🔰به نظر میرسد که آموزش دین به صورت فعلی به دلیل عدم انسجام و پراکندگی و تکیه بر روشهای فلسفی و کلامی، آسیبهای فراوانی دارد.
🔶 آنچه امروز به عنوان دین خصوصاً در کتب آموزش دین به نوجوانان و جوانان عرضه میشود:
🔸اولاً خودِ دین نیست، بلکه عمدتاً علم کلام اسلامی است. این علم، «علم دفاع از دین» است نه روش کاملی برای آموزش دین! و چون مشحون از استدلالهای عقلی است، فهم آن، سخت، پیچیده و دیریاب است و طبعاً نحوهی آموزش آن هم خشک و بی روح است و موجب ملالت و بی انگیزگی متربّی میشود؛ علاوه بر این چون متربی ارتباطی بین مسائل و دغدغههای درونی خود با آنچه آموزش میبیند، نمییابد؛ نمیتواند همدلانه و از سرِ شوق مباحث آموزشی را پیگیری کند.
🔸ثانیاً در فرآیند معمول آموزشهای دینی، موضوعات دینی در سه بخش اعتقادات، احکام و اخلاق ارائه میشود که این نیز آفتی بزرگ برای تعلیم و تربیت دینی است؛ زیرا متربی قادر به کشف و ارتباطدهی بین موضوعات اعتقادی با احکام و اخلاق نخواهد بود و همواره در یک سردرگمی به سر میبرد و از این سردرگمی رنج میبرد و یا تک بعدی رشد میکند؛ آن هم رشد علمی، نه رشد روحی و عقلی.
🔹از این رو باید به دنبال روشی باشیم که این آسیبها را نداشته باشد و مبتنی بر آموزش فطری دین باشد؛ همان روشِ حکمت آمیزِ قرآنی که همهی انبیاء الهی از این روش در آموزش دین استفاده کردهاند؛ روشی که هم جامعیت دارد و هم عمومیت؛ بدین معنا که هم دربردارندهی تمام وجوه زندگی انسان در حوزههای عبادی، اخلاقی، سیاسی و... است و هم برای عموم مردم قابل فهم و درک است.
🔰رفع آسیب از راه آموزش دین با منطق فطرت
🔶روشی که همه ی مباحث مبتنی بر این استدلال فطری و بدیهی است که انسان از درون خود میل شدید به بی نهایت را می یابد و به دنبال رسیدن بدان است.
🔻بی نهایت یکی بیشتر نیست و آن بی نهایتی است که منبع تمام خوبیها و زیباییها و مهربانیهاست؛ الله –جلّ جلاله- است که پاسخ همهی خواستههای فطری بشر وابسته به اراده و افاضهی اوست و در گرو ارتباط و اتصال به او. و از آنجا که این میل به بینهایت را خالقِ ما در وجودمان نهاده است؛ وجود این میل بهترین دلیل است برای او و اینکه بگوییم او ما را خلق کرده است که به بی نهایت برساند؛ «انا لله و انا الیه راجعون».
🔻 این برهان، برای همهی افراد بشر از هر نژاد و فرهنگ و قومی و در هر عصری، قابل فهم و بدیهی است.
🔸همچنین در روش آموزش فطری دین، موضوعات دینی بدون تفکیک به سه حوزهی اعتقادات و اخلاق و احکام ارائه میشود به نحوی که مخاطب رابطهی میان این سه حوزه را فهم کند.
🔸از دیگر خصوصیات این روش آموزشی، ارائهی «طرح کلی عالم» برای متربی است و طی آن شناختی از تمام عوالم، از ملک تا ملکوت و برزخ و جایگاه انسان در این عوالم و هدف از خلقت او و خلق اول و سایر مخلوقات و سیر تکوینی انسان در وجوه فردی، جمعی و کلی بر روی زمین از هبوط حضرت آدم (علیه السلام) تا رجعت و برپایی قیامت ارائه و تبیین میشود.
🔸در آموزش دین فطری، موضوعات و مباحث دینی به صورت کاربردی و در یک بستهی کاملاً منسجم ارائه میشود به گونهای که مخاطب با تمام مسائل مربوط به انسان و خدا و هستی، از آغاز آفرینش تا رجعت آشنا میشود و هدف از آفرینش و راه رسیدن به هدف و کیفیت استفاده از وسایل را در راه مبارزه با موانع پیشرو به صورت واضح درمییابد و پیوند بین تمام مسائلی را که تاکنون از دین به صورت پراکنده فراگرفته بود، درک میکند و قدرت پاسخگویی به مهمترین شبهات مربوط به دین و سؤالات فراوان دیگری را که تاکنون پاسخی برای آنها دریافت نکرده بود، پیدا خواهد کرد.
https://eitaa.com/dinefetri
🔰گروه تربیت فرهنگی اجتماعی جامعةالمصطفی با همکاری موسسه فرهنگی به سوی بی نهایت به منظور ارائه مباحث بصیرتی و دانشافزایی دوره کاربردی «دین فطری» را با حضور برگزیدگان دوره مربی و مدرسان گام دوم انقلاب اسلامی برگزار کرد...
متن کامل خبر در لینک زیر:
https://b2n.ir/dore.almostafa
https://eitaa.com/dinefetri
🔰همراهان کانال دین فطری سلام علیکم.
🔻به پاس همراهی شما و با توجه به اهمیت مباحث دین فطری و گستردگی مطالب آن به جهت دسترسی آسان شما مخاطبین گرامی به مباحث و موضوعات، سلسله جلسات دین فطری با عناوین مجزا به صورت جلسات تفکیک شده در کانال بارگزاری خواهد شد.
در این فایل ها ، هر جلسه از دین فطری به قسمت های دیگر تقسیم شده است و ذیل همان جلسه ارائه می شود.
https://eitaa.com/dinefetri
🔹نام جلسه :
#جلسه_اول عظمت هستی
🔹موضوع جلسه:
1.نقش و اهمیت دین در زندگی انسان و ضرورت و اهمیت شناخت اصول بنای صحیح دین از راه تشبیه بنای دین به یک بنای مسکونی
2.شناخت دغدغه ها و سؤالات انسان دربارۀ خودش (هدف، راه، وسیله، موانع)
3.نشانه های خدا در هستی
4.شناخت عظمت هستی (عالم ملک و ملکوت) برای پی بردن به عظمت خالق هستی
https://eitaa.com/dinefetri
🔹جلسه اول(قسمت اول)
چگونه دین را بیاموزیم تا به هدف اصلی خلقتمان برسیم؟
آیا دین ساختار دارد؟
آیا ساختار دینی که اکنون در ذهن ماست، درست است؟🤔
#0101
👇👇
https://eitaa.com/dinefetri
🔸طرح درس قسمت اول
🔻#ساختار_بنای_دین
https://eitaa.com/dinefetri
🔹جلسه اول(قسمت دوم)
درباره انسان چه چیزهایی را باید بدانیم؟
آغاز شناخت چیست؟
#0102
👇👇👇
https://eitaa.com/dinefetri