#شب_جمعه
🛑 ادبِ دفنشدگان در کنار قبر مطهر امام حسین سلام الله علیه ، به قبر شریف حضرت
✍🏻 محدث نوری اعلی الله مقامه نقل کرده:
استاد ما علامه بزرگوار شیخ عبدالحسین تهرانی، برای توسعه سمت غربی صحن مطهر حضرت سیدالشهدا علیه السلام خانههایی خرید و به صحن شریف متصل کرد. نزدیک به شصت سرداب برای دفن اموات در همان قسمت قرار دارد و روی آنها را طاق زدند و مردم مُردگان خود را در آن سردابها دفن می کردند. چون مدتی گذشت دیدند که طاق سرداب ها بر اثر زیاد شدن عبور مردم ممکن است فرو ریزد و سبب زحمت و هلاکت شود؛ از این روی شیخ امر فرمود که طاق را بردارند و از نو، با استحکام بیشتری بنا کنند و چون جماعت بسیاری در سرداب ها دفن شده بودند، امر فرمود سردابی را خراب و بنا کنند و هر سردابی را خراب می کردند یک نفر پایین میرفت و خاک بر جسد ميت می ریخت، به مقداری که کشف نشود و هتک حرمت اموات نشود. پس مشغول شدند تا رسیدند به سردابی که مقابل ضریح مقدس بود. وقتی برای پوشاندن جسدها پایین رفتند دیدند تمام جسدها سرشان به جای پایشان روی به قبر شریف قرار گرفته و پاها به سمت غرب است. مردم خبر شدند جماعت بی شماری می آمدند و این منظره عجیب را مشاهده می کردند. یکی از آنها، جسد آقا میرزا اسماعیل اصفهانی نقاش بود که در صحن مقدس نقاشی می کرد. وقتی پسرش جسد پدر را می بیند گواهی می دهند که من هنگام دفن پدرم حاضر بودم و بدن پدرم را که دفن کردم پاهایش روی به ضریح مقدس بود. خلاصه بر مردم آشکار شد که این تغییر وضع جسد، تأدیبی از طرف خداوند است که راه ادب و طریقه معاشرت با ائمه علیه السلام را بشناسند.
✅ و اتفاقا در همان روز، فاضل صالح متقی، حاج ملا ابوالحسن مازندرانی نقل کرده بوده: مدتی پیش از این واقعه، خوابی دیدم که در تعبیر آن حیران بودم و امروز تعبیرش برایم آشکار شد و آن خواب این بود: وقتی تقیه صالحه، خاله فرزندم فوت شد، او را در همین قسمت از صحن شریف دفن کردم. شبی او را در خواب دیدم و از آنچه برایش پیش آمده بود پرسیدم. گفت: خوب و سلامت هستم غیر از این که تو مرا در مکان تنگی دفن کردی که نمی توانم پایم را دراز کنم و همیشه باید سرم را به زانو گذارم. وقتی بیدار شدم جهت آن را ندانستم تا این که الان دانستم دراز کردن پا به سمت قبر مطهر، بی ادبی به ساحت مقدس امام علیه السلام است. این واقعه در ماه صفر ١٢٧٦ هجری قمری رخ داده است.
📚 دارالسلام، ط _ بیروت، ج ٢ ص ١٦٩
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۶ خرداد ۱۴۰۱
شفاعت چیست ؟
🌻شفاعت, یکی از اصول مسلم اسلام است که همه طوایف و فرق اسلامی به پیروی از آیات قرآن و روایات, آن را پذیرفتهاند. هر چند در نتیجه شفاعت با هم اختلاف نظرنظر دارند.
🌻حقیقت شفاعت این است که انسان گرامی که در نزد خداوند از قرب ومقامی برخوردار است, از خدای متعال خواهان بخشودگی گناهان و یا ارتقاء درجه انسانی دیگر گردد. رسول گرامی فرمود: اعطیت خمسا 000 و اعطیت الشفاعه فادخرتها لامتی. (1)- پنج چیز به من ارزانی شد 000 و شفاعت به من عطا شد, پس آن را برای امت خودذخیره نمودم. محدویت شفاعت از دیدگاه قرآن, شفاعت مطلق و بدون قید و شرط مردود است.
🌻شفاعت در صورتی موثرمی گردد که: اولاً: شفیع از جانب خدا در شفاع مأذون باشد. تنها گروهی میتوانند شفاعت نمایندکه علاوه بر قرب معنوی به خدا, از جانب وی مأذون باشند. قرآن مجید در این موردمی فرماید: لایملکون الشفاعه الا من اتخذ عند الرحمن عهدا. (2)- مالک شفاعت نیست مگر کسی که نزد خدای رحمان, عهدی دریافته باشد.
🌻 و در جای دیگر میفرماید: یومئذ لا تنفع الشفاعه الا من اذن له الرحمن و رضی له قولا. (3)- در روز رستاخیز, شفاعت کسی درباره دیگران سود نمیبخشد, مگر کسی که خدا به او اذن دهد و به گفتار وی راضی گردد. ثانیاً: شخص مورد شفاعت نیز باید لیاقت فیض الهی را از طریق شفیع پیدا کند; یعنی رابطه ایمانی او با خدا و پیوند روحی وی با شفیع; گسسته نشود, بنابراین کافران که رابطه ایمانی با خداوند ندارند و برخی از مسلمانان گناهکار; مانندگروه بی نماز و آدم کش که فاقد پیوند روحی با شفیع هستند, مورد شفاعت قرارنمی گیرند. قرآن در مورد افراد بی نماز و منکران روز رستاخیز میفرماید: فما تنفعهم الشفاعه الشافعین. (4)-
🌻پس شفاعت شفیعان, به آنان سودی نمیبخشد. و درباره ستمگران میفرماید: ما للظالمین من حمیم و لا شفیع یطاع. (5)- برای ستمگران هیچ خویشی و شفیعی, که شفاعت وی پذیرفته شود, نخواهد بود. فلسفه شفاعت شفاعت, بسان توبه, روزنه امیدی است برای کسانی که میتوانند در نیمه راه ضلالت و معصیت, گناهان خویش را ترک کنند و از آن پس, باقیمانده عمر خود را در طاعت خدا سپری نمایند; زیرا انسان گناهکار هرگاه احساس کند که در شرایط محدودی (نه در هر شرایطی) میتواند به شفاعت شفیع, نائل گردد, سعی میکند که این حد راحفظ نماید و گام فراتر ننهد.
🌻نتیجه شفاعت مفسران در نتیجه شفاعت, که آیا بخشودگی گناهان است و یا ارتقاء درجه, اختلاف نظر دارند ولی با توجه به فرموده پیامبر گرامی که: شفاعت من, برای مرتکبان گناهان کبیره است نظر نخست, روشنتر میگردد. ان شفاعتی یوم القیامه لاهل الکبائر من امتی. (6)- شفاعت مـن در روز رستاخیز, از آن کسانی از امت من است که مرتکب گناهان کبیره شدهاند.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۶ خرداد ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برای خودت قرآن و نماز ...
امانت بزار
دعااای عدیله زیارت آل یاسین .....
👤 #استاد_رفیعی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۶ خرداد ۱۴۰۱
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
💠 حدیث روز :
🍃 امام على (ع) 🍃
نشستن در مسجد نزد من، از نشستن در بهشت، نيكوتر است؛ زيرا در بهشت، خشنودى من فراهم است و در مسجد، خشنودى پروردگار من
📙ارشادالقلوب ص۲۱۸
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
11.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥توصیه مجری تلویزیون به بازماندگان امواتی که بر اثر خودکشی از دنیا رفته اند
🔹فصل دوم
🔹این قسمت: باغ زمزم
👤تجربهگر : آقای مهدی اسفندیاری
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
🔵پیامبر اسلام(ص) درباره
#مرگ میفرمایند:
شما براى فنا آفریده نشدهاید، بلکه براى بقا آفریده شدهاید و تنها از خانهاى به خانه دیگر میروید.
📚بحارالانوار، ج 6، ص249.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
💠به صدای مؤذن جواب دهید تا بهشتی شوید💠
✅بعضیها وقتی صدای اذان مسجد رو میشنوند میگن: چه لزومی داره بریم مسجد، خب همین خونه نمازمون رو میخونیم،
⭕️در حالیکه طبق روایت، صدای مؤذن همان صدای خداست.
و هرکسی در دنیا به این ندا جواب ندهد، در قیامت باید به پیامبر خدا ص جواب پس بدهد...
🔳 پيامبر اکرم ص فرمود:
◀️پاسخ به دعوت مؤذّن، توفيق و رحمت الهى بوده و پاداش آن بهشت است،
💢و كسى كه اين دعوت را پاسخ نگويد، روز قيامت او را مؤاخذه و بازخواست مىكنم.
🌺 خوشا به حال كسي كه نداى مؤذّن را پاسخ گفته و به مسجد برود،
🍀زیرا هر كس به این ندا پاسخ دهد و به سوى مسجد گام بردارد، از مؤمنین حقیقی بوده و قطعا اهل بهشت است 🍀
📕جامع الأخبار ص 68 / بحار الانوار ج 1 ، ص 154
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝️بخشش در قیامت ...!
🎙#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
🔹️🔹️🔹️🔹️💠⚜💠🔹️🔹️🔹️🔹️
قالَ رَسولُ اللّٰه (ص) :
أَنَّ رَجُلاً یدخلُ النّٰار ...
لَقَد رَجَوْتُ ألّٰا تُعیدُنی إلَیها بَعدَ إذ أَخرَجتَنی مِنها ، فَیَقولُ اللّه تعالی: اِذهَبوا بِه إِلی الجَنَّة .
پیامبر اکرم (ص) :
هما نا فردی را به جهنم میبردند و گفت : من امید داشتم که من را به جهنم بازنگردانید بعد از خروج از آن ، پس خداوند متعال میفرماید : او را به بهشت ببرید .
📙جامع السعاداة ، ج ۱ ، ص ۲۸۵ .
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
🌹 امام باقر علیه السلام:
✍ خدا در روز قیامت نسبت به حساب
بندگانش به اندازه عقلی که در دنیا به
آنها داده است باریک بینی می کند.
📚 اصول کافی ج1ص12
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۷ خرداد ۱۴۰۱
کجای قرآن در مورد قبر و شب اول قبر توضیحی هست؟
☘باید توجه کنیم که منظور از قبر، مکان فیزیکی ای نیست که میت را در آن قرار میدهیم. بلکه عالم قبر، همان عالم برزخ است که آیات متعددی در قرآن اصل وجود آن را قطعی می کند.
☘دلیل بر وجود چنین جهانى كه گاهى از آن تعبیر به" عالم قبر" و یا" عالم ارواح" مىشود از طریق ادله نقلیه است آیات متعددى از قرآن مجید داریم كه بعضى ظهور و بعضى صراحت در این معنى دارد.
☘پیش روى آنها (عالم) برزخ است تا روزى كه برانگیخته شوند. [مومنون/۱۰۰]
ظاهر در وجود چنین عالمى است، ... تعبیر به (تا روز رستاخیز) دلیل بر این است كه این برزخ در میان دنیا و آخرت قرار گرفته . از آیاتى كه" صریحا" وجود چنین جهانى را اثبات مى كند آیات مربوط به حیات شهیدان است مانند:
☘«وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ؛[آل عمران/۱۶۹] هرگز گمان نكن كسانى كه در راه خدا كشته شدند مردگانند آنها زنده اند و نزد پروردگارشان روزى داده مىشوند»
☘... نه تنها در مورد مؤمنان عالی مقامى همچون شهیدان جهان برزخ وجود دارد بلكه درباره كفار طغیانگرى همچون فرعون و یارانش نیز وجود برزخ صریحا در آیه ۴۶ سوره مؤمن آمده است:
آنها (فرعون و یارانش) هر صبح و شام در برابر آتش قرار مىگیرند و به هنگامى كه روز قیامت بر پا مىگردد فرمان داده مىشود آل فرعون را در شدیدترین كیفرها وارد كنید. [مومن/۴۶]
☘اما درباره احوال کسانی که وارد عالم قبر می شوند، به چند آیه می توان اشاره کرد:
☘همانها كه فرشتگان (مرگ) روحشان را مىگیرند در حالى كه پاك و پاكیزهاند به آنها مى گویند: «سلام بر شما! وارد بهشت شوید به خاطر اعمالى كه انجام مى دادید! [نحل/۳۲]
☘همانها كه فرشتگان (مرگ) روحشان را مىگیرند در حالى كه به خود ظلم كرده بودند! در این موقع آنها تسلیم مىشوند (و بدروغ مىگویند:) ما كار بدى انجام نمى دادیم! آرى، خداوند به آنچه انجام مىدادید عالم است. (به آنها گفته مىشود:) اكنون از درهاى جهنم وارد شوید در حالى كه جاودانه در آن خواهید بود! چه جاى بدى است جایگاه مستكبران! [نحل، آیات ۲۸-۲۹]
☘آیات دیگری نیز می تواند بیانگر شب اول قبر باشد، که علم ما به آن احاطه ندارد.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
۲۷ خرداد ۱۴۰۱