🔴 روایت دستورالعمل شریف #نماز_استغفار
🔻[در هر رکعت بعد از خواندن سوره حمد، سوره قدر را می خوانیم و پس از آن، ۱۵ مرتبه ذکر «اَستَغفِرُ الله» را تکرار کرده. سپس به رکوع رفته و پس از ذکر «سبحان ربی العظیم و بحمده» ، ذکر «استغفر الله» را ده مرتبه تکرار می کنیم. هنگام برخاستن از رکوع دوباره ده مرتبه «استغفر الله» گفته، در سجده اول پس از ذکر «سبحان ربی الاعلی و بحمده» ده مرتبه، میان دو سجده ده مرتبه، در سجده دوم نیز پس از «سبحان ربی الاعلی و بحمده» ده مرتبه و پس از برخاستن از سجده دوم نیز ده مرتبه ذکر «استغفر الله» را تکرار می کنیم و رکعت دوم را نیز همانند رکعت اول به جای می آوریم و با تشهد و سلام نماز را تمام می کنیم.
نکته؛ فقط ذکر عبارت «اَستَغفرُالله» کفایت می کند و نیازی به اضافه کردن «ربی و اتوب و الیه» نیست.]
▪️رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
إِذَا رَأَيْتَ فِي مَعَاشِكَ ضِيقاً وَ فِي أَمْرِكَ اِلْتِيَاثاً فَأَنْزِلْ حَاجَتَكَ بِاللَّهِ تَعَالَى وَ جَلَّ وَ لاَ تَدَعْ صَلاَةَ اَلاِسْتِغْفَارِ وَ هِيَ رَكْعَتَانِ تَفْتَتِحُ اَلصَّلاَةُ وَ تَقْرَأُ اَلْحَمْدَ وَ إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ مَرَّةً وَاحِدَةً فِي كُلِّ رَكْعَةٍ ثُمَّ تَقُولُ بَعْدَ اَلْقِرَاءَةِ أَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ خَمْسَ عَشْرَةَ مَرَّةً ثُمَّ تَرْكَعُ فَتَقْرَأُهَا عَشْراً عَلَى هَيْئَةِ صَلاَةِ جَعْفَرٍ يُصْلِحُ اَللَّهُ لَكَ شَأْنَكَ كُلَّهُ إِنْ شَاءَ اَللَّهُ
چون معیشتت دچار ضیق و گرفتگی شود و کارت به پراکندگى گراید، حاجت خود را به درگاه خدای عز و جل عرضه دار و نماز استغفار را ترک مکن، و نماز استغفار دو رکعت است در هر رکعت حمد و «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ» را یک بار بخوان و بعد از قرائت ۱۵ مرتبه بگو: اَستَغفِرُ الله. و سپس به رکوع که رفتى آن ذکر را ده مرتبه بگو و همانند نماز جعفر سلام الله علیه، نماز را تمام کن که همه امورت و احتیاجاتت ان شاء الله اصلاح شود.
📚بحار الأنوار ج ۸۸، ص ۳۵۴
@doa_va_zekr
🔴امیرالمؤمنین سلام الله علیه فرمود:
الصَّلَاةُ عَلَی النَّبِیِّ وَ آلِهِ أَمْحَقُ لِلْخَطَایَا مِنَ الْمَاءِ لِلنَّارِ وَ السَّلَامُ عَلَی النَّبِیِّ وَ آلِهِ أَفْضَلُ مِنْ عِتْقِ رَقَبَاتٍ وَ حُبُّ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَفْضَلُ مِنْ مُهَجِ الْأَنْفُسِ أَوْ قَالَ ضَرْبِ السُّیُوفِ فِی سَبِیلِ اللَّهِ
اثر صلوات بر محمد و آل او، در از بین بردن گناهان بسی بیشتر از اثر آب در خاموش کردن آتش است. سلام دادن بر پیامبر و آل او، از آزاد کردن چندین برده نیز با فضیلتتر است. و حب رسول خدا صلی الله علیه و آله از فدا کردن جان نیز برتر است. یا این که فرمود: از شمشیر زدن در راه خداوند نیز برتر است.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ج ۱، ص ۱۵۳
@doa_va_zekr
#دعای_سفر
امام موسیبنجعفرعلیه السلام:
مَن خَرجَ وَجِدَهُ فی سَفرٍ فَلیَقُلْ «ما شاءَاللهُ لاحَولَ و لاقُوَّةَ اِلاّ بِالله اَللّهُمَّ آنِسْ وَحشَتی وَ أَعِنّی عَلی المحجَّةالبَیضاء وَحدَتی وَ أَدِّ غَیبَتی»
كسی كه به تنهایی سفر میرود این دعا را بخواند «ما شاءَاللهُ لاحَولَ و لاقُوَّةَ اِلاّ بِاللِه اَللّهُمَّ آنِسْ وَحشَتیِ وَ أَعِنّیِ عَلی وَحدَتیِ وَ أَدِّ غَیبَتیِ»
📚(وسائل، ج ٨، ص ٢٨٩)
#اربعین
@doa_va_zekr
امام صادق علیه السلام:
🔹 إذَا أَرَدْتَ زِيَارَةَ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَزُرْهُ وَ أَنْتَ كَئِيبٌ حَزِينٌ مَكْرُوبٌ شَعِثاً مُغْبَرّاً جَائِعاً عَطْشَاناً فَإِنَّ اَلْحُسَيْنَ قُتِلَ حَزِيناً مَكْرُوباً شَعِثاً مُغْبَرّاً جَائِعاً عَطْشَاناً وَ سَلْهُ اَلْحَوَائِجَ وَ اِنْصَرِفْ عَنْهُ وَ لاَ تَتَّخِذْهُ وَطَناً .
🔸 وقتی به زیارت حسین (علیه السلام) میروی غمگین و شکسته و اندوهناک و ناراحت و ژولیده و گرفته و گرسنه و تشنه باش که همانا حسین (علیه السلام) غمگین و شکسته و اندوهناک و ناراحت و ژولیده و گرفته و گرسنه و تشنه بود و از او حاجاتت را بخواه و برگرد و آنجا را وطن قرار نده.
📚 کامل الزيارات (باب الثالث عشر)
جلد ۱ صفحه ۱۳۱
@doa_va_zekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 فَادْعُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ ﴿۱۴﴾
🔸 پس خدا را بخوانید در حالی که دین را برای او خالص کرده باشید هر چند کافران نخواهند.
🔅 يَا قَوْمِ إِنَّمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا مَتَاعٌ وَإِنَّ الْآخِرَةَ هِيَ دَارُ الْقَرَارِ ﴿۳۹﴾
🔸 ای قوم، این زندگانی (فانی) دنیا متاع ناچیزی بیش نیست و سرای آخرت منزلگاه ابدی (و حیات جاودانی) است.
💭 سوره: غافر
@doa_va_zekr
🔻نماز با تلاوت سوره انعام🔻
در بعضى اخبار از حضرت صادق عليه السّلام روایت شده که چهار ركعت نماز بخواند (به دو سلام) و بعد از حمد سوره انعام را قرائت كند. و پس از نماز این دعا را بخواند: يَا كَرِيمُ يَا كَرِيمُ يَا عَظِيمُ يَا عَظِيمُ يَا أَعْظَمَ مِنْ كُلِّ عَظِيمٍ يَا سَمِيعَ الدُّعَاءِ يَا مَنْ لَا تُغَيِّرُهُ الْأَيَّامُ وَ اللَّيَالِي صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ارْحَمْ ضَعْفِي وَ فَقْرِي وَ فَاقَتِي وَ مَسْكَنَتِي وَ مَسْأَلَتِي فَإِنَّكَ أَعْلَمُ بِحَاجَتِي يَا مَنْ رَحِمَ الشَّيْخَ الْكَبِيرَ يَعْقُوبَ حَتَّى رَدَّ عَلَيْهِ يُوسُفَ وَ أَقَرَّ عَيْنَهُ يَا مَنْ رَحِمَ أَيُّوبَ بَعْدَ طُولِ بَلَائِهِ يَا مَنْ رَحِمَ مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ فِي الْيُتْمِ آوَاهُ وَ نَصَرَهُ عَلَى جَبَابِرَةِ قُرَيْشٍ وَ طَوَاغِيتِهَا وَ أَمْكَنَهُ مِنْهُمْ يَا مُغِيثُ يَا مُغِيثُ
سپس حضرت قسم ياد مىفرمايد:به جان کسی که جانم در دست اوست، هر دعایی بکند مستجاب است.
📚البلد الأمين و الدرع الحصين/الكفعمي العاملي/ج1/ص156
@doa_va_zekr
✍ امام حسین، از امام حسن (علیهما السلام) نقل نمودند که:
پیامبر خدا فرمودند: «امامانِ پس از من، به تعداد نقیبان بنی اسرائیل و حواریان (یاران خاص) عیسی علیه السلام هستند. هر کس آنان را دوست بدارد، مؤمن است و هر کس دشمنشان بدارد، منافق است. آنان، حجّتهای خدا میان خلقش و نشانههای او میان آفریده هایش هستند».
📚بحار الأنوار: ج۳۶ ص۳۴۰ ح۲۰۳
@doa_va_zekr
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
⚜وَ مَنْ أَوْهَمْنَا ذِكْرَهُ ، وَ لَمْ نَعْلَمْ مَكَانَهُ مِنْكَ ، و بِأَيِّ أَمْرٍ وَكَّلْتَهُ .
🕊و درود بر فرشتهای که یادش را از حساب انداختیم و از رتبه و منزلتش آگاه نشدیم و نمیدانیم او را به چه کاری گماشتهای.🦋💥
📚دعای سوم صحیفه سجادیه
دعای آن حضرت بر حاملان عرش (فراز ۲۲)
@doa_va_zekr
✳️ امام رضا علیهالسلام:
پنهان کننده کار نیک( پاداشش )برابر هفتاد حسنه است.وآشکارکننده کار بد سرافکنده است ؛وپنهان کننده کار بد آمرزیده است.
📚(الکافی ؛ج۲ص۴۲۸)
@doa_va_zekr
حضرت امام رضا (سلام الله عليه) هنگام صرف غذا، ظرف خالی طلب می كردند و قبل از خوردن، #بهترين غذاهای سفره را در آن ظرف ريخته و برای مستمندان می فرستادند[۱] آنگاه اين آيات را مي خواندند:«فلا اقتَحَم العقبة وما أدريك ما العَقَبة» [۲] مردم اين عقبه ها و گردنه های عاقبت نگری را بالا نمی روند. به واقع نمی دانند اين گردنه ها چيست. در سرزمين های هموار، مساعد و ملايم راه می روند. در دامنهی كوه كه زمين هموار است، راه رفتن مشكل نيست. بالای كوه رفتن ديد انسان را وسيع میکند.
لباسهای كهنه و مندرس را به فقرا دادن، صراط مستقيم نيست، «اقتحام عقبه»يا گذشتن و عبور از گردنه نيست. اين آيه ما را تشويق میکند كه چرا از كوه مشكلات بالا نمیروید؟ چرا هميشه در دامنه كوه هستيد؟ چرا همت های بلند نداريد؟ چرا سعی نمی كنيد، كه از اين گردنه ها و كُتلها بگذريد؟ غذاهای مانده و لباسهای مندرس را به اين و آن دادن، كار سهلی است و اين را خدای سبحان دوست ندارد: «لن تنالوا البرّ حتي تنفقوا مما تحبّون»
[۱]الکافی ج۴ ص۵۲
[۲]سوره بلد آیات ۱۱_۱۲
حکمت عبادات ص۹۷
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@doa_va_zekr
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«خيلی از ماها مشكلمان اين است كه در موقع نماز حواسمان جمع نيست، تمركز نداريم،علتش اين است كه بيرون از نماز را مواظب نيستيم؛ آن كه بيرون از نماز مشكلی ندارد در نماز حالت او عادی است، او كاملاً تمركز دارد.»
خطبه های نماز جمعه ۷۵/۴/١۵
@doa_va_zekr
⭐️نماز حاجت به سفارش امام رضا علیه السلام
به نقل از مُقاتل بن مُقاتل ـ: به امام رضا عليه السلام گفتم : فدايت شوم! دعايى براى قضاى حوائج به من بياموزيد . فرمود : «هر گاه به درگاه خداوند عزوجل حاجت مهمّى داشتى، غسل كن و پاكيزه ترين جامه هايت را بپوش و عطرى بزن. سپس به زير آسمان برو و دو ركعت نماز بگزار. تکبیره الاحرام را بگو و سپس حمد و قل هو اللّه أحد را پانزده مرتبه بخوان، سپس به ركوع برو و در ركوع پانزده مرتبه سوره توحید را بخوان و بقيّه نماز را مانند نمازِ جعفر ادامه بده با اين تفاوت كه [به جاى تسبيحات نماز جعفر که ده مرتبه است] پانزده مرتبه توحيد بخوان. پس از سلام دادن نماز نيز پانزده مرتبه سوره توحید را بخوان و به سجده برو بگو:
🙏اللّهُمَّ إنَّ كُلَّ مَعبودٍ مِن لَدُن عَرشِكَ إلى قَرارِ أرضِكَ فَهُوَ باطِلٌ سِواكَ؛ فَإِنَّكَ (أنتَ) اللّه ُ الحَقُّ المُبينُ ، اقضِ لي حاجَةَ كَذا وكَذا ، السّاعَةَ السّاعَةَ
✍️بار خدايا! هر معبودى از عرش تا فرش باطل است بجز تو، كه تو ، خداى حق و آشكارى . فلان و بهمان حاجتم را هم اكنون، هم اكنون برآورده ساز و در خواسته ات پافشارى مى كنى»
📚📚متن و ترجمه کتاب شریف فروع کافی/ج2/ص471
@doa_va_zekr
🌸🍃 ✨امیرالمؤمنین امام على علیهالسلام فرمودند:
《لَيسَ شَیءٌ أدعى لِخَيرٍ وَ أنجى
مِنْ شَرٍّ مِنْ صُحبَةِ الأَخيارِ》
هيچ چيز بيش از همنشينى با نيكان
به نيكى نمیکشاند و از بدى نجات نمیبخشد.
📗غررالحكم، حدیث ۷۵۱۸
@doa_va_zekr
🔻ختم صلوات🔻
✅برای برآمدن جمیع مطالب و حوائج عظیمه و کفایت مهمّات مشکله بعد از ادای فریضه ظهر و عصر روز پنجشنبه، پانزده هزار صلوات بفرستد. هزاری تای اولی هدیه به پیامبر صلی الله علیه و آله، هزارتای دومی هدیه به حضرت امیرالمومنین علیه السلام هزارتای سومی هدیه به حضرت زهرا سلام الله علیها تا 14 هزار که هر هزار صلوات به هر یک از معصومین هدیه شود. سپس هزار صلوات به روح حضرت اباالفضل العباس هدیه کند. در بین صلوات فرستادن راه نرود، با کسی صحبت نکند(این کارها ختم را باطل می کند) انشاءالله حاجت روا می شود.
📚خلوت انس/تالهی الهی/ص157
@doa_va_zekr
⚜سبک زندگی قرآنی :
🍂از مصیبتها نترسید. 🍂
🔸وَقَالَ الَّذِي اشْتَرَاهُ مِن مِّصْرَ لاِمْرَأَتِهِ أَكْرِمِي مَثْوَاهُ عَسَي أَن يَنفَعَنَا أَوْ نَتَّخِذَهُ وَلَداً وَكَذَلِكَ مَكَّنِّا لِيُوسُفَ فِي الأَرْضِ...
(یوسف /٢١)
⚡️ترجمه :
و آن كسى از مردم مصر كه يوسف را خريد به همسرش گفت: مقام او را گرامى دار (او را به ديد برده نگاه مكن) اميد است كه در آينده ما را سود برساند يا او را به فرزندى بگيريم.
و اينگونه ما به يوسف در آن سرزمين جايگاه و مكنت داديم...
🔴 به چاه افتادن، برده شدن، و به زندان رفتن، مقدمات رشد و به نبوت رسیدن حضرت یوسف بود.
🍁سختیها و مصیبتها زمینه افزایش ظرفیت روحی و رشد است.
⭐️امام حسین علیه السلام هم بعد از تحمل مصیبتهای عظیم، به مقام سیدالشهدایی رسید.
@doa_va_zekr
🔻بهترین جانشین🔻
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: هرگاه بنده اى بخواهد به سفر برود، بهترين جانشينى كه براى خود در ميان خانواده اش مى گذارد، دو ركعت نماز است كه مى خواند و مى گويد:اللّهُمَّ إنّي أستَودِعُكَ نَفسي وأهلی ومالی ودينی ودُنيایَ وآخِرَتی وأمانَتی وخَواتيمَ عَمَلی؛بار خدايا! خودم و خانواده ام و دارايى ام و دين و دنيا و آخرتم و امانتم و پايان كارم را به تو مى سپارم» هرگاه چنين كند ، آنچه از خداوند بخواهد، به او عطا مى فرمايد.
📚📚متن و ترجمه کتاب شریف فروع کافی/ج2/ص478
@doa_va_zekr
#تربیتی
هرگاه خلافی مرتکب میشدم، مادرم نمیگذاشت در خانه کار کنم!
خدا رحمت کند مادرم را..
یکی از راه های تربیت وی این بود که هرگاه از ما خلافی می دید، دیگر کار به ما نمی داد! یعنی ظرف شستن و دوخت و دوز و مانند آنها را از ما سلب می کرد و از این طریق کار را پیش ما ارزشمند می ساخت.
امروزه بسیاری از ما دقیقاً کار را بالعکس می کنیم؛یعنی وقتی بچه خلافی کرد او را به کار وامی دارند یا اگر اذیت کرد، کار او را دوبرابر می کنند. در نتیجه، چنین بچه ای کار را تنبیه تلقی می کند، در حالیکه ما بیکاری را به عنوان تنبیه تلقی می کردیم.
#آیت_الله_حائری_شیرازی
@doa_va_zekr
🔻نمازی برای استخاره🔻
مرازم می گوید:امام صادق علیه السلام به من فرمود:
هرگاه یکی از شما بخواهد کاری انجام دهد، باید دو رکعت نماز بگزارد ، آنگاه حمد و ثنای خداوند را بجا آورد و بر محمد و اهل بیت او صلوات فرستند، سپس این دعا را بخواند:اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ هَذَا الْأَمْرُ خَيْراً لی فِي دِينِي وَ دُنْيَايَ فَيَسِّرْهُ لِي وَ اَقدِره وَ إِنْ كَانَ غیرُ ذلکَ فَاصْرِفْهُ عَنِّي
از آن حضرت پرسیدم: در آن کدام سوره را بخوانم؟ فرمود: هر سوره ای که می خواهی و اگر خواستی قل هوالله احد و قل یا ایهالکافرون را بخوان.
📚متن و ترجمه کتاب شریف فروع کافی/ج2/ص460
#استخاره
@doa_va_zekr
🌺 آداب معاشرت 🌺
امیرالمومنین علی علیه السلام:
مومن آن زیرک و باهوشی است که خوش خلق و نرمخو است.
📚 المحجه البیضاء/ج4/ص422
✍🏼 #مومن کسی است که تا اتفاقی می افتد، عصبانی نمی شود، با مردم مدارا می کند و با لبخند و سلام با دیگران برخورد می کند و با لبخند و دعای خیر از آنها جدا می شود.
@doa_va_zekr
🔻کسب رضایت خداوند🔻
پیامبر صلی الله علیه و آله:
کسی که به خواندن قل هوالله احد(سوره توحید) و آیه الکرسی هر شب و صبح مواظبت کند، رضایت خداوند بزرگ را کسب کرده و با انبیا محشور می شود و از (وسوسه های شیطان) مصون می ماند.
📚بحارالأنوار/ج89/ص356
@doa_va_zekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاداش زیارت امام رضا علیه السلام
احمد بن أبی نصر بزنطی گوید: در نامه امام رضا علیه السلام چنین خواندم: «به شیعیان من ابلاغ کن که زیارت من پیش خدا معادل هزار حج است». به امام جواد علیه السلام گفتم: «ثواب هزار حج»؟ فرمود: «بله، به خدا قسم بلکه ثواب هزار هزار حج را دارد برای کسی که آن حضرت را زیارت کند، درحالی که عارف به حق او باشد»
📙(کامل الزیارات ابن قولویه، 1356ق، ص306)
@doa_va_zekr
🔻 مستحبات و مکروهات را بشناسیم...
🔴 ثواب نماز صبح هنگام طلوع فجر
▫️حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ اَلْحَسَنِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْحَسَنِ اَلصَّفَّارِ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ مُوسَى اَلْخَشَّابِ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ جَبَلَةَ عَنْ غِيَاثِ بْنِ كَلُّوبٍ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَا أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ أَخْبِرْنِي عَنْ أَفْضَلِ اَلْمَوَاقِيتِ فِي صَلاَةِ اَلْفَجْرِ قَالَ مَعَ طُلُوعِ اَلْفَجْرِ إِنَّ اَللَّهَ تَعَالَى يَقُولُ - «إِنَّ قُرْآنَ اَلْفَجْرِ كٰانَ مَشْهُوداً» يَعْنِي صَلاَةَ اَلْفَجْرِ تَشْهَدُهَا مَلاَئِكَةُ اَلنَّهَارِ وَ مَلاَئِكَةُ اَللَّيْلِ فَإِذَا صَلَّى اَلْعَبْدُ صَلاَةَ اَلصُّبْحِ مَعَ طُلُوعِ اَلْفَجْرِ أُثْبِتَتْ لَهُ مَرَّتَيْنِ تُثْبِتُهَا مَلاَئِكَةُ اَللَّيْلِ وَ مَلاَئِكَةُ اَلنَّهَارِ
🔻اسحاق بن عمّار گويد به امام جعفر صادق سلام الله علیه گفتم:
يا ابا عبد اللّٰه خبر ده مرا از با فضيلت ترين وقت براى نماز صبح
فرمود: هنگام طلوع فجر، چون خداوند میفرمايد: «إِنَّ قُرْآنَ اَلْفَجْرِ كٰانَ مَشْهُوداً»
یعنى نماز صبح را فرشتۀ روز و فرشتۀ شب هر دو مشاهده میكنند، پس هر گاه بنده نماز صبح را با طلوع فجر خواند دو مرتبه براى او نوشته مى شود، هم فرشتۀ صبح مینويسد و هم فرشتۀ شب.
📚 ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص ۳۶
@doa_va_zekr