💎💎حدیث روز:
امام جعفرصادق (علیهالسلام):
ما مِنْ شَهیدٍ اِلاّ وَ یُحِبُّ أَنْ یَكونَ مَعالحُسینِ علیهالسلام حَتّی یدخُلونَ الجنَّةَ مَعَهُ.
در روز قیامت هیچ شهیدی جز این نیست كه دوست دارد در محضر امام حسین(علیهالسلام) باشد و همراه همة شهدا در معیّت حضرتش وارد بهشت گردند.
(كاملالزیارات، ص ١١١)
🌹 @dobare_zendegi 🌹
💠چرا مردم به مرگ فکر نمیکنند؟💠
🌷حضرت امیرالمومنین (ع) فرمودهاند:
💢أكثرُ الناسِ أملاً، أقَلُّهمْ لِلْمَوْتِ ذِكْراً
کسانی که آرزوی بیشتری دارند، کمتر به مرگ فکر میکنند.
📕غرر الحكم و درر الكلم، ص: 196
✴️از نشانههای اهل دنیا، آرزوهای طولانی است،
در حالیکه مرگ بسیار نزدیک است.
آنها از یک واقعهی حتمی و قطعی که همان مرگ باشد غافل شده و خود را سرگرم آرزوهای بلند میکنند و فرصت عمر را برای تحقق آرزوهای خود صرف میکنند.
⛔️که ناگهان لحظهای فرا میرسد که مرگ رو در برابر چشمان خود مشاهده میکنند، در حالی که هنوز به تمام آرزوهای دنیایی خود نرسیدند.
آنزمان میبینند که هیچ سرمایهای ندارند، چون آرزویی برای بعد از مرگ نداشتهاند و اصلا به آن فکر نکرده بودند.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
14.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠حالات مختلف جسم حین تجربه نزدیک به مرگ
🔹فصل دوم
🔹این قسمت: نیش و نوش
👤تجربهگر : خانم نفیسه مرادی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
💠فشار قبر هوایی💠
🔳يونس ميگويد: از امام صادق (ع) راجع به شخصی را كه به دار آويختهاند سؤال كردم كه آيا او را هم عذاب قبر ميدهند؟
حضرت فرمود: آری خداوند عزّ وجلّ به هوا امر ميكند كه او را در فشار خود بگيرد.
🌷 و در روايت ديگر امام صادق (ع) گفتند كه:
💢خداوند زمين و هوا يكی است، خداوند به هوا وحی ميكند كه او را در فشار بگيرد، و هوا چنان او را در فشار قرار ميدهد كه از فشار قبر سختتر باشد.
📕فروع کافی ج ۳ ص ۲۴۱
🌹 @dobare_zendegi 🌹
شب اوّل قبر یک نسبت است یا چند ساعت پس چرا برای بعضی مانند سی سال طول میکشد و آیا وقتی صبح فرا میرسد عذاب تمام میشود و وارد مراحل بعدی میشود؟
✅از باب مقدمه ذکر این نکته ضروری است که عالم برزخ واسطهای است میان عالم دنیا و عالم قیامت که از تجردی غیر تام برخوردار است یعنی موجودات برزخی هر چند مادی نیستند اما برخی لوازم ماده مانند مقدار و شکل را دارا میباشند.
✅روح انسان پس از مرگ به بدنی مثالی یا برزخی تعلق میگیرد و مقصود از بدن مثالی، بدنی است که از جنس ماده نیست و جرم و حجم و وزن ندارد اما از برخی لوازم و خصوصیات اشیاء مادی مانند شکل و اندازه برخوردار است و در این ویژگیها مشابه بدن طبیعی شخص است، (ر.ک: آموزش کلام اسلامی / 2، محمد سعیدیمهر، ص 240).
✅حال با در نظر گرفتن مقدمه باید خاطر نشان ساخت که منظور بسیاری از الفاظ مربوط به قبر در روایات همان عالم برزخ است. در روایتی از امام صادق (علیه السلام) وارد شده که فرمودند: «والله اتخوّف علیکم فی البرزخ»؛ سوگند به خدا برای شما از آنچه در برزخ پیش رو دارید میترسم و سپس در پاسخ راوی که درباره برزخ پرسید. فرمود: «القبر منذ حین موته الی یوم القیامه»؛ برزخ همان قبر است از هنگام مرگ تا روز قیامت (الکافی، ج 3، ص 242).
✅و از امام کاظم (علیه السلام) روایت شده که فرمودند: (هر کس از دوستان و شیعیان ما بمیرد به خوبی قرآن را نداند در قبر به او آموخته میشود تا خداوند درجه او را بالا ببرد)، (الکافی، ج 2، ص 606).
و مسلم و روشن است که در قبر خاکی که جسد بدون روح در آن قرار گرفته امکانی برای فراگیری و آموزش قرآن نمیباشد.
✅ازاینرو منظور از قبر همان عالم برزخ است. نتیجه این که شب اول قبر شب دفن جسد میت در حفره خاکی دنیوی نمیباشد بلکه منظور مفارقت روح از جسد و استقرار در عالم برزخ است. یعنی از اولین لحظاتی که روح از بدن جدا میشود ابتدای شب اول قبر اوست. البته برای مؤمن بسیار راحت سپری میشود انگار که ساعتی بیش نبوده و برای غیر مؤمن بسته به بدی اعمالش اینقدر سخت میگذرد که انگار سالیان سال بر او گذشته و او همچنان در عذاب است.
✅(درست مثل زندگی دنیایی که وقتی خیلی به انسان خوش می گذر احساس میکند که خیلی ایام سریع طی میشود و وقتی خیلی به او سخت میگذرد احساس میکند که خیلی دیر میگذرد.)
(برای مطالعه بیشتر، معادشناسی، ج 1، مرحوم علامه طهرانی از ص 170 تا 176)
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝️🎥خبری از عالم برزخ
🎙#استاد_عالی
امیرالمؤمنین(ع) هنگام بازگشت از صفین به قبور کوفه رسید و با آنان اینگونه سخن گفت:
ای ساکنان خانه های وحشتناک و مکانهای خالی و قبرهای تاریک،
ای خاکنشینان، ای غریبان، ای تنهایان،
ای وحشتزدگان!
شما در این راه بر ما پیشقدم شدید و ما نیز به شما ملحق خواهیم شد. اما خانههایتان را دیگران ساکن شدند، همسرانتان به ازدواج افراد دیگر درآمدند و اموالتان تقسیم شد. این خبری است که در نزد ماست.
در نزد شما چه خبر است؟
سپس رو به اصحابش کرد و فرمود:
هر گاه به آنها اجازه سخن داده میشد، به شما خبر میدادند که بهترین زاد و توشه در سفر آخرت پرهیزکاری است.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
نماز سمبل اصلی عبادت است 🦋🍂
اَلصَّلاةُ عَمُودُ الدِّین...
نماز سمبل اصلی عبادت است. کاری که فقط و فقط برای عبادت بودن و صد در صد برای انجام مراسم عبودیت وضع شده، نماز است. ما میبینیم اسلام برای همین عبادات مثل نماز و روزه و ذکر و ورد و تلاوت قرآن و تعقیب نماز و امثال اینها اهمیتهای عجیب و فراوانی قائل است. دربارة نماز میگوید:
اَلصَّلاةُ عَمُودُ الدِّین ، أوَّلُ مَا یحَاسَبُ الْعَبْدُ الصَّلاةُ فَإنْ قُبِلَتْ قُبِلَ ما سِواها وَ إنْ رُدَّتْ رُدَّ ما سِواها.
برای بعضی خیلی عجیب به نظر میرسد که اسلام که دین اینچنین جامعی است و یک دین اجتماعی است، از یک طرف عدالت اجتماعی را جزء هدفهای انبیاء ذکر میکند
(لَقَدْ أرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیناتِ وَ أنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکتابَ وَ الْمیزانَ لِیقُومَ النّاسُ بِالْقِسْطِ) و از طرف دیگر برای دو رکعت نماز خواندن آنقدر ارزش قائل میشودکه آن را مرز میان اسلام و کفر میداند.
#استاد_مطهری، انسان شناسی قرآن، ص192 ، 193 ⤴️ ✨
🌹 @dobare_zendegi 🌹
#مرگ_تخوف_چیست
خداوند متعال، در آیات 45 الی 47 سوره نحل به این مطالب اشاره میکند:
کسانیکه «مکر السیئات»، یعنی گناهی را با حیله انجام میدهند؛ یعنی هم گناه میکنند و هم آن گناه را با حیله انجام میدهند، اینگونه افراد را یا با مرگ آنی، و وحشتناک مانند زلزله... از دنیا میبریم یا با مرگ تَخَوف از دنیا میبریم.
مثال: برادری مالالارثِ دخترِ برادرِ یتیمش را٬ با نقشه و حیله و وعدهی دروغ٬ تصاحب میکند. هم گناه میکند٬ هم حیله مرتکب میشود. یا صاحب بنگاهی٬ ملکی را از انسان ناتوان یا نیازمندی، هم ارزان میخرد و هم برای این کار نقشه طرح میکند.
مرگ تَخَوف: مرگی که انسان با ترس٬ منتظر آن است و این انتظارِ مرگ٬ عمرِ باقی مانده را تلخ و زهرآگین میکند و درحقیقت زندگی او به شکلی است که به مراتب، مرگ از آن شیرینتر است.
مثال: کسیکه منتظر اعدام است.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
آیا چهره اشخاص در قیامت به شکل لحظه مرگ است یا ممکن است چهره جوانیاش باشد؟ آیا میتواند به شکل دیگرى باشد؟
🌳قیامت روز ظاهر شدن سیرت هاست (یوم تبلى السّرائر) و صورت هرکس در قیامت متناسب با سیرت و باطن حقیقى او و اعمالى است که در دنیا انجام داده است. بنابراین انسان هاى آلوده به گناه و فساد به صورت حیوانات و شیاطین محشور می گردند و تنها اهل ایمان و عمل صالح صورت حقیقى انسانى و سیماى نورانى و زیبا دارند.
🌳متون دینى دلالت بر آن دارند که زمین پیش از قیامت مانند جنین انسان هاست و بدن ها در آن شکل گرفته و در هنگامه قیامت آنها را از خود بیرون میراند؛ یعنى انسان ها تولدى جدید یافته و به زودى رشد میکنند. کفّار و اهل معاصى و مفاسد، از شدت هراس آن روز، به سرعت پیر و سالخورده می گردند: «یوما یجعل الولدان شیبا»1.
🌳ولى مونان و صالحان براى همیشه جوان و خوش سیما باقى مانده و با زیباترین صورت ها وارد بهشت می گردند.2
همان طور که میدانید پاکدامنى براى خدا از همه چیز مهم تر است و طبق احادیث و قرآن، پاکدامنى با چهره کاملاً ارتباط دارد.
🌳قیافه، خواه زیبا و یا زشت، ملاک لیاقت نیست؛ بله؛ زیبایى؛ کمال است. ولى چنین نیست هر فردى که این کمال را داشته باشد و از این نعمت برخوردار باشد، داراى لیاقت و شایستگى درنزد خداوند نیز باشد.
شاید دلیل چنین تصورى، این باشد که انبیاء و اولیاء غالبا داراى چهره اى زیبا بوده اند، این درست است؛ و دلیلش این است که خداوند به دلایلى از جمله اقبال مردم به ایشان، همه کمالات خصوصا کمالات ظاهرى را به ایشان داده است.
🌳معیارها و مؤلّفه هاى تقرّب انسان به خداوند از نظر قرآن کریم و روایات اسلامى عبارت است از: ایمان، یقین، تقوا، عمل صالح، ولایت پذیرى، اطاعت، عبادت، اخلاص، صداقت، اخلاق حسنه و مانند آن است.
بنابراین کسب کمالات درونى و شخصیتى و همچنین سلوک عملى به سوى خداى متعال تا حدود زیادى بستگى به اصلاح صفات و ملکات اخلاقى و اخلاق اجتماعى دارد و این مقطع از مقاطع حساس سلوک و قرب الیاللّه است.
🌳خودخواهى، تکبر، عجب، غرور، حسادت، بخل و مانند آن، از موانع درونى راه خدا و تخریب کننده شخصیت انسانى انسان هستند که در این مرحله باید به ضد آنها، یعنى انسان دوستى، تواضع، انصاف، آگاهى، خیرخواهى و بخشندگى و مانند آن تبدیل شوند، تا بتواند در جامعه با بندگان خداى تعامل و زندگى آرامى داشته باشد و راه کمال به روى انسان گشوده گردد.
📚پی نوشت:
1. مزمل 73، آیه 17.
2. براى آگاهى بیشتر ر.ک:
الف. گذشته و آینده جهان، بیآزار شیرازى،
ب. معاد، مکارم شیرازى،
ج. معاد شناسى، علامه طهرانى.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴گناه مانع طول عمر می شود:
✍اگر چه مرگ در اختیار انسان نیست، لیکن اعمال ما در طولانی شدن یا کوتاه شدن عمر ما دخالت دارند؛ یعنی اعمال و رفتار ما در زندگی ما تأثیر می گذارند. حضرت علی (ع) می فرماید: «اعوذ باللّه من الذنوب الّتی تعجّل الفناء؛ از گناهانی که در نابودی شتاب می کنند به خدا پناه می برم».
📚:اصول کافی، ج ۲،ص۳۴۷
بعضی کارها از قبیل: قطع رحم، قسم دروغ، سخنان دروغ، آزردن پدر و مادر و… عمر را کوتاه . و کارهایی از قبیل: صدقه پنهانی، نیکی به پدر و مادر و صله رحم و… عمر را طولانی می کند
🌹 @dobare_zendegi 🌹