی
🆔 @difqom
✳️آثار و برکات عملیات اسرائیل علیه فلسطین
🔺به هم خوردن معامله قرن آمریکا که تصور میکردند معامله بزرگی انجام دادهاند و کشورهای عربی یکی پس از دیگری به آنها میپیوندند و مساله فلسطین و روز قدس به فراموشی سپرده میشود. صاحبان اصلی فلسطین نشان دادند که از قدس چشم بر نمیدارند.
کشورهای عربی که اسراییل را به رسمیت شناختند، دچار بحران سیاسی و اجتماعی در کشورشان شدهاند و روز به روز در حال افزایشاند. بعضی کشورهای دیگر مانند عربستان که در خیال پیوستن به اسراییل بودند، عقبنشینی کردند. اخیر پارلمان اردن خواستار اخراج سفیر اسراییل و تعلیق تمام توافق نامهها با اسراییل از جمله معاهده صلح و توافقنامه گاز شد.
گزارش کامل را در اینجا ملاحظه فرمایید: 👈🏽 http://dpfqom.ir/node/1227
🆔 @difqom
💠دسته بندی نامزدهای انتخاباتی...
🔺کسانی که به صحنه انتخابات ورود کردهاند چند دستهاند:
برخی به دنبال فتنهگری هستند و میخواهند از صحنه آزاد انتخابات استفاده کرده و کشور را به هم بریزند. مانند آقای احمدینژاد که با جمعیت وارد ستاد انتخابات شد و ثبت نام کرد! یعنی من پشتوانه و عقبه مردمی دارم. اخیرا در مصاحبه ای اعلام کرد من "لیبرال دموکرات" هستم. البته باید گفت خوشبختانه شرایط کشور برای فتنه ای که اینان در سر دارند، فراهم نیست.
دسته دیگر برای مشهور شدن و دیدهشدن آمدهاند تا بعدها از این ثبت نام، به عنوان رزومه استفاده کنند.
دسته دیگر ....
گزارش کامل را در اینجا ملاحظه فرمایید: 👈🏽
http://dpfqom.ir/node/1229
🆔 @difqom
qazeh-.mp3
877.6K
✳️آثار و برکات عملیات اسرائیل علیه فلسطین
http://dpfqom.ir/node/1227
🆔 @difqom
36.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نوجوانی که در یکی از مساجد عربستان نمازگزاران را به دفاع و حمایت از مردم غزه دعوت میکند و صراحتا علیه اسرائیل و همراهانش فریاد میزند.
🆔 @difqom