6.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 صراط المستقیم
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #عالی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
❓آیا لباس های آخرت شبیه به لباس های دنیاست؟
✨💫 خداوند متعال برای آدم، حوا و ذریهای ایشان، از همان بدو خلقت لباس قرار داد. چه لباس معنوی و چه لباس مادی. آدم و حوا (ع) نیز قبل از هبوط به زمین و حیات مادی، به لباسهایی از «نور» پوشیده شده بودند. 💫✨
🌺🍃پس از هبوط به دنیای مادی نیز مکلف به پوشاندن روح خود به لباس تقوا و بدن خود به لباس مادی شدند.
🔥⚡️ در آخرت نیز هم برای اهل جهنم لباسهای آتشین وجود دارد و هم برای اهل بهشت، لباسهایی از نور، حریر و استبرق و ... وجود دارد و کسی عریان نیست.
در آیات ذیل به انواع لباس معنوی و نیز لباس پوششی برای اهل بهشت و اهل جهنم تصریح شده است:
«يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْءَاتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَىَ ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ» (الأعراف، 26)
🔹✨اى فرزندان آدم در حقيقت ما براى شما لباسى فرو فرستاديم كه عورتهاى شما را پوشيده می دارد و [براى شما] زينتى است و[لى] بهترين جامه [لباس] تقوا است اين از نشانه هاى [قدرت] خداست باشد كه متذكر شوید.🔹✨
«إِنَّ اللَّهَ يُدْخِلُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ يُحَلَّوْنَ فِيهَا مِنْ أَسَاوِرَ مِن ذَهَبٍ وَلُؤْلُؤًا وَلِبَاسُهُمْ فِيهَا حَرِيرٌ » (الحج، 23)
🔹🍃خدا كسانى را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كردهاند در باغهايى كه از زير [درختان] آن نهرها روان است درمی آورد در آنجا با دستبندهايى از طلا و مرواريد آراسته می شوند و لباسشان در آنجا از پرنيان است.
« أُوْلَئِكَ لَهُمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ يُحَلَّوْنَ فِيهَا مِنْ أَسَاوِرَ مِن ذَهَبٍ وَيَلْبَسُونَ ثِيَابًا خُضْرًا مِّن سُندُسٍ وَإِسْتَبْرَقٍ مُّتَّكِئِينَ فِيهَا عَلَى الْأَرَائِكِ نِعْمَ الثَّوَابُ وَحَسُنَتْ مُرْتَفَقًا » (الکهف، 31)
🔹💥آنانند كه بهشتهاى عدن به ايشان اختصاص دارد كه از زير [قصرها]شان جويبارها روان است در آنجا با دستبندهايى از طلا آراسته می شوند و جامه هايى سبز از پرنيان نازك و حرير ستبر می پوشند در آنجا بر سريرها تكيه می زنند چه خوش پاداش و نيكو تكيه گاهى.🔹
🔸🌸«هَذَانِ خَصْمَانِ اخْتَصَمُوا فِي رَبِّهِمْ فَالَّذِينَ كَفَرُوا قُطِّعَتْ لَهُمْ ثِيَابٌ مِّن نَّارٍ يُصَبُّ مِن فَوْقِ رُؤُوسِهِمُ الْحَمِيمُ» (الحج، 19)
🔥✨اين دو [گروه] دشمنان يكديگرند كه درباره پروردگارشان با هم ستيزه می كنند و كسانى كه كفر ورزيدند جامه هايى از آتش برايشان بريده شده است [و] از بالاى سرشان آب جوشان ريخته می شود. ✨🔥
🌹 @dobare_zendegi 🌹
4_5875042986324134496.mp3
7.91M
#مهدویت
▫️این مرد، هرشب مهمان خانهٔ امام زمانش میشود!!
#حکایت زیبای عابد هندوستان
به مناسبت سالروز ولادت #امام_کاظم_علیه_السلام 💐
📚کافی ج۱ ص۴۸۱.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا جان دادن سخت و وحشتناک است؟
🎙#استاد_محمدی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🎋 طعــم مـــرگ 🎋
🕋 حضرت ابراهیم(ع) از حضرت عزرائیل تقاضا کرد کہ شکل و هیبتش را هنگام قبض روح کافر ببیند. عزرائیل عرض کرد:
طاقت ندارۍ! فرمود:
میل دارم ببینم. عزرائیل خودش را بہ آن هیبت نشان داد. و ابراهیم(ع) دید مردۍ است کہ موهاۍ بدن اش ایستاده ، بدبو ، با لباسۍ سیاه و از دهان و بینۍ اش شرارهٔ آتش و دود خارج مۍ شود و... حضرت ابراهیم(ع) از شدت ترس غش کردند. پس از بہ حال آمدن فرمودند: اگر کافر بہ جز دیدن تو هیچ عذابۍ نداشتہ باشد ، براۍ او بس است.
📚 بحارالانوار ، ج۳ ، باب ملک الموت
🌹 @dobare_zendegi 🌹
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا امواتی که به خواب ما می آیند خودشان هم متوجه این مساله هستند یا خیر؟ ؟ ؟
استاد #محمدی_شاهرودی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
عذابهای اخروی آیا پس از مدتی به صورت عادی برای جهنمیان در نمیآید؟
💠مستندات و تصریحات قرآنکریمرا دلیل و شاهد سخن قرار داده می گویم:
آیه شریفه ((اصحاب النار هم فیها خالدون))(1) که افرادی را ابدی در آتش معرفی مینماید ودر مقابل ایشان کسانی که پس از مدتی عذاب با مهر ((خارجین من النار)) به بهشت بار مییابند، دلالت بر عذاب وآتش دائم وموقتی دارد.
💠ونیز آیه شریفه ((فذوقوا فلن نزیدکم الا عذابا))(2) که دلالت آشکارتری دارد، فزونی عذاب دوزخیان را بیان میدارد واین عذاب از معنای صریح خود ــ که منافی طبع ومقابل تنعم است ــ حکایت میکند، الم و رنج با عادت وراحتی مغایرت دارد وهمچنین آیاتشریفه ((وبئس المصیر (3) وسائت مصیرا (4))) ما را نسبت به آن جایگاه بد و نامناسب جهنم انذارمی دهد. به این ترتیب توهم هم سنخ شدن طبع دوزخیان پس از چندی با آتش وعدم ناراحتی و درد شبهه در مقابل بداهت آیات است وواضح البطلان میباشد وباید گفت:
💠 سخنی که با آیات شریفه وکلام معصومین علیهم السلام مطابقت نداشته باشد از درجه اعتبار ساقط است. ونیز به تصریح عرفایی چون صدر المتالهین (ره) وحضرت علامه (ره) حتی ملاک صحت وسقم مکاشفه اهل سلوک تطبیق برآیات قرآن کریم است و قرآن در همه آیاتش درباره بهشت ودوزخ به بیان تقابل میان بهشت و جهنم پرداخته است یعنی اگر یکی (بهشت) رحمت وراحت ولذت است دیگری (دوزخ) دارای چنین خصوصیتی نبوده، نقمت، الم و رنج است.
📚پی نوشتها:
1) سوره بقره، آیه 39، (اهل آتش در آن جاودانند)
2) سوره نباء، آیه 30، (پس بچشید که هرگز بر شما چیزی جز رنج و عذاب دوزخ نیافزاییم)
3) سوره حدید آیه 15، (به بد منزلی باز میگردید)
4) سوره نساء آیه 97، (بازگشت آنها به جایگاه بدی است)
🌹 @dobare_zendegi 🌹
شخصی از حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السّلام) از قدرت و استطاعت سؤال کرد ✨ ⤵️
( #قسمت_اول ) 🌷
✨در تحف العقول صفحه 468 ضمن حدیث مفصلی از امام هادی (ع) که مینماید
📝رسالهای است که امام در موضوع جبر و تفویض و عدل به گروهی از شیعیان نوشته است1، مینویسد :
🧔شخصی از حضرت امیر المؤمنین علی (علیه السّلام) از قدرت و استطاعت سؤال کرد که آیا انسان قدرت و استطاعت دارد و کارها را با قدرت و استطاعت خود میکند یا فاقد قدرت و استطاعت است؟
☝️و اگر قدرت و استطاعت دارد و کارها را با حول و قوّه خود میکند، پس دخالت خداوند درکاری که انسان به قدرت و استطاعت خود میکند چگونه است؟
⚠️از متن حدیث چنین استفاده میشود که سؤال کننده معتقد بوده که انسان دارای قدرت و استطاعت هست و کارها را با قدرت و استطاعت خود میکند؛ بنابر این دخالت تقدیر الهی برایش غیر مفهوم بوده است.
💟امام به او فرمود:
سألت عن الاستطاعة، تملکها من دون اللّه او مع اللّه؟
تو از استطاعت سؤال کردی. آیا تو که مالک این استطاعت هستی، به خودی خود و بدون دخالت خداوند صاحب این استطاعتی یا با شرکت خداوند صاحب آن هستی؟
🤔سؤال کننده در جواب متحیر ماند چه بگوید..
{ #ستاد_مطهری ادامه دارد💫}
🌹 @dobare_zendegi 🌹
هر روز یک #حدیث زیبا
#امام موسی_کاظم (ع):
دنيا به مار مى ماندكه پوستى نرم دارد امادرونش زهرى كشنده است
مردمان خردمند از آن حذر مىكنند
و كودكان دستهاى خود رابه سوى آن دراز مى كنند.
«بحار الأنوار، ج١، ص٣١۱»
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🍁از نظر قرآن «انسان» داراى چه جايگاهى است؟
✍پاسخ #آیت_الله_سبحانی:
🔻تمدن ماشينى غرب، و قدرت فزاينده «تكنيك» چشمها را خيره و عقل هاى ظاهربين را، مبهوت ساخت، ونسل معاصر را بر آن داشت كه به زندگى نياكان خود با ديده تمسخر بنگرد و آنان را بيچارگانى بينديشد كه چشم وگوش بسته در جهان زيستند و رفتند.
قدرت «ماشين» تحول عظيمى در مسأله «توليد» و «مصرف» پديد آورد، و «زراندوزى» و «ثروت يابى» را بطور كامل آسان ساخت و در نتيجه تمايلات درونى انسان هارا تحريك نمود و در اين مجال حس طمع و آز انسان بيش از هر حسى، شانس داشت.
توجه به يك حس و ناديده گرفتن ديگر تمايلات درونى، سبب شد كه بسيارى از مرزهاى اخلاقى آسيب پذيرد و كرامت و شرافت انسانى در ثروت وتوليد خلاصه گردد. اما قرآن كرامات و شرافت انسانى را در امور زير خلاصه مى كند.
🎇۱. برترى انسان بر تمام موجودات
مكتبى مى تواند براى انسان اصالت قايل شود كه او را تركيبى از تن و روان، از ماده و معنى، از فنا و بقا بداند و اصولاً مجموع جهان را تأليفى از «ملك» و «ملكوت» بينديشد، وچهره ظاهرى اشيا او را نفريبد، و مطمئن باشد كه همه آنچه در اين عالم هست «صورتى در زير دارد آنچه در بالاستى».
يك چنين مكتب مى تواند با صداى هر چه رساتر درباره انسان بگويد:
«وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضِيلاً».
«ما انسان را گرامى داشتيم و او را بر خشكى و دريا مسلط ساختيم و ازروزى هاى پاكيزه نصيبشان ساختيم و بر بسيارى از مخلوقات برترى بخشيديم».
🎇۲. انسان خليفه خدا در روى زمين
«وَ إِذْ قالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَةِ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قالُوا أَ تَجْعَلُ فِيها مَنْ يُفْسِدُ فِيها وَ يَسْفِكُ الدِّماءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ قالَ إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُونَ».
«به ياد آر هنگامى را كه پروردگار تو به فرشتگان گفت: مى خواهم در زمين خليفه اى قرار دهم آنان گفتند: آيا كسى را در زمين جانشين قرار مى دهى كه فساد و خون ريزى كند ما تو را از طريق حمد و ثنا، تسبيح مى گوييم، خدا گفت: من چيزى را مى دانم كه شماها نمى دانيد».
مقصود از خلافت از جانب خدا اين است كه او با وجود خود وجود خدا، و با صفات و كمالات خود، صفات و كمالات خدا، و با فعل و كار خود، افعال خدا را ترسيم كند وآينه ى ايزدى گردد.
🎇۳. انسان مسجود ملائكه
خداوند به فرشتگان دستور مى دهد كه بر آدم سجده كنند و از او تكريم وتعظيم خاصى به عمل آورند چنان كه مى فرمايد:
«وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاّ إِبْلِيسَ أَبى وَ اسْتَكْبَرَ وَ كانَ مِنَ الْكافِرِينَ».
«آنگاه به فرشتگان فرمان داديم كه بر آدم سجده كنند همگان سجده كردند جز شيطان كه از كافران گرديد».
❄️يك چنين فرمان بى جهت و بى ملاك نبوده و اگر آدم گل سرسبد خلقت نبود هرگز مورد تكريم وتعظيم ملائك نبود چيزى كه موجب چنين فرمان شد همان آگاهى آدم از رموز و اسرار جهان آفرينش است، كه فرشتگان را توان تحمل آن نبود و به خاطر همين آگاهى بود كه او خليفه خدا در روى زمين گشت خليفه اى كه با دانش و توان خود، توانست مظهر صفات خدا و مجلاى علم و قدرت او گردد و همچنين.
آدم چه گوهر ارزنده و گرانبهايى است كه ملائكه خداوند كه پيوسته فرمانبر خدا مى باشند و آنى از فرمان او سر نمى پيچند، پيشانى خضوع بر آستان او گذارده و او را تعظيم وتكريم مى كردند.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
اموات در چه صورت به خواب می آیند؟
♻️همه اموات هميشه آزاد نيستند که هر وقت بخواهند بتوانند با عالم دنيا در ارتباط باشند و به نسبت اعمال خودشان در دنيا اختيارات و آزادي هايي دارند
♻️براي خواب ديدن اموات دستوري نقل شده است
♻️شيخ كفعمى در كتاب «مصباح» و محدّث فيض در خلاصة الأذكار فرموده: در بعضى از كتب اصحاب اماميه ديدم، هركه خواسته باشد يكى از پيامبران و امامان يا يكى از مردمان، يا والدين خود را، در خواب ببيند سوره هاى شمس و ليل و قدر و قل يا ايّها الكافرون و سوره اخلاص و معوّذتين [ناس و فلق] را بخواند، سپس صد مرتبه سوره اخلاص را بخواند، و بر پيامبر و خاندانش صد مرتبه صلوات بفرستد، و با وضو به طرف راست بخوابد، هركه را اراده كرده ان شاء اللّه خواهد ديد و با او هرچه بخواهد سخن خواهد گفت: و در نسخه ديگرى ديدم كه اين عمل را در هفت شب بجا آورد، پس از آن اين دعا را بخواند:
♻️اللّهُمَّ اَنْتَ الْحَىُّ الَّذى لايُوصَفُ وَالاْيمانُ يُعْرَفُ مِنْهُ مِنْكَ بَدَتِ الاَْشْياءُ وَ اِلَيْكَ تَعُودُ فَما اَقْبَلَ مِنْها كُنْتَ مَلْجَاَهُ وَ مَنْجاهُ وَ ما اَدْبَرَ مِنْها لَمْ يَكُنْ لَهُ مَلْجَاءٌ وَلامَنْجامِنْكَ اِلاّ اِلَيْكَ فَاَسْئَلُكَ بِلا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ وَ اَسْئَلُكَ بِبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ وَ بِحَقِّ حبيبِكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ سَيِّدِ النَّبِيّينَ وَ بِحَقِّ عَلىٍّ خَيْرِ الْوَصِيّينَ وَ بِحَقِّ فاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسآءِ الْعالَمينَ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ اللَّذَيْنِ جَعَلْتَهُما سَيِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ عَلَيْهِمْ اَجْمَعينَ السَّلامُ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُرِيَنى مَيِّتى فِى الْحالِ الَّتى هُوَ فيها
♻️خدايا تو زنده اى هستى كه وصف نشود، و ايمان از او باز شناخته شود، چيزها از تو آغاز شد، و به سوى تو باز مى گردد، پس آنچه از آنها روى به تو كرد، تو پناهگاه و جاى نجاتش بودى، و آنچه از آنها از تو بازگشت، برايش پناهگاهى جاى نجاتى، از تو جز به سوى تو نيست، از تو مى خواهم به حق «لا اله الاّ انت» و از تو مى خواهم به حق بسم اللّه الرحمن الرحيم و به حق حبيبت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) سرور پيامبران، و به حق على بهترين جانشيان، و به حق فاطمه سرور بانوان جهانيان، و به حق حسن و حسين كه هر دو را آقاى جوانان اهل بهشت قرار دادى (كه بر همه آنان درود و سلام) اينكه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و نشان دهى مرده ام را در آن حالى كه او در آن است.
📙کتاب مصباح
🌹 @dobare_zendegi 🌹