هدایت شده از العبد آیت الله بهجت (ره)
هیچ کودکی نگران وعده بعدی غذایش نیست؛
زیرا به مهربانی مادرش ایمان دارد؛
ای کاش من هم مثل او به خدایم ایمان داشتم ..
✳️ @bahjat_alabd
هدایت شده از العبد آیت الله بهجت (ره)
حاج میرزا اسماعیل #دولابی ره: یک وقت نگویید هرچه دعا میکنیم، مستجاب نمیشود. اگر خدا نمی خواست، شما نمیتوانستید دعا کنید. وقتی با حال دعا با خدا حرف میزنیم، این را خدا خواسته که نصیب ما شده است. بیجهت دست ها را بالا نگرفته ایم. خودش اول اجابت کرده بعد ما دعا کردیم.
✳️ @bahjat_alabd
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قبر هرکسی روزی پنج تا ندا میده
🔷سخنرانی متفاوت و شیرین استاد دکتر #رفیعی در جمع جوانان
✳️ @bahjat_alabd
#دین_یاران
#پاسخ_به_شبهات
#شبهات_اعتقادی(٣)
🔸🔵🔸🔵🔸🔵🔸
❓پرسش: چرا باید نماز را آن هم به زبان عربی بخوانیم؟!
🖍️پاسخ: در پنج دلیل میتوان جواب را دسته بندی کرد:
١. حفظ سنت:
نماز، علاوه بر آن که زیباترین جلوه بندگی است و اذکار و افعال آن کاملترین حالت عبادت را نشان میدهد، سنت پیغمبر است. نمازِ با توجه، با تکرار هر روز آن در پنج نوبت، کبر و غرور انسان را که منشأ دینگریزی و بلکه ستیزهجویی او با خداست از بین میبرد. حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) درباره علت وجوب نماز میفرمایند: «خدا نماز را واجب کرد تا بندگان از تکبر دور شوند.»(١)
قرآن کریم نیز مؤمنین و متقین را اهل ذکر و نماز معرفی میکند و آن را رکن ایمان میداند: «الذین یؤمنون بالغیب و یقیمون الصلوة و مما رزقناهم ینفقون» (۲). «و الذین هم علی صلواتهم یحافظون»(۳). و در جای دیگر عامل بازدارن ه جامعه از فحشاء و منکر را نماز میداند: «إن الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر و لَذکر الله اکبر»(۴)
👈در روایتی، هشام بن حكم از امام صادق (ع) پرسيد: چرا نماز بر ما واجب شده است در حالی كه هم وقت میگيرد و هم انسان را به زحمت میاندازد؟ امام فرمود: «پيامبرانی آمدند و مردم را به آيين خود دعوت نمودند. عدهای هم دين آنان را پذيرفتند، اما با مرگ آن پيامبران، نام و دين و ياد آنها از ميان رفت. خداوند اراده فرمود كه اسلام و نام پيامبر اسلام (ص) زنده بماند و اين از طريق نماز امكان پذير است.»(۵)
👈امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در خطبه ١٩٩ نهجالبلاغه و در آستانه نبرد با دشمن در خصوص اهمیت نماز میفرمایند:
«مردم! (خواندن و اقامه) نماز را بر عهده گيريد، و آن را حفظ کنيد، زياد نماز بخوانيد، و با نماز خود را به خدا نزديک کنيد. «نماز دستوری است که در وقت های خاص بر مؤمنان واجب گرديده است»(۶). آيا به پاسخ دوزخيان گوش فرا نمی دهيد، آن هنگام که از آنها پرسيدند: چه چيز شما را به دوزخ کشانده است؟ گفتند: «ما از نمازگزاران نبوديم»(۷). همانا نماز، گناهان را چونان برگ های پاييزی فرو می ريزد، و غُل و زنجير گناهان را از گردن ها می گشايد. پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) نماز را به چشمه آب گرمی که بر درِ سرای مردی جريان داشته باشد، تشبيه کرد، اگر هر شبانه روز پنج بار خود را در آن شستشو دهد، هرگز چرک و آلودگی در بدن او نماند... .» همانا کسانی از مؤمنان حقّ نماز را شناختند که زيور دنيا از نماز بازشان ندارد، و روشنايی چشمشان، يعنی اموال و فرزندان، مانع نمازشان نشود. خدای سبحان می فرمايد: «مردانی هستند که تجارت و خريد و فروش، آنان را از ياد خدا، و برپاداشتن نماز، و پرداخت زکات باز نمی دارد»(۸)...(تا آخر خطبه)».
٢. مصون ماندن از تحریف
📎پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) عرب بودند و طریقه خواندن نماز را ایشان آموزش دادند. از زمان ایشان تا کنون نماز به صورت واحدی بر پا شده و همه مردم با هر زبان و ملیت و قومیتی آن را به زبان عربی خواندهاند. در سالهای پس از رحلت پیامبر، اگر هر قومی به زبان خاص خود نماز میخواند، ممکن بود اختلافات و تغییراتی در شیوه خواندن نماز پیش بیاید.
👈رسول خدا فرمودند: «صلوا کما رأیتمونی أصلی.» نماز بخوانید؛ همچنان که من نماز میخوانم.(۹)
٣. ترجمه ناپذیری بعضی عبارات
📎قرآن به زبان عربی بر پیامبر نازل شده است و بنابراین سورههای قرآن به زبان عربی هستند. غنای زبان عربی بسیار بالاست به گونهای که بسیاری از عبارات آن به طور دقیق قابل ترجمه به دیگر زبانها نیست و روح آن عبارات در زبانهای دیگر به کاملی منتقل نمیشوند. یکی از علل عربی خواندن نماز همین است که ما آیات را با معنای اصلی و در کاملترین حالت بیان کنیم.
«إنا أنزلناه قُرآنا عربیاً لعلکم تعقلون»(١٠)
ما آن را قرآنى عربى نازل كرديم باشد كه بينديشيد.
۴. حفظ وحدت
📎یکی از دلایل خواندن نماز به زبان عربی حفظ وحدت مسلمانان است. مثلاً در نمازهای جماعت برای حفظ وحدت باید به یک زبان واحد نماز خوانده شود تا جماعت بودن آن معنا پیدا کند. همچنین پرستش خداوند در سراسر جهان با زبان واحد موجب پیوستگی و وحدت بین مسلمانان دنیا نیز میشود و از ایجاد اختلاف جلوگیری میکند.
۵. تعبدی بودن نماز
📎نماز یکی از اعمال عبادی است و خدا از طریق پیامبران دستورات خود را به ما رسانده است و پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) خواندن نماز را به این شیوه به ما آموزش دادهاند. امیرمؤمنان (علیهالسلام) در روایتی میفرمايد: «مومن، بنای دين خود را بر اساس رأی و نظر شخصی نمیگذارد، بلكه برآنچه از پروردگارش رسيده بنيان مینهد.»(١١)
منبع: کوثرتیوی، با دخل و تصرف.
🔹🔴🔹🔴🔹🔴🔹
١. خطبه، فدکیه.
٢. بقره٣.
٣. مؤمنون، ٩.
۴. عنکبوت، ۴۵.
۵. علل الشرایع، ج ۲، ص ۱۰.
۶. نساء، ١.٣.
۷. مدّثر، ۴٢.
۸. نور، ۳۷.
٩. عوالیاللآلی، ج ۱ ص ۱۹۷.
١٠. یوسف، ٢.
١١. سفینه البحار، ج ۴، ص ۲۳۳.
"اگر جسد من ناپدید شد افسوس مخورید که جسد هر کجا باشد روز قیامت برانگیخته خواهد شد و اگر تاسفی هست باید بر مظلومیت و ناپدید بودن تربت زهرا(سلام الله علیهما) خورده شود توصیه میکنم شما را و هر آنکس که این وصیت نامه به او میرسد اینکه از خدا بترسند و در اعمال خود اخلاص را حفظ کنید و یاد خدا را فراموش نکنید و آگاه باشید که خداوند ناظر بر اعمال شماست و توصیه میکنم شما را به پیروی از امام و کوتاهی نکردن اجرای فرامین آن بزرگوار سعی کنید که اعتقادات خود را در اصول و فروع قوی سازید تا در سختی ها نلغزید..."
🌹شهید احمد #امینی🌹
✳️ @bahjat_alabd
✍ باید طوری زندگی کنی ، آن طوری
که حضرت امیرالمومنین علیه السلام
در نهج البلاغه فرمودند :
طوری در دنیا زندگی کنید که اگر مردید
برای شما گریه کنند. و اگر زنده ماندید ،
خواهان معاشرت با شما باشند.
🌹روزی که تو آمدی به دنیا عریان
🌹بودند همه خندان و تو بودی گریان
🌹 کاری بکن ای دوست که وقت مردن
🌹 باشند همه گریان و تو باشی خندان.
💥امام رضا عليه السلام
مردم دو دسته اند: يكى آنكه با مرگ، آسوده
مى شود. ديگرى آنكه مردم با مرگش از دست
او آسوده مى شوند.
📚مسند امام رضا(ع)،ج1،ص263
✳️ @bahjat_alabd
💠 *بی انصافی*!!
نقل شده کسی که در اطراف حرم امام رضا علیه السلام مغازه داشت ، آمد محضر آیت الله العظمی میلانی ( رضوان الله تعالی علیه) و عرض کرد:
در اطراف حرم مغازه دارم، در ایامی که شهر شلوغ است و زائر زیاد، قیمت اجناس را مقداری بالا می برم و بیشتر از نرخ متعارف می فروشم. حکم این کار من چیست؟
آیت الله میلانی فرمود: این کار *“بی انصافی”* است.
مغازه دار خوشحال از این پاسخ و اینکه آقا نفرموده حرام است، کفش هایش را زیر بغل گذاشت و دست بر سینه عقب عقب خارج می شد.
آیت الله میلانی با دست اشاره کرد به او که برگرد
او برگشت
آقا دهانش را گذاشت کنار گوش مغازه دار و گفت: داستان کربلا را شنیده ای؟
گفت:بله!
گفت: میدانی سیدالشهدا علیه السلام تشنه بود و تقاضای آب کرد و عمر سعد آب را از او دریغ کرد؟
گفت: بله آقا، شنیده ام.
آقای میلانی فرمود: آن کار عمر سعد هم *بی انصافی* بود...!!
امام على عليه السلام می فرمایند :
ألا إنّهُ مَن يُنصِفُ النّاسَ مِن نَفسِهِ لَم يَزِدْهُ اللّه ُ إلاّ عِزّا .
بدانيد كه هر كس نسبت به مردم از خود انصاف به خرج دهد، خداوند جز بر عزّت او نمی افزايد. ۱
📚 ۱- کافی ، ج۲ ،ص۱۴۴