🔵🌹🔵مژده به شیعیان واقعی! 💥
😱 انسان پس از مرگ با حوادث هولناک و صحنه های غم انگیزی مواجه خواهد بود، حوادثی که هر یک به تنهایی می تواند به راحتی آرامش روحی آدمی را بر هم زده، و راحتی و آسایش را از او سلب نماید.
🌴اما در این میان باید این مژده را به شیعیان واقعی امامان معصوم (صلوات الله علیهم اجمعین) داد، که آنها در این باره ترسی به دل راه ندهند و با خاطری آسوده و خیالی راحت به حیات خویش ادامه دهند، چرا که خالق هستی به پاس ولایت پذیری و پیروی واقعی از امامان معصوم حساب آنها را از سایرین جدا نموده و با آغوشی گرم و محبّت آمیز از آنها استقبال خواهد نمود.
🌴در حقیقت شیعه ی واقعی بودن، وسیله ای است نجات بخش که همچون پناه گاهی مستحکم و استواری می تواند آدمی را در گردنه های صعب العبور یاری رسانده و آنها را از خطرات کمر شکن عالم قبر و قیامت ایمنی بخشد.
🌴رسول گرامی اسلام فرموده است: «مَثَلُ أهل بَیتی فیکم کمثل سفینة نوح فی قَومِهِ، مَن رکبها نجی و مَن تخلّف عَنها غَرِقَ.»
🌴مثل اهل بیت من، در میان شما مردم همچون کشتی نوح در قومش می باشد کسی که سوار بر این کشتی شد نجات یافته و کسی که از آن جا بماند غرق شده است.
🌴بنابراین طبق فرمایش پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) دشمنان و مخالفین امر امامت و ولایت، در طوفان بلا، و مصیبت از کشتی حمایت اهل بیت محروم، و از عذاب و سختی های طاقت فرسای پس از مرگ در امان نخواهند بود.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴🔴 ایستگاه های حسابرسی اعمال،پنجاه موقف است،
🔵که این موقفها به تفسیر شیخ صدوق هر یک به نام یکی از فرایض دینی نامگذاری شده و انسان موظف است از آنها عبور نماید،
🌀هرگاه به خاطر کارهای نیک و در پرتو رحمت الهی از یکی از آن عقبه ها بگذرد به عقبه دیگر میرسد که باید از آن نیز عبور نماید و به این ترتیب باید از همه ی موقفها بگذرد و در غیر این صورت به دوزخ سقوط خواهد کرد.
🔴عقبه های یاد شده همگی بر «صراط» قرار دارند"
🌹 @dobare_zendegi 🌹
امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند:
🌸إِنَّكَ لَنْ تَلْقَى اللَّهَ سُبْحَانَهُ بِعَمَلٍ أَضَرَّ عَلَیْكَ مِنْ حُبِّ الدُّنْیَا🌸
ای انسان تو که خدا را ملاقات میکنی ممکن است چیزهایی داشته باشی که به حالت مضر باشد؛ گناهانی کردهای و در قیامت وقتی وارد آن عالم میشوی، به تو ضرر میزند؛ ولی هیچ چیز نیست که ضررش به اندازه حب دنیا باشد.
آن که بیشتر تو را از رحمت خدا دور و از لقای الهی محروم میکند، حب دنیاست.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
📜 #درمحضراهل_بیت
🌹 امیرالمؤمنین امام على عليه السلام:
بزرگترين #گناه، نزد خداوند، گناهى است كه مرتكبش بر آن اصرار ورزد.
📙مستدرک الوسائل، ج۱۱ ص۳۶۸
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴#مرصاد
😱 از مهمترین و سخت ترین مواقف قیامت بر صراط، موقف بررسی حق الناس است.
✍ خداوند در قیامت میفرماید:
امروز با عدل وقسط خود میان شما داوری میکنم.امروز حق ضعیف را از قوی بستانم و از بدهکار حق بستانکار بگیرم و با حسنات و سیئات،تقاص بدهکاریها را بنمایم و ثواب بخششها را بپردازم.
✅ امروز هیچ ستمگری از این گردنه عبور نکند،در حالیکه مظلمه ای از کسی به گردن او باشد،مگر آنکه صاحب حق آنرا به وی ببخشد.
📚الکافی ج8ص105"
🌹 @dobare_zendegi 🌹
اهم لذات روحانی در بهشت کدام است؟
🌹در آیات قرآن مجید گاهی از لذات و نعماتی یاد میشود که از افق افکار همه انسانها و از دایره اندیشه و تصور و خیال و وهم بیرون است چنانچه میفرماید «فلا تعلم نفس ما اُخفی لهم من قرّه اعین جزاءً بما کانوا یعملون»(1)
🌹هیچ کس نمیداند چه پاداشهایی که مایه روشنی چشمهاست برای آنها نهفته شده است؟ این جزای اعمالی است که انجام میدادند.
🌹در روایتی از نبی اکرم (ص) است که میفرماید: «إنّ الله یقول اعددت لعبادی الصّالحین ما لا عین رأت، و لا اذن سمعت، و لا خطر علی قلب بشر» (2) خداوند میفرماید:
🌹برای بندگان صالحم پاداشهایی فراهم کردهام که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده، و بر فکرکسی نگذشته است.
🌹در آیه فوق که بسیار سربسته به مواهب عظیم و معنوی و روحانی بهشتیان اشاره میکند از جمله آیاتی است که در وصف نعمات آمده که هیچ کس حتی پیامبران مرسل و فرشتگان مقرب الهی نیز نمیتوانند به حقیقت آن پی ببرند که خداوند چه پاداشی برای بندگان خاصّش قرار داده است ولی آن چه مسلّم است این است که مقربّان خدا به درجاتی از قرب ذات پاک او، و مراحلی از وصال دیدار او و مراتبی از عنایات و الطاف او میرسند که تاکسی به آن نرسد نمیتواند آن را درک کند.
📚پی نوشت:
1- سجده / 17.
2- پیام قرآن، ص 33.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
دوباره زندگی
✅آیا همه پیامبران در قیامت، شفاعتکننده قوم خود هستند؟ 👇👇👇👇👇👇👇
💠بلی. حضرت موسی (ع) میتواند در قیامت از خداوند برای تبهکاران طلب مغفرت کند. چنانکه در دنیا هم راه توبه و طلب آمرزش را به قوم خود گوشزد کرد و گفت: (یا قَوْم اِنَّکم ظَلَمتُم اَنفُسَکم بِاتّخاذِکم العِجْل فَتُوبوا الی بارئِکم) بقره/54 و درباره خود وبرادرش میگوید: (...رَبّ اغْفر لی وَلأخی وَ أَدْخِلنا فِی رَحمَتک وَ أَنتَ أَرْحَم الرّاحِمین اعراف/151 و برای همه، چنین دعا میکند: (فَاَغْفِر لَنا وَ اَرْحِمْنا وَ اَنْت َخَیرُ الغافِرِین وَاَکتُب لَنا فی هذِه الدُّنیا حَسنةً وَ فِی الاخِرة اِنّا هُدْنا اِلیک) اعراف/155؛ ما را بیامرز و بر ما رحم کن که تو بهترین آمرزندگانی و برای ما در دنیا نیکی و در آخرت نیز خیر مقرّر کن که ما به سوی تو گرویدهایم.
💠درباره عیسای مسیح (ع) نیز این دو تعبیر هست، یکی آن که رسالتی پیدا کرده تا مردم را از تاریکیها به نور بیاورد و دیگر آن که در قیامت هم برای مبتلایان به عذاب طلب مغفرت میکند.
💠خدای سبحان، در قیامت به حضرت عیسی میفرماید: آیا تو به مردم گفتی، که من و مادرم را به عنوان دو معبود بپرستید؟ آن حضرت عرض میکند: تو از شریک منزّهی.
💠اگر گفته باشم تحقیقاً تو آن را میدانستی، تو بر آنچه درجان من است، آگاهی و من بر آنچه در ذات توست بی اطلاعم. تو دانای هر غیبی و من نگفتم، مگر چیزی را که تو مرا به آن واداشتی که به آنان بگویم: خدایی را که پروردگار من و شماست، بپرستید و من تا هنگامی که در میان آنان بودم، شاهد اعمالشان بودم.
💠بعد از آن که مرا توفّی کردی و به حضور تو آمدم، تو رقیب بر آنان بودی. آنگاه با رعایت ادب دعا میگوید: اگر اینها را عذاب کنی، عبد تواند و تو مولای اینها هستی و حق داری و اگر آنان را آمرزیدی، تو عزیز و حکیمی و میدانی چه کسی را بیامرزی و چقدر رحمت نازل کنی و چون تو عزیزی، پس نفوذنا پذیری و کسی نمیتواند به تو اعتراض کند که چرا آنان را آمرزیدی: (اِنْ تُعَذِبهُم فَاِنَّهُم عِبادک وَ اِنْ تَغْفِر لَهُم فَاِنَّک أنَتَ الغَزیز الحَکیم) مائده/118.
🔰عیسای مسیح (ع) تا در میان امت بود، تلاش میکرد تا قومش را با دفع عذاب یا رفع عقاب هدایت کند. پس از رحلت هم از خداوند مسئلت میکند تا گناهان کسانی را که به تباهی مبتلا شدند، ببخشاید.
💠درباره حضرت ابراهیم نیز چنین آمده است: (رَبُّ اِنَّهنَّ أَظْلِلْنَ ْ کثِیراً مِنَ النّاس فَمَن تَبعِنی فَاِنَّه مِنّی وَ مَن عَصانی فَاِنَّک غَفُورٌ رَحیمٌ) ابراهیم/36. ابراهیم خلیل، راه پرهیز از گناه و دفع خطر عذاب را به مردم نشان داد وبرای بر طرف کردن عذابی که بر اثر عصیان متوجه آنها شده است، به خداوند عرض میکند: خدایا از گناه آنان که مرا نافرمانی کردند درگذر، چون تو بخشنده و مهربانی.
💠حضرت ابراهیم به عمویش آزر که سمت سرپرستی او را در دوران کودکی داشت، میگفت: (یا أَبَت اِنّی قَد جاءَنی مِن الِعلْم ما لَمْ یأتِک فَاتَّبِعنی أَهْدِک صِراطاً سَویاً) مریم/43؛ علمی به من عطا شده که به تو داده نشد، پس از من اطاعت کن، تا تو را هدایت کنم؛ یعنی تو را از عذاب برهانم و از ظلمت به نور علم و عدل بکشانم.
💠منظور حضرت ابراهیم از احتجاجهایی که با قومش یا نمرود یا آزر داشت هدایت آنان و دفع خطر عقاب یا رفع آن بود، زیرا همه احتجاجها برای نفی و ثنیت و بت پرستی بود، که عامل خطر و سبب استحقاق عذاب است.
💠حضرت ابراهیم (ع) میگوید: (فَمَن تَبِعنی فَاِنّه مِنّی وَ مَنْ عَصانی فَاِنّک غَفُور رَحیم)؛ اگر کسی تابع دیانت و رسالت من شد، از من محسوب میشود و کسی که مرا معصیت کرد و راهش از صراط مستقیم جدا شد، تو بخشندهای. یعنی اگر کسی اصل توحید را قبول کرد، لیکن به گناه تن در داد، از گناهانش بگذر.
💠 این درخواست برای رفع عقاب است، آنهم در زمینهای که استحقاق شفاعت و طلب آمرزش وجود داشته باشد. و گرنه انبیا بدون اذن خدا، چیزی را از حضرتش نمیخواهند. ادب دعا هم این است که آنان چیزی را مسئلت کنند که امکان داشته باشد، و موردش نیز مرضی و مأذون حق باشد زیرا خصیصه فنای کار عبد سالک در فعل خدا همین است که هرگز از خود پیشنهادی ندهد.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
آیا حقیقت دارد که با بدنیا آمدن فرزند تمام گناهان مادر بخشیده می شود؟
🔰ابتدا روایاتی که در این زمینه وارد شده است را نقل می کنیم:
🔰الصَّدُوقُ فِي الْهِدَايَةِ، قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: أَيُّمَا امْرَأَةٍ مُسْلِمَةٍ مَاتَتْ فِي نِفَاسِهَا لَمْ يُنْشَرْ لَهَا دِيوَانٌ يَوْمَ الْقِيَامَة؛
🔰رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: هر کدام از زنان مسلمان در هنگام زایمان بمیرد، خداوند نامه عملش را در روز قیامت نخواهند گشود.
🔰همچنین درباره قصّه حضرت آدم و حوّاء علیهما السلام آمده است ... خداوند فرمود: اى حوّاء! هر زنى که به هنگام زایمانش بمیرد او را با شهیدان محشور مىکنم. اى حوّاء! هر زنى که درد زایمان او را بگیرد پاداش شهید برایش مىنویسم و اگر سالم بماند و زایمان کند گناهانش را برایش مىآمرزم گرچه به اندازه کف دریا و ریگ بیابان و برگ درختان باشد و اگر بمیرد شهید مىگردد و فرشتهها به هنگام قبض روحش نزد وى حاضر مىشوند و او را به بهشت بشارت مىدهند و در آخرت او را نزد شوهرش مىبرند و هفتاد برابر برتر از حورالعین است. حوّاء گفت: آنچه دادهاى مرا کافى است ...» (مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج ۱۵، ص ۲۱۴)
🔰با این حال توجه بفرمایید که روایت اشاره می کند که «زن مسلمان»، و برای ما معلوم است که زن مسلمان، زنی است که نماز می خواند روزه می گیرد و اعمال عبادی را انجام می دهد و حقوق دیگران را هم رعایت می کند، حال اگر با وجود ممکن الخطا بودن انسان گناهی مرتکب شد، خداوند با این خانم که درد وضع حمل را تحمل می کند، این گونه رفتار می کند که نامه ی عمل او را در روز قیامت نمی گشاید؛ و الّا اگر گناه انجام دهد و حق مردم را رعایت نکند، مسلماً مورد مواخذه قرار می گیرد و نکته ی مهم دیگر این که این عمل نگشودن پرونده در قیامت انجام می گیرد، نه در عالم برزخ.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅نحوه ارتباط #اموات با عالم دنیا
🎙 استاد مسعود عالی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🌸وصیت نامه #شهید_جواد_محمدی :
✨اگر خداوند شهادت را نصیب من کرد، بنده از شهدایی هستم که یقه ی بی حجاب ها و مروجان بی حجابی را در آن دنیا می گیرم...
✨چشم، گوش، دهان، حرکت و همه چیز، امام سیدعلی خامنه ای و لا غیر...
پ ن: شهید جواد محمدی در روز یازدهم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۶/۰۵/۲۹ به شهادت رسیدند.
شادی روح مطهر شهدا صلوات 🍃
🌹 @dobare_zendegi 🌹
دوباره زندگی
میوههای بهشتی دارای چه خصوصیاتی است؟ 👇👇👇👇👇👇👇
🌺الف - در تفسیر آیه مبارکه «لکم فیها فاکهه کثیره فیها تأکلون»(1) برای شما در بهشت میوههای فراوانی است که از آنها تناول میکنید میفرماید:
🌺میوههای بهشتی آنقدر فراوان است که شما تنها جزئی از آن را تناول میکنید و با آمدن لفظ «منها» این را میرساند که درختان باغهای بهشتی همواره پر میوه و پر ثمر است که شما هرچه بخورید فقط جزئی از آن است و بدین ترتیب مجموعه فناناپذیری است. در حدیثی هم که تأکید بر این مطلب دارد میفرماید: «لا ینزع رجل فی الجنّه ثمره من ثمرها اِلّا بنت مثلاها»: هیچ انسانی میوهای از درختان بهشتی نمیچیند مگر اینکه دو چندان جای آن میروید (2).
🌺ب - در آیهای دیگر، از یک خصوصیت دیگری نام میبرد و میفرماید: «و لهم فیها من کل الثمرات»(3): در بهشت از تمام انواع میوهها موجود است. میوههای رنگارنگ با طعمها و عطرهای متفاوت و آنچه در تصور میگنجد و یا انواعی که حتی امروزه تصورش برای ما ممکن نیست و همه در بهشت در اختیار مؤمنین قرار میگیرد.
🌺ج - خصوصیت سوم میوههای بهشتی این است که میفرماید: «و فاکهه کثیره لا مقطوعه و لا ممنوعه»(4): در بهشت میوههای فراوانی است که نه قطع میشود و نه هیچگاه ممنوع میگردد. و همچون میوههای این جهان نیست که محدود به فصل معینی باشد و تنها چند هفته یا چند ماه در سال بر درخت ظاهر شود و یا همچون میوههای این جهان نیست که گاه خارها مانع چیدن آن است و گاه بلندی خطرناک درخت مانند نخل و یا مانعی در وجود خود انسان از تناول آن وجود داشته باشد و نه میزبان اصلی بهشت که خداوند منان است و مأموران او بخل و منعی دارند بنابراین هیچ منعی در کار نیست و به اصطلاح مقتضی کاملاً موجود و مانع در هر شکل و هر صورت مفقود است.
🌺د - در سوره مبارکه رحمن به چهارمین ویژگی میوههای بهشتی اشاره میکند و میفرماید: «فیهما من کل فاکهه زوجان»(5): در آن باغهای بهشتی از هر میوهای دو نوع وجود دارد، نوعی که در دنیا نمونه آن را دیدهاید و نوعی که هرگز شبیه و نظیر آن را در این جهان ندیدهاید. و بعضی از مفسران نیز آن را به دو نوع تابستانی و زمستانی، یا خشک و تر و یا کوچک و بزرگ تفسیر کردهاند ولی هیچیک از اینها دلیل واضحی ندارد. و همین قدر مسلم است که میوههای بهشتی کاملاً متنوع و گوناگون میباشد.
🌺ه - میوههای بهشتی همه در دسترس هستند و مشکلات چیدن و زحمت درختان دنیایی را ندارد چنانچه میفرماید: «یدعون فیها بکلّ فاکهه امنین» بهشتیان هر نوع میوهای را بخواهند تقاضا میکنند. و در اختیارشان قرار میگیرد (6). و همگی در دسترس هستند «قطوفها دانیه»(7) و زحمت و رنج چیدن میوه از درختان بلند نیست.
🌺و- به هنگام انتخاب هر گونه میوه در بهشت خدمتگزاران آنان تقدیم میکنند و فاکهه ممّا یتخیرون (8).
🌺ز- همیشه میوههای بهشت رسیده است چنانکه میفرماید: «و جنی الجنتین دان»(9): میوههای رسیده این دو بهشت در دسترس است. «جنی» به معنی میوهای است که موقع چیدن آن فرارسیده است.
📚پی نوشت:
1- زخرف / 73.
2- تفسیر روح البیان، ج 8، ص 392.
3- محمد / 15.
4- واقعه / 33 و 32.
5- رحمن / 52.
6- دخان / 55.
7- حاقه / 23.
8- واقعه / 20.
9- رحمن / 54.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
آیا مرگ مصداق دنیوی دارد ؟ تفاوت فوت ، موت و وفات را توضیح بفرمایید.
🌷ما پاییز را به مرگ بهار تعبیر می کنیم . مرگ خودش واضح ترین و ملموس ترین کلمه برای ما است .
🌷 مرگ شبیه رسیدن میوه است . وقتی میوه رسید ، از شاخه جدا می شود و می افتد و زمان بهره گیری است . ما هم بطور طبیعی در هنگام مرگ از شاخه ی دنیا جدا می شویم و بعد از مرگ وارد مراحل جدیدی می شویم . موت یعنی مرگ و مردن .
🌷فوت یعنی از دست دادن ، فوت شده یعنی از دست ما رفت و وفات صیغه ی دیگرعربی برای فوت است .
🌹 @dobare_zendegi 🌹
ღ
📜 #حــدیث
❤️ رســــول خـــدا (ص) :
روزقیامت سهگروه در سایهعرشاند:
آنکه گرهیاز کار امّتگرفتارمبگشاید،
آنـڪـہ سنـــت مـــــرا زنــــده ڪنـــد،
و آنڪـہ بر من بسیــار درود فرستـد.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
ما برزخ را در روز قیامت فراموش می کنیم . آیا در عالم برزخ عذاب ها واقعی است ؟ پس چطور انسان آنرا فراموش می کند ؟
🌴بله . انسان ممکن است که اجمالا در مورد پرونده اش بداند ولی آن حس را ندارد . این مانند انسان بیهوشی است که به هوش می آید یا انسان خوابی که بیدار می شود. در قرآن داریم که وقتی مردم بیدار می شوند احساس می کنند که صبح تا شب گذشته است . در سوره نازعات داریم که مردم می پرسند که قیامت چه موقعی است ؟ می فرمایند :
🌴زمان قیامت به چه درد شما می خورد . اصل آخر کار است . شما کسی را می توانید هشدار بدهید که حق در دلش باشد . ما تاریخی به شما می دهیم وقتی مردم قیامت را ببینند مثل این است که شبی را تا صبح یا صبحی را تا شب گذرانده اید . در آیات دیگر داریم که مردم می گویند :
🌴ما چقدر درنگ کرده ایم ؟ درنگ کردید تا روز بعث . در روز قیامت قرار است که ما برزخ را فراموش کنیم یعنی احساس قبلی را فراموش کنیم . و یک احساس کلی برای فرد می ماند . همان طور که ما از عالم ذر خبر نداریم .
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
#دنیا_و_آخرت_با_علی
👈 معنای حقیقی سعادت
👈 ماهواره ها علی(ع) رو شما نگیرند...
▫️ذی الحجه 1400
▫️ قم/مسجد اعظم
▫️متن و صوت کامل سخنرانی
🔸 erfan.ir/16255
🌹 @dobare_zendegi 🌹
طبقات و درجات بهشت چگونه است؟ و آیا غیر از دو بهشت خائفان بهشت دیگری هم وجود دارد؟
🌱قرآن غیر از دو بهشت خائفان که در سوره رحمن ذکر آن شده است از دو بهشت دیگری که در مرحله پایینتری قرار دارد سخن به میان میآورد و میفرماید:
🌱«و من دونهما جنتّان مدهامتان فیهما عینان نضّاختان فیهما فاکهه و نخل و رمّان و فیهن خیرات حسان حور مقصورات فی الخیام»(1).
🌱غیر از دو بهشت اصلی است که برای خائفان ذکر شد دو بهشت دیگری برای همان مؤمنان است که به عنوان تنوع در میان این باغها در گردشند و در بعضی ویژگیها هم مانند هم میباشند چنانچه میفرماید پایینتر از آنها، دو بهشت دیگر است هر دو کاملاً خرم و سرسبزند و در آنها دو چشمه در حال فوران است و میوههای فراوان و درختان نخل و انار است و در آن باغهای بهشتی زنانی هستند نیکو خلق و زیبا، حوریانی که در خیمههای بهشتی مستورند و هیچ انس و جنی قبلاً با آنها تماس نگرفتهاند.
🌱و درحدیثی از پیامبر اکرم (ص) منقول است که در تفسیر این آیه «و من دونهما جنتان» فرمودند: «جنتان من فضه، آنیتهما و ما فیهما و جنتان من ذهب آنیتهما و ما فیهما»(2):
🌱دو بهشت که بنای آنها و هرچه در آنهاست از نقره است و دو بهشت است که بنای آنها و هرچه در آنهاست از طلاست. و البته تعبیر به طلا و نقره ممکن است اشاره به تفاوت ارزش مواهب آنها باشد. و در روایت دیگری از امام صادق (ع) میخوانیم که در ذیل تفسیر همین آیه فرمودند: نگویید بهشت یکی است چراکه خداوند میفرماید:
🌱غیر از آن دو بهشت، دو بهشت دیگر است، و نگویید درجه واحدی است چرا که خداوند میفرماید درجاتی است که بعضی بالاتر از بعض دیگر است و این تفاوت به خاطر اعمال میباشد (3).
📚پی نوشت:
1- رحمن / 72 - 62.
2- مجمع البیان ذیل آیات مورد بحث.
3- مجمع البیان ذیل تفسیر همین آیه.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨﷽✨
✅بسیار بسیار جالب و آموزنده👌👌👌❤️
ماجرای عجیب جوانی که دوستانش او را زنده زنده دفن کردند😳
«امام جعفرصادق(علیهالسلام)»:
به یاد آن ساعتی باش که بندبند تو در قبر از هم جدا میشوند و دوستانت بعد از به خاک سپردن از سر خاکت برمیگردند. این تذکر، تو را از هم و غم روزگارت تسلّی میدهد. (المحجّةالبیضاء، ج ٨، ص ٢٤١)
#تلنگر
#یاد_مرگ
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🔴#عذاب_قبر
بیچاره ترین مردم در آخرت کیست؟
روايت داريم حق الناس در برزخ انسان را اسير مي كند مثلا يك سوم فشار قبر متعلق به غيبت است. در روايتی دیگر هست كه خداوند بر روي پل صراط كمينی قرار داده كه هر كس حق الناس بر گردن دارد، از آنجا به بعد حق عبور ندارد.
رسول اكرم (ص) فرمودند: بيچاره ترين مردم كسی است كه با اعمال خوب وارد صحراي محشر شود مثلا در نماز، حج و ... مشكلی نداشته باشد و جز اصحاب يمين قرار گيرد اما زماني كه قصد ورود به بهشت می كند گروهی از مردم مانع می شوند. علت را جويا مي شود و می شنوند كه حقوق آنها را پايمال كرده است.
در آن لحظه از فرشتگان كمك می طلبند و آنها می گويند: حلاليت بگير، يعنی قسمتی از اعمال خوب خود را به آنها بده تا حلالت كنند وقتی اين كار را می كنند متوجه می شوند ديگر هيچ چيز ندارند و نامه را به دست چپ می دهند كه از نظر پيامبر بيچاره ترين بنده ها هستند.
🎙از بیانات دکتر رفیعی
🌹 @dobare_zendegi 🌹
دوباره زندگی
☑️بهشت و جهنم را وصف کنید وآیا آتش که در جهنم وجود دارد مانند همین آتش است که در دنیا وجود دارد؟ شرح
🔴قرآن کریم در مقام ترسیم چهره و ویژگیهای بهشت و بهشتیان آیات فراوانی را اختصاص داده است مانند:
1. باغهای طرب انگیز که زیر درختان آن نهرها جاری است.
2. درختان و سایههای آن، مانند میوههایش همیشگی است.
3. فرشتگان بر بهشتیان وارد میشوند و سلام و تحیت می گویند.
4. لباسهای آنان از حریر و پرنیان است.
5. بر تختها تکیه زده نه آفتاب سوزان میبینند و نه سرما.
6. سایه درختان بهشتی بر سر بهشتیان و میوههایش در دسترس آنان است.
7. ساقیان زیبا و حوریان با جامهای سیمین و بلورین اطراف آنان میگردند.
8. شرابهایی مینوشند که طبعش چون زنجبیل و عطرآگین است.
9. لباسشان از استبرق و دست بندهایشان نقره خام است.
10. ساقی شرابشان پروردگار، و شرابشان طاهرو پاک است.
11. نهرهایی از شراب ناب که برای نوشندگان لذت بخش است و چشمههایی از شیر که طعمش تغییر نیابد و چشمههایی از عسل مصفّا در آنجاست.
🔴و اما اوصاف دوزخ (جهنم) در روایات:
1. جحیم: اهل این طبقه بر سنگی آتشین میایستند و مغز سرشان چونان دیگ جوشان میجوشد.
2. لَظی: آتش زبانه میکشد پوست سر و اندام را میکند.
3. سَقَر: شرارة سقر از دوزخیان هیچ باقی نمیگذارد و همه را بسوزاند و محوگرداند. آن آتش بر آدمیان رو نماید و روی آنان را دگرگون کند بر آن آتش نوزده تن گمارده شدهاند.
الحطمه: این آتش وارد شوندگان به آن را مانند سرمه در هم میکوبد و خرد میکند، اما جان انسان نمیمیرد. و هر بار که بدن مانند سرمه گشت دوباره به حال اول باز میگردد تا به عذاب جدید معذّب شود.
5. هاویه: شخصی که در آن طبقه سقوط کند گوید: ای مالک دوزخ به فریاد ما برس در این حال ظرفی از جنس مس گداخته پر ازآتش و چرک و کثافت که از پوست بدنهایشان انباشته شده به آنان خواهد داد و چون بیاشامند، گوشت صورتهایشان از شدت حرارت در آن خواهد ریخت.
کسی که در این طبقه از دوزخ بیفتد هفتاد سال به طول میانجامد تا به پایینترین نقطة جهنم برسد و در این اثنا هر چه پوست بدنش بسوزد برای عذاب مجدّد پوست تازه میروید.
6. السعیر: این طبقه دارای سیصد سراپرده آتش همچون مارهای آتشین، عقربها، غل و زنجیرهای آتشین وجود دارد.
7. جهنم: در این دوزخ چاهی است به نام فَلَق که وقتی باز شود، جهنم شعله ور گردیده در وسط جهنم کوهی است به نام "صعود" از جنس مس گداخته و آتشین، در دامنة این کوه بیابانی است از مس آب شده و اطراف این کوه جاری است، و شدیدترین آتش را جهت عذاب داراست. سوزش و حرارتی احساس نشود بلکه هر چه میسوزاند انسان نمیمیرد و به اعماق و ژرفای پوست، استخوان، اعضاء و جوارح و دل او نفوذ دارد. آری حتی استخوانهای انسان که نیروی لمس آنها همانند لامسه پوست نیست درد و سوزش را احساس میکند.
🔴پس با توجه به روایاتی که بیان شد، آتش جهنم با آتش دنیا فرق میکند و آن آتش بازتاب و نتیجه اعمال ماست. گناهانی که در دنیا انجام میدهیم بمانند هیزم، جهنم را مشتعل میکند و وای به حال کسی که تا فرصت عمر باقی است توبه نکند و با حال قهر و کینه ودشمنی خداوند را ملاقات کند. البته اگر توبه کرد و از راه رفته بازآمد با رحمت و غفران الهی مورد استقبال خداوند قرار میگیرد؛ رحمتی که یک جرعة آن تمام جهنم و طبقات آن را خاموش میکند.
📚منابع و مآخذ:
معاد در قرآن، آیت ا...جوادی آملی، ج 5، ص 375
🌹 @dobare_zendegi 🌹