❤️ پیامبر اعظم (ص) فرمودند:
✍زمانی بر امت من فرا رسد که به چهار چیز علاقمند شوند و چهار چیز را فراموش نمایند؛ اینها از من بیزارند و من هم از آنها بیزارم، آنها عبارتند از:
⓵ به دنیا دل ببندن
و آخرت را فراموش کنند؛
⓶ به مال علاقهمند شوند
و حساب را از یاد ببرند؛
⓷ قصرها را دوست بدارند
و قبرها را از یاد ببرند؛
⓸ خود را دوست دارند
ولی خدا را فراموش کنند.
📚 منبع.مواعظ العددیّه
🌹 @dobare_zendegi 🌹
✅چرا از مرگ مىترسیم؟
✍️حاج آقا قرائتی: راننده زمانى در جاده می ترسد كه یا بنزین ندارد؛ یا قاچاق حمل كرده؛ یا اضافه سوار كرده؛ یا با سرعت غیر مجاز رفته؛ یا جاده را گم كرده؛ یا در مقصد جایى را آماده نكرده؛و یا همراهانش نا اهل باشند.
اگر انسان براى بعد از مرگ خود، زاد و توشه لازم را برداشته باشد، كار خلاف نكرده باشد،راه را بداند، در مقصد جایى را در نظر گرفته باشد،و دوستانش افراد صالح باشند،و حركتش طبق مقررات و مجاز باشد؛نگرانى نخواهد داشت.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🌹 #حدیث
💠 عدالت
✅ امام صادق عليه السلام فرمودند :
🍃 بيشترين افسوس را در روز قيامت كسى مى خورد كه سخن از عدالت بگويد اما خود با ديگران به عدالت رفتار نكند .
🍃إنَّ مِنْ أَعْظَمِ اَلنَّاسِ حَسْرَةً يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ مَنْ وَصَفَ عَدْلاً ثُمَّ خَالَفَهُ إِلَى غَيْرِهِ
📚 الکافي ج2۲ ص۳۰۰
🌹 @dobare_zendegi 🌹
✨معنای کار برای خدا چیست؟!✨
❣امام صادق(ع) فرمودند:
خداوند بندگانی دارد که روز قیامت پروندۀ اعمالشان کاملاً خالی و سفید است.
‼️ ملائکه از پروردگار میپرسند: چرا هیچ چیزی در پروندۀ اعمال اینها ثبت نشده است؟
✨خداوند میفرماید:
اینها برخی از بندگان مخلص من هستند که آنقدر خلوصشان بالا بوده که وقتی کار خوبی انجام میدادند حتی دوست نداشتند ملائکهای که اعمال را ثبت میکنند هم ببینند، فقط دوست داشتند خدا ببیند! لذا هر وقت اینها میخواستند کار خوب انجام دهند، خدا اجازه نمیداد ملائکه ببینند و ثبت کنند. اینها حسابشان با خود خداوند است.
📚عدة الداعی و نجاح الساعی، ص۲۰۷
🌹 @dobare_zendegi 🌹
⛔️ مبادا غفلت کنید!
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
اعمال صالحه انسان، اعمال باقیه انسان، فانی نمیشود. بدانیم که طاعات، عبادات، مقرّبات، اینها یک چیزی نیست که بهواسطه اینکه [مثلاً] این اتاق (دنیا) خراب شد، آنها هم از بین بروند؛ [یا اگر] این بدن از روح منفصل شد، آنها هم بروند. آنها باقی و ثابت هستند، بلکه یک صورت معنویهای در آنجا (قیامت) از اینها، برای هر فرد، ظاهر خواهد شد. مبادا غفلت کنید!
📚 بهسوی محبوب، ص١١٢
🌹 @dobare_zendegi 🌹
وعدهٔ شهید نوید صفری در دستنوشتهاش:
زیارت عالی و والا مقام و پر فیض، زیارت عاشورا را بخوانید و از طرف من به حضرت ابراز ارادت کنید، حتما هر کجا باشم خود را در کنار شما خواهم رساند. بر شما باد خواندن عاشورا عاشورا عاشورا که این سخن، سخن امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است، و بدانید هر که ۴۰ روز عاشورا بخواند و ثوابش را هدیه بفرستد، حتما تمام تلاش خود را به اذن خدا خواهم کرد تا حاجت او را بگیرم و اگر نه در آخرت برای او جبران کنم. حتی یک زیارت عاشورا هم قیامت میکند با روضه ارباب از طرف مادرش و خواهرش. انشاءالله شرمندهٔ شما نباشم به امید حضرت حق.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
📚فردوس،بالاترين درجه در بهشت
از حضرت رسول (ص) روايت شده كه «بهشت را صد درجه است و ميان هر درجه با درجه ديگر به مقدار فاصله آسمان است با زمين، بالاترين درجه آن فردوس است كه چهار رود بزرگ بهشت از آن مى جوشد و هرگاه از خداوند مسئلت و حاجتى داشتيد فردوس را از حضرتش درخواست نمائيد.(مجمع البيان)
✨اميرالمؤمنين (ع) در وصف بهشت چنين مى فرمايد : درجاتى است كه هر يك بر ديگرى برترى خاص خود را دارد و جايگاههائى كه با يكديگر متغايرند، نعمتهايش پايان نپذيرد و ساكنان آن هرگز از آن كوچ نكنند، جاويدانند كه براى هميشه در عنفوان جوانى در آن بزيند، وطن گزينان كه هيچگاه نوميدى نداشته باشند.(1)
📖قرآن کريم مي فرمايد:
اِنّ الذين ءامنوا و عملو الصالحات كانت لهم جنّات الفردوس نزلا(2)
امّا كساني كه ايمان آوردند و عمل صالح انجام دادند، باغهاي فردوس نيز منزل گاهشان است.»
از احاديث استفاده ميشود كه فردوس بخشي از بهشت و برترين و بالاترين جايگاه آن است كه در اين بخش پيامبر اكرم، امامان و برخي پيروان راستين آنان مانند ابوذر و سلمان و... ساكن هستند.
در روايتي از پيامبر اكرم آمده است: «هنگامي كه از خداوند متعال تقاضا ميكنيد، فردوس را تقاضا كنيد كه وسط بهشت، و قسمت اعلي و برتر آن است و بر فراز آن عرش خدا است و از فردوس نهرهاي بهشتي سرچشمه ميگيرد.»(3)
در حديث ديگري از حضرت علي ـ عليه السّلام ـ چنين ميخوانيم: «براي هر چيزي محل اعلايي است و محل اعلاي بهشت فردوس است و آن براي محمد و آل محمد است.»(4)
📚پے نوشت:
1- بحار الانوار، علامه مجلسي، موسسه الوفاء،ج 8ص162
2- كهف، 107.
3- پيام قرآن، آيت الله مكارم شيرازي، ج6، ص351، به نقل از روح المعاني، ج 16، ص 47.
4- بحار الانوار، علامه مجلسي،ج 24، ص269
🌹 @dobare_zendegi 🌹
✨دستور ختم کلید های بهشت✨
✴️در سوره مبارکه حج هشت آیه است که آن ها را مفاتیح الجنان و مصابیح الجنان ( کلیدها و چراغ های بهشت ) نامند و ۱۲۴ کلمه است ( بدون احتساب واو که کلمه حساب نمی شود و در این آیات ۱۲ واو آمده است )
👈اشاره به یکصد و بیست و چهار هزار پیغمبر است چنان که خداوند عیسی و یحیی را کلمه خوانده
✴️و هر کس این آیات را بخواند گویا انبیاء را وسیله قرار داده علاوه چهار نام مقدس خداوند در آن ها ذکر شده و هر آیه به نام بزرگ خداوند ختم گردیده .
📜ابن عباس گوید : در قرآن چنین آیات بزرگواری ندیدم .
⁉️ از رسول خدا صل الله علیه و آله پرسیدم این آیات چیست ؟
💫فرمود : هشت گنج از گنج های الهی و هشت سر از اسرار نامتناهی است و از اسم اعظم خالی نیست هر که آن ها را بخواند از شر جن و انس و دشمن و حاسد و مکر شیطان رها شود و ابواب رزق و علم بر او باز و اندوهی به او نرسد و به مطلوب رسد و محبوب القلوب گردد و در پناه الهی و ملائکه باشد و در اسفار بیمه شود و نمیرد مگر آمرزیده و پسندیده .
✴️با طهارت ظاهر و باطن پانزده بار یا الله بگوید بعد بخواند :
💥يَا خَيْرَ الرَّازِقِينَ يَا عَلِيمُ يَا حَلِيمُ يَا عَفُوُّ يَا غَفُورُ يَا سَمِيعُ يَا بَصِيرُ ِ يَا عَلِيُ يَا كَبِيرُ يَا لَطِيفُ يَا خَبِيرُ يَا غَنِيُ يَا حَمِيدُ يا رَؤُفُ يا رَحِيمُ َافْتَحْ لِي بَابَ رَحْمَتِكَ وَ اجْعَلْ لِي مِنْ أَمْرِي فَرَجاً وَ مَخْرَجاً بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينََ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى خَيْرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ أَجْمَعِين💥
🔰بعد این آیات را بخواند :
📖سوره حج آیات۵۸ الی۶۵
💥وَالَّذِينَ هَاجَرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ ثُمَّ قُتِلُوا أَوْ مَاتُوا لَيَرْزُقَنَّهُمُ اللَّهُ رِزْقًا حَسَنًا وَإِنَّ اللَّهَ لَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ
لَيُدْخِلَنَّهُم مُّدْخَلًا يَرْضَوْنَهُ وَإِنَّ اللَّهَ لَعَلِيمٌ حَلِيمٌ
ذَلِكَ وَمَنْ عَاقَبَ بِمِثْلِ مَا عُوقِبَ بِهِ ثُمَّ بُغِيَ عَلَيْهِ لَيَنصُرَنَّهُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَعَفُوٌّ غَفُورٌ
ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَأَنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ بَصِيرٌ
ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّ مَا يَدْعُونَ مِن دُونِهِ هُوَ الْبَاطِلُ وَأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِيُّ الْكَبِيرُ
أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَتُصْبِحُ الْأَرْضُ مُخْضَرَّةً إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ
لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَإِنَّ اللَّهَ لَهُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ
أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَكُم مَّا فِي الْأَرْضِ وَالْفُلْكَ تَجْرِي فِي الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ وَيُمْسِكُ السَّمَاء أَن تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إِلَّا بِإِذْنِهِ إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَؤُوفٌ رَّحِيمٌ💥
✴️بعد از خواندن باز پانزده بار یا الله گوید و چنان چه چهل روز روزی ۱۲۴ بار بخواند اثر عجیبی دارد
📚 ختوم و اذکار جلد۱ صفحه ۱۴۴
🌹 @dobare_zendegi 🌹
✨پاداش شاد کردن دیگران در قیامت✨
🌷 امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
چون خداوند مؤمن را از قبرش درآورد تمثالى با او خارج شود که در جلوی او راه مى رود
و هرگاه مؤمن یکى از صحنههاى ترسناک روز قیامت را ببیند آن تمثال به او گوید: نترس و غم به خود راه مده…
مؤمن به او گوید تو کیستى؟
تمثال گوید: من همان شادى و سُرورى هستم که در دنیا به برادر مؤمنت رساندى.
🔷 قال الصادق علیهالسلام:
إذا بَعَثَ اللّهُ المؤمنَ مِن قَبرِهِ خَرَجَ مَعهُ مِثالٌ یَقدُمُ أمامَهُ ، کُلَّما رَأى المؤمنُ هَوْلاً مِن أهوالِ یَومِ القِیامَهِ قالَ لَهُ المِثالُ : لا تَفزَعْ ولا تَحزَنْ … فیقولُ لَهُ المؤمنُ : … مَن أنتَ ؟ فیقولُ : أنا السُّرورُ الذی کُنتَ أدخَلتَ على أخیکَ المؤمِنِ.
📕 اصول کافی، جلد 2، صفحه 190
🌹 @dobare_zendegi 🌹
⚜ ویژگیهای اجتماعی کارگزاران 2⃣
💎 عاقبت مسؤول ستمگر، قعر دوزخ
💠 امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: قیامت، رهبر ستمگر را بیاورند که نه یاوری دارد و نه کسی از او پوزش خواهی میکند، پس او را در آتش جهنم افکنند و در آن مانند سنگ آسیاب می چرخد تا به قعر دوزخ رسیده، به زنجیر کشیده شود.
📚 نهج البلاغه ، #خطبه_164
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🍃 معیار به یاد خدا بودن🔻
💠 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله):
🔸 "مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ فَقَدْ ذَكَرَ اللَّهَ وَ إِنْ قَلَّتْ صَلَاتُهُ وَ صِيَامُهُ وَ تِلَاوَتُهُ لِلْقُرْآنِ وَ مَنْ عَصَى اللَّهَ فَقَدْ نَسِيَ اللَّهَ وَ إِنْ كَثُرَتْ صَلَاتُهُ وَ صِيَامُهُ وَ تِلَاوَتُهُ لِلْقُرْآنِ"
🔹 کسی که خداوند را اطاعت کند، خداوند را یاد نموده است؛ اگر چه نماز، روزه و قرآنخواندنش کم باشد. و کسی که خدای را نافرمانی کند، خداوند را فراموش نموده؛ اگرچه نماز، روزه و قرآن خواندنش زیاد باشد.
📚 وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۲۵۷
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍️سخنرانی حاج آقا دانشمند
🎬موضوع: چهار مرگ در دنیا
✅ کانال #استاد_دانشمند
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 دقت در اعمال کوچک و بزرگ
✍ هیچ گناهی را کوچک نشمارید و به کوچکی آن نگاه نکنید. نگاه کنید ببینید مخالفت چه کسی را کردید. شاید غضب خدا در همین گناه باشد. از آن طرف، هیچ عبادتی را هم کوچک نشمارید، شاید که رضایت خدا در همین عبادت باشد. دست کوری را می گیری و از این طرف خیابان به آن طرف می بری، نگو این که چیزی نیست، یک وقت می بینی که همین کار کوچک تو را بهشتی کرد...
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تنها عملی که در روز قیامت میشود انجام داد ‼
🎙#استاد_پناهیان
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 عذاب مؤمنان در برزخ
✍ بعضى از مؤمنان در برزخ عذاب مى شوند تا در روز قيامت از هر جهت پاك و پاكيزه و دور از هر گونه كيفرى به بهشت بروند.
پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله فرمود: ضَغطَةُ القَبرِ لِلمُؤ مِنِ كَفّارَةٌ لِما كانَ مِنه مِن تَضيِيعِ النِّعَم
فشار قبر براى افراد باايمان، كفّاره گناه اسراف و ضايع كردن نعمت هايى است كه انجام داده است.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
17.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 توضیحاتی در مورد عالم ذر
🎙#استاد_محمدی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 #شاهدان_قیامت
✍ حاکم شاهد!
شهادت خداوند، مهمترین و فراگیرترین شهادتهاست. چنانکه قرآن میفرماید: «خداوند بر هر چیزی گواه است، سوره حج آیه۱۷.»
امیر المؤمنین (ع) هم در یک جمله تکان دهندهای در نهج البلاغه میفرمایند: «از گناه کردن در خلوتها بپرهیزید؛ چرا که کسی دارد شما را میبیند که خودش قاضی و حاکم دادگاه است!»
خیلی عجیب است که قاضی دادگاه، خودش جرم را دیده باشد و بخواهد شهادت دهد. اینجا دیگر چه کسی میتواند انکار کند و بگوید من نکردم؟! اگر آدم این را باور کند آیا دیگر در خلوتها گناه میکند؟
📚 کتاب صراط و شفاعت
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عمل مهم بعد از دفن جنازه
🎙#استاد_عالی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔵 زندگی ابدی
✍ زندگی زمینی، هر چند کمی لذت بخش، کمی زیبا، کمی وسوسه انگیز، بالاخره تمام می شود. باید به فکر عالم آخرت باشیم. مثل یک آدم عاقل و دور اندیش رفتار کنیم. همه این دنیا در برابر آن دنیا مثل ذره ایست در برابر بی نهایت، همه عمر زمینی در برابر عمر آسمانی ذره ایست در برابر ابدیت...
📚 کتاب آن سوی مرگ
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 #شاهدان_قیامت
✍ مراقب و شاهدی مهربان:
البته که شاهد و ناظر بودن خداوند مثل مراقب بودن بازرس و پلیس برای مچگیری و شناخت جرم و متخلف نیست. مراقب بودن خداوند در حقیقت شبیه مراقبت پرستار نسبت به بیمار و یا پدر و مادر نسبت به فرزند کوچکشان است. در حقیقت برای کمک و تربیت و رشد است.
خداوند چون ربّ است، مراقب است، بهواسطه این ربوبیتش و به تناسب حالات بندگانش مقدراتی دارد. برای بعضی سلامتی، برای بعضی بیماری، بعضی ثروت، بعضی فقر، بعضی لطف و بعضی قهر و بلا و تشر مقدر میکند. آن بلا هم نوعی لطف است؛ مانند تشر و تندی که پدر و مادر برای فرزندانشان دارند.
خلاصه اینکه شاهد و مراقب ما چنین چشمانی است. حیف است انسان در حضور چنین شاهدی حرمتشکنی کند. خوشا به حال کسی که از این نگاه مهربان، کمال استفاده را ببرد.
📚 کتاب صراط و شفاعت، استاد عالی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تجربه نزدیک به مرگ!!!
🔸 جوانی که روح از بدنش خارج شد...
🎙#استاد_رائفی_پور
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴 علامه طباطبایی و نهر بهشتی!
✍ یکی از شاگردان برجسته علامه طباطبایی از ایشان نقل کرده است که میفرمود:
«در شب جمعهای در مسجد سهله در مقام ادریس در نماز وتیره (نافله عشاء) سوره "ص" را میخواندم. ناگهان دیدم مرا تا به سرچشمه "ص" که نهری در بهشت بود بالا بردند و آن را نشانم دادند.»
چنانکه در روایت هم آمده است: «صاد، چشمهای است که از زیر عرش میجوشد.»
آری کسانی که اهل یقین میشوند، حجابهایشان برطرف میشود و ملکوت را میبینند.
بنابراین، از آیات و روایات فراوانی میتوان دریافت که بهشت و جهنم همین الان وجود دارند و اینگونه نیست که بعداً خلق شوند. امام صادق (ع) فرمود: «از شیعیان ما نیست کسی که چهار چیز را منکر شود: معراج، سوال قبر، خلقت فعلی بهشت و جهنم، و شفاعت.»
📚 کتاب بهشت و جهنم، استاد عالی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
1_1252009340.mp3
1.1M
⭕️ سوال
⁉️ پاداش یا کیفر در سرای اخرت چه سودی به حال افراد در این دنیا دارد؟
ایا با دلیل عقلی هم می شود به این شبهات پاسخ داد؟
🎙استاد #محمدی_شاهرودی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
✨فضیلت و ثواب تشییع جنازه✨
✳️برای تشییع فضیلت و ثواب زیادی در روایات بیان شده است. ازجمله:
❣قال الصادق(ع):
💥ینبَغی لأولیاءِ المَیتِ أن یؤْذِنوا إخوانَ المَیتِ بمَوتهِ، فیشهَدونَ جَنازَتَهُ و یصَلُّونَ علَیهِ، فیکسِبُ لَهُمُ الأجرَ و یکسِبُ لِمَیتهِ الاستِغفارَ💥
⬅️بهتر است صاحبان عزا برادران دینی میت را از مرگ او با خبر سازند تا در تشییع جنازه حاضر شوند و بر او نماز خوانند؛ هم برای آنان پاداش خواهد بود و هم برای میت مایه آمرزش.[۱]
💫رسول خدا(ص) فرمود:
«کسی که جنازهای را تشییع کند هر قدمی که برمیدارد تا زمانی که برگردد، صدهزار هزار حسنه خواهد داشت و صد هزار هزار گناه از او محو میشود و صد هزار هزار درجه نزد خدا بدست میآورد و اگر بر میت نماز هم بخواند موقع مرگش صد هزار هزار ملائکه او را تشییع میکنند که همه آنها برای او استغفار میکنند و اگر در دفن میت حاضر شود خداوند صد هزار هزار ملائک را مأمور میکند تا روز قیامت برای او طلب مغفرت کنند.»[۲]
🌟امام علی (ع) چون در تشییع جنازهای صدای خنده مردی را شنید، گفت:
گویی که مرگ را در این جهان برای دیگران رقم زدهاند و انگار که حق در این دنیا بر دیگران واجب گشته است و گویی مردگانی را که میبینیم، مسافرانی هستند که بزودی سوی ما باز میگردند! آنان را در گورهایشان مینهیم و میراثشان را میخوریم، آنگونه که پنداری پس از آنها جاودان خواهیم ماند. سپرده ایم حال آن که هدف هر بلا و حادثهای بنیاد برافکن قرار داریم.[۳]
📚 منابع:
۱- علل الشرایع، جلد ۱، صفحه ۳۰۱
۲- وسایل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۳، ص۱۴۳ و ۱۴۴، باب۲، حدیث۶.
۳- میزان الحکمه، ج۱۲، آداب تشییع جنازه
🌹 @dobare_zendegi 🌹