👌برای یک کشتی که میخواهد اقیانوسها را طی کند و از قارهای به قاره دیگر برود، ⬇️
وجود قطب نما برای جهت یابی و هم لنگر محکم برای محفوظ ماندن و غرق نشدن و زیر پا گذاشتن جزر و مدها ضروری است،
همچنان که شناخت وضع و موقعیت جغرافیایی دریا در هر لحظه امری حتمی است.
ما باید از طرفی اسلام را به عنوان یک راهنمای سفر و یک لنگر محکم و نگهدارنده از غرق شدن
در جزر و مدها، و هم شرایط خاص زمان را به عنوان مناطق و منازل بین راه که باید مرتباً به آنها رسید و گذشت کاملاً بشناسیم
تا بتوانیم در اقیانوس متلاطم زندگی به سرمنزل مقصود برسیم.
📚 استاد مطهری، اسلام و نیازهای زمان، ج 1، ص12،11 ✨
🌹 @dobare_zendegi 🌹
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میخوای ثواب یک کار خوب تا قیامت برات نوشته بشه... از دیدن این کلیپ چند ثانیه ای غفلت نکن.... حجت الاسلام #عالی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
💠 حدیث روز 💠
💎 شگفتی از احوالات متكبّر
🔻امام على علیهالسّلام:
عَجِبتُ لِلمُتَكَبِّرِ الَّذى كانَ بِالمسِ نُطفَةً وَيَكونُ غَدا جيفَةً
❇️ در شگفتم از شخص متكبّر كه ديروز نطفهاى بوده و فردا لاشهاى است.
📚 نهجالبلاغه، حكمت ۱۲۶
🌹 @dobare_zendegi 🌹
15.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بخشش قاتل پدر منجر به وصلت 2 خانواده روستایی شد!
🔹فصل دوم
🔹این قسمت: باغ زمزم
👤تجربهگر : آقای مهدی اسفندیاری
🌹 @dobare_zendegi 🌹
داستان اصحاب کهف چگونه بر اثبات معاد دلالت میکند؟
🌻در سوره کهف، داستانی طی چهارده آیه بیان شده، و در ضمن آن چنین آمده است
«وَکذلِک اَعْثَرنا عَلَیهِمْ لَیعْلَمُوا اَنَّ وَعْدَ اللهِ حَقُّ وَاَنَّ السّاعَةَ لا رَیبَ فیها».
و این گونه ما مردم را از حال آنها (اصحاب کهف) آگاه ساختیم تا بدانند وعده خدا حق است، و در قیامت و رستاخیز شکی نیست] کهف/21
🌻از این تعبیر به خوبی بر میآید که حداقل یکی از اهداف این خواب عجیب و طولانی که شباهت زیادی به مرگ داشته، برای این بوده که درسی به منکران معاد یا کسانی که از این جهت در شک و تردید بودند بدهد.
🌻به خصوص اینکه از جمله «اِذْ یتَنازَعُونَ بَینَهُمْ اَمْرَهُمْ» چنین استفاده کردهاند که اقوام آن زمان در مسأله معاد (معاد جسمانی) با هم نزاع و اختلاف داشتند، مخالفان سعی داشتند مسأله خواب و بیداری اصحاب کهف به زودی فراموش شود و این برهان روشن را از دست موافقان بگیرند (در تفسیر این جمله احتمالات متعددی داده شده که آنچه گفته شد یکی از آنها است).
🌻فخر رازی پنج احتمال دیگر در تفسیر آن ذکر نموده است از جمله این که تنازع و ختلاف در عدد اصحاب کهف، و نامهای آنها، یا اینکه در مقدار خوابشان، یا در این که در کنار غار، معبدی به سبک معابد کفار بسازند یا موحدان؟ (تفسیر کبیر 21/105.)
🌻در آیات این سوره قرآن با صراحت میگوید که آنها سیصد و نه سال در خواب فرو رفتند. «وَلَبَثُوا فی کهفِهِمْ ثَلاثَ مِأَئَةٍ سُنِینَ وَ ازْدادُوا تُسعاً»
🌻بدون شک یک چنین خواب طولانی شبیه به مرگ است و بیداری بعد از آن شبیه به حیات بعد از مرگ، و لذا به خوبی میتواند یک نمونه عینی از نظر تاریخی برای مسأله معاد بوده باشد.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
4_673104229497307645.mp3
2.88M
1⃣ سوال : اگر مرگ ناگهانی به سراغ ما بیاید و ما نتوانیم آداب قبل از آن را اجرا کنیم چه اتفاقی می افتد ؟
تکان دهنده و تاثیرگذار
🎙حجت الاسلام والمسلمین #عالی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
گفتگوی خداوند سبحان با دوزخیان چسیت؟
🌷در سورهی مؤمنون آیات 112 و 111 چنین آمده است: «الم تکن آیاتی تتلی علیکم فکنتم بها تکذبون قالوا ربّنا غلبت علینا شقوتنا و کنّا قوماً ضالّین»،
🌷 در آیات قبل از آیات فوق، قرآن، سخن از مجازات دردناک دوزخیان به میان آورده است وبه دنبال آن در آیات مورد بحث گوشهای از گفتگوی پروردگار با آنها را بازگو میکند نخست این که خداوند آنها را با «ای» سخن عتاب آمیز مخاطب میکند و میفرماید: آیا آیات من بر شما خوانده نمیشد و شما آن را تکذیب میکردید؟
🌷 آیا به اندازه کافی آیات و دلایل روشن به وسیله پیامبرانم برای شما نفرستادم؟ وآنها در پاسخ این سؤال اعتراف میکنند و می گویند آری چنین است! ای پروردگار ما،
🌷 ولی شقاوت و بدبختی بر ما چیره شده و ما قوم گمراهی بودیم و بر این اساس گنهکاران دوزخی صریحاً اعتراف میکنند که از ناحیه خداوند اتمام حجت شد اما ما با دست خودمان وسایل بدبختیمان را فراهم ساختیم ومعترفیم که قوم گمراهی بودیم.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
آیا تکامل در عالم برزخ امکان دارد؟ اگر جواب مثبت است، این تکامل چگونه است؟
🔺«نظام برزخى»، هرچند نتیجه اى از حرکت آدمى در دنیا است؛ ولى دنباله و تداوم آن، به شمار میرود و این حرکت، در جهت سیر به سوى خداوند است؛ به طورى که چه بسا بر اثر سختیهاى مرحله برزخ و یا باقیات صالحات، برخى معایب و نقایص از بین رود و یا برخى کمالات، قابلیت ها و خصوصیات جدید به دست آید. علاوه بر اینکه با گذراندن دوران برزخ، آدمى لیاقت ورود به عالم حشر و قیامت را مییابد.
🔺از این حقیقت با عنوان «تکامل برزخى» یاد می شود که بیانگر تداوم حرکت و تحوّل در «نظام برزخى» است.
🔺جهت فهم بهتر حرکت و تکامل در برزخ، توجّه به چند نکته لازم و بایسته است:
🔺یکم . همه انسان ها ـ چه خوب و چه بد ـ براساس بازگشت کلّى هستى به سوى خدا، در حرکت اند و این براساس سنن حاکم بر عوالم وجود و مقتضاى آن است؛ چه این حرکت براساس عشق به خداوند و طلب و خواستن باشد و چه با ردّ و انکار کمال بینهایت و یا با لجاجت، مخالفت، عصیان و طغیان در برابر خداوند همراه باشد.
🔺دوم . براى ورود به هر عالمى، باید روح و بدن متحول شده و قابلیت و لیاقت ورود به نظام بعدى را کسب کنند و این تحول باید در حدّى باشد که سنخیت پذیرش احکام، آثار و قوانین آن نظام را پیدا کند.
🔺سوم . آنچه از آیات و روایات استفاده می شود، دلالت بر این دارد که روح پس از ورود به «عالم برزخ»، براساس نظام برزخى و مسیرى که در نظام دنیایى داشته، به سیر و حرکت خود ادامه می دهد؛ البته تحمّل فشارها و سختیها در نظام برزخى موجب تزکیه و طهارت روح مؤمن است و تا حدودى که عالم برزخى اقتضا میکند، قسمت مهمى از حجاب ها از چهره روح کنار زده می شود و این همان تکامل روح است.
🔺به عنوان مثال مؤمنى که مسیرش در دنیا به سوى خداوند است، ولى در عین حال سخن چین نیز هست؛ این صفت ناپسند و زشت در نظام برزخى، برایش تمثّل مییابد و بر او مسلّط می شود؛ چرا که این عمل ناروا در دنیا بر روح، عقل و فکر او مسلّط بوده و در واقع بر او تسلط داشته و انسانیت او را تحقیر میکرده است. باطن این کردار، در برزخ ظاهر می شود؛ آن هم به شکل خاصى که به طور مداوم او را تهدید میکند.
🔺براى رهایى از این صفت بد، باید در «نظام برزخى» در حدّ آن عالم و به اقتضاى احکام و آثار آن نظام، فشارها و سختیها را تحمل کند تا پاک شود. براى شخص کافر و معاند نیز، فرو رفتن بیشتر در ضلالت، عناد و طرد و دورى از خداوند است و حرکت او به سوى «لقاى خداوند با اسماى غضب» خواهد بود 1.
📚پی نوشت:
1. ر.ک: عروج روح، صص 113 ـ 132، معاد یا بازگشت به سوى خدا، ج 1، صص 329 ـ 348.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴چه چيزي براي مرده با ارزش تر از همه ي دنياست؟
✅پیامبر صلى الله عليه و آله و سلّم
لَمّا مَرَّ بقَبرٍ دُفِنَ فيهِ بالأمسِ إنسانٌ وأهلُهُ يَبكُونَ: لَرَكعَتانِ خَفيفَتانِ ممّا تَحتَقِرُونَ أحَبُّ إلى صاحِبِ هذا القَبرِ مِن دُنياكُم كُلِّها .
تنبيه الخواطر :
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم بر گورى گذشت كه روز قبل شخصى در آن دفن شده بود و خانوادهاش مىگريستند . فرمود : دو ركعت نماز سادهاى كه به نظر شما نمىآيد ، براى صاحب اين گور دوست داشتنىتر از همه دنياى شماست .
📚تنبيه الخواطر : 2 /225 منتخب ميزان الحكمة : 456
🌹 @dobare_zendegi 🌹
11.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.🌱
اگه امنیت روز قیامت میخوای
اگه میخوای عذاب قبر نداشته باشی
حتما این سخنرانی و گوش کن🌷
🌹 @dobare_zendegi 🌹